Kızım regl olmuş:((

Panik yaptğnza göre küçük mü .. Çok normal. Her genç kız gbii alışacak :KK76:

altına kacırıyormus bak o kısmı atlamısım
bence bu cıddı bı sorun...
kesınlıkle onu cozmelısınız

Ben ilk anneme soylemistim, hatta evde yoktu telefonla aradim, anne ben napicam simdi diye aglamistim:KK53:
Ben kizinin cekindigini dusunuyorum, bence sor guzelce. İlla ki anlaticak :KK15:

11 yaş erken falan değil. Ben ve ablalarim da hep 11 yasimizda olduk. Hatta ben ilkokul 5i bitirdim ve oldum.
Ben de ilk anneme soylememistim, ablama soylemistim. Insan utaniyor. Gerci zaten öncesinde ablamlar benimle konusma yapmislardi. Gayet bilincliydim.
Siz de kizinizla guzelce konusun, adet donemini, karsilasacagi seyleri ve gusul abdestini anlatin..
Sorun ne anlamadim..?

11 yaş çok fazla erken değil.benim arkadaşım 8 yaşında olmuştu en son 2 sene önce aynı okuldaydık 12-13 yaşındaydık hiç bi sorunu yoktu kızın boyu da uzundu bayaa:) hiç öyle kısa kalmadı kötü bir şey değill.doktora gitmişlermi bilmiyorum ama.

Nerdeyse herkes kizinizin yasini adet icin normal bulmusta 11 yas bana gore cok cok kucuk. 13tur normali 11 degil. Ha 9 yasinda da adet olan var ama normaldir demeyin bari. Benim kizkardesimde 12 yasinda adet olmustu ben ondan 1 yil sonra olmustum. Annem kizkardesimi doktora götürmüştü cunku kizkardesim hastaliktan saniyordu. Oyle degildi tabi yumurtaliklari calismaya baslamisti.

Gunumuzde erken adetler sık gozukmeye basladi ve bu saglikli degil. Erken adet cocugun psikolojisini acayip bozabiliyor. Bence bir doktora goturun. Muhtemelen adeti normaldir ama iciniz rahat etmis olur.

Size göresi ne yahu. Uzmanlar 10-11 için normal diyorlar. Boşuna telaş ettiriyorsunuz.

Daha geçen gün tv de endokrin uzmanı doktor aileler telaslanmasin 9 yaş Regl de artık normal sayılıyor dedi .Bu noktada size düşen madem 11 yaş için çok erken görüşüne sahipsiniz kızınızın diğer reglsiniz 3.günü doktora goturecek hem ultrason hemde hormon tahlillerini yaptiracaksiniz. Gerekli açıklamayı doktorunuz yapacaktır .Ayrıca çok iyi hatırlıyorum 6.sınıfta kızları toplayip Regl süreci ile ilgili seminer yapılmıştı. Hersey ayrıntı ile anlatilmisti. 11.12 yaşında Regl olan azimsanmayacak bir cogunluk var. Altına kaçırma konusuna gelince erteleme yaptığı için kronik kabizlik ve ilerleyen yillarda buna devam ederse anal çatlak problemleri yasayacagini düşünüyorum .

Bence telaş etmeniz gereken şey kızınızın altına kaçırması. Bu sorunu gözardı etmeyin derim, mutlaka bir uzmanla görüşün. Regl için de yaşının normal olduğunu düşünüyorum.

Nerdeyse herkes kizinizin yasini adet icin normal bulmusta 11 yas bana gore cok cok kucuk. 13tur normali 11 degil. Ha 9 yasinda da adet olan var ama normaldir demeyin bari. Benim kizkardesimde 12 yasinda adet olmustu ben ondan 1 yil sonra olmustum. Annem kizkardesimi doktora götürmüştü cunku kizkardesim hastaliktan saniyordu. Oyle degildi tabi yumurtaliklari calismaya baslamisti.

Gunumuzde erken adetler sık gozukmeye basladi ve bu saglikli degil. Erken adet cocugun psikolojisini acayip bozabiliyor. Bence bir doktora goturun. Muhtemelen adeti normaldir ama iciniz rahat etmis olur.
Bu işin bana göresi yok kusura bakmayın . Siz kimsiniz diye sorarlar adama. 9- 15 yaş arası normal. Boy uzunluğu ile adet yaşının çok alakası yok. Anne ve babanın boylarının ortalamasını alın 6 cm eksiği kız çocuğunu verir 11 cm fazlası da erkek çocuğunu. Değişebilir fakat fikir verir en azından. Gelip de tıp otoritesiymiş gibi 11 yış irkin binji diye saçma sapan fikir yürütmeyin ya deli oluyorum

Son düzenleme:
bir kere olmuş diyorsunuz da üzerinden ne kadar zaman geçmiş

bir kere geçen hafta oldu ise tabii ki bir daha olmaz

6 ay önce oldu ise de yeni başladığı için bir daha olmamış olabilir

bir kere dediğiniz akıntı bir kere gelmiş bitmiş ise bir iltihap vs rahatsızlık da olabilir doktora götürün

ama bunları biz bilemeyiz kızınız ile konuşun

Ben 9 yaşında olmuştum. İlk olunca çığlık çığlığa anneme kosmustum :-)
Doğal bir şey yasida normal

9-12 aralığı normal mi ya ben orta okulun 1.senesinde yani tahminen 12-13 yaşında falan olmuştum o dönemden beri hatta pko hastalığımla uğraşıyorum erken gelmesinin de bir sebebiydi bize göre çok erkendi yani şimdilerde böyle regl olma yaşının düştüğünü görünce korktum bir an niyeyse biz ona yorduk demek ki normalmiş:110:Söyleyememesi de utanmıştır saklamaya çalışmıştır kuzenini yakın görmüş söylemiş bende açıkca hemen anneme söylemiştim :KK70:

Benimde 14 yasinda falan olmustu.her seyi biliyorum diye pek ses etmemistim.
Sadece anneme soyledim.beraber markete gitmistik hemen:KK16:
Normal seyler bunlar belki oda sizden utandigi icin soylememistir.sizde farkettiginizi soyleyin guzelce konusun

Adet başlamadan 2 yıl önce göğüslerde tomurcuklanma, koltuk altında ve pubik bölgede kıllanma başlar.
Kızınızda bu belirtilerin hiçbiri yoksa regl olmamıştır.Dediğiniz gibi dikkat çekmeye çalışıyor veya kendi öyle zannetmiş olabilir.
Eğer bu belirtiler varsa zaten regl olmuştur.
Paniğinizi anlıyorum, biz annelere erken gelsede, doktorlar 10 yaş üstünü çok normal kabul ediyor artık.
Bu arada kızınız kahverengi lekelenmeden sonra 4-5 belki 7-8 ay adet görmeyebilir, paniklemeyin.
Kafanız hala karışıksa bir endokrin uzmanına götürün.
Evet tüylenme var ve açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkürler

Konduramadığın ne çok mu kötü birşeyde konduramıyorsun olabilir insanlık hali bu yaşta olmuş çocuk biraz fazlaca panik bir insan gibi geldiniz bana böyle bir durumda sizin kızacağınızı düşünüp size söylememeside çok garip benimde var 11 yaşında kızım hemen bana söyler böyle birşey olsa ben kızımla arkadaş gibiyim 17 yaşında anne oldum zaten beraber büyüdük lütfen tepkilerinizi daha sakin verinki bu çocukta sizden bişeyleri gizlemek zorunda kalmasın
Korkmamış utanmış sadece

Konu sahibinin üzerine çok gidilmiş. Belliki hem yaştan hemde kızının kendisine söylememesinden panik yapmış.
Valla beni en iyi anlayan sensin teşekkür ederim aynen yaşının küçüklüğü ve bana söylememesinden panikledim ama arştırdım normal bi yaş olmasada artık beslenmeden dolayı normal sayılıyormuş hormonlu yiceklerden sebep yapıcak bişey yok

ben 11 yaşını bitirmiş 12 yaşına girmiştim annem sürekli o aralar anlatırdı kızlar belli yaşa gelince bu durumu yaşıyor eger olursan ped kullanmalısın bna anlatmalısın vs. oldugumda gidip anlattım ama çok utanıyordum. Sizden utanmış ve kuzenine anlatmı olabilir. Kızınızla sakince konuşun durumu anlatın.

Valla beni en iyi anlayan sensin teşekkür ederim aynen yaşının küçüklüğü ve bana söylememesinden panikledim ama arştırdım normal bi yaş olmasada artık beslenmeden dolayı normal sayılıyormuş hormonlu yiceklerden sebep yapıcak bişey yok
Tatlım ben bundan 20 sene önce 11 yaşımda adet olmuştum , annem bundan 40 sene önce anneannem bundan 60 yıl önce 11 Yaşında adet olmuş yani beslenme hormonlu yiyecekler felan yok öyle birşey Kızın çok sağlıklı bir yaşta olmuş Allah büyüdüğünü görmeni nasib etsin ne güzel işte sen Kızın çocukluktan çıkıyor diye hüzünlendin sanırım ben olsam ben de hem sevinir hem hüzünlenirdim:)

X