kızımın doğum günü için babasının yaptığı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arsızlığa da vuramıyorum ki ben kafama takıyorum sinirim bozuluyor
Kafaya takmak ya da takmamak sizin elinizde işte. Onu öyle kabul etmeniz lazım, nasıl böyle neden böyle kısmına girmeden o öyle deyip yola devam etmeye çalışın.

Konu sahibesi ortada bir armut ağacı var ve siz bu armut ağacına inatla elma ver diyorsunuz, elmayı vermeyince ağaç sinirleniyorsunuz nasıl elma vermezsin diye halbuki o bir armut ağacı ve siz ısrarla hayır sen elma ağacısın elma vermelisin diye diretiyorsunuz.

Ağaç bu, adam bu, kumaşı bu. Senelerdir bu böyleymiş. İlgi, sevgi yağdırmıyormuş ki kızına şimdi tuhafınıza gitsin. Siz ağacın armut olduğunu kabullenmedikçe daha çok konu açar, kendi kendinizi yersiniz.

Hayat çok hızlı akıp gidiyor. Herkes hayatına bakıyor. Siz de akışına bırakın. Annenizin ikinci evliliği yaptığından bahsetmişsiniz. Öz babanıza anneniz babalık yaptırabildimi ? Hayır. Desteği üvey babanızdan görmüşsünüz. Demek ki olmayınca olmuyor bazı şeyler. Kabullenin. Kızınızın iyiliği için de imkanlar dahilinde bir destek alın. Her ne kadar kabul etmesenizde dışarıdan bakan bir göz olarak takıntılı görünüyorsunuz ve belli ki artık tek başınıza bunu aşamıyorsunuz. Ayıp değil, günah değil hayata gerçek anlamda dönmeniz için lütfen destek alın.

Güzel prensesinizinde doğum günü kutlu olsun. Hayatı boyunca attığı her adım mutlulukla dolsun. Ömrü bahtı uzun, çok güzel olsun dilerim..

Sizler bu ayrıntıyı okumadınız mı o konusunda ya da o konuyu okumadınız mı?
Evet Jameya eskortlar, aldatılma, şiddet vs sebeplerle boşanmayı zaman zaman düşünmüş ama gün sonunda hep affetmiş, son 1 yılları öyle kavgalı gürültülü de değil belki jameya kavga etmekten yoruldu da kavgalar bitti orasını bilemem ama annesinin evine gidene kadar ki süreçte aralarında bir sorun yokmuş, jameya’nın 1,5-2 aylık bir ziyaret olarak gördüğü anne evine gidişini adam fırsata çevirmiş ve boşanıyoruz deyip kestirip atmış.

Jameya’nın o kadar affedişlerine, belki yaptığı birçok fedakarlığa rağmen bu şekilde boşanması gururuna dokunuyor, benzer bir durumu arkadaşım yaşadı o da annesindeyken adam eve dönme seni istemiyorum dedi, o durum sizi öyle bir öfkelendiriyor ki anlatamam, arkadaşımda birebir gördüm beraber yaşadık o süreçleri, adli tatil döneminde hakim odasında bir günde bitti arkadaşımın evliliği, muhtemelen jameya’nınki de böyle bitti ama arkadaşım zor da olsa atlattı, jameya atlatamıyor bence ve yardım alması gerektiğini düşünüyorum.
Adam da az değil, Jameya dursa o durmuyor. Jameya 'nın halen aklında da demiyorum, ama birbirlerini bi şekilde bitirememişler yani alacak verecek hesabı kapanmamış. Arada kötü de olsa bir bağ var bir şekilde de koparılmıyor. Aramasın sormasın da demiyorum çocuk varken o nereye kadar olacak, bakıyorum konu açtıkça, kavgaların bahanesi çocuk gibi dursa da değil aslında. Çocuk olmasa sen sokakta neden bana dik baktın kavgası çıkacak. Eski konulara da bakmadım, abla eğer dediğin gibiyse biz burda kadınlara çekmeyin, idare etmeyin demekte ne kadar haklı olduğumuzu bi daha görmüş olduk. Böyle zehirleniyorsun, hayat çocukluktaki gibi değil, küstüm boz, barıştık aç parmakları olmuyor. Kaybolmuyor öyle kolay kolay yaşananlar.

Sizler bu ayrıntıyı okumadınız mı o konusunda ya da o konuyu okumadınız mı?
özellikle anne evine bırakıp boşanma kararını Jameyanın annesine söylediği konuyu hiç okumamıştım dünkü linkten sonra okudum

Adam da az değil, Jameya dursa o durmuyor. Jameya 'nın halen aklında da demiyorum, ama birbirlerini bi şekilde bitirememişler yani alacak verecek hesabı kapanmamış. Arada kötü de olsa bir bağ var bir şekilde de koparılmıyor. Aramasın sormasın da demiyorum çocuk varken o nereye kadar olacak, bakıyorum konu açtıkça, kavgaların bahanesi çocuk gibi dursa da değil aslında. Çocuk olmasa sen sokakta neden bana dik baktın kavgası çıkacak.
Ya yok öyle bir şey katip adam tamam kötü bir adam ama bizim kızla uğraştığı yok.şimdi bunu okuyunca bir sevinecek bak gördünüz mü benimle uğraşıyor demiştim bir tek ben demiyorum bunu diye.
adam ne iyi nede kötü anlamda yokki hayatlarında Jameya ve kızının.uğraştığı da yok.biz Jameyanın istediği ve bitirmesi üzerine boşanmışlar sanırken meğerse işin rengi farklıymış.
o dönem de umrunda olmamış(boşarken),kıskanır belki diye eski kocaya “kocam” var diye evine aldığı sevgilisinden bahsederken de ne şimdi.
Jameya bir şeyleri kendi içinde halledememiş

Jameya atıp tutuyorsun insanlar senin yalan yanlış bilgilerini buraya kopyalıyormuş diye. Cevap hakkım var sanırım atıp tuttuğun için.
Her konunda kendi ağzından farklı tarihlerde çıkanları -senin cümlelerini- alıntıladım. Sanki yaşını, ilini konuşuyormuşuz gibi algı yaratmaya çalışma.

Ben şöyle söyleyeyim: Bir üye düşünün. Bir gün eşinden şiddet görüyor, ağzı yüzü mor geziyor. Diğer gün adamı telefonla maliyeye şikayet tehdidiyle kart bilgilerini alarak istediklerini alıyor.

2023 Eylül'den beri güya nafakası yatmıyor ama şu an Mart 2024 ve bu üye çocukla açlık sınırında olmasına rağmen 600 kişi dilekçe ver hemen icra başlat dediği halde son beyanına göre 2 hafta önce icraya vermiş. Ama hala bir şey olmamış.9 Ocak 2023'te açıldığı söylenen nafaka arttırım davası ise asla yok ve beyanlarına göre 1 yılı aşkın süredir fiş topluyor.

Aldatılmaktan ve şiddetten ayrıldığını söylüyor; ama eski konularında eşiyle olan iletişim eksikliği üzerine onlarca mesajı var, ne şiddet var ne aldatma. Nedense sonra aniden konu sahibi kendi sevgilisinden ayrılınca eski eş onu aldattığı kadınla evleniyor. Ve konuda yorum yapan üyelere çemkiriyor "o dönem söylemek zorunda değildim hiçbirini" diye. Yani düşünsenize anonim bir hesap açıp tüm dertlerinizi yıllarca yazıyorsunuz, ama meğer hiçbiri öyle değilmiş.

Süpürge götüren eski sevgiliyle dava konusu zaten en az 20 sayfa burada özete gerek yok.

Daha kaç madde sayarım bu şekilde:)

Ama en bombası tüm konuların özeti: Konu sahibinin başta eski eş, anası, ablası olmak üzere herkes "ruh hastası ve konu sahibine takmış durumda" Konu sahibi ise yeni doğmuş bir bebek gibi masum ve mağdur..

Son olarak biz de bu çizgideki gibi kötü insanlarız. Yani anonim bir platformda da aynı personayla mağdur kendisi.
Lena ben şeyi merak ettim ya, eski yorumları nasıl bulup tek tek yapıştırdın, konu sahininin 10bin küsür yazılmış yorumu arasından 🙄

Ya yok öyle bir şey katip adam tamam kötü bir adam ama bizim kızla uğraştığı yok.şimdi bunu okuyunca bir sevinecek bak gördünüz mü benimle uğraşıyor demiştim bir tek ben demiyorum bunu diye.
adam ne iyi nede kötü anlamda yokki hayatlarında Jameya ve kızının.uğraştığı da yok.biz Jameyanın istediği ve bitirmesi üzerine boşanmışlar sanırken meğerse işin rengi farklıymış.
o dönem de umrunda olmamış(boşarken),kıskanır belki diye eski kocaya “kocam” var diye evine aldığı sevgilisinden bahsederken de ne şimdi.
Jameya bir şeyleri kendi içinde halledememiş
Ay Boni, adam taksa bu neyi değiştirecek? Sevinecek bir durumu mu var? Adam Mune ablanın demesine göre bırakmış anasının evinde, çekmiş gitmiş, şimdi de aldattığı kadınla evleniyor. İsterse sabah akşam taksın adam. Sevinecek bir durum da göremiyorum ben. Birinin aldatmalarını şiddetini bu kadar sineye çekersen, adam senden gitse bile ister ki hep orda kal, bıraktığı gibi. İlişkileri biter, evliliği sürmez, Elvis binayı terk ederse yani hiç yoktan öyle biri olsun ki, elimin altına giriversin. Bakınca hiç matah bişey değil.

Daha önceki konularınızı da biliyorum. Bot ihtiyacı varken bile para gondermemişti. Şimdi doğum gününe en azindan para yollamış, ilerleme var.
Hiç kimseye zorla babalık yaptiramayiz. Yapacak hiç bir şey yok diye daha önceden de yazmıştım. Kizinizla yolunuza bakacaksınız.
Doğum gününe gelmeme sebebi de belki sizi, çevrenizi gormek istemiyordur
bende sizin gibi düşündüm buna da şükür Jameya Jameya
neden böyle neden şöyle diye düşünmekten vazgeç artık

kızına istediği bişeyi al
bot için söylenip duruyordu herif
boşver.... al bişey kıza geç

Ay Boni, adam taksa bu neyi değiştirecek? Sevinecek bir durumu mu var? Adam Mune ablanın demesine göre bırakmış anasının evinde, çekmiş gitmiş, şimdi de aldattığı kadınla evleniyor. İsterse sabah akşam taksın adam. Sevinecek bir durum da göremiyorum ben. Birinin aldatmalarını şiddetini bu kadar sineye çekersen, adam senden gitse bile ister ki hep orda kal, bıraktığı gibi. İlişkileri biter, evliliği sürmez, Elvis binayı terk ederse yani hiç yoktan öyle biri olsun ki, elimin altına giriversin. Bakınca hiç matah bişey değil.
Adam taksa bu neyi değiştirecek biliyor musun katip? Jameya iyileşirdi,kendi yoluna bakardı. Hani dedim ya içinde halledemedi hala diye. Değersizlik hissi yaşıyor.

Jameyanın yapması gereken şeyleri adam yapmış terketmiş,bunun üstüne gitmiş hayatını kurmuş/kuruyor önüne bakıyor adam.

Belki döner diye bekledi umrunda olmadı. Belkl kıskanır döner dedi evine hayatına başkasını aldı umrunda olmadı.

Adam hiç bir türlü uğraşmıyor Jameyayla. Keşke uğraşsa bu kadar konu açılmazdı:KK43:

Uğraşmak nasıl olur:
-şiddet gören Jameya boşanmak ister adam boşamaz
-Jameya annesinin evine yerleşir adam peşini bırakmaz
-kızımı senden alırım senin işin gücün yok vatandaşlığın bile yok,ya kızımı yurtdışına kaçırırsan?diye en azından yalandan çocuğu bahane ederek uğraşır.o da yok.
-ya benimsin ya toprağın diye uğraşır
-hayatına kimseyi alamazsın der uğraşır kendin ne halin varsa gör ama kızımı elin adamıyla aynı evde yaşatmam der.yalandan çocuğu bahane eder uğraşır.o da yok.
-jameya ülkesine gitmek ister çocuğu alıp adam götüremezsin diye yurtdışı yasağı koydurtur çocuğuna.o da yok.

bu adam nasıl uğraşıyor tam olarak?
Jameya isterse yeni bir hayat kurabilir şu an.Hiç bir engel yok.

Adam taksa bu neyi değiştirecek biliyor musun katip? Jameya iyileşirdi,kendi yoluna bakardı. Hani dedim ya içinde halledemedi hala diye. Değersizlik hissi yaşıyor.

Jameyanın yapması gereken şeyleri adam yapmış terketmiş,bunun üstüne gitmiş hayatını kurmuş/kuruyor önüne bakıyor adam.

Belki döner diye bekledi umrunda olmadı. Belkl kıskanır döner dedi evine hayatına başkasını aldı umrunda olmadı.

Adam hiç bir türlü uğraşmıyor Jameyayla. Keşke uğraşsa bu kadar konu açılmazdı:KK43:

Uğraşmak nasıl olur:
-şiddet gören Jameya boşanmak ister adam boşamaz
-Jameya annesinin evine yerleşir adam peşini bırakmaz
-kızımı senden alırım senin işin gücün yok vatandaşlığın bile yok,ya kızımı yurtdışına kaçırırsan?diye en azından yalandan çocuğu bahane ederek uğraşır.o da yok.
-ya benimsin ya toprağın diye uğraşır
-hayatına kimseyi alamazsın der uğraşır kendin ne halin varsa gör ama kızımı elin adamıyla aynı evde yaşatmam der.yalandan çocuğu bahane eder uğraşır.o da yok.
-jameya ülkesine gitmek ister çocuğu alıp adam götüremezsin diye yurtdışı yasağı koydurtur çocuğuna.o da yok.

bu adam nasıl uğraşıyor tam olarak?
Jameya isterse yeni bir hayat kurabilir şu an.Hiç bir engel yok.
Bişeylerden çok emin olduğu için o kadar efor sarfetmiyordur belki. O ellemese de Jameya olduğu yerde kalıyor, arada telefon açıp ağız dalaşı yapmak dışında pek yapabildiği bir şey de yok, bi de zaman zaman maliyeye veririm diye tehdit ediyor işte o kadar. Gerçi neye yarıyor, sadaka atmaya devam. Uğraşmak dediğim karşılıklı ağız dalaşı işte. O yapıyor öbürü de yapıyor.

Bişeylerden çok emin olduğu için o kadar efor sarfetmiyordur belki. O ellemese de Jameya olduğu yerde kalıyor, arada telefon açıp ağız dalaşı yapmak dışında pek yapabildiği bir şey de yok, bi de zaman zaman maliyeye veririm diye tehdit ediyor işte o kadar. Gerçi neye yarıyor, sadaka atmaya devam. Uğraşmak dediğim karşılıklı ağız dalaşı işte. O yapıyor öbürü de yapıyor.
Aynen öyle.Jameya ara ara nafakadır şudur budur diye sataşıyor adama(haklı olarak eğer konu sadece nafakaysa) ama hepimiz gördük yazışmalarda nafaka dışında her şey konuşuluyor.
Adam çok gevşek konuşuyor.Kafa buluyor.Neden biliyor musun çünkü o yüzü jameyadan alıyor.
Senin elini sıcak sudan soğuk suya sokmam haha diyor adam Jameya da kikirdiyor.
Ne alaka ne konuşuyoruz biz?demiyor.
hangimiz boşandığımız eski eşlerle kakır kakır gülüşerek boş muhabbet yapıyoruz? O cesaret adamın saygısızlığından.Jameya kendini saydıramamış

Katibin Ruhu Katibin Ruhu B Boniva
Şimdi gelecek ve şiddetle reddedecek yazdıklarınızı.
Asla kabul etmeyecek. Sanki biz anlamıyormuşuz gibi davranacak.
Hazır mısınız? :KK53:
Dışarıdan okuyordur dün geceden beri.Çünkü basit bir soruya cevap veremeden gitti.Enerjisini yeni senaryolarını hazırlayıp gelir.
Ben kendi adıma tüm açtığı konulardan dışarıdan nasıl gözüktüğünü yazıyorum.Yoksa tabi sonuna kadar inkar ve U dönüşü tam jameyalık iş.Her şeyi biz uyduruyoruz.

o kadar affediciliğine rağmen adamın boşanmak zorunda bırakması, terk edilmişlik hissi canını acıtıyor bu can acısını da nafaka veya kızıyla ilgili başka sebeplerle görüşmeleri gerektiğinde kelimelerine yansıyor bence, adam da sinirlenip hakaret ediyor.
Bu konuyu bilemem ama buradaki tespit çok doğru.
O kadar affetmelerden sonra gelen terk ediliş insanda pişmanlık ve öfke bırakıyor. Bu öfkenin birazı da, zamanında bitirebilme basiretini göstermediği için kendine oluyor.

Şu çoçuklara o kadar üzülüyorum ki ayakları taşa değmesin hiç birinin inşallah hep düzgün insanlar girsin hayatlarına. Aynı durum benim de yiğenimin başında var babası varken babasız büyüdü yavrumuz:KK43: sizin ki yine para yollamıs üzgünüm ama buna da şükür😔

Amcamın kızı da boşanma davası açtı. 2 yaşına girecek oğlu var.

Babasız büyüyen çocuklara üzüluyorum gerçekten boyunları bükük duruyorlar etkinliklerde hep.

Bence annenin yeri ayrı babanın yeri ayrı. Baba sevgisinin yerini hiçbirşey alamaz.

Boşanmış çocuklu kadınların bu toplumda hayatı çok zor maddi manevi.

Erkekler yeniden evleniyor, sıfırdan hayat kuruyor, hiçbirşey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor.

Oysa kadın 3-0 geride kalıyor hayat mücadelesinde. Kadın da sevmek sevilmek istiyor ama hayatına evladından ötürü birilerini alamıyor, yeniden birilerini tanımaya zamanı enerjisi olmuyor.

Deli gibi çocuk istediğim halde çocuk yapmadım. Dünyaları sersen önüne annenin veya babanın yerini tutmuyor çünkü.

Bir de anne ve babası boşanmış kişilerin evliliğe bakış açıları da sıkıntılı. Genellikle evlenmiyorlar evliliği de kötülüyorlar. Anneye veya babaya aşırı bağımlı oluyorlar.

Konu sahibi boşanmakla en doğru kararı vermiş zaten tartışmasız. Ama işte emin olmadığın adamdan da çocuk yapmak ultra yanlış geliyor bana. Herkesin kendi fikri.

Burada bir üye vardı pandalı üye adı unuttum şimdi..eski eşinin çocuğunun tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ilgili bir baba olduğunu v.s yazmıştı.

iyi de bu adam akşam eve geliyor mu ? evladıyla aynı sofraya oturup yemek yiyor mu ? sabahları uyandığında o çocuk babasını görüyor mu ?? Herhangi bir paylaşımları var mı ?? Hayır. Ama sorsan o çocuk mutlu çünkü o çocuğa istediğini alıyor yani herşey maddiyatla çözülüyor sanıyorlar.

iyi bir baba zaten evladı için boşanmaz.

Burada bir üye vardı pandalı üye adı unuttum şimdi
dogadostupanda dogadostupanda mı kastettiniz?
eski eşinin çocuğunun tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ilgili bir baba olduğunu v.s yazmıştı.

iyi de bu adam akşam eve geliyor mu ? evladıyla aynı sofraya oturup yemek yiyor mu ? sabahları uyandığında o çocuk babasını görüyor mu ?? Herhangi bir paylaşımları var mı ?? Hayır. Ama sorsan o çocuk mutlu çünkü o çocuğa istediğini alıyor yani herşey maddiyatla çözülüyor sanıyorlar.
Sizin yorumunuza göre hiç kimse boşanmamalı çocuk varsa arada..Mutsuz ebeveynlerle kavga gürültü izleyerek büyümeliler? Siz sanıyor musunuz böyle ailelerde çocuk babasıyla akşam yemeğine huzurla oturacak?

pandanın çocuğunun mutsuz olup olmadığını annesinden daha iyi bilecek değilsiniz ya? keşke her çocuk pandanın çocuğu gibi evde doğsa anne babası kavga gürültü olmadan boşanabilen nadir çiftlerden

bende sizin gibi düşündüm buna da şükür Jameya Jameya
neden böyle neden şöyle diye düşünmekten vazgeç artık

kızına istediği bişeyi al
bot için söylenip duruyordu herif
boşver.... al bişey kıza geç
evet evet öyle yaptım zaten. gerisini de kendi düşünsün ileride çocuk yüzüne bakmayacak.

Kafaya takmak ya da takmamak sizin elinizde işte. Onu öyle kabul etmeniz lazım, nasıl böyle neden böyle kısmına girmeden o öyle deyip yola devam etmeye çalışın.
çok zorlanıyorum bunu yapmakta ya. kabullenemediğim o kadar çok şey var ki ama bu beni yoruyor dediğiniz gibi öyle bir insan diyip kabullenmek lazım. ama hergün tekrar tekrar şaşırtıyor yok artık dedirtiyor bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X