Kızım yataktan düştü:((

Doktora gitmişsiniz zaten çocuğunuzu biliyorsunuz.eger kusma bulantı bayilma ve çocukta anlam veremediğiniz bir algisizlik varsa yine tabiki gidersiniz doktora.cok geçmiş olsun ama bebekler genelde hep düşüyorlar böyle.

Merhaba hanımlar 7 aylık kızım var bugün sabah yataktan düştü o kadar korktum ki o 2 dakika falan ağladı benim bağırmama büyük ihtimal korktu tam düşerken gördüm çünkü yakalayamadım o sustu ben saatlerce ağladım sağlık ocağına götürdüm muayene ettiler birşey yok 1 saat geçmiş birşey olmaz dediler ama içim rahat değil gün içerisinde kusma ateş bulantı baygınlık olursa çocuk acile getirmemi söylediler uyuyor şuan içim çok huzursuz birşey olurmu daha bu saatten sonra başına gelen varmı sonradan bir etki olurmu ilerde beyin ile alakali falan ne olur kafayı yiyeceğim birsey söyleyin uyuyor şuan sadece onu izliyorum dualarınıza ihtiyacım var dua edin kızım için birşey olmasın lütfen.
[/QUO
Bişey olmaz merk etmeyin çok yüksek değildi dimi

Benim ilk çocuğum da 2 defa düşmüştü, tamamen ilk çocuk olmasının verdiği tecrübesizliğimden oldu. Hemen hastaneye götürüp film çektirdik bişey çıkmadı çok şükür. O korkuyla hala yataklarının kenarları parmaklıklı olmasına ragmen yastıklarla dolduruyorum etrafını. İçiniz rahat etmediyse bir hastaneye gidip detaylı gösterin bence, bir daha böyle birşey yaşarsanız hemen hastaneye gitmenizi tavsiye ederim.

Geçmiş olsun.Şu anda iyidir ve siz rahatlamışsınizdır.Ama bu filmi izlemiş gibi hissettim.Oğlum 6 7 aylıktı koltuktan düşmüştü.Çocuk sustu ben saatlerce ağladım.Günlerce pimpiriklendim.Şimdi büyüdü o günleri tebessümle hatırliyorum.Ah annelik şimdi evhamlanacak başka şeyler buluyorum:)

Ağladı içini çeke çeke balkona çıkarttım sustu sonra birşey olmasından sonrasında korkuyorum kuzenim bu sekilde düşmüş beyninde hasar kalmıştı şuan 35 yaşında ama zeka yaşı 20 bile değilmiş cocuk gibi aynı allahım sen evlatlarımızı koru cok korktum dua edin lütfen birşey olmasın
Canim benim oglum cok dustu cunku cok hareketli bir cocuktu bi kere ben bulasiklari yerlestiriyordum sen tut koltugun kenarina cik isik acip kapat ordan bi dustu bir ses geldi ama ben öldum aglaya aglaya oldu acile goturdum bisey yoj ezilmis dediler.7 aylikkende esime emanet ettim namaz kilacam sen bak dedim esim de uyumus kalmis kafasinin arkasina dusmustu ama nayilma kusma olmadi cok sukur.kuzeninizde bayilma kusma gibi belirtiler olmustur mutlaka

Canım sakin ol.Ilk bir saatte bu bulgular meydana gelmedi ise sıkıntı yok.Ahh ah benimde oğlum yataktan düştü sabah emziriyorken azıcık minicik yorgunluktan içim gecivermis ya saniye saniye bir ses çocuk yerde...Allah'ım dünyam basima yikildi ama nafile çocuk düştü birkere.Korkudan ağladı yavrum haline hareketlerine baktım herşey normal 1 saat sonrasında uyuttum hiçbirşey olmadi.Allah'ıma şükürler olsun ki rabbim koruyor onları.

Bebekler düşmelerde yetişkinlerden daha şanslılar. Bıngıldakları kapanana kadar düşmede içeride (kafa içerisinde) yüksek basınç oluşmuyor. Genelde bu tip düşmeleri (kendi boyları kadar olan yükseklikten kafa üzeri düşüş vb) kolay atlatıyorlar.
Çok geçmiş olsun. Yer bazası yaptırın böylece sizde rahat rahat uyursunuz. Artık beşikler, yatak yan korumaları , bu aylardan sonra hepsi tehlikeli ayağa kalkmak, kol kuvvetiyle kendini kaldırmak, emeklemek vs. gibi yetenekleri kazalara sebep olabilir. Önlem almaya çalışın

1 hafta once benim de kizim yataktan dustu. Oglen uyuyordu yanimda. Normalde aglardi uyaninca ama bu defa hic ses vermedi. Beni yaninda gorunce aglamadi sanirim. Yeni yeni surunmeye basliyor. Kendini suruye suruye asagi atmis. 🙇 cocuk acile gittik takip ettiler. Kusma bayilma gozde kayma yoksa korkulacak birsey yok dediler. Zaten sislik falan da yoktu. Muhtemelen yan dusup oyle sirt ustu dondu diye dusundu doktor. Basini carpsa bile onlarin bingildaklari acik 2 yasina kadar, cok korkma dedi bana. Ama insan takiliyor iste. Kendimi suclu hissetmem de cabasi. 1 haftadir kime anlattiysam hep benzer dusme hikayeleri duydum. Her cocuk dusuyor demek ki.
Bana sadece her ihtimale karsi 3 gece takip etmemi soyledi doktor. 2 saatte bir uyandir derin uyumasin, nefes alisina bak hizlanirsa mutlaka getir dedi. Sukur ki bisey olmadi.
Hala dustugu yere bakarken gozlerim doluyor. Yatak odamdan nefret ettim resmen 😣

Niye uyuttunuz? Sağlık ocağı doktoru anlamaz zaten
Uykusu geldiği içinde çok ağlıyorlar o yüzden bu aylardaki bebeklere uykuya müsade ediliyor, fakat ara ara dalgınlığını kontrol etmek, uyandırıp tekrar uyumaya bırakmak gibi yöntemler uygulanıyor. Konu sahibiyle paylaşmıştır bunları hekimi.

Merhaba hanımlar 7 aylık kızım var bugün sabah yataktan düştü o kadar korktum ki o 2 dakika falan ağladı benim bağırmama büyük ihtimal korktu tam düşerken gördüm çünkü yakalayamadım o sustu ben saatlerce ağladım sağlık ocağına götürdüm muayene ettiler birşey yok 1 saat geçmiş birşey olmaz dediler ama içim rahat değil gün içerisinde kusma ateş bulantı baygınlık olursa çocuk acile getirmemi söylediler uyuyor şuan içim çok huzursuz birşey olurmu daha bu saatten sonra başına gelen varmı sonradan bir etki olurmu ilerde beyin ile alakali falan ne olur kafayı yiyeceğim birsey söyleyin uyuyor şuan sadece onu izliyorum dualarınıza ihtiyacım var dua edin kızım için birşey olmasın lütfen.
Lütfen biraz sakin olun çocuk bu düşecek ağlayacak böyle büyüyecek yani her düştüğünde böyle panik olup stres yaparsanız psikolojiniz bozulur. Benim de 9 aylık bir bebeğim var bir gün yataktan düştü ben yetişmedim.Düştüğü için ağladı ben çok sakin bi şekilde aldım kucağıma öptüm sarildim güldürmeye çalıştım sustu çocuğum 😀 sağlık ocağına falan da görüşmedim çok şükür hiç birşey olmadı. Evet anneyiz çocuğumuzun tırnağına zarar gelse içimiz açır ama biraz da soğuk kanlı olmak gerekiyor. Hem bizim için hemde çocuklarımız için.

Içinin rahat olsun .yeğenim 9 aylık biçok kez düştü. Olabiliyor öyle şeyler.:KK66:

Çok geçmiş olsun Allah’ın izni ile bişey olmaz
Benimde kızım 7-8 ay civarı düştü bizim yatağımızdan gece 4 te o anki panik stresi hiç yaşamadım hayatımda çok çok zor
Çok şükür ki bişey olmadı
İnşallah sizin bebeğinizede bişey olmayacaktır

Hangimizin çocuğu düşmüyor ki ya da düşmedi
Bir şey olmaz merak etmeyin bebeklerin kemikleri çok sert olmadığı için zarar görmez diyorlar bizimki onlara göre sertmiş biz onlar gibi düşsek kırılırmış ama Allah çok güzel yaratmış ve koruyor işte

Dün aksamda bnim oğlum yataktan düştü tomografi cektiler okadar kötüyüm ki çocuğumu radyosyonun içine soktum

2 saat uyutmayın, eğer baygınlık kusma yoksa sıkıntı da yok demektir. çok kaygılı bir anne olduğumdan doktoruma defalarca sormuştum

İlk anne olduğumda gözümün önünde düştü,beşikten düştü uyuyoruz haliyle.
Sonra dedim ki ne yapacaktın dur kızım düşme deyip altına pofuduklar mı serecektin yumuşak olsun diye,hayır. Bizde düştük dizimde hala izi var,çenemi yardım,başıma dikiş atıldı yani byüdükçe kim bilir yine Allahım esirgesin nelerine şahit olacağız.
Bu durumlarda sakin kalıp gözlemlerimiz ve tabi ki de dikkatimiz önemli ama dediğim gibi oluyor yani yaşamayan anne yoktur diye düşünüyorum.

X