Ben 16 yasinda oldumkuzenim 14 halam 16 babanemde 16da olmus bizde geç olmasi irsiymis galiba
bende lıse 1 deydım oldugumdaBen 16 yasinda oldumkuzenim 14 halam 16 babanemde 16da olmus bizde geç olmasi irsiymis galiba
bence de çok erken ya bir arkadaş 9-12 demiş amabu kadar erken olmasi pek normal degil.. belki enfeksiyonel bi durum vardir.. cocugu urkutmeden durumu sorup (camasiri gordugunuzu soyleyebilirsiniz, yalan degil) saglik acisindan doktorla gorusmeniz gerektigini soyleyebilirsiniz..
normal adet dongusu baslamis ise de, bundan sonra yapmasi gerekenleri tatlilikla anlatmalisiniz.. ve kimseye de bahsetmeyin bu durumdan, ozel bi konu neticede (utanilacak bsy mi diyerek feminen duygularini tatmin edecek, prim yapmaya calisacak olanlar bana bulasmasin hic, ayip demedim 'ozel' dedim), kizlar genelde utanip saklarlar; size guveni kirilmasin..
doktorlar genetıgıyle oynanmıs gıdalar tuketmekten cocuklarımız erken ergenlıge gırıyor demıstıbence de çok erken ya bir arkadaş 9-12 demiş ama
orta iki orta sonda başlar benim bildiğim lise sona dek
hesaplayayım 12-17 benim bildiğim genelde..
aynen ya parkta oynardım, lise 2 ye kadar oynamıştım gerçidoktorlar genetıgıyle oynanmıs gıdalar tuketmekten cocuklarımız erken ergenlıge gırıyor demıstı
ondan heralde
bence doktorla konusulmalı
vucut gelısımı hersey normalse herkesın ıcın rahatlar
11 yasında cocuk ustunu tertıplemeyı sızıntı varmı dıye kontrol etmeyı nasıl basarıcak
ben o yasta sokakta oyun oynuyordum
Peki boy durumunuz nedir? geç oldugunuza göre boyunuz uzun mu?
11 yaş erken gibi geldi bana. Doktora gidin.
bende lıse 1 deydım oldugumda
ve sınıfımda sadece 1 kız adet oluyordu onunkıde gecen sene baslamıstı
ben annanemlerın zamanında annemlerın zamanında kızların ortaokuldayken adet oldugunu
sonra o döngunun uzadıgını yenı nesılın degıstıgını duydum akrabalarım arkadaslarım tanıdıgım herkes 14-16 arası adet oldular
sımdı adet kanı modası eskıye mı döndu ne 11 yasında ben gunumuzde hıc duymadım da
Konduramadığın ne çok mu kötü birşeyde konduramıyorsun olabilir insanlık hali bu yaşta olmuş çocuk biraz fazlaca panik bir insan gibi geldiniz bana böyle bir durumda sizin kızacağınızı düşünüp size söylememeside çok garip benimde var 11 yaşında kızım hemen bana söyler böyle birşey olsa ben kızımla arkadaş gibiyim 17 yaşında anne oldum zaten beraber büyüdük lütfen tepkilerinizi daha sakin verinki bu çocukta sizden bişeyleri gizlemek zorunda kalmasınBirkere olması kafamı karıştırıyo yeni kardeşi oldu dikkat çekmek için yalan söylediğini düşünüyorum konduramıyorumda yaşı küçük
Yine çok bilen biri 9 yaşın altı erken sayılır . 11 yaş gayet normal. Yine de doktora gidilir her şey normal mi diye hormonlara ve kemiklere bakılır. Bilgileri yok fikirleri var bu ne be
Adet başlamadan 2 yıl önce göğüslerde tomurcuklanma, koltuk altında ve pubik bölgede kıllanma başlar.Birkere olması kafamı karıştırıyo yeni kardeşi oldu dikkat çekmek için yalan söylediğini düşünüyorum konduramıyorumda yaşı küçük