Kızımla ic çamaşır savaşımız

Bence artık giydirmekten vazgeçin bir de böyle deneyin. çantasına külot ve pantolon koyun. çıplak gitsin bakalım ne olacak. Tabi, ki bunu söylemek kolay sonuçta kimse bu durumu yaşamak istemez ama sanırım bir bu denenmemiş.
Ayrıca devlet hastanelerinde de pedagog var. Bence kesin gitmelisiniz sorun aşılamaz bir duruma gelmiş.

Malesef çocukluk döneminde çocukla inatlasmak yapmak istemediği birşeye onu zorlamak bu konu yüzünden ona bağırmak hatta hirpalamak onu gelecekte potansiyel sinir hastası etmekten ve agresif bir çocuk haline getirmekten başka bir işe yaramaz. .
1 buçuk yaşındaki oğluma yapmaması gereken bir şeyi ses tonumu hafif yükselterek söylediğim zaman gözüme baka baka sinirlenerek yapar ki daha büyük bir çocuk için tepkisinin böyle ağır olmasi kaçınılmaz malesef..Sizin çalışmanız onun sizden ayrı olması özlem duygusu zaten onun aşırı uç tepkiler vermesine yeterince sebep olabilir cocugunuzla inatlasmak yerine sakin olmaya çalışın Boxer tarzı kilolar alın ve bahenelerinin önüne geçin..yine Dinlemiyorsa bir süre kendi haline bırakın nasıl gitmek istiyorsa öyle gitsin..arkadaşları arasında gülme bile bazen çocuklar için ders almasına sebep olabilir..Sizin için bile takıntı olmuş bu durumu cocugun kullanmamasi kacinilmaz. .kolaylik dilerim

İnanın bu kadar zor,her gittiğimiz yerde kendi seçiyor çamaşırları ,çorapları ama eve gelince vazgeçtim diyor...
Ben de cok pişmanım hasta oldum üzüntümden ama resmen güç savaşına dondu bu is...
Ben vazgeçeyim diyorum ama bu sefer hiçbir konuda bizi dinlemezse diye endişe ediyorum ve cok hasta olduğu icin tedirginim

nann

Endişeniz boşuna.. Eğer böyle inat etmeye ve hatta şiddet göstermeye devam ederseniz sizi hiçbir konuda asla dinlemez , sevmemeye başlar, içine kapanır ve hatta bu şekilde sinir krizleri geçiriyorsa ( 4 saat ağlamak çok ciddi) bu onun karakterine yapışabilir.

Lütfen vazgeçin. Olmadı ıkı pijama giydirin. Yok onuda giymiyorsa çocuk nasıl alışsa oyle devam eder. Bünyesi alışır, hasta olmaz korkmayın.

Üzüntü onu daha çok hastalandırır.
Zaten kreşler sıcak, araba da sıcak oluyor.

Bugün altına ince battaniye dolayarak altı çırılçıplak bindirdik servise ayakkabı bile giymedi eşyalarını da poşete koyduk,öğretmenine durumu anlatan bir mesaj yazdım,bilmiyorum ne oldu ne bitti ,akşamı bekliyorum

Bugün altına ince battaniye dolayarak altı çırılçıplak bindirdik servise ayakkabı bile giymedi eşyalarını da poşete koyduk,öğretmenine durumu anlatan bir mesaj yazdım,bilmiyorum ne oldu ne bitti ,akşamı bekliyorum

ay .. bir psikologa gitseniz. durum baya vahim. bir şeyden mi tiksindi acaba?

bu saate kadar hiç merak edip aramadınızmı okulu,neden yaptınız bunu çocuğunuzmu öyle gitmek istedi yoksa sizmi cezalandırdınız

bir kaç defa g,iydirme.üşüyüp hastalandıgı zaman sebebini kendisi buna bağlayıp vazgeçecektir. dövüp kızıp bagırmak yerine hasta olması daha makul şu durumda bence..

Katılıyorum. Olsa olsa öğretmenden genel bir konuşma yapılması istenebilir. Bazı arkadaşlar doktorla,iğneyle Korkut diye tavsiye vermiş bence çok yanlış.

Hiç doktorla korkutmadım çocuklarımı. Az önce kızım (3yaşında) kulağım ağrıyor dedi,doktora gidelim o zaman kızım dedim tamam annecim gidelim dedi. Korkmazlar doktordan çünkü doktoru korkulacak bir şey gibi göstermedik hiç.
bu çok dogru bir tespit.. bende iğneden dr dan korkutmadım kızımı.. dr odasına gülerek geçiyoruz herzaman.. etrafımda korkutan olunca da uyarıyorum lütfen korkutmayın bu şekilde diye ...

Siz evde ciplak geziyor demissiniz bence bunun evdede disardada giyilmesi seklinde ona anlatabilirsiniz. Bilmiyorum servislerde yari ciplak bi kiz cocugu ne kadar mantikli allah korusun kimseye guvenilmiyor sonucunda. bi cocuk doktorundan yardim almalisiniz ve en onemlisi ustune giderek bisey yaptiramazsiniz. Allah kolaylik versin

Çocuk, başkalarının doğrusuna göre yaşamayı öğrenir. Bence doğru bir yol değil.
bu başkasının doğrusu değil toplumdaki her bireyin doğrusu.çocuğa, herkesçe doğru olan yapılması gerekenin bu olduğu benimsetilmeli bence.neden kırmızı elbiseni giydin tavrımı koyayım demiyorumki,çocuk bakacakki herkes bunu anormal görüyor gerçekten yanlış birşey yapmışım der ve bundan vazgeçer ama bu dediğim gibi olması gereken doğru başkasının oldurduğu değil.tabi bu benim kendimce fikirlerim yanlış olabilirmi bilmiyorum ama ben olsam böyle yapardım.bu arada son durum nedir konu sahibi?

bu başkasının doğrusu değil toplumdaki her bireyin doğrusu.çocuğa, herkesçe doğru olan yapılması gerekenin bu olduğu benimsetilmeli bence.neden kırmızı elbiseni giydin tavrımı koyayım demiyorumki,çocuk bakacakki herkes bunu anormal görüyor gerçekten yanlış birşey yapmışım der ve bundan vazgeçer ama bu dediğim gibi olması gereken doğru başkasının oldurduğu değil.tabi bu benim kendimce fikirlerim yanlış olabilirmi bilmiyorum ama ben olsam böyle yapardım.bu arada son durum nedir konu sahibi?[/QUOTE
Kreşte hiç sorun çıkarmadan giymiş kıyafetlerini külot hariç ve son derece mutluymuş,kıyafetlerin onu sıktığını rahatsız olduğunu söylemiş.eve geldi kapıda başladı soyunmaya,yine çok eziyet etti çıplak durmak istiyorum diye,şimdi de ben sadece külotlu çorap giyeceğim diyor giyince de külotsuz çok rahatsız oluyor çıldırıyor sinirinden,sürekli alt kıyafet değiştirdi ve hepsini çıkardı ,çıplak olarak uyudu ,uykusunda giydirdim artık

bol alt pijamayla nasıl diğer kıyafetlerine göre.kızım evde külotsuz olarak pijama giyer yaşı gereği en rahat edeceği kıyafeti seçti,sizinki küçük olduğu için hangisiyle daha çok rahat edeceğini kestiremiyordur.öğretmeni nasıl ikna etmiş bu arada?

bol alt pijamayla nasıl diğer kıyafetlerine göre.kızım evde külotsuz olarak pijama giyer yaşı gereği en rahat edeceği kıyafeti seçti,sizinki küçük olduğu için hangisiyle daha çok rahat edeceğini kestiremiyordur.öğretmeni nasıl ikna etmiş bu arada?
Öğretmeni hiç uğraşmamış ki...hiç karşı çıkmamış hemen giyinmiş.giyinmeyi neden sevmiyorsun dediğinde sıkıyor beni demiş.gece pijamayla yatırdım sabah bi baktım çırılçıplak.gece çıkarmış öyle yatmış .Allah ım ne yapıcam bilmiyorum .Yine bi dünya tantana ile bi pantolon giydirdik sabah bir de body.ne atlet ne külot ne çorap ve botu da giydiremedik ,terlikle gitti Dil dikiyorum yalvarıyorum hediye alıyorum ceza veriyorum küsüyorum görmeZden geliyorum ama hiçbir sey değişmiyor.bu gidişle 15 tatilde pedogog yolu göründü bize.ama merak ediyorum o Nasıl çözüm bulacak ki

Öğretmeni hiç uğraşmamış ki...hiç karşı çıkmamış hemen giyinmiş.giyinmeyi neden sevmiyorsun dediğinde sıkıyor beni demiş.gece pijamayla yatırdım sabah bi baktım çırılçıplak.gece çıkarmış öyle yatmış .Allah ım ne yapıcam bilmiyorum .Yine bi dünya tantana ile bi pantolon giydirdik sabah bir de body.ne atlet ne külot ne çorap ve botu da giydiremedik ,terlikle gitti Dil dikiyorum yalvarıyorum hediye alıyorum ceza veriyorum küsüyorum görmeZden geliyorum ama hiçbir sey değişmiyor.bu gidişle 15 tatilde pedogog yolu göründü bize.ama merak ediyorum o Nasıl çözüm bulacak ki
gerçekten sıkıyor olabilir mi daha bol şeyler aldığınızda onlara da aynı tepkiyi veriyor mu

Peki öğretmen bir öneri getirmedi mi ya da kızınıza kilot da giymesi gerektiğini kendisinin ve arkadaşlarının da giydiğini söylemedi mi

Sıkıyormuş tamam mı dedi

Valla size zor gelebilir ama ben kızınızı çok sevdim. Karakterli, inatçı, dediğim dedik biri olacak ileride, hiç ezdirmeyecek kendini şimdiden belli...

Back