Kızımla Başım Dertte

ahbinelask

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
27
31
3
35
Merhaba hanımlar .
Hemen konuya giriyorum.

2.5 yaşında bir kızım var.
3 ay önce bezi bıraktık . Arada çok nadir kaçaklar oluyordu (Çok su içtiğinde ya da hasta olduğunda içirdiğim bitki çaylarından dolayı )

3 haftadır da sadece uyku vakitlerinde ve canı sıkkın olduğunda aldığı emziği bıraktık.
Bırakmak konusunda cebelleşiyoruz daha doğrusu.

Şöyle ki kızım kauçuk emzik aldı sadece. Onun ucunu kestim. Kıyameti koparmasını bekliyordum ama gayet makul karşıladı. Bende hem bundan hem de uyku vakitlerinde emzik alan bir cocuk olmasından umutlandım . İlk hafta bir iki gece uyandı ve tepindi böğürdğ yatakta kendini oradan oraya attı .

Sonraki bir kaç uyku zamanında hıc uyanmadan uyudu. Galiba oluyor bu iş derken daha şiddetli bir şekilde krizlere girmeye başladı .

Çok uzatmayayım hanımlar 3. Hafta bitecek kızım hala uyku vakitlerindeg bilmem kaç kere uyanıp yatakta krize giriyor. Hiçbir şekilde teskın edemiyorum .Bazıları okşa ppışpışla sakınleşir dedi ama asla kendine dokundurtmuyor .konusmaya çalısıyorum daha çok bağırıyor konusma dıye .
Bu şekilde böğürmekten bitap düşüp sızıyor ya da 45 dakikalık krızden sonra beni salla falan diyor . Ve bu arada çişe alıştığı ilk haftada bile halıya sağa sola yapmayan cocuk günde iki kere halıya koltuğa sağa sola göz göre göre yapmaya başladı çişini. Tuvalete götürmemden beş dakika sonra bile !

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım . Çok zorladı ıkımızı de bu dönem .Gün içinde hem uykusuzluktan hem gerginlikten barut gibitiz kızımla ben. Çok bağırır kızar oldum. Göz göre göre çiş yapıyor olmasını emzıgı bıraktırdıgım için beni protesto etmesine bağlıyorum.

Kızım sadece kauçuk emzik aldıgından pes Edip silikon emzık mı alsam. Silikon ve küçük numara ? İşe yarar mı ? Yoksa bu şekilde sebat etsem alışır mı ? 3 hafta geçti umudum tükeniyor. Bir yandan ver emzık diyorum bir yandan bu kadar zaman ıkımız de harap olduk boşa mı gitsin diyorum.

Bu arada 17 Ağustosta eşimin memleketinde olacağız ıkı hafta . O zamana kadar hallolur niyetiyle başlamıştık ama olmadı. Beni geren bı başka konu da bu. Kızım bu krızlerı ve çiş kaçırmaları orada da devam ettirirse sanıyorum ki kaynanamla bırbırımıze gireriz.

Kısa tutmaya calışmışım ama olmamış. Tecrübelerinşze çok ihtiyacım var. Lütfen bir el atın bu konuya

Son düzenleme:
Bence uyurken emzik verin, bu kadar tepkili olduguna gore cocuk baska sekilde uyuyamiyor demek ki. Uyudugu gibi alirsiniz emzigi, tatilden donuste yeniden denersiniz.

Bence uyurken emzik verin, bu kadar tepkili olduguna gore cocuk baska sekilde uyuyamiyor demek ki. Uyudugu gibi alirsiniz emzigi, tatilden donuste yeniden denersiniz.

Uykuya dalıyor .uyuttuğumda sorun yok. Uyku arasında uyanıp yapıyor tüm bunları .Bu arada asla emzik istiyorum demiyor. O kadar atıyor kendını yatakta oradan oraya o kadar tepiniyor anne emzik ver demiyor o kriz anlarında.
O yüzden evet emzik vermelıyım olmuyor dıyemıyorum. Çok aradayım ya

Bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim. Çocuğun karakteri, sizin yaklaşımınız vs çok önemli.
2.5 yaş zaten başlı başına problemli bir dönem.

O xaman baska sebep olabilir belki. Uyku teroru diye bir sey var, arastirin derim. Benim oglum cok tv izlemisse o donem bir iki kez boyle davrandigi oldu, duzenli takip edince degisti hemen.

Çok zor durum ya. 3 hafta cebelleşmişsiniz, vazgeçmemek daha iyi görünüyor. Mutlaka pes edecektir diye düşünüyorum. İnş siz kvye gidene kadar bırakır bu huyunu.

Bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim. Çocuğun karakteri, sizin yaklaşımınız vs çok önemli.
2.5 yaş zaten başlı başına problemli bir dönem.

İyi bir pedagog bulmak lazım ama dediğim gibi bir seyahat var önümde. Vaktim yok .
Çok akıllı uysal zeki bir cocuk . Ama inat da var . Gurur da .. bugün hediye aldım ona bak emziği bırakıp kocaman abla olduğun için , artık geceleri de ağlamayacağın için hediye alıyoruz sana dedı.im. Sevindi . Bakalım işe yarayacak mı.

Birde gün içinde o gergin ben gergin .ben gerildikçe O daha da gergin. Geceye de sirayet ediyor bu gün içindeki halimiz diye düşünüyorum. O yüzden bu sabah dışarı çıktık .Gezdık. Oyuncak aldık .Şuan piknik yapıyoruz ana kız . Daha doğrusu O uyuyor suan. Çıplak ayakla çimenlerde koştu . Güzel geçen bir gün ve çimen topraklaması işe yarayacak mı onu denemeye çalışıyorum .

Gece uyanma sebebi başka olabilir mi? Neden tuvaletren sonra tekrar geliyor o da garip? Böbrek, karın ağrısı vs. olabilir mi acaba uyandıran? Emzik de istemiyormuş ayrıca. Sizi korkutmak istemem ama şüphelendim sadece. Tekrar emzik vermeyin bence de 3 hafta geçmiş. Sonuçta hayat boyu emecek hali yoktu. Elbette kabul edecek.

emzik olayında çocuga bırakın derim bırakma kararını, benim kızım 2 yaşına kadar falan emzik emdi bir ara bıraktırmaı denedım gece ağlama krizinden ötürü geri verdim, sonra bir gün attım evdede yedek olmasına rağmen vermedim kuşlar aldı götürdü sen abla oldun artık bebekelr emer falan dedim bir bebek verdim eline o gün bugündür emmiyor şu a bebeğine sardı her yere onunla gider onunla uyur , bir çeşit uyku arkadaşı oldu emzikten sonra onun için zamanla onu da bırakır..
siz asıl çişi nasıl hallettınız ben onu mrk ettim
kızım 28 aylık ve eylulde krese baslıyacak , bende kreş öncesi bu işi çözelim niyetindeyim ama hiç niyeti yok onun, bende çalıştıgımdan çok vakit ayıramıyorum , haftasonları ufak denemeler yapıyoruz sadece, ama zorlama taraftarıda değilim kendisi isterse bırakır biliyorum..

Bence tekrar vermeyin onca zaman geçmiş zorlanmış tekrar bu durumu yaşamasın

Evet hem bu durumu tekrar yaşamış olacak hem de nasıl olsa direttiğimde sonunda verecek diye dusunecek ve baştan mağlup olmuş olacağım diye dusunuyorum .

O xaman baska sebep olabilir belki. Uyku teroru diye bir sey var, arastirin derim. Benim oglum cok tv izlemisse o donem bir iki kez boyle davrandigi oldu, duzenli takip edince degisti hemen.
Uyku terörü ile alakası hıc yok. Uyku düzeni oluşmuştu kesintisiz uyuyordu artık ki doğdugundan beri uyku sorunu olan bir bir bebektı .ama bu emzik olayı ile birlikte başladı bu durum . Emzik krızıne girdiği aşikar yanı . Sızın yavrunuz adına da sevindim.
Çok zor durum ya. 3 hafta cebelleşmişsiniz, vazgeçmemek daha iyi görünüyor. Mutlaka pes edecektir diye düşünüyorum. İnş siz kvye gidene kadar bırakır bu huyunu.

İnşallahhhhh. Vallahi kendi evimdeki gerginliğim kaynanamda tavan yapacak. Asla anlayış bılmeyen cocugun halinden anlamayacak sürekli soylenecek bana da kızıma da kızıp duracak biri cunkü

Her çocuk gibi benliğini ve karakteri bu dönemde şekillendiği için, kendini size ispatlamaya çalışıyor ve inatlaşıyor. Belli ki zorlayarak olmayacak bu durum. Şuan yaptığınız gibi ılımlı ve oyunla yaklaşmaya çalışın. Çok zor biliyorum ama işediğinde ekstra tepki göstermeyin. Siz öyle dedikçe daha çok işeyecektir ve bu durumu bir savunma mekanizması olarak görmesin.
Emziği de asla vermeyin. Bütün bu çabanız heba olur.

Merhaba
Benim de 33 aylık bir oğlum var.
Emziksiz uyumazdı çok şükür 5 ay önce bıraktı.
10 gündür de tuvalet eğitiminde.
Bence sorun iki önemli değişikliği yakın zamanda yapmanız olabilir.
İyice tuvalete alışsın , bir iki üç ay daha geçsin emziği de öyle bıraksın.
Sonsuza kadar emmeyecek nasılsa, üzerine gidip yıpratmayın.
Benim oğlum ucunu kestiğim için benden nefret edip çok tepki vermişti. Biz şöyle yaptık, emziğiyle dişlerini kaşıyordu ve emzik yırtılmaya başlıyordu biz de yenisini veriyorduk. Vermedik. O yırtık kısmı dilini acıtmaya başladı, yenisini istedi yok ve artık satılmıyormuş dedik. Sonunda bir gün dayanamayıp tiksinerek yere attı, birkaç saat sonra attığı yerden de alıp kendi kendine çöpe attı. İki gün falan sordu emziğim nerede diye, çöpe attın diye hatırlattık, sonra unuttu.

Benim oglan uyurken tam bes tane emzik alip oyke uyuyordu agzina ellerine ve ayak parmak aralarina ve ben cok üzülüyordum birak dedikce daha da sahip cikiyordu onlara. O benim evladim memelerde onun evladi giboydi gece memesi kaybolunca uyaniyordu ne kadar cok emzik olursa o kadar cok mutluydu. Ben once cocuguma bunu anlattim artik birakmasi gerektigini ve bi gun gaza geldi bir iki tanesini cope bir iki tanesini de balkondan attirdik kendine ama aylarca meme aradi herkese memeyi biraktik diye anlattim ama o bunu anlatirken hayir ben birakmadim daha diye soyluyordu iki yasindaydi alismasi uc ayi gecti once emzigi biraktirdik aonra da cise alistirdim ben. Cocugin karar vermesi onemli sen iatedigin kadar biraktiracagim de onlar istemezlerse birakmiyorlar

Yok yok bir ağrısı sızısı yok . Burada ürün ağırsa söyleyen bir cocuk . Yanı emzik istiyor elbette ondan uyandığını bılıyorum ama her nedense emzik istiyorum demiyor. Gurur mu yapıyor bu yaşta nedir bilmiyorum ki

Bende aynı sekılde konusmalar yaptım. Pat diye bıralöadım. Burada kaç gün artık büyüdüğünü abla olduğunu falan söyledim .sonraki bir kaç gün yıne aynı cümlelere ek olarak artık emzığı bırakacağını minik bebeklerin emzik aldığını söyledim .Sonra ucunu kesip bıraktırdım.

Uyku arkadaşı da denedim. BeniBenim kızım normalde de avutulmayan bir cocuk yanı adı uyanıkşıl mı zekilik mi yoksa huy mu bılmıyorum ama asla avutulmaz kanmaz inanmaz .

Bezi de birden bire bıraktım . İlk iki gün On dakikada bir götürdüm tuvalete. Sonraki günler süreyi uzattım . Arada bir tuvaletinin olup olmadığını sordum .Sureklı sormadım baskı hıssetmesın diye. Kaçırdığında bunun olabılecegını korkmaması gerektıgını uavas yavas alısacagını söyledim .

Geceleri bezledım ama şu şekilde yaptım onu da , uyumadan önce tuvalete götürdüm. Sonra uyuttum .daldığından emin olunca bezini taktim. Bir hafta boyunca her sabah kızım uyanmadan alarm kurup uyandım ve bezini çıkardım . İlk üç gün bezi ıslaktı .Bir haftanın sonunda uyandıgında bezi kuruydu. .

Bezi artık istesem de taktırmıyor. Rahat edemiyor .Bazen mısafırlıkte yıne uyudugunda takıyorum gece . O uyanıyor sabah bez altında tabı. Anne çıkar diye ağlıyor.

Bir de sadece gece uykusunda bez taktım. Öğlen uykusunda takmadım.

Şu emzıo olayına kadar yavrum Çok nadir gece ve gündüz kaçırıyordu ah ah

Okul öncesi öğretmeni ve psikolojik danışmanım.
Öncelikle sakin olun. Bezden kurtulmasına rağmen kızınızın göz göre göre etrafa işemesi sizin de tahmin ettiğiniz gibi emzik olayına bir tepki. Adeta sizi bu şekilde cezalandırıyor.
Emme isteği / duygusu oral dönemde gayet normal karşıladığımız bir durum.
Emerek çocuklar psikolojik olarak kendilerini rahatlatıyorlar. Bu istek bazı çocuklarda daha yoğun olabiliyor.
Muhtemelen kızınız henüz emziği bırakmaya hazır değildi.
Bu duygusu tatmin edilmediği için de hırçınlaşması normal.
Gün içinde başka şeylere dikkati dağıldığı için hırçınlığının gece uykusuna yansıması da normal.
Eğer emzik bırakma aşaması yeni olsaydı (1 hafta ve öncesi) size tekrar verin derdim.
3 haftalık bir süreçten sonra pes edip tekrar vermeniz farklı davranış problemlerine sebep olabilir.
Şunu söylemek istiyorum: Çocuğunuzda ağlayıp hırçınlaşarak istediğini elde etme tutumunu desteklemiş olursunuz.
Ayrıca belli bir süreden sonra tekrar bırakması da daha zor olabilir.
Bundan sonra yapılması uygun olan şu:
sabırlı davranarak, fiziksel teması ve ilgiyi arttırarak onunla bolca oyun oynayın.
Açık havaya çıkarın.
Su ve toprakla oynamak bebeğinizin stresini azaltır.
Gün içinde yorulsun, akşam da ılık bir banyo sonrası yatırın ki uykusu bölünmeden daha uzun süre uyuyabilsin.
Sevdiği bir oyuncağı uyku arkadaşı yapabilirsiniz.
Yatmadan yaşına uygun resimli hikaye kitapları okuyabilirsiniz. Kolaylıklar ve sabır diliyorum.

Maalesef artık sinirlerim yıprandığı için çil yaptığında oturup ağladım gözünün önünde ki ben asla beni ağlarken ya da tartısırken görmemesi konusunda azami çaba gösteren biriydim. Neden yapıyorsun diye bağırıp kızıyorum . Insallah ilk çile alıştığı zamanlarda ki gibi sakinliğimi koruyacagım bundan sonra. Cunkü ölüyorum vicdan azabından sonrasında.

Merhaba. Bende emziği kestim ama çöpe atmadım ortalıkta durdu hep. Al istersen bu sekılde dedim . Artık sureklı ağzında olduğundan yıpranmış dedim. Elinde tuttu ama ağzına almak istemedi.

Çişini hallettiğimizi düşündüğümden başlamıştım ama yanılmışım demek. Bana kalırsa da kendısıne bırakacaktım hem uyku zamanında emıyor sadece diye ama eşim Çok ısrarcı oldu bende evham yaptım ilerde daha zor olur diye girdik işte bodoslama

3 ay mı yandım ben hemde öyle böyle değil . Kolay olur sandım ne bıleyım sadece uykuda ıstedıgınden. Çişe de tam olarak alışması iki hafta sürdüğünden olur bu da dedim ama olmadı

Her annenin tavsiyesi önemli ve faydalıydı benim için ama bir uzmanın yorumu beni mutlu etti açıkçası . Uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim.

Bende psikoloji ve sosyoloji öğretmeniyim ama kendi söküğümü dikemiyorum işte

Sizin tavsiyelerinize baktığımda tahmin ve düşüncelerimin doğru olduğunu gördüm. Bırak için rahatladı açıkçası.
Bende eşime dün çemkirdim .hazır değildi işte neden baskı yaptın kı bana diye .. evet hazır değildi kızım ama dediğiniz gibi üç hafta geçti ve geri dönmek şu noktada bize zarar verecek. Karakteri buna göre şekillenecek hatta şimdi pes Edip verirsem.

Bende sizin tavsiyenizi denemek adına bugün dışarı çıkardım . Ona artık emziğini bıraktığı ve kocaman bir kız olduğunu söyledim ve bunu için ona hediye aldım . Bir yerlerden yiyecek aldık . Pikniğe getirdim onu. Yemeğini yedi. Kimlerde çıplak ayak koştu. Şuan da ağaçların altında sessiz sakin uyumakla meşgul akşama da duş aldıracağım. Bugün şu ana kadar hıc stres yaşamadık ne o ağladı krize girdi ne de ben gerildik. Bu günü bu şekilde kapatıp gece uykusunun durumuna bakacağım. Dün gece tam bir feciattı . Bu gece fark ne olacak bu günün neticesinde göreceğim. Umarım işe yarar bu topraklama denemesi de bundan sonraki günlerde maksimum ilgi alaka ve dışarı gezmesi ile bu surecı olumlu sonuclandırırız.
sorun sizde neden emzige alistirdiniz ki?

Ah ahhh o da ayrı bir dert. Doğdugundan beri uyumayan bırak cocuktu. Yemin ediyorum günde ıkı saat uykuyu tam 20 kere uyanmak suretiyle ancak uyuyabılıyordum. Emzıge alıştırırsan sakinler uyur dedi Çok kişi. Bende her yolu deneyip başarısız olmuş bırı olarak bunu da deneyeyım barı dedim .

Silikon emzik tutmadı .Her marka her model denedim. En son kauçuk aldı . Ama bela da almışız başımıza bılemedık.

Uyku sorunu duzeldı mı diye sorarsanız kesınlıkle hayır

Tüm bagimliliklarin en iyi tedavisi sosyallesmektir.

Cocugunuzu sosyallestirin.

Gece krizleri en musait zamanlari.

Ilgisini çeken ve sevdiği seylerle yataginin etrafini duzenleyin.

Uykuda falan stresi teskin eden renkler var netten bakabilirsiniz odasini duzenleyin imkaniniz varsa.

Guzelce azimle anlatin sen artik buyuyorsun emzik değil kaşık ile yiyeceksin gibi göz temasi eşliğinde.

Azmedin ve Allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…