- 27 Nisan 2014
- 761
- 1.524
- 313
İnsanlar mutlu olmadıkları evlilikleri çocukları için bile olsa neden surdursun ki... O hatayı ben yapmıştım ilk seferinde. Yok ya ben daha ölmedim . Neden çocuğum ilerde mutsuzlugumu yüzüme vursun? Çocuk evlilikte pranga değildir. Medeni olan insanlar, çocukları konusunda sağlıklı bir iletişim şekliyle ayrı yollarda hayatına bakar. Olmuyorsa olmuyordur. Çocuklarımı çok seviyorum. Onlar için elimden gelen herşeyi yapar desteklerim ama kendimi de seviyorum . Ben birinin eşi , birinin annesi olarak dünyaya gelmedim.Amcamın kızı da boşanma davası açtı. 2 yaşına girecek oğlu var.
Babasız büyüyen çocuklara üzüluyorum gerçekten boyunları bükük duruyorlar etkinliklerde hep.
Bence annenin yeri ayrı babanın yeri ayrı. Baba sevgisinin yerini hiçbirşey alamaz.
Boşanmış çocuklu kadınların bu toplumda hayatı çok zor maddi manevi.
Erkekler yeniden evleniyor, sıfırdan hayat kuruyor, hiçbirşey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor.
Oysa kadın 3-0 geride kalıyor hayat mücadelesinde. Kadın da sevmek sevilmek istiyor ama hayatına evladından ötürü birilerini alamıyor, yeniden birilerini tanımaya zamanı enerjisi olmuyor.
Deli gibi çocuk istediğim halde çocuk yapmadım. Dünyaları sersen önüne annenin veya babanın yerini tutmuyor çünkü.
Bir de anne ve babası boşanmış kişilerin evliliğe bakış açıları da sıkıntılı. Genellikle evlenmiyorlar evliliği de kötülüyorlar. Anneye veya babaya aşırı bağımlı oluyorlar.
Konu sahibi boşanmakla en doğru kararı vermiş zaten tartışmasız. Ama işte emin olmadığın adamdan da çocuk yapmak ultra yanlış geliyor bana. Herkesin kendi fikri.
Burada bir üye vardı pandalı üye adı unuttum şimdi..eski eşinin çocuğunun tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ilgili bir baba olduğunu v.s yazmıştı.
iyi de bu adam akşam eve geliyor mu ? evladıyla aynı sofraya oturup yemek yiyor mu ? sabahları uyandığında o çocuk babasını görüyor mu ?? Herhangi bir paylaşımları var mı ?? Hayır. Ama sorsan o çocuk mutlu çünkü o çocuğa istediğini alıyor yani herşey maddiyatla çözülüyor sanıyorlar.
iyi bir baba zaten evladı için boşanmaz.