Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nerdeyse herkes kizinizin yasini adet icin normal bulmusta 11 yas bana gore cok cok kucuk. 13tur normali 11 degil. Ha 9 yasinda da adet olan var ama normaldir demeyin bari. Benim kizkardesimde 12 yasinda adet olmustu ben ondan 1 yil sonra olmustum. Annem kizkardesimi doktora götürmüştü cunku kizkardesim hastaliktan saniyordu. Oyle degildi tabi yumurtaliklari calismaya baslamisti.
Gunumuzde erken adetler sık gozukmeye basladi ve bu saglikli degil. Erken adet cocugun psikolojisini acayip bozabiliyor. Bence bir doktora goturun. Muhtemelen adeti normaldir ama iciniz rahat etmis olur.
Bu işin bana göresi yok kusura bakmayın . Siz kimsiniz diye sorarlar adama. 9- 15 yaş arası normal. Boy uzunluğu ile adet yaşının çok alakası yok. Anne ve babanın boylarının ortalamasını alın 6 cm eksiği kız çocuğunu verir 11 cm fazlası da erkek çocuğunu. Değişebilir fakat fikir verir en azından. Gelip de tıp otoritesiymiş gibi 11 yış irkin binji diye saçma sapan fikir yürütmeyin ya deli oluyorumNerdeyse herkes kizinizin yasini adet icin normal bulmusta 11 yas bana gore cok cok kucuk. 13tur normali 11 degil. Ha 9 yasinda da adet olan var ama normaldir demeyin bari. Benim kizkardesimde 12 yasinda adet olmustu ben ondan 1 yil sonra olmustum. Annem kizkardesimi doktora götürmüştü cunku kizkardesim hastaliktan saniyordu. Oyle degildi tabi yumurtaliklari calismaya baslamisti.
Gunumuzde erken adetler sık gozukmeye basladi ve bu saglikli degil. Erken adet cocugun psikolojisini acayip bozabiliyor. Bence bir doktora goturun. Muhtemelen adeti normaldir ama iciniz rahat etmis olur.
Evet tüylenme var ve açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkürlerAdet başlamadan 2 yıl önce göğüslerde tomurcuklanma, koltuk altında ve pubik bölgede kıllanma başlar.
Kızınızda bu belirtilerin hiçbiri yoksa regl olmamıştır.Dediğiniz gibi dikkat çekmeye çalışıyor veya kendi öyle zannetmiş olabilir.
Eğer bu belirtiler varsa zaten regl olmuştur.
Paniğinizi anlıyorum, biz annelere erken gelsede, doktorlar 10 yaş üstünü çok normal kabul ediyor artık.
Bu arada kızınız kahverengi lekelenmeden sonra 4-5 belki 7-8 ay adet görmeyebilir, paniklemeyin.
Kafanız hala karışıksa bir endokrin uzmanına götürün.
Korkmamış utanmış sadeceKonduramadığın ne çok mu kötü birşeyde konduramıyorsun olabilir insanlık hali bu yaşta olmuş çocuk biraz fazlaca panik bir insan gibi geldiniz bana böyle bir durumda sizin kızacağınızı düşünüp size söylememeside çok garip benimde var 11 yaşında kızım hemen bana söyler böyle birşey olsa ben kızımla arkadaş gibiyim 17 yaşında anne oldum zaten beraber büyüdük lütfen tepkilerinizi daha sakin verinki bu çocukta sizden bişeyleri gizlemek zorunda kalmasın
Valla beni en iyi anlayan sensin teşekkür ederim aynen yaşının küçüklüğü ve bana söylememesinden panikledim ama arştırdım normal bi yaş olmasada artık beslenmeden dolayı normal sayılıyormuş hormonlu yiceklerden sebep yapıcak bişey yokKonu sahibinin üzerine çok gidilmiş. Belliki hem yaştan hemde kızının kendisine söylememesinden panik yapmış.
10 bitti
Tatlım ben bundan 20 sene önce 11 yaşımda adet olmuştum , annem bundan 40 sene önce anneannem bundan 60 yıl önce 11 Yaşında adet olmuş yani beslenme hormonlu yiyecekler felan yok öyle birşey Kızın çok sağlıklı bir yaşta olmuş Allah büyüdüğünü görmeni nasib etsin ne güzel işte sen Kızın çocukluktan çıkıyor diye hüzünlendin sanırım ben olsam ben de hem sevinir hem hüzünlenirdim:)Valla beni en iyi anlayan sensin teşekkür ederim aynen yaşının küçüklüğü ve bana söylememesinden panikledim ama arştırdım normal bi yaş olmasada artık beslenmeden dolayı normal sayılıyormuş hormonlu yiceklerden sebep yapıcak bişey yok