Kızım yataktan düştü:((

Merhaba hanımlar 7 aylık kızım var bugün sabah yataktan düştü o kadar korktum ki o 2 dakika falan ağladı benim bağırmama büyük ihtimal korktu tam düşerken gördüm çünkü yakalayamadım o sustu ben saatlerce ağladım sağlık ocağına götürdüm muayene ettiler birşey yok 1 saat geçmiş birşey olmaz dediler ama içim rahat değil gün içerisinde kusma ateş bulantı baygınlık olursa çocuk acile getirmemi söylediler uyuyor şuan içim çok huzursuz birşey olurmu daha bu saatten sonra başına gelen varmı sonradan bir etki olurmu ilerde beyin ile alakali falan ne olur kafayı yiyeceğim birsey söyleyin uyuyor şuan sadece onu izliyorum dualarınıza ihtiyacım var dua edin kızım için birşey olmasın lütfen.
ben evde yokken annem bakıyor bebeğim koltuktan düşmüş olabiliyor böyle şeyler bebek bunlar,komşunun bebeği kaç kere düştü yataktan

benimde kızım 10 aylıktı beşiğinde takla attı resmen. Bende sizin gibi bağırdım,bağırmama korkmuştu yavrucak. Sonra hiçbişey olmamış gibi oynamaya devam etti.. Üzülmeyin Allah'ın izniyle..

benim oğlum park yatağından düşmüştü. birde kusmuştu (çok ağladığında da kusuyor. ama aklım çıkmıştı.) önce acile oradanda araştırma hastanesine sevk edildim. çocuk nörolojisi görsün diye. film çektiler. doktor birşeyi yok gidin gezin 2 saatte bir göreyim dedi. netice hiç birşey çıkmadı. korkmayın. sadece doktor gece uyurken arada gidip elini tutun hafif uyandırın oda sizin elinizi tutuyorsa yada dönüyorsa problem yok dedi. korkmayın sağlık ocağında doktor gözlerine tepkilerine bakmıştır.

ilk düştüğünde bende sizin gibiydim ilk 4 aylıkken düştü yeni donmeye başlamıştı.daha sonra 2. Oldu 3. Oldu insan alışıyor .düşmeden büyümüyorlar malasef.bizde gitmiştik doktora felan allahtan birşey olmadi.şuan 2 yaşında olcak hala ordan burdan düşüyor mosmor bacaklar kollar
Mesajınızı okurken gülümsedim teşekkür ederim desteğiniz için insan korkuyor bizim yataktan düştü insallah birşey olmaz allahım inşallah

Merhaba hanımlar 7 aylık kızım var bugün sabah yataktan düştü o kadar korktum ki o 2 dakika falan ağladı benim bağırmama büyük ihtimal korktu tam düşerken gördüm çünkü yakalayamadım o sustu ben saatlerce ağladım sağlık ocağına götürdüm muayene ettiler birşey yok 1 saat geçmiş birşey olmaz dediler ama içim rahat değil gün içerisinde kusma ateş bulantı baygınlık olursa çocuk acile getirmemi söylediler uyuyor şuan içim çok huzursuz birşey olurmu daha bu saatten sonra başına gelen varmı sonradan bir etki olurmu ilerde beyin ile alakali falan ne olur kafayı yiyeceğim birsey söyleyin uyuyor şuan sadece onu izliyorum dualarınıza ihtiyacım var dua edin kızım için birşey olmasın lütfen.

bebeklerin çoğu kemiği tam birleşmemiş ve kafası ile beyin arasındaki sıvı da normal yetişkin bireyden daha fazla olduğu için bu tarz düşme/çarpmalarda doktorun dediği gibi fışkırır tarzda kusma, baygınlık, zamanından çok uyuma yoksa endişelenecek hiç bir şey olmaz.
24 saat yanından gözetimde tutun. mümkün mertebe de soğukkanlı olun.

Bir sıkıntı olsa söylerlerdi. Bebekler sağlam oluyorlar vücutları geliştiği için küçük bir şey olursa hemen tamir ediliyor. Gözünüz üzerinde olsun kendinizi strese sokmayın boş yere. Daha çook düşecekler.

niye uyuttunuz 😳😳😳😳😳 düşen çocuk en az 4 5 saat uyutulmaz

Ben bebekken merdivenlerden yuvarlanmışım, komşunun benden 2 yaş büyük oğlu bize gelip gelip kafamı sürekli bir yerlere vuruyormuş, ittirip düşürüyormuş. Fizyolojik olarak hiçbir sıkıntım yok. Ha bir de 3 buçuk yaşımdayken 3 aylık kuzenimin üstüne düşmüşüm, onda da bir sorun yok. Herhangi bir belirti olmazsa korkmayın bence.

Birşey olmaz sakin olun. Bebeklerin kemikleri tam gelişmediği için elastik bi yapıları oluyor sanırım kolay kolay zedelenmiyorlar. Benim ufaklık epey tecrübe etti bu düşme mevzusunu hatta geçen gün kanepeden kafa üstü yuvarlanıp kalkıp koşarak yaramazlık yapmaya devam etti:) panik yapmayın sadece gözlem altında tutun yeter. Allah bütün miniklere sağlık versin 😊

Önce kafasi sonra vicudu çarptı 50cm falan düştüğü yer

50 cm den birşey olmaz inşallah rahat olun. Çok daha yüksek bir yer olsaydı ben de korkardım. Yirmili yaşlarda bile birşey çıksbiliyor bebekken kafa çarpmalarında. Ama bu kadar yükseklikteki çarpmadan birşey olmaz.

Geçmiş olsun. Kızım 6.5 yaşında ve aşırı derecede hareketli bir bebekti/çocuktu çok düştü maalesef. Ben her defasında uyutmadım uzun süre gözlemledim. Uyutmayın,şiddetli kusma,uyku hali(baygın gibi) vb farklı durum farkederseniz doktora götürün.
Dün oğlum düşüyordu nerdeyse,sizi anlıyorum korkunuzu,kaygınızı ama maalesef düşe kalka büyüyorlar. Bize düşen güvenlik önlemlerini almak,dikkatli olmak.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

X