Kızımla ic çamaşır savaşımız

Aslında çocuk evde ne görürse onu yapar. Bebekliğinden böyle alıştıysa şimdi aksi giyinmek onu sıkar, boğar.
Şimdiye kadar evde kilot giymediyse aynı rahatlığı isteyecektir.
Anlaşma yapabilirsiniz: okulda giymeli eve gelince eskisi gibi giyinebileceği gibi.
4 yaş az bir yaş değil, arkadaş gibi konuşun ama okul vakti değil. Akşam normal oturma anınızda. Onunla konuşmak istediğini önemli bir konu olduğunu söyle. Ben senin yerinde olsam öğretmen dahil kimseyi bu işe karıştırıp çocuğuma yanlış muamele yapılmasını bir utandırma duygusuyla yola getirilmesini istemezdim.

Merhabalar,
Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum çünkü 3 yaşındaki kızımda bu gruptan -dı.Dı diyorum çünkü yavaş yavaş ve sabırla aştık bu durumu.Mesela benim fark ettiğim durum kızıma biri hediye olarak bir giyisi alırsa inanılmaz sahipleniyordu.Ablamla paslaştık bu konuda.Kendisi kızıma bol resimli külot,dize kadar giyilen inekli tavşanlı çorap vs. getirdi.
Ben aynısını aldığımda bir kıymeti olmuyordu sanırım.Teyzesi bunları getirdiğinde çocuk sanki ilk defa çorap ve külot görmüş gibiydi.(ki genelde bende aldıklarımı hediye paketinde veririm neyim eksik ayol beğenmiyor beni der üzülürdüm.)
Sonuç aaaaa anne ben teyzemin aldığını giycem,o çorabı teyzem almamış ben teyzemin aldığını istiyorum oldu.
Valla canım artık bir dönem bu durumdan o kadar sıkılmıştım ki ''Habunallahu veli vel velik ve niğmel vekil'' çekiyordum sesli olarak.
Gerçi şimdi bile çok kızsam bunu söylüyorum ve anneaaa sen bana mı kızdın diyor.
Çektiğinin faydası oldu mu bilmem de yanlış çekiyormuşsun. Doğrusuna bir bak istersen netten.

Aslında çocuk evde ne görürse onu yapar. Bebekliğinden böyle alıştıysa şimdi aksi giyinmek onu sıkar, boğar.
Şimdiye kadar evde kilot giymediyse aynı rahatlığı isteyecektir.
Anlaşma yapabilirsiniz: okulda giymeli eve gelince eskisi gibi giyinebileceği gibi.
4 yaş az bir yaş değil, arkadaş gibi konuşun ama okul vakti değil. Akşam normal oturma anınızda. Onunla konuşmak istediğini önemli bir konu olduğunu söyle. Ben senin yerinde olsam öğretmen dahil kimseyi bu işe karıştırıp çocuğuma yanlış muamele yapılmasını bir utandırma duygusuyla yola getirilmesini istemezdim.
Katılıyorum. Olsa olsa öğretmenden genel bir konuşma yapılması istenebilir. Bazı arkadaşlar doktorla,iğneyle Korkut diye tavsiye vermiş bence çok yanlış.

Hiç doktorla korkutmadım çocuklarımı. Az önce kızım (3yaşında) kulağım ağrıyor dedi,doktora gidelim o zaman kızım dedim tamam annecim gidelim dedi. Korkmazlar doktordan çünkü doktoru korkulacak bir şey gibi göstermedik hiç.

Katılıyorum. Olsa olsa öğretmenden genel bir konuşma yapılması istenebilir. Bazı arkadaşlar doktorla,iğneyle Korkut diye tavsiye vermiş bence çok yanlış.

Hiç doktorla korkutmadım çocuklarımı. Az önce kızım (3yaşında) kulağım ağrıyor dedi,doktora gidelim o zaman kızım dedim tamam annecim gidelim dedi. Korkmazlar doktordan çünkü doktoru korkulacak bir şey gibi göstermedik hiç.
Bence öğretmen de karışmamalı.
Çünkü ne kadar sevecen olursa olsun bir otoritesi var çocuğun gözünde. ve çocuk ona yardım amaçlı konuştuğundan çok bir hatası olduğunu düşünür. Kaldı ki öğretmeni benim kadar tanıması mümkün değil. Ne olursa olsun evin içinde çözülmeli mantıklı açıdan konuşarak.
Şöyle ki çocuklarda bir winx çılgınlığıdır gidiyor. Annem hafta sonu kızımı Ankara'ya görtürüyor bir kaç haftadır. Pazar akşamı eve geldiğinde babasıyla sürpriz olsun diye bir hafta Bloom bir hafta Flora karakterlerinin bebeklerini aldık. Çocuk alıştı.3. hafta da Stella dedi. Bir şey demedim. Oynamıyor da. Arabaya biner binmez sordu alıp almadığımızı. "Almadık" dedim. "neden" diye ağlamaya başladı. Dedim ki "her zaman paramız olmayabilir ve her zaman bu kadar oyuncak almamız doğru değil." hala ağlıyor. İmdadına sırtında çuvalla geçen bir adam koştu. Sanırım çöp topluyor adam.
Dedim ki: bak bu adama. Belki evde çocukları babasından süt istemiştir. Belki evleri soğuktur. Sen bu mevsimde evde şortla oturuyorsun. Şükretmen gerekmez mi? Bir sürü oyuncağın varken yine istiyorsun ama bu adamın çocuğu belki soğuk evde oturuyordur. “ Ben hayatı olduğu gibi anlatmayı tercih ediyorum. O an vurmak, kandırmak, susana kadar beklemek doğru değil.

Gozunu korkutma fikri verenlere de birak giymesin diyenlere de katilmiyorum. Simdi ogrenmezse ilerde hic istemez. Gercekten takinti haline gelmis o yuzden inatlasmak giyeceksin diye tutturmak sadece takintisini guclendirir yani sizin isinize yaramaz. Giymezsen sana hic bisey almam gibi gozunu korkutmalarla giyerse de bu sefer yine benimseyip giymis olmayacak fobi gibi olacak cocukta ic camasiri mevzusu. Cabalariniz oyle bir yonde olmali ki sadece cocugu yavas yavas isteyerek giymeye tesvik etmeli. Cok sevdigi oynadigi arkadaslari vardir onlari ornek vererek onlarin da hep giydiklerini cunku normal olanin bu oldugunu anlatabilirsiniz. Kendinizden ornek verebilirsiniz. Buyuk bi kiz olmak icin boyle giymek lazim diyebilirsiniz cunku kucukken hep buyume meraki vardir. O sevdigi cizgi filmlere animasyonlari izlemeye sinemaya gidebilirsiniz gotururken de o karakterli camasiri giymesi gerektigini soyleyip oyuna cevirebilirsiniz. Bir de en onemlisi odullendirme. Her giydiginde guzel bi odulu olmali ki cocuk aglamaya bagirmaya firsat bulmadan kafasi onunla dagilsin . Boyle ufak adimlarla alistirabilirsiniz cunku suanda bu kadar tepki verdigi birseyi bir anda kabullenmesini beklemek hata olur. Bir de bu konusmalari kilodunu giydirmeye calisirken degil normal zamanlarda yaparak fikre alistirin. Once biraz fikre alissin sonra giydirmeye calisin. Sizinle anlasma yaptiktan sonra giydiginde odulunun ne olacagini ogrendikten sonra da giyerken aglarsa once anlasmanizi hatirlatin sonra devam ediyorsa ustelemeden kilodunu cikarin ve odulu anca giyerse alabilecegi konusunda anlastiginiz icin odulu alamayacagini sert degik konusma tonuyla hatirlatin ve hic birsey yokmus gibi davranin. O zamanla kendi gelecek giymeye. Inadi birakirsaniz inadi kirilacaktir. Bir de bunlari deneyin lutfen ve sabirli olmaya calisin. Melisa cayi falan icin biraz sakinlestirir cunku gerilmeniz cok normal

Çok doğru yapmşsınız çocuklar öyle korkuyor ki beyaz önlüklü herhangi bir meslekten birini görünce bile canından can kopmuş gibi çığlığı basıyorlar....

Baştan sona okudum beraber alın sevdiği karakterler olanlardan alın diyenler olmuş zaten yapmışsınız bunu, daha önce yoktu son üc aydır var diyorsunuz, ne olmuş olabilir birden kreste bir sıkıntı yaşamış olabilir mi?

Giymek istemediği zaman seni anlıyorum külot rahatsız ediyor arasına kaçıyor bana da oluyordu giydikce bu durum geçti diyebilirsiniz, seçenek sunabilirsiniz iki üç farklı külot koyun önüne bunlardan hangisini giymek istersin diye sorun, seçme şansı bırakın, külot giymediği zaman pantolon vs. giydiği şeyin o bölgesini daha çok rahatsız
edeceğini kaşındıracağinı söyleyin, külotun o bölgeyi sıcak tuttuğunu giymezse üşuyeceğini üşüyunce mikropların onu hasta edeceğini söyleyin, ne kadar ayrıntılı anlatırsanız o kadar tatmin oluyorlar.
Sabırla devam edin, ağlamasınin sonu onun isteğiyle biterse bunu hep sürdürür, bir tablo yapın külot giydiği zaman oraya yakıştırması için sticker verin.

Benimde kardesim oyle yapardi..cogu gitmemek icin yapiyor galiba..kardesimde dis fircasi elinde aglardi..disini fircalamazdida... tamam fircalama deyincede aglardi..suan kreşe alisma surecinde oldugundan bahaneler uydurmak icin huysuzluk cikariyo olabilir...aksamdan hazirlamaya calisin onunla beraber kiyafetlerini..yada hikayeler anlatarak neden giymesi gerektigini anlatin...ben cizgi filmlerden örnek verirdim...dislerini fircalamazsan bakteriler bayram eder halay ceker agzinda..renkleri yesil ellerinde cekicleri var diye tarif ederdim..gülerdi hosuna giderdi..netten cizgi karekterler gosterirdim..disini fircala vitaminler canlansin onlari sevindir hadi felan derdim bayaga ikna olurdu...sende boylee hikayeler bulmaya calis...korkutarak deilde..havalarinin sogudugunu kendini sicak tutmasi gerektiginden felan guzel bi karekterli hikaye bulabilirsin belki :)

Bu konuyu gercekten bir dert olduğu icin açıyorum,benim aile hayatımı tamamen mahveden bir dert...
4 yasını gecmiş bir kızım var,nazlıdır,yemesi içmesi uyuması giymesi hep problemli olmustur.Ama bunun dışında yaramaz,kırayım,dökeyim,ağlayayım diyen bir cocuk da degil.kendi kendine eğlenen oynayan bir cocuk...
Ancak 3 aydır hayat bize kabusa dönüştü,kreşe başladı,orda Mutlu gitmek istiyor ama kulot,kulotlu çorap giymek istemiyor,hava buz gibi mecburen giydireceğim ,ama kızım sadece ince pijama altıyla ve çorapsız durmak istiyor,gece gündüz..evde dışarda...
Güzellikle anlatıyoruz olmuyor,kızıyoruz olmuyor,cezadan anlamıyor,görmezlikten gelmek fayda etmiyor,saat tuttum 4 saate yakın aralıksız ağladı giydirdim diye,ben çalışıyorum sabah kısıtlı bir Zaman var servise yetişeceğiz,her gun giyinme yüzünden geç kalıyoruz,gerildikçe geriliyorum,hiçbir seyden korkmuyor,bağırmaktan fıtık olmuştu zaten...yine korkuyorum
Kendimden nefret ediyorum ama 2 gündür dovdum resmen çocuğu giydirirken...Hasta oluyorum arkadaşlar
Ben ne yapıcam evde huzur yok surekli yatarken kalkarken tek konuştuğumuz sey kulot giymem giymek zorundasın konusu,evde çıkarıyorum zaten ,sadece evden çıkarken diyorum yine olmuyor,oyle cok bağırıyor ki komşular gelip şikayet ediyor,elim ayağım titriyor sinirden ,esimle surekli kavga ediyoruz,sınırımızı birbirimizden çıkarıyoruz
Lutfen bi akıl verin vazgeçeyim mi giydirmekten ,onun dediği gibi tek pijamayla mı götüreyim her yere,baskı dayak kişiliğini mahvedecek,hasta olunca ikimizde cekiyoruz,bunca inattan sonra geri adım atınca artık bizi hiçbir konuda takmaz mı?
Tıkandım ,araya soktuğum kişileri de dinlemiyor avazı çıktığı kadar bağırıyor...
ne yapacagım ben ?

tıkandım araya soktugum kişileri de dinlemiyor lafınız çok hoşuma gitti sanki 30 yaşındaki birnden bahseder gibisiniz

neyse
beni dinlerseniz süper dadı yaa internetten yeni eski bütün bölümlerini izlemeye çalışın senelik izninizi alın ve kızınızı eğitmeye çalışın yada o görevi yapacak ama tanımadıgı biri gelip gitsin eve ama öncelikle çok sabırlı olacaksınız zaten izlediğinizde bana hak vereceksiniz. allah yardımıcınız olsun

neden 3 ay dır giymiyor ki? ne oldu da böyle radikal bi karar aldı. çorap falan neyse de külot giymeme fikri ilginç geldi bana

Alternatif çözüm bulacaksın taytlar var ondan giydir her zaman alternatif çözüm bulun şöyle ki 3 seçim sunun 1 ini mutlaka isteyecektir bu herşeyde öyle olmalı siz baskıyla çocuk büyütüyorsunuz olmaz öyle

İşin içinde çocuk olunca ne desek boş,belki bu inadın altında bir sebep olabilir,nedenini bulup o yolda ilerlemek lazım bunun için de bir pedagog dan yardım istemeniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Bu konuyu gercekten bir dert olduğu icin açıyorum,benim aile hayatımı tamamen mahveden bir dert...
4 yasını gecmiş bir kızım var,nazlıdır,yemesi içmesi uyuması giymesi hep problemli olmustur.Ama bunun dışında yaramaz,kırayım,dökeyim,ağlayayım diyen bir cocuk da degil.kendi kendine eğlenen oynayan bir cocuk...
Ancak 3 aydır hayat bize kabusa dönüştü,kreşe başladı,orda Mutlu gitmek istiyor ama kulot,kulotlu çorap giymek istemiyor,hava buz gibi mecburen giydireceğim ,ama kızım sadece ince pijama altıyla ve çorapsız durmak istiyor,gece gündüz..evde dışarda...
Güzellikle anlatıyoruz olmuyor,kızıyoruz olmuyor,cezadan anlamıyor,görmezlikten gelmek fayda etmiyor,saat tuttum 4 saate yakın aralıksız ağladı giydirdim diye,ben çalışıyorum sabah kısıtlı bir Zaman var servise yetişeceğiz,her gun giyinme yüzünden geç kalıyoruz,gerildikçe geriliyorum,hiçbir seyden korkmuyor,bağırmaktan fıtık olmuştu zaten...yine korkuyorum
Kendimden nefret ediyorum ama 2 gündür dovdum resmen çocuğu giydirirken...Hasta oluyorum arkadaşlar
Ben ne yapıcam evde huzur yok surekli yatarken kalkarken tek konuştuğumuz sey kulot giymem giymek zorundasın konusu,evde çıkarıyorum zaten ,sadece evden çıkarken diyorum yine olmuyor,oyle cok bağırıyor ki komşular gelip şikayet ediyor,elim ayağım titriyor sinirden ,esimle surekli kavga ediyoruz,sınırımızı birbirimizden çıkarıyoruz
Lutfen bi akıl verin vazgeçeyim mi giydirmekten ,onun dediği gibi tek pijamayla mı götüreyim her yere,baskı dayak kişiliğini mahvedecek,hasta olunca ikimizde cekiyoruz,bunca inattan sonra geri adım atınca artık bizi hiçbir konuda takmaz mı?
Tıkandım ,araya soktuğum kişileri de dinlemiyor avazı çıktığı kadar bağırıyor...
ne yapacagım ben ?
Bence işi biraz inada bindirmişsiniz sizin kızda zıtlaşmayı seviyor belliki size net bir tavsiye bırakın öyle gezsin inşallah olmaz ama hastalanırsa da bak külot giymediğin için böyle oldun bu yüzden doktora geldik falan derseniz ve daha fazla üstüne gitmezseniz eminim giyecektir. Yada ona hikaye anlatın hikayenizin adıda çorap giymeyip hastalanan zavallı küçük kız olsun:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

kuzum ya bence bukadar perişan etme kendini ve kızını nasıl istiyorsa öyle yaşasın eninde sonunda öğrenir...benimkide çorap gymez o öyle mutlu sıkılıyor bende giymem bir sıkıntım yok çok şükür..

Bu yaşlarda kıyafet çok büyük sorun.hiç bi anne çocuğuna vurmak istemez eminim.sizde onun iyiliği için bu denli çıldırıyosunuz o hasta olmasın diye.bizde çok sorun yaşadık kıyafetle işgili ama şimdi 4 yaşını 3 ay geçti.ana okuluna gidiyo.okulu çok seviyo ve giderken hiç ses çıkarmadan ne desem giyiyo.çorap yerine ince taytlardan giydirebilirsiniz.ama kilot konusunda ne yaparsınız bilmiyorum.giymemiz gerektiğini kesin bi dille anlatın.gerekirse bi uzmandan yardım alın.allah kolaylık versin.

Back