Kasim 2014 dogumlu cocuk anasinifina gidemez. Ama sinif acilirsa anaokuluna gitmeye hakki vardir.bılıyorum ,ogrendım:) devletın anasınıfına gondereyım dedım alırlar mı bılmıyorum ama alırlarsa seneye tekrar edıcek
Sehırler arası ve okullar arası farklılıklar oluyormus sanırım ben bı hafta ıcı gıdıp konusayım InsaAllah okullaSaçma olmaz çünkü 4 yaş ve 5 yaş grupları ayrı oluyor . Eğitimde kolaydan zora,basitten karmasiga gidilir..seneye de 5 yaş grubu olacak..ondan sonra da ilkokul..
Sızce tekrar ana okulu tekrarı sacma mı olur ?
Eğer Ekim denmişse.ekim ve oncesidir.hayırlı geceler hanımlar
Bılıyorum cok buyuk bır dert degıl ama yıne de fıkrınızı ,bıldıklerınızı paylasmanızı ıstıyorum ..
Bır kızım var kasım 2014 dogumlu ,gecen sene Krese yazdırmıstım ve cok memnunduk ama madıı durumlardan almak zorunda kaldık .. sımdı ıse devlet ana okulu alıyor .gecen sen almamıstı yasından kaynaklı .. suan dveletın ozel ana okulu , kreslerın yarı fıyatı yanı yarım gunu 170 Tl ıdı gecen sene ..
Oglen esım eve geldıgınde bır yazı okumus ekım dogumlu cocukları ana okulları oluyor dıye .
Yanı ekım ve sonrakı ay dogumluları da alıyorlarmıdır eger oyleyse normal ana okuluna gondermek ıstıyorum evımızede cok yakın bır okul var ve her ay ozeldekı gıbı para vermıs olmıyacagız, maddı olarak zorlanmayacagımızı da dusunuyorum ..
Sımdıden yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım
Bı gıdıp konusayım bakalım alıcaklar mı tabı yer kaldı mı oda onemlıKasim 2014 dogumlu cocuk anasinifina gidemez. Ama sinif acilirsa anaokuluna gitmeye hakki vardir.
Ben de onu diyecektim..en doğru bilgiyi okul verecektir..Sehırler arası ve okullar arası farklılıklar oluyormus sanırım ben bı hafta ıcı gıdıp konusayım InsaAllah okulla
Bı gıdıp konusayım bakalım alıcaklar mı tabı yer kaldı mı oda onemlı
Eğer Ekim denmişse.ekim ve oncesidir.
Ayrica anaokuluna iki yil gidebiliyor cocuk.
Ama sınır ekimse kasim alirlar mi bilemedim.
Bende aralik dogumlu kizimi anaokuluna gondermek istemistim 2009 da.o sene merkezi adrese bagli kayit otomatik olarak ilk kez baslamisti.
Yilindan dolayi(2003 yili dogumlu) 1. Sinifa kayit yapilmisti.1 ay gec dogsa anasinifi olacakti.sonuc olarak kizim anaokuluna gidemeden 1. Sinifa başlamişti.
Sansina hep ilkler oldu
Malesef bır arkadas alınmıyor dedı yası tutmuyor .. yınede gıdıp sorucam sansıma artıl :)neden saçma olsun. yaş grubuna göre eğitim veriliyor. bu sene oyun ağırlıklı seneye ilk okula hazırlık ağırlıklı.
Evde kaldıkca cok sımarıyor malesef orada her ıstedıgının olamdıgını ogrenıyor ,onune gelen yemeklerı yemese bıle tadına bakıyor vsUmarim kalmistir. Calisiyor musunuz? Neden vermek istiyorsunuz okula?
Tesekkur ederım gıdıp pazartesı sormam lazım :)Bu arada elinizi çabuk tutun kayıtlar ya dolduysa
Krese cok gıtmedı 4ay anca .. ondan sonra brtaber vakıt gecırdık aksama kadar oyun oynıyarak baktım olmuyor telefon verdım yıne olmuyor baska seylerle oyalmaya calıstım yanı vakıt gecırmede basarısız oldum ve sımdı bakıyorum cocuguma cok sımartmısız her agladıgında dedıklerı olan bır cocuk olmus .. yemek secıyor,dedıklerımızı yapmıyor kesınlıkle .. ama kreste daha uysaldı evde yemedıklerının orda tadına bakıyotdu ,sosyal hayatı vardı vs
Malesef bır arkadas alınmıyor dedı yası tutmuyor .. yınede gıdıp sorucam sansıma artıl :)
Bence hata etmişsiniz büyüklerle aynı sınıfta olmasına izin verdiğiniz için. Anaokulu kayıtlarında adres çok önemli değildir. Uzaktaki bir okula bile kayıt yaptırabilirsiniz.maalesef ayni. ben de farkli saniyordum. anaokulu zorunlu olunca ve adrese kayitlu sistem ciktigi icin boyleymis. bizi yer oldugu icin aldilar 4 yastik. ama okul basladiginda farkettim ki 4 yas icin ayri sinif yok..sordugumda zaten 4 sinif oldugunu ve 4 yas icin sinif acilamadigini belirttiler.
Anliyorum ama seneye de gidecekse skilabilir. Benim gozlemim bu yonde. Calisan anneler bu konuda cok sikayetciydi calistigim okulda. Mecbursun ise gidiyorsun cocuk da okula. Ama inanilmaz skiliyorlar 2 sene ust uste gitmekten. Ben anasinifi ogretmeniyim basta alir yanima gotururum mis gibi diyordum ama simdi kesinlikle vazgectim bundan. Bikmis bir cocuk istemiyorum cunku. Bu yuzden ucretsiz iznimi dibinenkadar kullanacagim kendi cocugumu kendim buyutecegim. Evde biraz disiplin saglasaniz bence bu konular hallolur. Illa bu sebepler icin okula gondermeye bence gerek yokEvde kaldıkca cok sımarıyor malesef orada her ıstedıgının olamdıgını ogrenıyor ,onune gelen yemeklerı yemese bıle tadına bakıyor vs
kaç aylık?
ikinci dönemde yazdırabiliyorsunuz. ayı 2.dönem tutmuş oluyorsa alıyorlar.
Olmuyor. 2. Donem de alamadik biz kayit. Onemli olan okulun acildigi zamanki ay.
Canim benim kizimda 2014subat doğumlu yazdırdım Anaokuluna seneye de gidicek çokta araştırma yaptım bi sürü okul öncesi hocalaryıla görüştüm ve yazdırmaya karar verdim evde yeterince ilgikenemiyoruz zaten orda egleniyrlar ogreniyorlarAnladım sımdı cok haklısınız aöa sıkıldım ınsanların durdırundan neden gonderıyon , paranız gıdıyor demesınden .. bır bakıma benım içinde ıyı olucaktı parasız olunca kımse konusamazdı bızde pek zorlanmazdık
Kizim aralik dogumluydu.anasinifina da gidemeden 1. Sinifa baslamisti.ogrenmede sorun yasamadi.sansliydik.Öğretmenim çocuguna göre değisebilir fakat küçük olanlar fark ediliyor öğrenme zorluğu cekiyorlar hatta. Hayata 1 sene geç atılsın hiç bir şey kaybetmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?