• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımla Başım Dertte

Tüm bagimliliklarin en iyi tedavisi sosyallesmektir.

Cocugunuzu sosyallestirin.

Gece krizleri en musait zamanlari.

Ilgisini çeken ve sevdiği seylerle yataginin etrafini duzenleyin.

Uykuda falan stresi teskin eden renkler var netten bakabilirsiniz odasini duzenleyin imkaniniz varsa.

Guzelce azimle anlatin sen artik buyuyorsun emzik değil kaşık ile yiyeceksin gibi göz temasi eşliğinde.

Azmedin ve Allah kolaylık versin.
Çok tesekkur ederim . Deneyecehım tavsıyelerınızı.

İnşallah ama inanın sabrım tahammülüm kırıntılar şekilde mevcut maalesef. Insallah başarırız

Yeğenim de bezden ayrilirken atlatmisti yengemler bu süreci anlıyorum biraz sizi.

Sonu var deyin bu da geçecek deyin kendinize.

Gerçekten geçecek taş catlasa birkac ay kiziniz en kötü süreci yasadi ve yasatti size.

Sakın pes etmeyin gerisi kolaylasacak.

40 gün der eskiler alisma süresi olarak.

Kendinizi ve kizinizi mutlu edin.

Her annenin tavsiyesi önemli ve faydalıydı benim için ama bir uzmanın yorumu beni mutlu etti açıkçası . Uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim.

Bende psikoloji ve sosyoloji öğretmeniyim ama kendi söküğümü dikemiyorum işte

Sizin tavsiyelerinize baktığımda tahmin ve düşüncelerimin doğru olduğunu gördüm. Bırak için rahatladı açıkçası.
Bende eşime dün çemkirdim .hazır değildi işte neden baskı yaptın kı bana diye .. evet hazır değildi kızım ama dediğiniz gibi üç hafta geçti ve geri dönmek şu noktada bize zarar verecek. Karakteri buna göre şekillenecek hatta şimdi pes Edip verirsem.

Bende sizin tavsiyenizi denemek adına bugün dışarı çıkardım . Ona artık emziğini bıraktığı ve kocaman bir kız olduğunu söyledim ve bunu için ona hediye aldım . Bir yerlerden yiyecek aldık . Pikniğe getirdim onu. Yemeğini yedi. Kimlerde çıplak ayak koştu. Şuan da ağaçların altında sessiz sakin uyumakla meşgul akşama da duş aldıracağım. Bugün şu ana kadar hıc stres yaşamadık ne o ağladı krize girdi ne de ben gerildik. Bu günü bu şekilde kapatıp gece uykusunun durumuna bakacağım. Dün gece tam bir feciattı . Bu gece fark ne olacak bu günün neticesinde göreceğim. Umarım işe yarar bu topraklama denemesi de bundan sonraki günlerde maksimum ilgi alaka ve dışarı gezmesi ile bu surecı olumlu sonuclandırırız.

Ah ahhh o da ayrı bir dert. Doğdugundan beri uyumayan bırak cocuktu. Yemin ediyorum günde ıkı saat uykuyu tam 20 kere uyanmak suretiyle ancak uyuyabılıyordum. Emzıge alıştırırsan sakinler uyur dedi Çok kişi. Bende her yolu deneyip başarısız olmuş bırı olarak bunu da deneyeyım barı dedim .

Silikon emzik tutmadı .Her marka her model denedim. En son kauçuk aldı . Ama bela da almışız başımıza bılemedık.

Uyku sorunu duzeldı mı diye sorarsanız kesınlıkle hayır

A ahbinelask Yavrunuzun emziğe alışmış olmasını 'başınıza bela almak' olarak düşünüp suçluluk psikolojisine girmeyin lütfen.
Emzik konusunda farklı düşünen anneler ve uzmanlar var elbette.
Ama şöyle düşünün bazı çocuklar emziği hiç almazken bazıları uzun süre emiyor.
Biberonda da aynı durum söz konusu.
Yani gelişimde bireysel farklılar söz konusu,
her çocuğun ihtiyacı farklı olabiliyor.
Size 'hata sizde, niye emziğe alıştırdınız?'
Şeklinde soru soranların bu ayrıntıyı gözden kaçırdığını düşünüyorum.
Benim oğlum da zor ve az uyuyan bir bebekti.
Ben de emziği denedim ama sevmedi, çok kısa süre emip süt gelmediğini görünce atardı.
Bu nedenle ısrar etmedim ama emzik kullansaydı da yanlış bir şey yaptığımı düşünüp üzülmezdim.
Eşinize de yüklenmeyin lütfen, o da böylesi bir sonucu öngörememiş olabilir.
Çözülmeyecek bir dert değil, biraz sabır ve ilgiyle 10-15 güne sıkıntınız azalmış olur diye tahmin ediyorum.

Merhaba hanımlar .
Hemen konuya giriyorum.

2.5 yaşında bir kızım var.
3 ay önce bezi bıraktık . Arada çok nadir kaçaklar oluyordu (Çok su içtiğinde ya da hasta olduğunda içirdiğim bitki çaylarından dolayı )

3 haftadır da sadece uyku vakitlerinde ve canı sıkkın olduğunda aldığı emziği bıraktık.
Bırakmak konusunda cebelleşiyoruz daha doğrusu.

Şöyle ki kızım kauçuk emzik aldı sadece. Onun ucunu kestim. Kıyameti koparmasını bekliyordum ama gayet makul karşıladı. Bende hem bundan hem de uyku vakitlerinde emzik alan bir cocuk olmasından umutlandım . İlk hafta bir iki gece uyandı ve tepindi böğürdğ yatakta kendini oradan oraya attı .

Sonraki bir kaç uyku zamanında hıc uyanmadan uyudu. Galiba oluyor bu iş derken daha şiddetli bir şekilde krizlere girmeye başladı .

Çok uzatmayayım hanımlar 3. Hafta bitecek kızım hala uyku vakitlerindeg bilmem kaç kere uyanıp yatakta krize giriyor. Hiçbir şekilde teskın edemiyorum .Bazıları okşa ppışpışla sakınleşir dedi ama asla kendine dokundurtmuyor .konusmaya çalısıyorum daha çok bağırıyor konusma dıye .
Bu şekilde böğürmekten bitap düşüp sızıyor ya da 45 dakikalık krızden sonra beni salla falan diyor . Ve bu arada çişe alıştığı ilk haftada bile halıya sağa sola yapmayan cocuk günde iki kere halıya koltuğa sağa sola göz göre göre yapmaya başladı çişini. Tuvalete götürmemden beş dakika sonra bile !

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım . Çok zorladı ıkımızı de bu dönem .Gün içinde hem uykusuzluktan hem gerginlikten barut gibitiz kızımla ben. Çok bağırır kızar oldum. Göz göre göre çiş yapıyor olmasını emzıgı bıraktırdıgım için beni protesto etmesine bağlıyorum.

Kızım sadece kauçuk emzik aldıgından pes Edip silikon emzık mı alsam. Silikon ve küçük numara ? İşe yarar mı ? Yoksa bu şekilde sebat etsem alışır mı ? 3 hafta geçti umudum tükeniyor. Bir yandan ver emzık diyorum bir yandan bu kadar zaman ıkımız de harap olduk boşa mı gitsin diyorum.

Bu arada 17 Ağustosta eşimin memleketinde olacağız ıkı hafta . O zamana kadar hallolur niyetiyle başlamıştık ama olmadı. Beni geren bı başka konu da bu. Kızım bu krızlerı ve çiş kaçırmaları orada da devam ettirirse sanıyorum ki kaynanamla bırbırımıze gireriz.

Kısa tutmaya calışmışım ama olmamış. Tecrübelerinşze çok ihtiyacım var. Lütfen bir el atın bu konuya
Bence emziği kendisi hazır olduğunda birakirsiniz bidahami çocuk olucak azdaha emsin. Bu kadar uzuluyorsa bence savaşmayın.
Uykudaki ağlamaları çiş kacirmalari idrar yolu enfeksiyonunu aklıma getirdi. Protesto için olduğunu sanmıyorum. Canı yanıyor belli ki . Kum da olabilir. Baktirdinizmi hic

Tüm bagimliliklarin en iyi tedavisi sosyallesmektir.

Cocugunuzu sosyallestirin.

Gece krizleri en musait zamanlari.

Ilgisini çeken ve sevdiği seylerle yataginin etrafini duzenleyin.

Uykuda falan stresi teskin eden renkler var netten bakabilirsiniz odasini duzenleyin imkaniniz varsa.

Yeğenim de bezden ayrilirken atlatmisti yengemler bu süreci anlıyorum biraz sizi.

Sonu var deyin bu da geçecek deyin kendinize.

Gerçekten geçecek taş catlasa birkac ay kiziniz en kötü süreci yasadi ve yasatti size.

Sakın pes etmeyin gerisi kolaylasacak.

40 gün der eskiler alisma süresi olarak.

Kendinizi ve kizinizi mutlu edin.
Ay inşallah ya . Çok tesekkur ederim.
A ahbinelask Yavrunuzun emziğe alışmış olmasını 'başınıza bela almak' olarak düşünüp suçluluk psikolojisine girmeyin lütfen.
Emzik konusunda farklı düşünen anneler ve uzmanlar var elbette.
Ama şöyle düşünün bazı çocuklar emziği hiç almazken bazıları uzun süre emiyor.
Biberonda da aynı durum söz konusu.
Yani gelişimde bireysel farklılar söz konusu,
her çocuğun ihtiyacı farklı olabiliyor.
Size 'hata sizde, niye emziğe alıştırdınız?'
Şeklinde soru soranların bu ayrıntıyı gözden kaçırdığını düşünüyorum.
Benim oğlum da zor ve az uyuyan bir bebekti.
Ben de emziği denedim ama sevmedi, çok kısa süre emip süt gelmediğini görünce atardı.
Bu nedenle ısrar etmedim ama emzik kullansaydı da yanlış bir şey yaptığımı düşünüp üzülmezdim.
Eşinize de yüklenmeyin lütfen, o da böylesi bir sonucu öngörememiş olabilir.
Çözülmeyecek bir dert değil, biraz sabır ve ilgiyle 10-15 güne sıkıntınız azalmış olur diye tahmin ediyorum.
Erkekler zaten Neyi ön görüyor ki . Çözülmeyecek dert değil ama tüketti beni. Korkuyorum emzik yüzünden akıllı sakin laf söz anlayan çocuğumu asi bir şeye çevireceğiz diye. :( İnşallah azalır
Bence emziği kendisi hazır olduğunda birakirsiniz bidahami çocuk olucak azdaha emsin. Bu kadar uzuluyorsa bence savaşmayın.
Uykudaki ağlamaları çiş kacirmalari idrar yolu enfeksiyonunu aklıma getirdi. Protesto için olduğunu sanmıyorum. Canı yanıyor belli ki . Kum da olabilir. Baktirdinizmi hic

Baktırmadım ama bahsettiğiniz rahatsızlıklar cıddı belirti gösteren hastalıklar. İlla ki kıvranır ne bıleym çiş yaparken ağlar vs vs . Baktırmadım ama bu hastalıkların belirtilerinin hiçbiri yok kızımda çok şükür. Müzmin ilerleyen hastalıklardan olsa bende şüphe duyardım. Ama eminim emzik krizi tüm bunlar.

Yorum yapan uzman arkadasın da dediği gibi daha yeni başlamış olsam pes ederdim hazır değil demek ki diye ama artık üçüncü hafta bitecek nerdeyse ve ben şimdi verirsem emzik , kızımda önünü almakta zorlanacağım davranış biçimleri oluşacak .Her istediğini öyle ya da böyle yaptırabileceğini düşünecek .bundan sonra herhangi bir konuda da aynı şekilde ayak direyip krizlere girip yıne dediğini yaptrıavak. Artık çok geç .

Ben kizimda iki yaşında camdan düşürdü sanmış emziğini sorduğunda camdan atmışsın kızım napalim gitti emzik dedim öyle kandırdım.

Sonra yatağının altında buldum bir daha da vermedim bir iki aradı ama her sorduğunda camdan attın ya hani dedim. Hem çiş hem emzik biraz fazla gelmis olabilir kuzuya.

Daha küçük normal böyle karşılaması Mağdem 3 hafta geçti bir daha vermeyin emziği sevdiği bir oyuncağı falan yok mu uyurken sarilsin yoksa bir oyuncak falan alın benim kizima babası Şirine almıştı hala da onunla uyur.

Çiş konusuna gelecek olursak ben bir tane tuvalete pano yapmıştım üzerine gulen yüz tavşan sevdiği şeylerin yapistirmasini almıştım yaptıkça önce aferin kızıma şimdi yapıştırma zamanı demiştim. Tabi alışana kadar her yer yapıştırma oldu o ayrı :-)

Evet hem bu durumu tekrar yaşamış olacak hem de nasıl olsa direttiğimde sonunda verecek diye dusunecek ve baştan mağlup olmuş olacağım diye dusunuyorum .

Acaba ona bir uyku arkadaşı mı versen belki emziği unutur. Bende korkmaya başladım bebeğim uyurken emzik alıyor inşallah bir sorun yaşamam bende
Uyku terörü ile alakası hıc yok. Uyku düzeni oluşmuştu kesintisiz uyuyordu artık ki doğdugundan beri uyku sorunu olan bir bir bebektı .ama bu emzik olayı ile birlikte başladı bu durum . Emzik krızıne girdiği aşikar yanı . Sızın yavrunuz adına da sevindim.

İnşallahhhhh. Vallahi kendi evimdeki gerginliğim kaynanamda tavan yapacak. Asla anlayış bılmeyen cocugun halinden anlamayacak sürekli soylenecek bana da kızıma da kızıp duracak biri cunkü

Ben kizimda iki yaşında camdan düşürdü sanmış emziğini sorduğunda camdan atmışsın kızım napalim gitti emzik dedim öyle kandırdım.

Sonra yatağının altında buldum bir daha da vermedim bir iki aradı ama her sorduğunda camdan attın ya hani dedim. Hem çiş hem emzik biraz fazla gelmis olabilir kuzuya.

Daha küçük normal böyle karşılaması Mağdem 3 hafta geçti bir daha vermeyin emziği sevdiği bir oyuncağı falan yok mu uyurken sarilsin yoksa bir oyuncak falan alın benim kizima babası Şirine almıştı hala da onunla uyur.

Çiş konusuna gelecek olursak ben bir tane tuvalete pano yapmıştım üzerine gulen yüz tavşan sevdiği şeylerin yapistirmasini almıştım yaptıkça önce aferin kızıma şimdi yapıştırma zamanı demiştim. Tabi alışana kadar her yer yapıştırma oldu o ayrı :-)

Kolay atlatmışsınız sevindim sizin adınıza 3 aylık süre yeter sandım. Çişi düzene girmişti üç aydır .Demek yetmıyormus

Kolay atlatmışsınız sevindim sizin adınıza 3 aylık süre yeter sandım. Çişi düzene girmişti üç aydır .Demek yetmıyormus

Emin ol o kadar kolay değil zor bir süreç çünkü tuvaletini yaparken özellikle büyüğünden çok çektim hala arada çekiyorum yapacak birşey yok ogrenene kadar devam.yeter ki sağlıklı olsunlar.

Şuana kadar herhangi bir kriz geçirmedi huysuzluk yapmadı . Çünkü saat 11.30 dan beri dışarıdayız. Öğle uykusunu da burada çimenlerin üzerinde yaptı. Açık havada uyumak iyi geldi galiba. Deliksiz uyudu 1.5 saat . Normalde öğlen uykusunun arasında uyanmasa bıle uyandıktan sonra uykusunu tamamlamış dahi olsa her zaman yaptıgı emzik keyfınden mahrum kaldığı için krize girerdi.

Yalnız totom dümdüz oldu şurada 8 saattir oturmaktan

Emin ol o kadar kolay değil zor bir süreç çünkü tuvaletini yaparken özellikle büyüğünden çok çektim hala arada çekiyorum yapacak birşey yok ogrenene kadar devam.yeter ki sağlıklı olsunlar.

Amin amin tabiki her şeyden önce sağlıkları geliyor zaten .Sağlıklı olsunlar da su akar yolunu bulur .her şey geçer . Ama teğet mi geçer deler mi geçer orasını yaşayıp göreceğiz

Amin amin tabiki her şeyden önce sağlıkları geliyor zaten .Sağlıklı olsunlar da su akar yolunu bulur .her şey geçer . Ama teğet mi geçer deler mi geçer orasını yaşayıp göreceğiz

Bende sizin gibi kiziyordum sonra dedim ki boşver hiç birşey onun sağlığından önemli değil yeter ki iyi olsun. Batirsa da yıkanınca temizlenir. Sabır etmek lazim

Bende sizin gibi kiziyordum sonra dedim ki boşver hiç birşey onun sağlığından önemli değil yeter ki iyi olsun. Batirsa da yıkanınca temizlenir. Sabır etmek lazim

Bu geceyi merakla bekliyorum. Yarım saat önce eve geldik 10 saattir dışarıdayım. Yemeğini yedirdim . Duşunu aldırdım. Birazdan uyutacağım . Bakalım neler olacak

Eveet dün gece 22.30 gibi uyudu kızım . Sabah 6.30'a kadar deliksiz uyudu hemde. Ama 6.30'dan sonra kıtamrti kopardı .

Tepindi etti.
Ben çok şükür sakinliğimi korumayı başardım bu kez. Sadece bir kere kucağıma gel istersen ya da sallayayım dedim. Bağırdı . Hıcbır sey demedım. Önceki gecelerde surkelı neden ağlıyorsun ne istiyorsun dıyor, karşılığında bağırınca tamam ağla istediğin kadar deyıp uzanıyordum yatağa. 5 dakika kadar tepindikten sonra beni salla dedı. Salladım .uyuyunca koydum yatağa. Yıne uyandı ağladı .bu sefer kucağıma geldi göğsümde uyudu ve kendi bı ara uyanıp yatağa geçti.
Galiba dün on saat totom dümdüz olana kadar dışarıda piknik yerinde oturup oynamamız işe yaradı. En azından sabahın erken saatlerine kadar kesintisiz uyudu.

Bugun de çıkacaktık ama yağmur başlayacak sanırım .evde güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz bakalım bu öğlen uykusunda ve gece ne olacak

Eveet dün gece 22.30 gibi uyudu kızım . Sabah 6.30'a kadar deliksiz uyudu hemde. Ama 6.30'dan sonra kıtamrti kopardı .

Tepindi etti.
Ben çok şükür sakinliğimi korumayı başardım bu kez. Sadece bir kere kucağıma gel istersen ya da sallayayım dedim. Bağırdı . Hıcbır sey demedım. Önceki gecelerde surkelı neden ağlıyorsun ne istiyorsun dıyor, karşılığında bağırınca tamam ağla istediğin kadar deyıp uzanıyordum yatağa. 5 dakika kadar tepindikten sonra beni salla dedı. Salladım .uyuyunca koydum yatağa. Yıne uyandı ağladı .bu sefer kucağıma geldi göğsümde uyudu ve kendi bı ara uyanıp yatağa geçti.
Galiba dün on saat totom dümdüz olana kadar dışarıda piknik yerinde oturup oynamamız işe yaradı. En azından sabahın erken saatlerine kadar kesintisiz uyudu.

Bugun de çıkacaktık ama yağmur başlayacak sanırım .evde güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz bakalım bu öğlen uykusunda ve gece ne olacak

Geçmiş olsun bakın çok emek veriyorsunuz ama karşılığını da aliyorsunuz.

Yakininizda çocuklu tanıdık komsuniz varsa çocuk görmesi de iyi olur.

Ya da tüm gün yine O' nunla bol fiziksel temasla bol bol ilgilenin.

Böyle böyle azalacak. En kötüsü geçti şükür.
Siz de bol bol gulumseyin sizin rahatliginiz evladinizi rahatlatacaktir ve yeni şeyler öğretin.
Resim gibi seylere bayiliyorlar genelde :)

Geçmiş olsun bakın çok emek veriyorsunuz ama karşılığını da aliyorsunuz.

Yakininizda çocuklu tanıdık komsuniz varsa çocuk görmesi de iyi olur.

Ya da tüm gün yine O' nunla bol fiziksel temasla bol bol ilgilenin.

Böyle böyle azalacak. En kötüsü geçti şükür.
Siz de bol bol gulumseyin sizin rahatliginiz evladinizi rahatlatacaktir ve yeni şeyler öğretin.
Resim gibi seylere bayiliyorlar genelde :)
Resim oyun hamuru vs hepsini yaptık. Normalde 2 gibi uyurdu öğlen. Bugün inat etti daha yeni uyudu. Bende ısrar etmedim. Bakalım bu gecikme nasıl yansıyacak

Resim oyun hamuru vs hepsini yaptık. Normalde 2 gibi uyurdu öğlen. Bugün inat etti daha yeni uyudu. Bende ısrar etmedim. Bakalım bu gecikme nasıl yansıyacak

Dinlenin siz de aksama da değişik seyler yapın ve bebek gibi büyük oyuncaklarla falan da oynuyorsa isiniz kolaylasir biraz.

Hem bugün evdeki hali ile dün disaridaki halini de test etmiş olursunuz başlangıç için doğru bir karara zemin hazırlar bugün :)

Enerjisini atmasi ve eğlenmesi lazım :)

Back