Kızım ve ben

sanemg

sanemg
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
8
0
86
44
Ankara
Meraba arkadaşlar,fikirlerinize ihtiyacım var kafayı yemek üzereyim.
Dört yaşında bir kızım var.Öyle hareketliki anlatamam size.Hadi onları falan bir kenara bıraktım artık ama kesinlikle beni dinlemiyor.En son haftasonunda üst üste yaşadığımız olaylardan sonra artık dün akşam bende çileden çıktım ve onu çok fena dövdüm.Yapım gereği çok sakinimdir ama birde sinirlenince gözüm hiçbirşey görmüyor.Onu ilk defa dövdüm ve o bakışları unutamıyorum.Bütün gece uyumadım.Beni dinlemesi için elimden gelen herşeyi yapıyorum ama nafile.İşi benim saçlarımı çekip tokat atmaya kadar götürdü.Artık ne yapacağımı bilemiyorum.
sevgiler
s.:çok üzgünüm:g:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

yaptığınız yanlış olduğunun farkındasınız, zaten sizin de içiniz acımış.
ama sinirlerinize hakim olamayıp tekrar şiddet de bulunursanız; çocuk da laf dinletmenin bu olduğunu zannedip o da size şiddet gösterecektir.
onun için mümkün olduğunca sakin kalmaya çalışın.

akşamları eşinizi ilgilensin çocukla, siz biraz kendinize vakit ayırın.
hiç bir şey de yapamasanız kafanızı çıkarın camdan dışarı biraz rahatlayın.

4 yaşında bu çocuk. tabii hareketli olcak. keşke dövmeseydiniz. çok mu kötü dövdünüz. fena dövdüm demişsiniz.
okurken çok fena oldum. benim kedim var. herşeyi kırar döker. bir fıske vuramam. yani hayvanıma bile bunu yapmıyorum. nasıl yapabildiniz...
gönlünü alın. bugün alın onu bir yerlere götürün,mutlu olmasını sağlayın...

canım 4 yaşında tabiki hareketli olacak ama dayak çok kötü eğer gerçekten seni çileden çıkartıyorsa bence kızını psikologa götür davranışlarını bir uzman izlesin sanada daha akıllı fikirler verir ama ne olur bir daha dövme bak sonradan çok pişman olmuşsun yazık

cnm keşke yapmasaydın ama olanla ölene çare olmaz
bugun al kızını gezdır beraber eğlenın gönlunu alın sızde cok pişman olmuşsunuz zaten ınş bıdaha yapmazsınız bı sinir halıdır bu sadece

canım sakin ol önce böyle durumlarda..
Bak bişeyi farkettinmi acaba o sana şiddet uyguladığı için kızmışsın ve karşılığında ona şiddet uygulamışsın.Yani yaptığına kızdığın şeyi sen ona yapmışsın POeki senden güçlü biride gelip sen naptın al bakalım sana dese nolacak.Olmaz şekerim bu işin çözümü bu değil.Önce durum bu seviyeye gelene kadar çözülecekti bu şımarıklığa dönmüş sanırım en kısa zamanda bununla ilgili okullarda kurslar var onlara katıl ben katıldım çok memnunum.Sonra onu dinle göz temasına dikkat et aynı hizzada olun ve ben dilini kullan yani sen yaramazlık yaptığında ev dağılıyor ve ben seninle oynamak yerine evi toplamak zorunda kalıyorum gibi.Onu suçlamadan sonucunu yaşatın.
Kitaplar okuyabilirsin bu konuda.Çok yararı olur bu sorununu halledemezsen okulda hem başarısız olur hem çok sorun çıkarır Kolay gelsin kardeşim...

canım yaaaaaa.keşke vurmasaydınız.....
ama sızde pişman olmusunuz.....boşuna demiyor büyükler....annelik sabır işi diye...

çocuk bu hareketli olacak tabı..kırıcak dökücek.....laf dınlemiyecek....aman bır daha sabırlı olun ve tekrarlamayın......

Nasıl bir düşünceyle çocuğunuza vurabiliyorsunuz.Bence burada dert yanması gerekn kişi kızınız siz değilsiniz.Kusura bakmayın ben hiç sevmem çocuğunu hangi sebepten olursa olsun döven insanları.Sokaklardada görüyorum ve öfkeleniyorum yanımda oğlum varsa dikkatini başka yöne çeviriyorum.Görmesin böyle durumları.Çocuk doğurken bütün riskleri göze alarak doğururuz ve bunun sonucuna katlanmalıyız.Dün oğlumun kendinden bir yaş büyük arkadaşı bizdeydi oğlumla beraber evi altına üstüne getirdiler benim umrumda değil onlar mutlu olsun gülsün sabah her yeri temizledim oğlumu uyuttum şimdi netteyim.Valla canım nasıl bakarsan hayata aynen öyle yaşarsın.Kızın içinde üzüldüm o dayağı haketmediğine inanıyorum dört yaşında çocuk nasıl bir günah işlerki dayak yesin.

yengem kuzenımın 3-4 yaslarındayken yuzune tokat atmaktan yuz felcı olmasına neden oldu..Allah'a sukur hcbısey kalmadı ama yengem gene dowmeye bagırmaya dewam ettı.
sımdı 3. sınıfa gıdıyo kuzenım we hıcbırseyden cekınmesı korkması yok, en kotu dayak yerım dıyo yanı.. dayak arsızı oldu cocuk..
uzulmussunuz pısman olmussunuz zaten, cok sınırlendıgınızde kendı halıne bırakın sakınlesmeye calısın. cocuk bu yaramazlık yapıcak..
ayrıca okypete'nın de dedıgı gıbı benım de kedım war we ne kadar zarar werırse wersın kızamıyorum kıyamıyorum, kaldı kı cocuga yapıcam bunu..
olur oyle sıkmayın canınızı, ınsallah daha sakın olabılırsınız bıdahakı yaramazlıklarında..

çocuğumuzu dayak ile eğitirsek o zaman asla söz ile onu uyaramayız.o yüzden umarım bir daha yapmazsınız
birde büyük şehirlerde çocukların oynayabileceği bir yer yok..evinize yakın park varsa haftada 2-3 gün oraya götürün.
devlete bağlı kreşlerin fiyatını bilmiyorum ama pahalı değildir oraya verin
oyunlar alın ama bebek türü değil de daha çok el becerisini geliştireceği oyunlar.bunlar onu oyalar sanıyorum..

canım o sana allahın emaneti.onu allahtan isterken dilerken bütün bunları göze almadın mı? annelik sorumluluk demektir!!
umarım bir daha böyle birşeyi tekrarlamazsın ! 4 yaşında bir çocuktan nasıl söz dinlemesini bekleyebilirsin ki adı üstünde çocuk! hem allaha şükretki hareket edebilen sağlıklı bir evladın var!!!

arkadaşa katılıyorum ve eklemek istiyorum
Dayak olayını bir tokat bile olsa tekrarlayacak olursanız sizi hiç dinlemeyecektir:1no2:
Zamanla dövmenizede alışacak sinirinizi son raddesine kadar kullanıp olayı şiddete kadar getirecek
Nasıl olsa zamanla başına geleceğin o olduğuna inanacak ve ne kadar yaramazlık yaparsa kar sayacak

canım bak benimde iki oğlum var onların yaptığı yaramazlıklarını anlatsam sayfalar yetmez ..hem çalışıyorum hem onlara bakıyorum ama daha ikisinede bir fiske vurmadım .beni çok sinirlendirdikleri zaman hemn onların olduğu odadan çıkıp 5-10 dakaika yada sakinleşene kadar odada kendi kendime bağırıp çağırıyorum sonrada çocukların yanına gidiyorum .. yapicak bişi yok canım dövmek çare değil ne yaparlarsa yapsınlar vurmaya hakkımız yok onlar savunmazsız bize karşılık veremez..

bunu ilk defa yapmışsınız ve çok pişmansınız..yeni bir anne olarak diyebilirim ki hakikaten annelik büyüüüük bir sabır işi...
hani burdan ahkam kesmek kolay gerçekten ama zor annelik..
bende çok sabırlı olduğumu düşünüyordum ama bazen ben bile çileden çıkıyorum..bunu bebeğime yansıtmamaya çalışıyorum tabii.kendim kendimi yatıştırmya çalışıyorum..
böyle bir durumda kızınızdan uzak olun balkona çıkın başka odaya gidien sinirinizi yatıştırın..
ve bugün onunla başbaşa güzel şeyler yapın ve ona açıklamada bulunun büyük insan gibi konuşun onunla bakalım nasıl karşılayacak?

arkadaşım keşke vurmasaydın daha 4 yaşında evet yapma etme demekten anlamaz ama biz kızdıkça onlar daha çok tersini yapıyor onu oyun gibi görüyorlar benimde 2 yaşında kızım var siz demişsiniz ya saçımı çekmeye vurmaya kadar getirdi işi die inanın benim kızımda hem saçımı yoluyor hep tırmalıor hem ısırıo ama kıyılmıo işte evlat inanın bağırdığım zaman bile o masum masum bakıpağlaması benide ağlatıor gerçi sende yaptığının yanlış olduğunun farkına varmışsın ona iyilikle yaklaş sakin davran al onu gezdirmeye götür gönlünü al melek onlar melek a.s.

Son düzenleme:
offf keşke dövmeseydiniz...
bence en kısa zamanda alın karşınıza konuşun... özür dileyin yaptığınız için ama sen de bana özür borçlusun böyle böyle yaptın deyin..
inanın anlıyorlar..
çocuk kısmı bazen anneleri insanlıktan çıkarabiliyor ama sakin kalmaya çalışmak lazım.. ve bol bol konuşup anlatmak..
umarım bu son olur..
sevgiler...

çocuğunuzu dövmenize inanın çok üzüldüm...
konunuzu Çocuğum Büyürken bölümüne taşıyorum..
lütfen o bölümden devam edelim...
sevgiler...

dayak bir disiplin yöntemi değildir arkadaşım
zannetme ki dövünce uslanacak, yaramazlık yapmayacak
aksine daha da arsızlaşacak, yaptığının yanlış olduğunu anlamayacak bile, dayağı da yedim gene yapabilirim diye düşünecek
lütfen tekrarlamayın, yaşı da iyi, kreşe verin, enerjisini boşaltsın biraz

Herkes gibi bende çocuğunuzu dövmenizi kınıyorum. Bir laf vardır çok söyleme yüzsüz, çok dövme arsız edersin derler.
Bir anne olarak hemde kızınızdan daha beter 2 tane evlat sahibi bir anne olarak size tavsiyem bu tip durumlarda (ben öyle yapıyorum) tuvalete gidin veya yatak odanıza kapıyı kitleyip sakinleşmeye çalışın. Hatta gene benim yaptığım gibi duvarları yumruklayabilirsiniz. İnanın siniriniz geçince boşu boşuna sinirlenmişim diyorsunuz.

Dediğiniz gibi çok fazla hareketli bir çocuksa bir problemi olabileceğini de düşünün.
Hiperaktiflik gibi bir sorunu olabilir çocuğunuzun.
Çocuğa fiziksel şiddeti belki annesini affetmeyecek bir deneyim gibi görebilirsiniz ama sadece bu kadar sonuçla kalmıyor , çocuğunuzun özgüvenini kırıyorsunuz , sosyal olmasının önüne ket vuruyorsunuz..
Çocuk psikolojisi ile ilgilenen bir doktordan konu ile bilgi alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…