• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve babası

LEIDA

Defne ❤️ Demir
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2018
564
1.543
113
31
Merhabalar

bir yıl önce konu açmıştım doğum yapacağımdan evli olmadığımdan bebeğimin babasıyla nisan attığımızdan ve ailemin benim yanımda olduğundan bahsetmiştim

ben çocuğumu tek doğurdum babasi olacak benim kızımın kirki çıktığı dönemde nişanlandı bir başkasıyla

iki ay öncesine kadar da hayatımızda yoktu bebeği hiç görmedi

birden mesaj attı iki ay kadar öncesinde güya kız doğumda oldu demişler vs öyle olsa bile insan ulaşmaz mi ya hayırdır böyle diyorlar diye

neyse kızı görmek istedi ailemle konuştum görsün dediler iki ay geçti bakın iki aydır kızıma toplamı 50 TL yi geçmeyen iki kiytirik oyuncaktan öte Birsey getirmedi. Kafe köşelerinde çocuğu görmek istiyor bütün gün telef ediyor bizi görmek için geldiğinde kız onu bile istemiyor bende duruyor onda ağlıyor.

kendisi Mısırlı bu arada mısırdan kız kardeşi gelmiş kızı görmek istiyor dedi mısırdan biseyler getirmiş filan dedi gittik gördü kıza kullanılmış lekeli aşırı cirkin şeyleri toplamış getirmiş kullanılmış gibi duran kilotlar filan yollamış eve gelip bakınca anneme verdim direkt kıyafet kutusuna atsın diye

kızım bir hafta sonra yaşına girecek bu yaşına kadar bu çocuk ne yedi ne içti ne masrafı var bilen yok soran yok allah razı olsun öyle böyle herkesin kötü yanları var ama ailem benim kızıma en iyisini en güzelini alarak sevgiyle büyüttü

ben bu adamla iletişimi kesmek istiyorum komple kendine hayrı yok bize hiç hayrı yok ama bazen kendi kendime diyorum ben kızıma kötülük mü yaparım iletişimi keserek diye

iletisimi kesmek diyorum çünkü sürekli yazıyor çok rahatsız oluyorum

Çok uzun olmuş biraz da karışık kusura bakmayın kafam allak bullak

Neticede kızınızın babası bu adam. Ne kadar sizin için zor olsa da iletişimi kesmeyin derim. Bu sizin verebileceğiniz bir karar değil. İleride görüşmek istemezse kızınız görüşmek istemez. Mahkeme gün belirledi mi bilmiyorum ama yoksa bile siz belirleyin o size uysun, komple iletişimi kesmek olmaz.

Bu adamdan bir bk olmaz asla çocuğa babalık yapmaz hiçbir umudunuz olmasın

Adam olsaydı el kadar bebeği pandemi zamanı kafeye çağırmazdı. Sizde hiç akıl yok mu ablacım, niye götürdün?? Çocuğu niye süründürüyorsun?? Çocuk doğdu umurunda değil yeni mi babalığı aklına geldi?

Bir daha görüştürme engelle olsun bitsin. Çok istiyorsa gider çocuğu üstüne almak için dava açar onu da yapmaz zaten merak etme

Bu Arap herifler de ayrıca altından yapılma sanırım ülkeye 5 paralık hayırları yok gelmiş yayılıyorlar üstüne gidip çocuk yapıyorsunuz, herif 2 ayda başka kadın bulup nişan yapıyor?? Ülkemiz kadınları ne zaman bu kadar akılsız oldu yaf, herif mülteci 2 gün sonra tekme koyup ülkesine yollasalar ne yapacaksınız acaba??

Resmi olarak mahkeme kararı ile belirlenmiş şahsi görüşme günleri var mı ? O günler haricinde o istedi diye görüştürmek zorunda değilsiniz.
Yok kızım benim nüfusumda onunla resmî bir bağı yok
Öldü evet deseydin o zaman. Biz tasiniyoruz baska ülkeye de geç ya da. Adamin nufusuna kayitli diil dimi kizin. Senden değilmiş simdi hatirladim de. Ne bilim bi suru sey bulabilirsin bu dangalagin peşine düşecegini hic sanmiorum. Evlendi mi kendisi?
hayır kız nisanı atmış bir ay kadar sonra nisandan ortak arkadaşlarımızdan duymustum

Neticede kızınızın babası bu adam. Ne kadar sizin için zor olsa da iletişimi kesmeyin derim. Bu sizin verebileceğiniz bir karar değil. İleride görüşmek istemezse kızınız görüşmek istemez. Mahkeme gün belirledi mi bilmiyorum ama yoksa bile siz belirleyin o size uysun, komple iletişimi kesmek olmaz.
çocuğa iste babalik yapsa keske kendi egosunu tatmin ediyor gibi geliyor iki fotoğraf cekiyor filan o kadar
Bu adamdan bir bk olmaz asla çocuğa babalık yapmaz hiçbir umudunuz olmasın

Adam olsaydı el kadar bebeği pandemi zamanı kafeye çağırmazdı. Sizde hiç akıl yok mu ablacım, niye götürdün?? Çocuğu niye süründürüyorsun?? Çocuk doğdu umurunda değil yeni mi babalığı aklına geldi?

Bir daha görüştürme engelle olsun bitsin. Çok istiyorsa gider çocuğu üstüne almak için dava açar onu da yapmaz zaten merak etme

Bu Arap herifler de ayrıca altından yapılma sanırım ülkeye 5 paralık hayırları yok gelmiş yayılıyorlar üstüne gidip çocuk yapıyorsunuz, herif 2 ayda başka kadın bulup nişan yapıyor?? Ülkemiz kadınları ne zaman bu kadar akılsız oldu yaf, herif mülteci 2 gün sonra tekme koyup ülkesine yollasalar ne yapacaksınız acaba??
turkiyede değiliz yurtdışında yaşıyoruz ikimizde vatanımızda değiliz öyle diyeyim ve evet götürmek hataydı ama anneannemler filan burdaydi illaha. Babası görsün diye kanıma girdiler

Adamın maddi durumu nasıl. Eğer onu nüfusuna kayıtlı değilse, açın babalık davası, ödesin çocuğuna nafaka. Bebek yaparken iyi, hazır doğmuş büyümüş çocuğa 5 kuruşu geçmemiş
Maddi durumdan ziyade adamda hayat standarti denen şey yok herseyin en ucuzu en beleşi nerde o orda hiç nafaka vereceğini sanmıyorum

Yok kızım benim nüfusumda onunla resmî bir bağı yok

hayır kız nisanı atmış bir ay kadar sonra nisandan ortak arkadaşlarımızdan duymustum

çocuğa iste babalik yapsa keske kendi egosunu tatmin ediyor gibi geliyor iki fotoğraf cekiyor filan o kadar

turkiyede değiliz yurtdışında yaşıyoruz ikimizde vatanımızda değiliz öyle diyeyim ve evet götürmek hataydı ama anneannemler filan burdaydi illaha. Babası görsün diye kanıma girdiler

İyi, kafasız olan tarafın Türk kadınları olmamasına sevindim😂😂🤦‍♀️

Konuya gelirsem sen anneni, anneanneni dinleyip sabiyi perişan etme bu herifi engelle gitsin yasal hiçbir hakkı yok.

Babalık davası açmadınız mı?
Çocuk kimin üzerine?
Adamın Türkiye'deki konumu ne?
Sizin maddi durumunuz nasıl?

Sizin konunuza bir tavsiye yazmadan önce bir çok sorunun cevaplanması gerek.

Eğer adamın ülkesine dönmek gibi bir ihtimali varsa zaten hiç uğraşmayın, tanıyıp bilmesin çocuk. Kafasını karıştırmaya lüzum yok. İnsan hayatında bazı şeylerin hiç olmaması , az olmasından daha iyidir emin olun.

Adamın geliri varsa muhakkak nafaka talep edin. Şimdi imkanlarınız yetse bile ilerde eğitim masrafları çok artıyor. Gurur yapıp çocuğu hakkından mahrum etmeyin derim bu konuda.

Çocukla görüşmek konusunda gerçekten ciddi ve istekli ise hayatının ne kadar düzenli olduğuna bakın. Eğer hayatında bir düzen yoksa çocuğunuza bir faydası da olmaz.

Şartlarını tam olarak bilmeden yorum yapmak zor gerçekten. Ailenizi dinleyin siz en iyisi.

Merhabalar

bir yıl önce konu açmıştım doğum yapacağımdan evli olmadığımdan bebeğimin babasıyla nisan attığımızdan ve ailemin benim yanımda olduğundan bahsetmiştim

ben çocuğumu tek doğurdum babasi olacak benim kızımın kirki çıktığı dönemde nişanlandı bir başkasıyla

birden mesaj attı iki ay kadar öncesinde güya kız doğumda oldu demişler vs öyle olsa bile insan ulaşmaz mi ya hayırdır böyle diyorlar diye

neyse kızı görmek istedi ailemle konuştum görsün dediler iki ay geçti bakın iki aydır kızıma toplamı 50 TL yi geçmeyen iki kiytirik oyuncaktan öte Birsey getirmedi. Kafe köşelerinde çocuğu görmek istiyor bütün gün telef ediyor bizi görmek için geldiğinde kız onu bile istemiyor bende duruyor onda ağlıyor.

kendisi Mısırlı bu arada mısırdan kız kardeşi gelmiş kızı görmek istiyor dedi mısırdan biseyler getirmiş filan dedi gittik gördü kıza kullanılmış lekeli aşırı cirkin şeyleri toplamış getirmiş kullanılmış gibi duran kilotlar filan yollamış eve gelip bakınca anneme verdim direkt kıyafet kutusuna atsın diye

kızım bir hafta sonra yaşına girecek bu yaşına kadar bu çocuk ne yedi ne içti ne masrafı var bilen yok soran yok allah razı olsun öyle böyle herkesin kötü yanları var ama ailem benim kızıma en iyisini en güzelini alarak sevgiyle büyüttü

ben bu adamla iletişimi kesmek istiyorum komple kendine hayrı yok bize hiç hayrı yok ama bazen kendi kendime diyorum ben kızıma kötülük mü yaparım iletişimi keserek diye

Zaten en zor günlerinizi tek başınıza atlatmıssınız bundan sonra babalık yapsa ne olur yapmasa ne olur?
Bana göre zaten boyle bır adamdan baba olmaz.

Babalık davası açmadınız mı?
Çocuk kimin üzerine?
Adamın Türkiye'deki konumu ne?
Sizin maddi durumunuz nasıl?

Sizin konunuza bir tavsiye yazmadan önce bir çok sorunun cevaplanması gerek.

Eğer adamın ülkesine dönmek gibi bir ihtimali varsa zaten hiç uğraşmayın, tanıyıp bilmesin çocuk. Kafasını karıştırmaya lüzum yok. İnsan hayatında bazı şeylerin hiç olmaması , az olmasından daha iyidir emin olun.

Adamın geliri varsa muhakkak nafaka talep edin. Şimdi imkanlarınız yetse bile ilerde eğitim masrafları çok artıyor. Gurur yapıp çocuğu hakkından mahrum etmeyin derim bu konuda.

Çocukla görüşmek konusunda gerçekten ciddi ve istekli ise hayatının ne kadar düzenli olduğuna bakın. Eğer hayatında bir düzen yoksa çocuğunuza bir faydası da olmaz.

Şartlarını tam olarak bilmeden yorum yapmak zor gerçekten. Ailenizi dinleyin siz en iyisi.
İkimizde gurbetteyiz benim ve ailemin maddi durumu çok iyi onun işçiden hallice diyelim babalik davası açmadım bulaşmasın çocuğum üzerinde hak iddia etmesin diye

Merhabalar

Benzeri bir durumu olan tanıdığım bağlantısıni kesti. yıllar yıllarrrr sonra cocuklar büyüdü ve babalarini buldular. hesap sordular neden bizi gormeye gelmedin, neden hayatimiz da yoktun diye. Sonuc: anneleriyle 6 yıldır görüşmüyorlar hakkin yoktu buna diye. Babalariyla yaşıyor biri digeri de kendine ev tutmuş yakinlarinda. Anneyle iletişime girmiyorlar.

İkimizde gurbetteyiz benim ve ailemin maddi durumu çok iyi onun işçiden hallice diyelim babalik davası açmadım bulaşmasın çocuğum üzerinde hak iddia etmesin diye

Çocuğunuza maddi - manevi bir faydası olmayacaksa görüştürmemeyi de tercih edebilirsiniz o zaman.
Kafasının karışmasına gerek yok. Çünkü kızınız büyüdükçe ona roller yükleyecek ve karşılık alamadığında bunlar onda travmaya dönüşecek.
Benim gözlemlediğim kadarıyla babasını hiç tanımayan bireyler , sorunlu babası olan bireylere göre daha az zarar görüyorlar.
Yukarıda da dediğim gibi bazı şeylerin hiç olmaması, az olmasından daha iyidir.
Bu kararı vermek ve ilerde vicdanen sorumluluk hissetmemeniz için biraz zamana ihtiyacınız var bence.
Bir kaç görüşme daha yapıp kesin kararınızı öyle verin .
Nasıl bir baba olacağını bu sürede gözlemleme şansınız olur .

Benzeri bir durumu olan tanıdığım bağlantısıni kesti. yıllar yıllarrrr sonra cocuklar büyüdü ve babalarini buldular. hesap sordular neden bizi gormeye gelmedin, neden hayatimiz da yoktun diye. Sonuc: anneleriyle 6 yıldır görüşmüyorlar hakkin yoktu buna diye. Babalariyla yaşıyor biri digeri de kendine ev tutmuş yakinlarinda. Anneyle iletişime girmiyorlar.
O evlatlar da hayırsızın önde gideniymiş
Babaya hesap sorsalarmış ya

Ben babasıyla görüştürmemenizi doğru bulmuyorum. Evet çok can sıkıcı bir durum, yıllarca muhatap olmak zorunda kalacaksınız ama sonuçta sperm bankasından almadınız bu çocuğu. Adam yıllar sonra çocuğunuza ulaşsa annen görüşmemize izin vermedi dese çocuk size karşı onarılmaz güven sorunu yaşar. Yani illa gel gör demeyin de görmek istediğinde sizin belirlediğiniz kurallar çerçevesinde görsün bence. Ablam da çocuğunu babasıyla görüştürmüyor, ben çok yanlış buluyorum.

Belli ki aile büyükleri belki barışırsınız da çocuk babasıyla büyür diye mantıksız bir karar vermişler. Keşke hiç göstermeseydiniz ama olan olmuş artık. Yazılanlara katılıyorum. Babasız büyümek sorunlu bir babayla büyümekten çok daha iyidir.
Adresinizi telefonunuzu değiştirin ortak tanıdıklarınıza da söylemeyin engelleyin gitsin. Babalık veya velayet davası açacağını hiç zannetmiyorum. Bu konuda rahat olabilirsiniz anlattıklarınıza göre biriyse.
Bütün enerjinizi kızınıza verin unutun bu adamın varlığını bile.

O evlatlar da hayırsızın önde gideniymiş
Babaya hesap sorsalarmış ya
Anne babayla iletisimi kesip yurtdışına gitti. Bir nevi cocuklari kacirdi.Cocuklar babalarini sorduklarinda. bizimle baglantiyi kesti bulamadim aramadi gibi gibi seyler soyledigi icin.

Back
X