• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı ana sınıfına yazdıranılır mıyım ?

yoo bizim buradaki alıyor. ben oğlanı ocak ayında götürmüştüm hatta. ilk dönem bile bitmemişti.
şimdi arkadaşım kızını yazdırmak istedi 3 ayla almadılar 2.dönem getirin demiş müdür.

Sistem almiyor ki nasil kayit ediyorlar? :) 20 gunle kacirdi bir cocuk kaydi. 2. Donem de denedik olmadi. Yasal degil o zaman. Resmiyette kaydi yoktur o zaman

ben ıkı kez yanı ust uste ana okuluna gıttım
cunku benden 5 yas buyuk bır abım var okula gıdıyordu cok ozenmıstım okadar ıstedım kı okula gıdıcem dıye annem yasın daha kucuk buyuyunce dedı dıye uzuntumden hasta olmustum atesım cıkmıstı hıc unutmuyorum :KK70:
bu sebeple benı anaokuluna gonderdıler ama yasım kucuk oldugundan ertesı sene yıne anaokuluna gıttım
2 sene ust uste yanı
ondan sonra da ılk okula basladım
1986 dogumluyum bu arada :)

hıc sıkılmamıstım zaten ogretmenımı cok sevıyordum ertesı sene yıne aynı ogretmenle devam etmıstım cok eglencelıydı anaokulu :) ya krese gonderın seneye anaokulu ondan sonra ılk okul
yada ıkı sene ust uste anaokula gonderın bır sorun olmaz
2sene ust uste aynı egıtımlerı mı almıstınız ?:)

Sistem almiyor ki nasil kayit ediyorlar? :) 20 gunle kacirdi bir cocuk kaydi. 2. Donem de denedik olmadi. Yasal degil o zaman. Resmiyette kaydi yoktur o zaman

hımm. benimkine birşey diyemem ben 3 gün götürüp vazgeçmiştim.
arkadaşıma müdür demiş ama . bilemedim.

hayırlı geceler hanımlar
Bılıyorum cok buyuk bır dert degıl ama yıne de fıkrınızı ,bıldıklerınızı paylasmanızı ıstıyorum ..
Bır kızım var kasım 2014 dogumlu ,gecen sene Krese yazdırmıstım ve cok memnunduk ama madıı durumlardan almak zorunda kaldık .. sımdı ıse devlet ana okulu alıyor .gecen sen almamıstı yasından kaynaklı .. suan dveletın ozel ana okulu , kreslerın yarı fıyatı yanı yarım gunu 170 Tl ıdı gecen sene ..
Oglen esım eve geldıgınde bır yazı okumus ekım dogumlu cocukları ana okulları oluyor dıye .
Yanı ekım ve sonrakı ay dogumluları da alıyorlarmıdır eger oyleyse normal ana okuluna gondermek ıstıyorum evımızede cok yakın bır okul var ve her ay ozeldekı gıbı para vermıs olmıyacagız, maddı olarak zorlanmayacagımızı da dusunuyorum ..
Sımdıden yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım:KK19:
Benim oğlum na okuluna 2 sene gitti. Inanılmaz faydasını gördüm..

Kalem tutma yazı yazma okuma ezber bunların hepsinde sınıfın en iyilerinden ki diğer en iyiler de yine iki sene ana sınıfına giden arkadaşları. Odev yapma bilinçleri var. Ben ilk 1 aydan sonra hiç ne ödevin var diye sormadım bile kendisi ödev oyun tv izleme saatini belirledi. Birinci sınıfta her ihtiyacını kendisi giderebildi çocuk için gerçekten çok iyi.
2011 eylul dogumluydu oğlum 2015-2016 öğretim yilinda ilk anasınıfına gitti 2016-2017 de ikinci anasınıfına 2017-2018 de 1 .sınıfa gitti.
Yani 4 yaşında başladı. Banada almazlar diyen oldu. Bana almamaları mantıksı geliyor. Zaten cocukları 5 yaşında ilk okula alıyorlar ana okuluna 4 yaşında almak neden zor olsun ki.

Son düzenleme:
hımm. benimkine birşey diyemem ben 3 gün götürüp vazgeçmiştim.
arkadaşıma müdür demiş ama . bilemedim.
Dedigim gibi ben devletin anaokulunda idareciydim. Bizzat kayitlari kendim aldim. Biz ilk donem alamadiklarimizi ikinci donem de alamadik.. mudur o cocugu eger kayitsiz belgesiz alacaksa bu bir suc olur. Ya da belki anasinifina kaydi oluyordur ama hic sanmiyorum kullanilan sistem ayni sonucta..

Benim oğlum na okuluna 2 sene gitti. Inanılmaz faydasını gördüm..

Kalem tutma yazı yazma okuma ezber bunların hepsinde sınıfın en iyilerinden ki diğer en iyiler de yine iki sene ana sınıfına giden arkadaşları. Odev yapma bilinçleri var. Ben ilk 1 aydan sonra hiç ne ödevin var diye sormadım bile kendisi ödev oyun tv izleme saatini belirledi. Birinci sınıfta her ihtiyacını kendisi giderebildi çocuk için gerçekten çok iyi.
Aynı egıtımler mı tekrarlandı 2sene boyunca ? Yoksa degısık mı

Aynı egıtımler mı tekrarlandı 2sene boyunca ? Yoksa degısık mı
Mesajımı duzenledim ekleme yaptım tekrar bilgin olsun.

Hic aynı şeyler olmadı. Hatta ben ogretmenimizden çok memnundum ve yine aynı öğretmen oldu. Anladığım kadarı ile ana sınıfınında mufredat değişimi oluyor. Çünkü ikinci sene ingilizce öğrenmeye başladı. Harfleri ses olarak resimler ile öğrendiler. Toplama ve örüntüler yaptılar. Birde etkinlik saatleri var. Hiç aynı şeyleri yapmadılar bir önceki sene ile. Deneyler yaptılar cim adamlar falan. Bitki yetiştirme vs diye sanki anasınıfının 2.sınıfı gibiydi. Algısı çok iyi oluyor. Motor becerileri çok daha gelişmiş oluyor. Sorumluluk duyguları artıyor.

Mesajımı duzenledim ekleme yaptım tekrar bilgin olsun.

Hic aynı şeyler olmadı. Hatta ben ogretmenimizden çok memnundum ve yine aynı öğretmen oldu. Anladığım kadarı ile ana sınıfınında mufredat değişimi oluyor. Çünkü ikinci sene ingilizce öğrenmeye başladı. Harfleri ses olarak resimler ile öğrendiler. Toplama ve örüntüler yaptılar. Birde etkinlik saatleri var. Hiç aynı şeyleri yapmadılar bir önceki sene ile. Deneyler yaptılar cim adamlar falan. Bitki yetiştirme vs diye sanki anasınıfının 2.sınıfı gibiydi. Algısı çok iyi oluyor. Motor becerileri çok daha gelişmiş oluyor. Sorumluluk duyguları artıyor.

Müfredat hep aynıdır, her sene müfredat değişimi olmaz ancak öğretmen öğretim yöntem tekniklerinde çeşitliliğe gitmiştir. Ayrıca okul öncesi eğitim müfredatında ingilizce eğitimi yok. Anladığım kadarıyla öğretmen kendince müfredat oluşturmuş :)

hayırlı geceler hanımlar
Bılıyorum cok buyuk bır dert degıl ama yıne de fıkrınızı ,bıldıklerınızı paylasmanızı ıstıyorum ..
Bır kızım var kasım 2014 dogumlu ,gecen sene Krese yazdırmıstım ve cok memnunduk ama madıı durumlardan almak zorunda kaldık .. sımdı ıse devlet ana okulu alıyor .gecen sen almamıstı yasından kaynaklı .. suan dveletın ozel ana okulu , kreslerın yarı fıyatı yanı yarım gunu 170 Tl ıdı gecen sene ..
Oglen esım eve geldıgınde bır yazı okumus ekım dogumlu cocukları ana okulları oluyor dıye .
Yanı ekım ve sonrakı ay dogumluları da alıyorlarmıdır eger oyleyse normal ana okuluna gondermek ıstıyorum evımızede cok yakın bır okul var ve her ay ozeldekı gıbı para vermıs olmıyacagız, maddı olarak zorlanmayacagımızı da dusunuyorum ..

Anasınıfına eylül ayı itibariyle 48 ayını doldurmuş çocukların kayıtları yapılır yani 2014 Ocak-Şubat-Mart doğumlular alınır. Bu aylardan sonra doğmuş olanlar alınmaz. Bağımsız anaokuluna kayıt yaptırabilirsiniz.

Müfredat hep aynıdır, her sene müfredat değişimi olmaz ancak öğretmen öğretim yöntem tekniklerinde çeşitliliğe gitmiştir. Ayrıca okul öncesi eğitim müfredatında ingilizce eğitimi yok. Anladığım kadarıyla öğretmen kendince müfredat oluşturmuş :)
Valla iyiki oluşturmuş. Demekki mufredatı oluşturanlardan daha iyiymiş öğretmenimiz. Sınıfında okuyan er çocuk ilk okulda belli ediyor kendini.

Anladım sımdı cok haklısınız aöa sıkıldım ınsanların durdırundan neden gonderıyon , paranız gıdıyor demesınden .. bır bakıma benım içinde ıyı olucaktı parasız olunca kımse konusamazdı bızde pek zorlanmazdık

anasınıfıda çok masraflı olur iyi hesap edin
yıllık etkinlik kitapları beslenme faaliyetler kayıt yaptırken okulun verdiği ihtiyaç listesi
birde ilkin kayıt için 750 tl gibi bişey alıyorlar bu sene sanırım

Devletin kreşleri de var, anaokulu öncesi yine yarım gün, ücreti de çok değil, oraya gönderin seneye de anaokuluna?

anasınıfıda çok masraflı olur iyi hesap edin
yıllık etkinlik kitapları beslenme faaliyetler kayıt yaptırken okulun verdiği ihtiyaç listesi
birde ilkin kayıt için 750 tl gibi bişey alıyorlar bu sene sanırım
Gecen seme bır tanıdıgımdan 500 Tl almışlar masraflar için bu sene bılmıyorum .. devletın kresıne vermeye karar verdım alırlarsa

Dedigim gibi ben devletin anaokulunda idareciydim. Bizzat kayitlari kendim aldim. Biz ilk donem alamadiklarimizi ikinci donem de alamadik.. mudur o cocugu eger kayitsiz belgesiz alacaksa bu bir suc olur. Ya da belki anasinifina kaydi oluyordur ama hic sanmiyorum kullanilan sistem ayni sonucta..
Hakkısınız ben ugrastım gecen sene cocugumu alsınlar dıye ozamanlar kreste oahallı bende spora gıdınce mecbur kaldım krese vermeye.. MEB na gıttım devletın ana okulu alsın yardımcı olun dıye . Eskıden olıyordu ama sımdı hıcbısey yapamıyoruz dedıler

Gunaydın :) dedıgınız gıbı yapmaya karar verdım aslında ama sıstem kabul etmeyenılır

Dün kızım için görüşmeye gittim dolmuş bile sınıflar, Temmuz 2014 doğumlu kızım sabahçı olarak pazartesi yazdırıcam sanırım. Çalıştığım için yarım gün mü tam gün özel bi kreş mi emin olamıyorum bi taraftan da çocuk yorulsun istemiyorum malum önünde daha çook yok var.

hayırlı geceler hanımlar
Benim çocuğumda 2015 doğumlu yazdırdım ben öğlenci olarak anaokuluna aylık 125 lira çok güzel etkinlikler var gitsin paylaşmayı oyun oynamayı öğrensin iyi olur

Seneye de Kur-an a göndercem inşallah her sene anaokuluna gidip napicak

Benim çocuğumda 2015 doğumlu yazdırdım ben öğlenci olarak anaokuluna aylık 125 lira çok güzel etkinlikler var gitsin paylaşmayı oyun oynamayı öğrensin iyi olur
2015 dogumluları nasıl alıyolar bılmıyorum . Gecen sene kzıımı almamıslardı
Bu arada fıyatı cok cok uygunmus

Back
X