Kızımla ic çamaşır savaşımız

Bence kreşten bi arkadaşıyla hatta öğretmenine rica et beraber alın ve denesin kendi giysin öğretmeni külotlu çorap hediye de alabilir seviyorsa ogretmenini ya da utandığı biri mutlaka vardır kızınızin sevipte dedesi gibi mesela o söyleyebilir kızım külotlu çorap giymemiş mi ama ben çok seviyorum annene de hep alırdım gibi
Allah yardımcın olsun canım bi şeyler bulmalısın mutlaka bunun gibi bak bi de doktor da diyebilir giymelisin usutursen iğne olmak zorunda kalırsın diye

Bence bi pedagoga danışın.
Ayrıca sadece dışarıda giydiriyorum evde giydirmiyorum tutumuda yanlış. Evdede giydirin ki alışsın. Yani ben olsaydım öyle yapardım..
Ayrıca şiddetle bir yere varılmaz zaten.
Ödüllendirin bence. Ama büyük şeylerle değil. Mesela her giyişinde duvarına yapıştırabileceği sevdiği çizgifilm kahramanlarının yapıştırmalarını verin.
Giymezse dışarı çıkamayacağını çünkü dışarı bu şekilde çıkmanın kesinlikle yanlış olduğunu belirtin. Her çırpınışında sakince bunu söyleyin ona. Giymiyorsada dışarı çıkarmayın. Seveceği renklerde değişik çorablar ve külotlar alın..
Benim aklıma gelen çözümler bunlar..

Kreş ne diyor buna

4 yaşında çıplak bir kız çocuğuna onlar da bir şey der yani

Tek derdi külotlu çorap ise giymesin

Eşofman ya da kadife pantolon giyer yeter

Bîleği yüksek çorap var dize kadar vs onlar da güzel

Kilota gelince ya takıntı ya da rahatsız ediyor bunu öğretmen soracak

Bir de çocuklar acımasızdır görseler anında alaya vururlar okulda bir şey dememiş mi arkadaşları

Bu arada bizim komşunun kızı var küçücükken bile Islansa bir yeri tek damla hemen soyunurdu

Bezini bile söküp çıplak gezerdi

külotlu çorap giymese bişey olmaz daha sıkı giydirirsiniz fakat ben olaya farklı yönden bakmanızı tavsiye edeceğim.. eğer giydirmekten vazgeçerseniz bundan sonrada bu davranışını pekiştirmiş olacaksınız..
çocuk huysuzluk edip ağladığında istediğini yaptırabildiğini öğrenecek..
burda otarite sizsiniz çocuk değil ve yapmak istediğiniz onun sağlığı için gerekli..
ben olsam istediği kadar ağlasın devam ederdim..
bir süre sonra pes edecektir..

çocuk giymek istemiyorsa zorlamayın bende hatırlıyorum o yaşlardayken annemi bezdirmiştim.çünkü kilot rahatsız ediyordu sonra yarım taytlara döndük bir süre sonra onunda dikişleri rahatsız etmeye başladı sonra tekrar kilota döndük vel hasılı kelam rahat edecegi dikişlerinden rahatsız olmayacagı yok gibi olan kilot ve slip leri deneyebilirsiniz.

NOT: Bu yaşımda hala eve gelince ilk işim iç çamasırlarımı cıkarmak:)) Başka türlü rahat edemiyorum

Hepsi ayni inat inat
Pijamayla kac kere servise bindirdigimi sayamadim
Kendini yerlere atmalar bagirmalarr
Bende bir benim kizim boyle saniyordum
Evde asla corap giydiremem 3.5 yasinda
Panduf kalin corap ev botuu
Asla giymez 20 kere giydiririm 20 kere cikarir

Merhaba .
Çocuğunuzun en zor dönemleri denilebilir çünkü ozerkligini ilan etmiş.
Hakkı da.
Bu dönemde ki ona davranış şekliniz onun ilerde kendine güvenen veya çekinik karakter sahibi olmasında etkili olacaktır.
Onu isteğine saygı duymadınizi inatlasmamanizi tavsiye ederim .
Yani ona giyeceksin demeyin açık açık.
Ya ödül koyun veya özel mahrem bölgesi olduğunu anlatın.
Bunu bi oyun şeklinde veya masal şeklinde de verebilirsiniz. Mesela bi masal uydurun içinde külot kelimesi geçmesin. Algida seçici olmasin çocuk. Diyin ki çok eski zamanlarda bi ülkede tatlı bi kız yaşarmış. Bide kız kardeşi varmış. Kızinn adı ayşe kardeşi fatma imis ( ben kısaca özet geçiyorum ) fatma hep ince giyinurmis annesini dinlemezmis ama sonra tam tatile gidecekleri gün fatma hastaneye yatmak zorunda kalmış vs vs gibi.....
Çocukla inatlasmayin
Geçici bir süre bu.
Ve lütfen vurmayin .
Çünkü sizden ne görürse onu yapacak

aynısını anasıfına gıderken yasadım hatta sınırden işe aglayarak gittiğimi çook bilirim... ben sınıf ögretmenını devreye soktum, baslarda faydası oldu bazen olmadı ama saolsun ogretmen bey zaman zaman uyarıyla konusarak bunu uzunda olsa bı surecte hallettı ... o krızlerı hıc unutamam, gecıyo ama senden de alıp götürüyo bişeyleri... zor allah yardımcınız olsun...

Bu konuyu gercekten bir dert olduğu icin açıyorum,benim aile hayatımı tamamen mahveden bir dert...
4 yasını gecmiş bir kızım var,nazlıdır,yemesi içmesi uyuması giymesi hep problemli olmustur.Ama bunun dışında yaramaz,kırayım,dökeyim,ağlayayım diyen bir cocuk da degil.kendi kendine eğlenen oynayan bir cocuk...
Ancak 3 aydır hayat bize kabusa dönüştü,kreşe başladı,orda Mutlu gitmek istiyor ama kulot,kulotlu çorap giymek istemiyor,hava buz gibi mecburen giydireceğim ,ama kızım sadece ince pijama altıyla ve çorapsız durmak istiyor,gece gündüz..evde dışarda...
Güzellikle anlatıyoruz olmuyor,kızıyoruz olmuyor,cezadan anlamıyor,görmezlikten gelmek fayda etmiyor,saat tuttum 4 saate yakın aralıksız ağladı giydirdim diye,ben çalışıyorum sabah kısıtlı bir Zaman var servise yetişeceğiz,her gun giyinme yüzünden geç kalıyoruz,gerildikçe geriliyorum,hiçbir seyden korkmuyor,bağırmaktan fıtık olmuştu zaten...yine korkuyorum
Kendimden nefret ediyorum ama 2 gündür dovdum resmen çocuğu giydirirken...Hasta oluyorum arkadaşlar
Ben ne yapıcam evde huzur yok surekli yatarken kalkarken tek konuştuğumuz sey kulot giymem giymek zorundasın konusu,evde çıkarıyorum zaten ,sadece evden çıkarken diyorum yine olmuyor,oyle cok bağırıyor ki komşular gelip şikayet ediyor,elim ayağım titriyor sinirden ,esimle surekli kavga ediyoruz,sınırımızı birbirimizden çıkarıyoruz
Lutfen bi akıl verin vazgeçeyim mi giydirmekten ,onun dediği gibi tek pijamayla mı götüreyim her yere,baskı dayak kişiliğini mahvedecek,hasta olunca ikimizde cekiyoruz,bunca inattan sonra geri adım atınca artık bizi hiçbir konuda takmaz mı?
Tıkandım ,araya soktuğum kişileri de dinlemiyor avazı çıktığı kadar bağırıyor...
ne yapacagım ben ?

bence önce cocuk doktoruna sonra da çocuk psokologuna göturun normal değil bana fızıksel bı sorunu var gıbı geldı dolaşım bozuklugu olabılır ben de tayt çorap gıyemem

ayni sıkıntı lari yaşıyorum. artik sabahlari hirpalayip bagiriyorum. hep hasta hep hasta corap giymiyor, cirilciplak durmak istiyor. sinirden bende hasta olacagim

Kulotlu corap giymesin bunaliyodur esofman veya kalin pantalon yeterli olur kisa corapla sorun varmi?
Ic camasirida biraz daha genis boxer modeli alabilirsiniz belki o zmn daha rahat eder.
Ben hala daha corapta takintiliyim kasindiriyor sicak basiyor illa bacagimda tek kat olacak giymedim giymem

Çıldıracağınıza giydirmeyin. Onun yerine daha kalın eşofman ve çorap giydirin.Siz inatlaştıkça o daha inatlaşacak, kızınız saçlarını yüzünü yolmaya başlamış .Dediğiniz illa olacak diye sizden nefret etmesini mi istiyorsunuz?

bence bu kadar ısrarcı olmayın ama savasa çevirmeyin durumunuzu ama birden birede vazgeçmek ağlayarak ıstedıgını yaptırabılme gucunu ogretecegınden sizde giyin yarın sabah kilotlu çorap sonrada ona dıyınkı bugun bende deneyecegım ve aksama bunu konusacagız sonrada aksama yıne alıp karsınıza sen cok haklıymıssın bugun bende cok rahatsız oldum falan dıyerek onun dedıgıne gelin yanı haklılıgını belırtınkı bıorden bıre degıstıgınızı dusunmesın ve onun ıstedıgı gıbı davranmaya başlayıon ınadı kırılacsk ve bır sure sonra ıkna olacaktır.

İnatlaşarak çözemezsiniz,tam ben dediği dönem. Sizde bu konuda tepki veriyor,ilgi gösteriyorsunuz bu sebeple inada bindiriyor muhakkak. Benim kızım var,inatlaştığında asla üstelemiyorum,tatlılıkla ikna etmeye çalışıyorum ama ısrar etmiyorum. 1 aydır köfte,et yemek istemiyor,gittim en sevdiği çizgi karakterin resimlerinin olduğu bir tabak edindim. Sordum kızıma köfte yiyecekmisin?cevap yemeyeceğim oldu,"sen bilirsin" deyip,o tabağa kendime güzelce köfte yanına sevdiği sebzelerden koydum,yemeye başladım,geldi oturdu yanıma"o tabak benim mi"dedi,"yooo " dedim,"köfte tabağı bu,yemek istiyorsan tabak senin olabilir" sonuç o tabak önümden alındı,içindeki herşey yenildi. Anlatmak istediğim özendirmeniz gerektiği. Iç çamaşırı alın sevdiği karakterlerin resimleri olsun üzerinde,yıkayın,ütüleyin görebileceği bir yerde bırakın ama asla giy demeyin,onun ilgisini çekmesini bekleyin,sorduğunda "yoo kendime aldım bunu,bu karakteri çok seviyorum,giymek hoşuma gidecek,sen giymiyorsun diye sana almadım"deyin ve alıp gidin çamaşırı oradan. Bakalım belki özenir yada sinirlenir o benim diyebilir.

Bu konuyu gercekten bir dert olduğu icin açıyorum,benim aile hayatımı tamamen mahveden bir dert...
4 yasını gecmiş bir kızım var,nazlıdır,yemesi içmesi uyuması giymesi hep problemli olmustur.Ama bunun dışında yaramaz,kırayım,dökeyim,ağlayayım diyen bir cocuk da degil.kendi kendine eğlenen oynayan bir cocuk...
Ancak 3 aydır hayat bize kabusa dönüştü,kreşe başladı,orda Mutlu gitmek istiyor ama kulot,kulotlu çorap giymek istemiyor,hava buz gibi mecburen giydireceğim ,ama kızım sadece ince pijama altıyla ve çorapsız durmak istiyor,gece gündüz..evde dışarda...
Güzellikle anlatıyoruz olmuyor,kızıyoruz olmuyor,cezadan anlamıyor,görmezlikten gelmek fayda etmiyor,saat tuttum 4 saate yakın aralıksız ağladı giydirdim diye,ben çalışıyorum sabah kısıtlı bir Zaman var servise yetişeceğiz,her gun giyinme yüzünden geç kalıyoruz,gerildikçe geriliyorum,hiçbir seyden korkmuyor,bağırmaktan fıtık olmuştu zaten...yine korkuyorum
Kendimden nefret ediyorum ama 2 gündür dovdum resmen çocuğu giydirirken...Hasta oluyorum arkadaşlar
Ben ne yapıcam evde huzur yok surekli yatarken kalkarken tek konuştuğumuz sey kulot giymem giymek zorundasın konusu,evde çıkarıyorum zaten ,sadece evden çıkarken diyorum yine olmuyor,oyle cok bağırıyor ki komşular gelip şikayet ediyor,elim ayağım titriyor sinirden ,esimle surekli kavga ediyoruz,sınırımızı birbirimizden çıkarıyoruz
Lutfen bi akıl verin vazgeçeyim mi giydirmekten ,onun dediği gibi tek pijamayla mı götüreyim her yere,baskı dayak kişiliğini mahvedecek,hasta olunca ikimizde cekiyoruz,bunca inattan sonra geri adım atınca artık bizi hiçbir konuda takmaz mı?
Tıkandım ,araya soktuğum kişileri de dinlemiyor avazı çıktığı kadar bağırıyor...
ne yapacagım ben ?
bence bi gün çorap giydirmeyin üşüsün sonra kendi ister belki giymek.

bence birlikte çarşıya çıkıp ona kilot ve çorap vs alın ama bütün seçimlri onun yapmasına izin verin.kızarak olmuyorsa motive ederek giy dirmeyi dene ve akşamdan kıyafetlerini hazırlayın ona senin belirlediklerin arasından iki seçenek sun.böylece o kendi istediği şeyi giydiğini düşünecektir.evet zor bir durum ama dövme çünkü çocuk şiddeti bile senin onunla ilgilenmen olarak algılar ve bu onun hoşuna gider .Allah yardımcın olsun

ne yapacagım ben ?
seni o kadar iyi anlıyorum ki oglumda pantolon giymiyor sinir harbi geçiyorum inatcı ve huysuz vazgeçmiyor dün bulaşıgı yıkamak için mutfaga gittim mutfak çok soguk (5 ay tv kullanmadım) içeri sıcak oglum hadi pepee ye bak dedim tv yi açtım hemen arkamdan mutfaga geldi oglum üşüyorsun gir içeri diyorum aglıyor bi 30 dk agladıktan sonra telefonu istedi tabi bu arada ben bulasıgı yıkamaya çalışıyorum bi taraftan oglumu susturmaya neyse artık sussun diye telefonu eline verdim yıkadıklarımı yerlestireyim derken oglum yıkama diye bagırıp telefonu yere attı ve camı kırıldı telefonun kendimi tuttum bagırmamak ve vurmamak için (hiç vurmadım )ama susmadı aglıyor da aglıyor sinirlerim boşaldı oturup çocuk gibi bagıra bagıra agldım sustu ben aglayınca elim ayagım tutmadı bir süre sonra da su istiyorum diye aglamaya basladı verdim bu bardak degil diye yine agladı dün gece 3 e kadar eziyet etti genelde böyle eltim iyice bi patakla diyor kv de de (ki onun sımartması yüzünden böyle oldu) olsun yapıverin küçücük daha aglatmayın diyoreşim de kızma deyip duruyor ki kızmam son derece sabırlıyımdır kv de fiştekliyor cocuga kızıyorsunuz diye yoruldum artık bugün sabah yine aglayarak uyandı hiç sebeb yokken aglıyor bacakları buz gibi ama giymiyor tayt pantolon vs giymiyor :KK43:

Son düzenleme:
Kilodu sevimli hale getirin . Ah yavrum büyüdüğünde keşke yine kilot giymemek için ağlasaydım dicek ne kadar masum sebeplerinin olduğunun farkında değil.

Back