• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı ana sınıfına yazdıranılır mıyım ?

2013 dogumluyuz. gecen yil verdik anaokuluna. herkes 5 yasti bizimki 4 yas. bende kres niyetine verdim ama baya harf sayi vs çalışıyorlar. yas grubu da buyuk oldugundan bizimki cok zorlandi. bu yil daha hazir. gecen yil verdigime pisman oldum. ben 4 yas icin ayri sinif olur sandim ama kendinden baya buyuk cocuklsrlaydi. boy pos olarak da yani. bir kaci zorbalik yapti bizimkine. kotu etkilendi

2 sene üst üste anaokuluna niye gitmesin ki çocuk ? 4 yaş ve 5 yaş eğitim programları ayrıdır. Bir sonraki sene aynı şeyler yapılmaz. Eğer üst üste gidipte aynı şeyler yapılıp çocuk sıkılıyorsa bunda öğretmen hatalıdır anaokulu programı değil.

Rapor almak iyi birşey değil
Yurtdışında 5 Yaşında okuma öğreniyorlar
Benim kızım bu sene ön okul ilkokul hazırlığa başlayacak seneye ilkokul
2013 mayıs doğumlu

hangi yurtdisi. formasyin alirken ustune basa basa belirtmisti bizim hocalar kaslari gelismiyor cocuklarin 7 yastan oncesi cok erken diye. 5 yasinda egitime baslamakla sayfalarca yazi yazarak okuma yazma arasinda fark var. bu yuzden mumkun mertebe gec baslatilmali o yuzden rapor almak iyi bence.

2 sene üst üste anaokuluna niye gitmesin ki çocuk ? 4 yaş ve 5 yaş eğitim programları ayrıdır. Bir sonraki sene aynı şeyler yapılmaz. Eğer üst üste gidipte aynı şeyler yapılıp çocuk sıkılıyorsa bunda öğretmen hatalıdır anaokulu programı değil.

maalesef ayni. ben de farkli saniyordum. anaokulu zorunlu olunca ve adrese kayitlu sistem ciktigi icin boyleymis. bizi yer oldugu icin aldilar 4 yastik. ama okul basladiginda farkettim ki 4 yas icin ayri sinif yok..sordugumda zaten 4 sinif oldugunu ve 4 yas icin sinif acilamadigini belirttiler.

hayırlı geceler hanımlar
Bılıyorum cok buyuk bır dert degıl ama yıne de fıkrınızı ,bıldıklerınızı paylasmanızı ıstıyorum ..
Bır kızım var kasım 2014 dogumlu ,gecen sene Krese yazdırmıstım ve cok memnunduk ama madıı durumlardan almak zorunda kaldık .. sımdı ıse devlet ana okulu alıyor .gecen sen almamıstı yasından kaynaklı .. suan dveletın ozel ana okulu , kreslerın yarı fıyatı yanı yarım gunu 170 Tl ıdı gecen sene ..
Oglen esım eve geldıgınde bır yazı okumus ekım dogumlu cocukları ana okulları oluyor dıye .
Yanı ekım ve sonrakı ay dogumluları da alıyorlarmıdır eger oyleyse normal ana okuluna gondermek ıstıyorum evımızede cok yakın bır okul var ve her ay ozeldekı gıbı para vermıs olmıyacagız, maddı olarak zorlanmayacagımızı da dusunuyorum ..
Sımdıden yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım:KK19:
Devletin bağımsız (özel) anaokullarının Dört yaş sınıfı varsa ona kayıt yaptırabilirsiniz. Bizim semttekinde 3-4-5 yaş için ayrı sınıflar mevcut. Ve ben de dahil çok kişi üç sene bu şekilde anaokuluna gönderdik. Çok iyi oldu. Anasınıfının tekrarı gibi olmuyor. Her sene yaşlarına uygun eğitim alıyorlar. Okulla gidip görüştünüz mü???

Sızce tekrar ana okulu tekrarı sacma mı olur ?
ben ıkı kez yanı ust uste ana okuluna gıttım
cunku benden 5 yas buyuk bır abım var okula gıdıyordu cok ozenmıstım okadar ıstedım kı okula gıdıcem dıye annem yasın daha kucuk buyuyunce dedı dıye uzuntumden hasta olmustum atesım cıkmıstı hıc unutmuyorum :D
bu sebeple benı anaokuluna gonderdıler ama yasım kucuk oldugundan ertesı sene yıne anaokuluna gıttım
2 sene ust uste yanı
ondan sonra da ılk okula basladım
1986 dogumluyum bu arada :)

hıc sıkılmamıstım zaten ogretmenımı cok sevıyordum ertesı sene yıne aynı ogretmenle devam etmıstım cok eglencelıydı anaokulu :) ya krese gonderın seneye anaokulu ondan sonra ılk okul
yada ıkı sene ust uste anaokula gonderın bır sorun olmaz

1 sene geç işe başlamasını önemsemiyoruz ama 1 yıl geç İlkokula gitmesi sıkıntı yaratır mı diye korkuyoruz. Sıkılmasından korkuyoruz daha çok. 4 yaşından beri yazabiliyor, matematik işlemlerine başladılar. Kreşi güzel bir eğitim veriyor ama 3 yıl kreş, 1 yıl anaokulu derken ilkokula fazlaca hazır gitmiş olacak.
ilk okulun sorumluluğu daha fazla ama..o sorumluluk cocuklari yoruyor. kac yas bakamadim ama anaokulu daha relaks daha eglenceli oldugu icin anaokulu daha iyidir diye dusunuyorum.

İlkokul birinci sınıflarda yaş dağılımı nasıl acaba. 60 aylık da 83 aylık da aynı anda başlayabiliyor.
@aurora_z konunuzu sabote ettim, kusura bakmayın.
hangi yurtdisi. formasyin alirken ustune basa basa belirtmisti bizim hocalar kaslari gelismiyor cocuklarin 7 yastan oncesi cok erken diye. 5 yasinda egitime baslamakla sayfalarca yazi yazarak okuma yazma arasinda fark var. bu yuzden mumkun mertebe gec baslatilmali o yuzden rapor almak iyi bence.
Amerika da okumaya başlıyorlar
Çocuk yetersiz diye rapor almak iyi değil bence çocuklar 3 yaşından itibaren çoğu şeyi yapabilir ana Türk aileleri izin vermez ve çocuk küçük olur.
Sonra 20 yaşı a gelir yemeğini annesi getirir işe annesi kaldırır

Ben özel okula göndereceğim orda aynı değildi devlet aynı olabilir

Öğretmenim çocuguna göre değisebilir fakat küçük olanlar fark ediliyor öğrenme zorluğu cekiyorlar hatta. Hayata 1 sene geç atılsın hiç bir şey kaybetmez

cok katılıyorum. ne kadar zeki olsa bile erken baslayanlar daha eziliyor. okul sadece ogrenme degil. sosyal yasami da oluyor. buyuk olanlar kucukleri eziyor. kucukler kendini savunmayi bile bilmiyor. hele boy pos olarak biraz daha minyonsa daha zor oluyor. yasin algida farki cok farkediyor. ay olarak bile farkediyor. 6 ay bile cok belli ediyor kendini

Eylülde 46 aylık oluyor alınır anaokuluna tabi.ama şart değil bence.seneye de anasinifina gidecek,obur sene ilkokul.krese de gitmiş.belki senelerce anasınıfı yorar çocuğu.ama yine de siz bilirsiniz yaşı uygun

4 yaş icin ayrı sınıf olabilir gidip konuşun.erken yaşta okula gönderim için şöyle diyor sınıfcı arkadaşlarım okuma yazma da herhangi problem yaşamıyoruz fakat sayısal yani soyut düşünceler gelismedigi için matematik-fen sıkılıyorlar basaramadiklarini dusunuyorlar

Ben yok dıye bılıyorum .. omazdır da bence :KK1:

Devletin anaokulunda idarecilik yapiyorum gayet de siniflarimiz yasa gore. 3 4 5 yas ayri ayri siniflarda ayri plan programla egitim goruyorlar. Anasinifi derseniz o ayri tabi. Devletin Anaokulu ve yine devletin anasinifinin farkini biliyor musunuz?

Amerika da okumaya başlıyorlar
Çocuk yetersiz diye rapor almak iyi değil bence çocuklar 3 yaşından itibaren çoğu şeyi yapabilir ana Türk aileleri izin vermez ve çocuk küçük olur.
Sonra 20 yaşı a gelir yemeğini annesi getirir işe annesi kaldırır

Ben özel okula göndereceğim orda aynı değildi devlet aynı olabilir
amerikadaki sistemi bilmiyorum ama belki sadece okumadir. bizim sistemi dusundugumuzde kucuk cocuklar icin gercekten zor. ben gozlemlemedim ama dedigim gibi formasyon egitimi veren hocalarimiz yerinde gozlemlemisti ve dedikleri bizim mufresatin cok agir oldugu diger ulkelere gore. son yillarda aslinda daha hafif ve ogrenci merkezli ama veli ve ogretmen faktoruyle yine agirlasiyor. odev vermeyen ogretmene kotu ogretmen gözüyle bakılıyor mesela. ben 4. sınıftan itibaren olan siniflara giriyordum. her cikista illa sorardi veliler odev yok mu diye. bazen sirf agizlari kapansin diye 5 kez yazma odevi falan verirdim .brans dil.

ben kendi cocugumu 6 -6,5 yastan once vermeyi dusunmuyorum..hatta umarim okula baslayana kadar sistem degisir de okula baslama yasi 7 olur tekrar.

Devletin anaokulunda idarecilik yapiyorum gayet de siniflarimiz yasa gore. 3 4 5 yas ayri ayri siniflarda ayri plan programla egitim goruyorlar. Anasinifi derseniz o ayri tabi. Devletin Anaokulu ve yine devletin anasinifinin farkini biliyor musunuz?
belki bolgeye gore degisiyordur. bizim burda eskiden 4 yas ve 5 yas sinifi ayri olan anaokulu(farki biliyorim ) da artik sadece 5 yas icin sinif actiklarini soyledi.

belki bolgeye gore degisiyordur. bizim burda eskiden 4 yas ve 5 yas sinifi ayri olan anaokulu(farki biliyorim ) da artik sadece 5 yas icin sinif actiklarini soyledi.

Sinif azdir. Fazlaca kayit vardir. O zaman acamazlar. Ama bi arastirmak lazim gercekten durum bu mu?

amerikadaki sistemi bilmiyorum ama belki sadece okumadir. bizim sistemi dusundugumuzde kucuk cocuklar icin gercekten zor. ben gozlemlemedim ama dedigim gibi formasyon egitimi veren hocalarimiz yerinde gozlemlemisti ve dedikleri bizim mufresatin cok agir oldugu diger ulkelere gore. son yillarda aslinda daha hafif ve ogrenci merkezli ama veli ve ogretmen faktoruyle yine agirlasiyor. odev vermeyen ogretmene kotu ogretmen gözüyle bakılıyor mesela. ben 4. sınıftan itibaren olan siniflara giriyordum. her cikista illa sorardi veliler odev yok mu diye. bazen sirf agizlari kapansin diye 5 kez yazma odevi falan verirdim .brans dil.

ben kendi cocugumu 6 -6,5 yastan once vermeyi dusunmuyorum..hatta umarim okula baslayana kadar sistem degisir de okula baslama yasi 7 olur tekrar.
Sadece okuma ama oyunla müfredata değil
Ben devlete göndermeyecrğim
O kaslar alıştırma yapmazsa küçüklükten zorlanır benim kv emekli öğretmen ordan biliyorum

Bağımsız anaokullarında eğitimler ve etkinlikler yaş grubuna göre yapılır. Yani 2 sene aynı şeyleri tekrar etmeyecek çocuğunuz. (Bağımsız devlet anaokulunda öğretmenim)
Yalnız benim öğretmen olarak tavsiyem; çocuğunuz zaten geçen yıl kreşteymiş. Bu yıl anaokuluna göndermek yerine evde anneyle vakit geçirmesi daha iyi olur. Tabi özel durum vardır, çalılıyorsunuzdur o kadarını bilemem.
Ama yine okula verecekseniz bağımsız devlet okuluna vermeniz özele vermenizden daha iyi olur. Tabi benim fikrim..

bılıyorum ,ogrendım:) devletın anasınıfına gondereyım dedım alırlar mı bılmıyorum ama alırlarsa seneye tekrar edıcek

Bağımsız anaokullarında eğitimler ve etkinlikler yaş grubuna göre yapılır. Yani 2 sene aynı şeyleri tekrar etmeyecek çocuğunuz. (Bağımsız devlet anaokulunda öğretmenim)
Yalnız benim öğretmen olarak tavsiyem; çocuğunuz zaten geçen yıl kreşteymiş. Bu yıl anaokuluna göndermek yerine evde anneyle vakit geçirmesi daha iyi olur. Tabi özel durum vardır, çalılıyorsunuzdur o kadarını bilemem.
Ama yine okula verecekseniz bağımsız devlet okuluna vermeniz özele vermenizden daha iyi olur. Tabi benim fikrim..
Krese cok gıtmedı 4ay anca .. ondan sonra brtaber vakıt gecırdık aksama kadar oyun oynıyarak baktım olmuyor telefon verdım yıne olmuyor baska seylerle oyalmaya calıstım yanı vakıt gecırmede basarısız oldum ve sımdı bakıyorum cocuguma cok sımartmısız her agladıgında dedıklerı olan bır cocuk olmus .. yemek secıyor,dedıklerımızı yapmıyor kesınlıkle .. ama kreste daha uysaldı evde yemedıklerının orda tadına bakıyotdu ,sosyal hayatı vardı vs

Back
X