Katip adam zaten berbat biri, adamın doğru dürüst biri olmadığı defalarca aldatması, şiddet uygulamasından belli, ki adam diyorsam lafın gelişi.
Düzgün karakterli biri olsaydı karısıyla çocuğu biraz nefes almak için anne evine gidince bunu fırsat bilip sudan bir sebeple kavga çıkarmaz, akabinde kayınvalidesine boşanıyoruz demezdi, karısını anne evine bırakırken özlemeyeceğim demiş, jameya özlemeyeceğim lafını eşinin ne kadar abuk şakalar yaptığını da bildiğinden saçma sapan bir şaka sanmış, adam daha jameyayla çocuğunu bırakırken terk etmek için bırakmış zaten, belli ki boşanmayı planlamış ama nasıl ve ne zaman yapacağı konusunda bir netlik yokmuş, muhtemelen boşanma sorumluluğunu jameyaya yıkmak istiyordu bir bahane yaratması gerekiyordu, zannımca jameyayı aldatmaya da devam ediyordu, bazı erkeklere aldatırken karılarına karşı tabir yerindeyse ölüm iyiliği gelir, kavga etmezler iyi davranırlar, eski eş jameyaya hiç beklemediği bir anda darbe vurmuş, adam bu kadar yaramaz umursamaz birisi, düşün ki çocuğunu da kayınvalide evinde bırakıyor ve özlemeyeceğim dediğinde evladını 1 an bile düşünmüyor, özlemeyecekleri arasında evladı da var oysa.
O yüzden diyorum ben böyle bir adamı boşandıktan sonra sırtımdan atarım, beni geçtim evladımı umursamıyor yahu, bilmem kaç ayda bir görürse görüyor, doğum günlerine çağırsam da gelmiyor, laf olsun beri gelsin diye hesabıma çocuğa hediye alırsın diye para atıyor, paran da batsın babalığın da derim.
Çocuğumun böyle babası olacağına hiç olmasın.
Kadınlar çekmesin tabii, niye çekiyorlar ki? Çocukları için mi? Böyle erkekler bırakın koca olmayı, baba olmayı beceremiyorlar ki niye kadınlar çocuklar için deyip katlanıyor, çocuklar kendisinden başka kimseyi düşünmeyen babayla daha da mutsuz oluyor halbuki, jameyanın evladı babasıyla mutlu mu? Çocuk babasına gitmek bile istemiyor.
Zehirlenmek çok doğru bir tabir olmuş, böyle bir adamın kendisi gününü gün ederken beni de çocuğumu da zehirlemesini istemem, ömür dediğin geçip gidiyor çünkü bak kaç yaşına gelmiş? Evlenme boşanma vs derken nereden baksanız 10-12 yıllık bir dönemi katletmiş birinin beni hala zehirlemesini istemem, kafasına taş düşmüş de bundan sonra çocuğumla ilgileneyim diyen birine dönüşmüşse çocuğun okulu belli, yaşadığı yer belli çocuğunu bir şekilde görür onunla irtibat kurar, akıllı saat alır sadece çocuğuyla görüşür vs vs, ben muhatap olmamak için gerekirse numaramı bile değiştiririm şahsen.
Evet, aynen öyle oluyor. Konuda hakim odasında boşanan arkadaşımdan bahsettim, defalarca aldatıldı kavga gürültü derken bir şekilde sürekli affetti eşini, her şey yoluna girdi zannettiği anda en büyük hatalardan birini yapıp 2.çocuğuna hamile kaldı, eşi erkek çocuk takıntılıydı erkek çocuğu olursa eve daha da bağlanır kafasına girdi benim saftirik arkadaşım, Allah ömür versin sağlıklı bir kızı daha oldu derkeeen bir yaz tatilinde annesinin evine gelip ailesiyle hasret giderirken eşi yaptı yapacağını.
Kadınlar aldatılmayı ve şiddeti affetmesin, adamlar adam olsa aldatmaz ve karısına el kaldırmaz zaten, aldatıp el kaldıran adamdan da koca olmaz, olsa olsa böyle öfke ve pişmanlık sebebi olur, onlar nasıl hayatlarına devam ediyorsa kadınlar da böyle adamları sırtlarından atıp hayata öyle devam etmeli.