- 7 Ağustos 2018
- 27
- 31
- 3
- 35
- Konu Sahibi ahbinelask
-
Dinlenin siz de aksama da değişik seyler yapın ve bebek gibi büyük oyuncaklarla falan da oynuyorsa isiniz kolaylasir biraz.
Hem bugün evdeki hali ile dün disaridaki halini de test etmiş olursunuz başlangıç için doğru bir karara zemin hazırlar bugün :)
Enerjisini atmasi ve eğlenmesi lazım :)
Çok sıkılgan bir cocuk. Asla kendi kendıne oyun oluşturmaz , senin olusturdugun oyunla da bu on dakika oynar seninle sonra hemen kalkar. Oyun hamuru ile oynuyorsak beş dakika sonra anne bebekleri konuşturalım der .e Hadı tamam derım bebeklerle oynarız 7 dk sonra anne tren yolu yapalım. Boyle Boyle gıdıyor. Masal da dinlemez . Ne kadar ilgi çekici anlatmaya çalışsam da alır elimden.
Bana çok düşkün. Telefonla konuşurken kızar kapatder ya da huysuzluk yapar sırf ıkı dk ılgılenemedım diye .
Park vs de gitmez cok cocuk varsa . Çekiniyor diğer cocuklardan. Komşu cocukları var ama biraz yaramazlar . Onlarla da oynamaz. Ama sakin sessiz uslu bir çocuk bulursa ona ayak uydurur .Haşinliğe bağırmaya yaramazlığa gelmiyor .uzaklaşıyor hemen en sevdıgı ortam da olsa .
Ne yapacağım bilmiyorum. Dert bir değil ki . Allah dermansız dert vermesin de işte..
Amin kolay değil Allah kolaylık versin.
Çocuk yetistirmek büyük sorumluluk 10 yaşına kadar anca duzeliyorlar :)
Parkta rahat edebileceginiz esyalari da yaniniza alın bir dahaki gidisinize siz de rahat edin uzun süre kalırken.
Farklı şeyler deneyin arada belki seveceği bir şey çıkar.
Masalı sevmiyor görsel çizgi film animeler falan da izlemez mi ki minik hanım
Araba falan verseniz surse evde ya da şu ucan drone gibi oyuncaklar ilgisini çeker mi ki?
Çizgi film izler zaten sabit bir şeikildsadece onları izlerken durabiliyor maksimum yarım saat ondan da sıkılıyor . Hoş ben sıkılmasa da saatlerce izlesin istemez izin vermezdim .
Bisikleti var , scooterı var ne bıleyım bebeklerını koyup gezdirebileceğı arabası var. Hıcbırını sürmüyor .
Babası top aldı dışarıda oynarız dıye . Basketbol falan. Alıyorlar topu gıdıyorlar beş dakika sonra eşim bu vermıyor topu oynamıyor öylece elinde tutuyor diyo geliyorlar
Bir yaşına kadar gayet girişken bir bebekti ama bir gün dışarıda kendo yaş ve boyunda tanımadığımız bırerkek bebek onun dıbıne kadar gelip yüzüne bağırdı o zamandan beri böyle çekingen ve ürkek bir cocuk oldu kızım .
Zamanla düzelir diye umuyorum. Şu sıralar oyun evleri oyungrupları düşünüyorum araştırmam araştırmak lazım haftada üç gün iki saat vs . Bu sekılde eskısı gibi olur diye umut ediyorum
Şimdi anladim sizi travma yaşamış olabilir ay kiyamam.
Iyi dusunmussunuz.
Evde büyürken minimum sese alışkın ise O çocuk travma sebebi olabilir lütfen en kisa zamanda pedagog randevusu alın.
Siz de evladiniz da rahatlarsiniz.
bence bilinç altı
madem emziksiz uyuyor sa uyandıgında ona küçük süprizler hazırlayın
ağlamadan uyudun diye yada ağlamadan uayndın diye sana kuşlar süpriz getirmiş dersenız
faydası olur diye düşünüyorum ,
Çok iyi fikir. Bunu deneyeceğim çok teşekkür ederim. Dün hediye almıştım ona ama dediğiniz gibi uyku araları için de küçük şeyler hazırlasam anında pekiştirme yapabilirim
Evet onu biliyorum . Bir kaç programını izlemiştim. Ama hıc aklıma gelmedi . Akıl tutulması yaşıyorum galiba strestenpedagog gözde erdogan dadı programını yapmıştı belki hatırlarsanız ,
o gittiği evlerde çocuklara böyle süprizler hazırlar onları bu şekilde eğitiyordu,
internetten izlerseniz çok faydasını görürsünüz,
Güncelleme:
Kızım bu gece de deliksiz uuyudu.12 de uyuyup 7.30 da kalktı ve kalktığında da krize girmedi Artıkgünü güzel geçirmekle sakin olmakla doğrudan alakası olduğundan emin olmaya başladım .
Bugun de misafirliğe gidiyoruz. Oradaki cocuklar biraz yaramaz. Kızıma şok yaşatmazlarsa bu gece de gözlemleyeceğım
Maalesef uzun sürmedi. Dün görümcemin canavar cocukları rahat bırakmadığından bol çığlıklı ağlamaklı bir akşam geçti . Geceyi de tahmin edersiniz. Geçirdiği en büyük krizdi. Mahvolduk eşimle.Çoook sevindim geçmiş olsun ve hep böyle tatlı mutlu geceleriniz olur inşallah ecladinizla. Allah kolaylık versin :)
Maalesef uzun sürmedi. Dün görümcemin canavar cocukları rahat bırakmadığından bol çığlıklı ağlamaklı bir akşam geçti . Geceyi de tahmin edersiniz. Geçirdiği en büyük krizdi. Mahvolduk eşimle.
Şuanda da uyku saati ve ufak çaplı kriz halinde. Şansımıza da eşimin amcası ciddi bir rahatsızlık geçirmiş durumu kritik apar topar memlekete gitti. Üç beş gün yok. Tek başına nasıl yöneteceğim bu durumu bilmiyorum. Annemler de memleketteler.
Zaten önümüzdeki hafta bende eşimin memleketine gideceğim . O zamana kadar alışmasını bekliyorum . Orada da Boyle krize girerse vermek zorunda kalacağım emzik. Kaynanamla uğraşamam
Allah razı olsun . Gideceğimiz yer köy yeri . Doğu'da . Öyle bazı kasaba gibi köylerden değil maalesef . Dolayısıyla park bahçe veya günübirlik gibi olanağımız da olmayacak .Çok geçmiş olsun kiyamam narin ve hassas bünyeli minik hanim.
Allah kolaylık versin. Parkı seviyor o gideceginiz yerde de park işi zor olmazsa gidin.
Esiniz de huyunu biliyor cocugunuzun parkta iyi oluyor desin aileye çocuğun mutlulugu ve huzuru söz konusu.
Ya da gunubirlik gitseniz çocuk durmuyor bahaneniz olur belki aslinda bahane değil gerçek.
Allah şifalar versin hastaniza.
Lütfen emziği vermeyin bu kadar mucadele ettiniz.
Verirseniz de kesik uçlu sevmediklerinden verin.
Sevdiğini bulursa hepten bağlanabilir.
Çok emen cocuklarda emzik ve biberon damaklari bozuyor.
2 yaş fazlasina zararli diyorlar. Korkutmak istemiyorum sadece pes etmeyin diye söylüyorum.
Allah kolaylık versin.
Allah razı olsun . Gideceğimiz yer köy yeri . Doğu'da . Öyle bazı kasaba gibi köylerden değil maalesef . Dolayısıyla park bahçe veya günübirlik gibi olanağımız da olmayacak .
Çok hassas çok. Her şeyi hemen hıssedıyor. En ufak bir gergınlıgı ya da ertesı gün çıkılacak yolculuğu.
Kestiğim emziği götüreyim o zaman. Birde sevmediği silikon emzikten alayım baktım olmuyor onu veririm . asla almadı onu. Artık alırsa krız anında..
BBaşımdan berı bana destek oldunuz Allah razı olsun. Size göre hareket ettim geçtiğimiz üç gün, dünkü vukuat hariç çok güzel uyuduk bende kızımda
İnşallah. Eşim de öyle höt diyebilecek bırı değil maalesef.Siz güçlü oldukça kiziniz da sizden cesaret alıyor en kotusunu atlattiniz ve bence evinize tez dönün.
Eşiniz söylesin çocuk durmuyor kimse gik diyemez. Allah yardimciniz olsun. Geçecek bu günlerde inşallah tez zamanda güçlü olun ve siz de rahat olun zor ama sizin rahatliginizi hissedip rahatlar minik hanım da.
Allah kolaylik versin gidene kadar park stogu yapin belki alışır inşallah.
İnşallah. Eşim de öyle höt diyebilecek bırı değil maalesef.
Bakalım nasıl olacak .Gelişmeleri iyazarımınsallah
2 gecedir iyi çok şükür kızım .ama her gün günde iki kere dışarı çıkarıyorum. Parkta oynamıyor ama markete gidiyoruz . Aluşveriş yapıyoruz . Rahatlıyor sanırım tipik kızlardan sanırım Dolanıyor sokaklarda. İyi geliyor ona . Şimdilik durum böyle
Cok sevindim Allah daha iyi etsin sizi :)
Kiz kiza gezmeyi sevmiş minik hanim
Bayramda memleket ziyaretinde de yürüyüş yaparsiniz belki esinizle değişik gelir oralar da inşallah iyi geçer bayramınız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?