Kızımı ana sınıfına yazdıranılır mıyım ?

aurora_z

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2018
2.605
3.396
53
hayırlı geceler hanımlar
Bılıyorum cok buyuk bır dert degıl ama yıne de fıkrınızı ,bıldıklerınızı paylasmanızı ıstıyorum ..
Bır kızım var kasım 2014 dogumlu ,gecen sene Krese yazdırmıstım ve cok memnunduk ama madıı durumlardan almak zorunda kaldık .. sımdı ıse devlet ana okulu alıyor .gecen sen almamıstı yasından kaynaklı .. suan dveletın ozel ana okulu , kreslerın yarı fıyatı yanı yarım gunu 170 Tl ıdı gecen sene ..
Oglen esım eve geldıgınde bır yazı okumus ekım dogumlu cocukları ana okulları oluyor dıye .
Yanı ekım ve sonrakı ay dogumluları da alıyorlarmıdır eger oyleyse normal ana okuluna gondermek ıstıyorum evımızede cok yakın bır okul var ve her ay ozeldekı gıbı para vermıs olmıyacagız, maddı olarak zorlanmayacagımızı da dusunuyorum ..
Sımdıden yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım

bu sene anaokulu olur ise seneye ilk okula baslayamayacak? yani 2019-2020 egitim yilinda? o konuda nasil olacak?
Ilkokula kayıt yaptırırsan gıdıyorlar sanırım , eger dedıgım gıbıyse gondermeyız gıbı ..
suan benım ıstegım ana okuluna gıtmesı gercekten cok ıyı egıtılıyolar yanı kreste oyleydı sevmrdıgı yemeklerı orda yıyordu , enerjısını atıyordu vs..
evde sanırum cok sımartıyoruz dedıklerımızı yapmıyor

simdi tamam da kasim 2014 dogumlu cocuk seneye ilk okula baslayamaz. yani isteseniz de baslatamazsiniz. bu sene ana okuluna giderse seneye yine gitmesi gerekecek ayni anaokuluna. yani bir nevi tekrar. benim tavsiyem yarim gun kres seneye ana okulu sinra da 1. sinif.

bu sene anaokulu olur ise seneye ilk okula baslayamayacak? yani 2019-2020 egitim yilinda? o konuda nasil olacak?

2014 kasım doğumluysa 2019da ilkokula gidemez. 58 aylık oluyor.

Anladım sımdı cok haklısınız aöa sıkıldım ınsanların durdırundan neden gonderıyon , paranız gıdıyor demesınden .. bır bakıma benım içinde ıyı olucaktı parasız olunca kımse konusamazdı bızde pek zorlanmazdık

anliyorum ama cocgunuzun gelisimi herseyden onemli. ayni sinifi tekrar ettirmeniz olumsuz olacaktir. cocuk her sene kendine yenilikler ekleyen bi sistemde olmali.

Iki kez anaokuluna giden var Yanlız kasım 2014 dogumluysa bir yıl geç okula gidebilir 2015 lilerle birlikte yani o zamam 3 sene var ilkokula gitmesine daha küçük bilemiyorum anaokulunda ezilmesin

Sızce tekrar ana okulu tekrarı sacma mı olur ?
Neden olsun ki? Benim kızım aralık 2013 doğumlu. 2 yıldır tam gün kreşe gidiyor. Bu sene de gidecek. Seneye 69 aylık olacak. Durumuna göre ya kreşe bir yıl daha gidecek ya gideceği ilkokulun anaokuluna gidecek ya da 1. sınıfa başlayacak. Kreşle anaokulu arasında bir fark yok, en azından benim gördüğüm okullarda.

Kreste sureklı sınıf atkıyolar yaslarına gore ama ana okuluna verırsem sanırım her sene aynı egıtımı, bılgılerı gorucek .. yıhardakı arkadasa o yonden hak verdım

Iki kez anaokuluna giden var Yanlız kasım 2014 dogumluysa bir yıl geç okula gidebilir 2015 lilerle birlikte yani o zamam 3 sene var ilkokula gitmesine daha küçük bilemiyorum anaokulunda ezilmesin
Malesef yılın son aylarında dogurmak hıc ıyı bıraey degıl -degılmiş

Devlet anaokulunun yaş grubu sınıfları var

Bağımsız anaokulu olanlar her sınıfta aynı eğitim yok yaş farklılığı olduğu için

E devletten bakın otomatik kaydı düşen okul var mı

Yakındaki okulla da gidin konuşun onun yaş grubunu açmışlar mı vs diye

Yalnız kayıtlar temmuz civarı oluyor umarım kontenjan kalmıştır

Kızınız okula başlamaz ise rapor almanız gerekebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…