Kızımla ic çamaşır savaşımız

Tabii ki Canını yakacak bir sey yapmıyorum ama tüyüne bile değmek istemezken beni çok zorda bırakıyor
Anliyorum hem de cok iyi bak mesela bugun halasi geldi yenge vok ozledim ben bi kac saat gezedireyim parka gotureyim sende islerini hallet dedi normalde gondermem ama son 3 gundur sınırlarimi zorluyor neyse gidecek ya cis yapti yine elbise giymeyecekmis gorumcem de boyle goturemem dedi giysin diye tam 1 saat ugrastik agladi tepindi neyse sonradan gonlu oldu az oncede kapi acik dursun diye agliyor ev zaten isinmiyor oglum hasta olacaksin diyorum nafile simdiki cocuklar asiri sinirli

Pedagogtan yardim alirdim. Simdi cocugum yokken bile kaygi duyuyorum ve psikologuma anlattim. Yardimci oluyor.
Ben de asiri kaygiliyim gecen amcasi bizde kaldi 18 yasinda uyucak benim oglan tutturdu ben de yayacam diye izin vermedim 3 saat agladi esim de bana kiziyor cocuk uyusaydi alirdik falan diye bi corap giymeme ve elbise giymeme takintisi da kv demin yuzunden oldu bi gun misafirlikte cid yapti oglum kv de de cocuk biraz boyle gezsin hep corap pantolon boyle daha kolay alisir dedi ben olmaz deyince ne var yani gunah mi ayip mi el kadar cocuk dediler

Çocuğunuz klasik olarak koşullanmış yani onları giydiğinde sizden ayrılacağını ve kreşe gideceğini biliyor o sebepten bu durum bir süre daha devam eder ancak bu sürede kızınıza boooolllca sevgiyle yaklaşım lütfen üzmeyin, küçücük yüreğinde neler yaşıyor baksanıza :(

benim oglumunda oyle bi soruni vardi ki 2,5 yasinda kendileri pasamla hergun savas halindeydik istedigini giymek icin kendi getirir dolabindan neyse baktim hava soguk kilotlu corap giydireyim dedim genelde bakici yakin diye esofmanla cikariyorum evden bu seferde corabin ustune bisey istemedi bi ara bezi cikarip alt ciplak geziyodu mumkunu yok o bezi takip sort falan giydiremiyodum bide oyle evden kacmaya kalkiyodu gecen kendiyle gitim camasirciya bak oglum al kendin dedim renkleri falan bakti 2 tayt aldim kendine simdi onlari giyiyor dovmek azarlamak faydasiz sonucta gelisim zamani bence beraber gidin istedigini alsin illaki biseyi begenir anlatin soguk hastalik falan yada kreste acaba baska cocuklar giymiyomu onumu goruyo bi sorun ama dovmeyin sabredin

konu ilgimi çekti. benim kız kardeşim aynen böyle küçükken külot giymek istemiyordu. annem çok sabırlı bir kadındır, ne yaptıysa olmamış. artık kendi haline bırakmışlar. sonra bir gün pantolonun fermuarına özel bölgesi sıkıştı:KK48: bütün sülale zor kurtardılar. külot giymediğin için sıkıştı, eğer külodun olsaydı sıkışacaksa külot sıkışırdı dendi ve o oldu. bu durum 5 yaşına kadar sürdü.

bence ya bi kere öyle gönderin üşüsün biraz o zaman anlar . Ya da kendisi seçsin güzelce anlatın . Ya da önünde ağlayın siz üzülüryorsunuz diye kbl eder belki . neden istemediğini sorun . bunlarda fayda etmezse kalın şeyler alın madem .

Konunuzu okudum 3 aydır giymemesi çok ilginç.Acaba diyorum iç çamaşırına bu kadar önyargılı olacak kadar bişey mi gördü veya bişey mi izledi veya yaşadı.Bunun bi sebebi olmalı.Bu konuyu bir düşünün bence.Allah yardımcınız olsun...

Konunuzu okuyunca bir şey hatırladim. Ben çok küçükken annemde hep bana kış aylarında zorla külotlu çorap giydirirdi nefret etmeme rağmen. Nefret etmemin sebebi ise hareketli bir cocuk oldugum icin çorap sürekli aşağıya kayıyordu, kalın olduğu için bir sure sonra sıcak basıyordu ve acayip kaşındırıyordu. Çorap aşağıya kaydıkça tekrar yukarıya cekmesinide beceremiyordum sinir oluyordum. Cok rahatsiz ediyordu beni. Ama anneme bir türlü anlatamiyordum derdimi. Sonra nihayet anlatabildimde (zaten bi süre sonra kaşınmaktan bacaklarım kıpkırmızı olmuştu) bana o gıcık çoraplar yerine kumaş kalın taytlar giydirdi. Ohhh be dedigimi hatirlar gibi oldum. Belki kizinizinda derdi aşağı yukarı aynıdır?

Arkadaşlar artık cinnet geçirme aşamasındayım ,dün kulot giymemesine izin verdikten sonra geceden itibaren ciplak durmak istediğini söyledi,o kadar ki kızmayacağım vurmayacağım diye söz verdiğim icin kendime ağladım yalvardım ama giymedi ,okula da gidemedi,anneme bıraktık orada zorla bi tayt giydirmişler yine ayakta çorap bile yok,ben isten çıkıp gittim başladı ağlamaya ,eve girdik yine soyundu,altı cirilciplak,sonra esimin ögrencisi geldi liseye giden genç,onun yanında da oyle duracak,yalvardım dil döktüm yine giymedi ve tutamadım zorla vurarak giydirdim pijamasını ,çünkü babasıyla durmak istiyor ve çıplak be öğrenci var
Ben ne yapacağım

Konuyu baştan sona okudum ve çok merak ettim bu cıplak kalma isteğinin altında mutlaka bir şey olmalı, üstelik hep böyle değilmiş 3 aydır böyleymiş.

Mahremiyet duyguları yok yani özel bölgeyi gizleme, çıplaklıktan utanma yok bunu mutlaka halletmelisiniz şu tvlerde radyolarda yayın yapan pedagogları telefonla arasaniz? Mail atsaniz? Hani maddi durumunuz el vermiyorsa.

Tamam külot giymesin madem dolabındaki ince her şeyi kaldırın eşofman gibi gorunen kalın polar pijama alın öyle gitsin diyecektim ama iyice abartmış tamamen çıplak olmak istiyor artık sizinki

Arkadaşlar artık cinnet geçirme aşamasındayım ,dün kulot giymemesine izin verdikten sonra geceden itibaren ciplak durmak istediğini söyledi,o kadar ki kızmayacağım vurmayacağım diye söz verdiğim icin kendime ağladım yalvardım ama giymedi ,okula da gidemedi,anneme bıraktık orada zorla bi tayt giydirmişler yine ayakta çorap bile yok,ben isten çıkıp gittim başladı ağlamaya ,eve girdik yine soyundu,altı cirilciplak,sonra esimin ögrencisi geldi liseye giden genç,onun yanında da oyle duracak,yalvardım dil döktüm yine giymedi ve tutamadım zorla vurarak giydirdim pijamasını ,çünkü babasıyla durmak istiyor ve çıplak be öğrenci var
Ben ne yapacağım
peki şöyle birşey yapsanız kızınnızı serbest bırakın bu süre zarfında mümkün olduğunca insan içinde olsun anneanne babaanne teyze vs...onları da tembihleyin.kızınızın bu durumunu eleştirsinler yakışmadığını söylesinler.gerekirse tavır yapsınlar.bu tavırlarıyla herkesi kaybetmeye başlayacağını anlayınca belki bir adım atar.demiştim aynı benim kızım diye hala da benzetiyorum bu çıplaklık mevzusunda bile ama 2-3 yaşlarına kadar sürdü çıplaklık olayı.

Bence sizin yapacağınız tek şey, bir pedagogdan yardım almak. Tek yaptığı külot, çorap giymemek değil, bağırmaktan fıtık olduğunu söylüyorsunuz. Kızınız zor bir çocuk. Bu kadar işkence çekeceğinize götürün bir uzmana, ne kadar faydası olduğunu göreceksiniz. Bugün külot çorap isyanı, biraz daha büyüdüğünde başka şeylere de isyan edecek. Uzman desteği şart.

peki şöyle birşey yapsanız kızınnızı serbest bırakın bu süre zarfında mümkün olduğunca insan içinde olsun anneanne babaanne teyze vs...onları da tembihleyin.kızınızın bu durumunu eleştirsinler yakışmadığını söylesinler.gerekirse tavır yapsınlar.bu tavırlarıyla herkesi kaybetmeye başlayacağını anlayınca belki bir adım atar.demiştim aynı benim kızım diye hala da benzetiyorum bu çıplaklık mevzusunda bile ama 2-3 yaşlarına kadar sürdü çıplaklık olayı.
Çocuk, başkalarının doğrusuna göre yaşamayı öğrenir. Bence doğru bir yol değil.

1. bu gerçekten bir sorun mu bunu irdelemek gerekir. külot ve külotlu çorap yerine başka alternatifler bulabilirsiniz.

2. evde bu kriz olmuş artık bence bu konuya ara verin ve kızınızla bağınızı güçlendirmeye çalışın.

3. evdeki oyuncak bebeklere bi göz atın pantolanları var mı diye??
birlikte oyun oynarken bebeklerinin üzerini giydirerek alttan mesajı verin.

4. bu konuya kızınız ve sizin(eşiniz) dışınızda diğer aile üyeleri ve başka çocuklar asla karıştırılmasın. mahremiyet konusunda ve çocuğun kendini onların yanında kötü hissetmemesi için bu şart.

5. kesinlikle öğretmeniyle görüşün ve sınıfta yakınlık kurduğu arkadaşında da böyle bir durum olup olmadığını anlayın.
belki okulda tuvaletini yaparken külot ve çorabı indirmede zorlanıyor bilemezsiniz.

6. kızınızın vücuduna karşı çok hassas olduğunuzu görüyorum bronşit hastalığı yaşadığı ve tekrar yaşamaması için her istediği yapılmış bir çocuk gibi geldi bana. bu yüzden yüksek sesle saatlerce ağlaması ve yüzünü, saçını yolması kaçınılmaz çünkü sizin hassasiyetini biliyor.

7. kızınızın karşısında onu yola getirmek için ağlamayın. çocuğu davranış bozukluğuna iten sebeplerden biri de yetersizliktir. (yazılan bir öneriye ithafen dedim bunu)

8. yakın zamanda hayatınızda bi değişiklik oldu mu bunu da irdeleyin. çocuk bunlara tepki veriyor olabilir.

9. bazen çözüm çok yakınımızda ve küçücük bir cümlededir. ama öfke görmemizi engeller

En doğrusu pedagogdan yardım almanız bilincaltında birşey oluşmuş olabilir sizin göremediğiniz bir durum belkide.Ayrıca siz onu zorladıkça hırpaladıkça daha da inatlaşmış :KK43:

Back