Kızım regl olmuş:((

Ay valla sizizin gibi üyeler içimi rahatlatıyo bilgisiz cahil bir anne değilim çocuğunun büyüdüğünü kabullenemeyen bir anneyim dünya çok kötü artık büyüdükçe göze batıcak korkuyorum onu koruyamamaktan sadece neyse ben takibindeydim tüylenme v.s bişeyler vardı bu önümüzdeki yaz bekliyodum ama oldu işte kızımla daha önceden konuşmuştum bu konu hakkında zaten bilgi sahibi ben hazırlıksız yakalandım sadece

Arkadaşim bunlari kizinla konuşman gerekmez mi? Neden ona sormuyorsun? Aranizda büyük bir mesafe varmiş gibi geldi bana. Arkadaşi olmayi deneyin.

Ben kızımla zaten konuşurum aramızda mesafe yok utanmış sadece kuzucuğum

allah allah
panik yapacak ne var
yanaşın çocuğa da sizinle paylaşsın ne olup olmadığını.
heveslenmiş söylemiş olabilir, gerçek de olabilir.
gel annecim var mı böyle bir şey diye sormak çok da zor olmasa gerek.
ve gıdalar vs nedeniyle ergenlik yaşı bayağı düştü, doktora götürün bakalım ne diyecek.

benim ilk adetim geldi aklıma. benim ailem bana ramazanda anlatmıştı adeti hatta halamlardaydık ozaman hergece başkasının yanında yatıyordum sahurdan sonra halam anlatmıştı sanırım sıra onun yanında yatmaya gelmişti. çok utanmıştım onu hatırlıyorum ve susturmuştum. sonra bana orkid firmasının çıkardığı kitapçığı vermişlerdi.bir kaç ay sonra belki bir yıl sonra regl oldum ilk ay annemden saklamıştım peçeteyle falan geçirmiştim ikşnci ay iç çamaşırımı çöpe atmıştım :) korkmuştum bayağı bir :))) hatta o zamanlar bisiklete çok biniyordum acaba ondan mı oldu falan diye de düşünştüm :))) aklıma bile gelmemişti anlattıkları. neyse annem görmüştü kızmıştı niye sakladın diye mesela ondan sonra ben buna benzer olayları annemle ya da birbaşkası ile hiç konuşmadım. o nedenle yaklaşımınız güzel olsun. anne olabilmek için gerekli olduğunu ve dünyanın en güzel şeylerinden biri olduğunu anlatın. sakın hastalık ya da kirlenme olarak anlatmayın çocuğunuza yok öyle bir mantık çünkü, Allahın kadınlara verdiği bir armağan. tüm vücudunun yenilendiğini bebek için yumurta üretiminin başladığını vs vs uygun dille anlatın. ne güzel artık dünyalar güzeli sağlıklı bir kızınız var. ayrıca erken diye de üzülmeyin, yediği içtiği şeylere dikkat etmesi gerektiğini öğreterek düzenli bir döngüde devam etmesini sağlayabilirsiniz. kola vb şeylerden ne kadar uzak tutarsanız onun geleceği açısından iyiliğini anlatırsınız... tebrik ederim sizi....

Çok küçükmüş. Ama bu eğitimleri çok çok önceden vermeniz, onu alıştırmanız gerekirdi. Bunu size söylememesi ilginç, bu güveni sağlamak sizin elinizde.
Ben ona iki senedir anlatıyorum geçen kış kuzeni oldu konuya hakim yani sadece utanmış

Biz fasfood ve asitli herşeyden uzağızdır yemeyiz çok şükürki sağlıklı beslenir ama babane faktörüyle aburcuburdan uzak tutamıyordum nekadar sebebi bilmiyorum ama oldu bikere ) biz kızımla konuşuruz hep sorun yok aramızd bu yüzden paniklemişte olabilirim hatta panik değişde üzüldüm sanırım teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…