Kızım regl olmuş:((

11 yaş bana biraz erken geldi. Yeni nesiller geldikçe adet olma yaşı küçülüyor. Eğer adet olmasıysa dediğiniz gibi yeni kardeşi olmuş tepki çekmeye çalışıyordur. Okullar açılıyor, ders başarısını gözlemleyerek anlayabilirsiniz kıskanıp kıskanmadığını. Eğer olduysa utanıp kızacak bir şey yok ben direk annemi çağırmıştım, ilk aylar ben de utanmıştım. Zamanla utangaçlığı geçer.

bu kadar erken olmasi pek normal degil.. belki enfeksiyonel bi durum vardir.. cocugu urkutmeden durumu sorup (camasiri gordugunuzu soyleyebilirsiniz, yalan degil) saglik acisindan doktorla gorusmeniz gerektigini soyleyebilirsiniz..
normal adet dongusu baslamis ise de, bundan sonra yapmasi gerekenleri tatlilikla anlatmalisiniz.. ve kimseye de bahsetmeyin bu durumdan, ozel bi konu neticede (utanilacak bsy mi diyerek feminen duygularini tatmin edecek, prim yapmaya calisacak olanlar bana bulasmasin hic, ayip demedim 'ozel' dedim), kizlar genelde utanip saklarlar; size guveni kirilmasin..
Yine çok bilen biri 9 yaşın altı erken sayılır . 11 yaş gayet normal. Yine de doktora gidilir her şey normal mi diye hormonlara ve kemiklere bakılır. Bilgileri yok fikirleri var bu ne be

11 yas biraz erken ama bu kadar panik olacak kadar da erken degil, regliden once bicok degisiklik oluyo kiz cocuklarinda bunlari takip edebilmismiydiniz, tuylenme, goguslerin buyumesi vs.
Neyse hayirli olsun bir genc kiziniz var artik :) eger o size acilmadiysa siz de sormayin diycektim ama konusmussunuz bile :)
bence bundan sonra sakin olun ki kizinizi da korkutmayin, kilodunu odasini filan takip ettiginizi farketmesin, bu konuyla ilgili kizinizin anlayacagi dilde yazilmis kitaplar vardir mutlaka, kiziniza onlari onerin, ilgilenirse alin okusun.
Bu arada ben de ilk reglimden sonra bir yil regli olmamistim, ilk donemlerde cok normal, tekrar hayirli olsun :)

Kaç yaşında regli olmuştum hatırlamıyorum ama anneme ağlayarak anlattığımı hatırlıyorum. Bunun bilincini bana vermişti ama yine de çok korkuyodum neden bilmem, çocukluk işte. Hiç unutmam annem pasta almıştı eve bir de bir sürü abur cubur falan ben mutlu olayım diye. "Genç kız olmanı kutluyoruz" demişti bir de:oops: Bence siz de böyle güzel şeyler yapıp onun yanında olabilirsiniz. Korkulacak bir şey değil bu.. Siz böyle yaparsanız o hepten korkar. Ama size neden söylemedi bunu çözemedim tam. Kuzenine hava atmak için söylüyor olabilir mi acaba böyle olaylarda kızlar ablalarına, annelerine gider diye düşünüyorum..:KK51:

11-12 bencede normal, ben 12 yaşındayken olmuştum, 11 yaşında olan arkadaşlarımı da biliyorum hatta tam o yaşlarda bilinçlendirme için vücudum değişiyor tarzı bir seminer vermişlerdi zamanında bize ama dışkısını tutamama ya da bilinçli bir şekilde tutma anormal değil mi? Sizin acaba ilgi mi çekmeye çalışıyor demeniz, kızınızın korkarsın diye söyleyemedim demesi de biraz öyle. Daha sakin yapılı olsanız daha rahat paylaşır belki çocuk sizinle hayatını?

Neden size söylememiş ki anlamadım en yakınında sizsiniz
Ben direkt anneme söylemiştim.. Çünkü ne yapması gerektiğini de bilmiyor ona yardımcı olacak olan sizsiniz

Kızlar yardım edin kızım geçen hafta adet olduğunu söylemiş kuzenine bugün babanesinden öğrendim nolur nebiçim annesin nasıl farketmedin demeyin birkere olmuş kahverengi çamaşırının önünde çamaşırınıda yıkamış banyoya atmış bazen kakasını tutamaz benimki bu yüzden dikkatimi çekmedi ve şimdi gerçek olup olmadığını bilmiyorum kızı olan anneler ilk nasıl oldu böylemi oluyo yoksa kızım dikkat çekmeyemi çalışıyo

İlk adetimi 10.5 yaşımda yani 5. Sınıfa başlarken gördüm. İlk çamaşırımda kahverengi leke görmüştüm. Bizim apartman aile apt tuvalette herkesi ayağa kaldırmıştım her şeyi bildiğim halde :)))

GDOlu gıdalardan dolayı artık yeni nesiller erken regl oluyor. Normal yani yaşı :) ben de 12 ya da 13 yasında olmuştum ama sınıf arkadaşlarımın cogu olmuştu ben olana kadar :KK39:

Kızlar yardım edin kızım geçen hafta adet olduğunu söylemiş kuzenine bugün babanesinden öğrendim nolur nebiçim annesin nasıl farketmedin demeyin birkere olmuş kahverengi çamaşırının önünde çamaşırınıda yıkamış banyoya atmış bazen kakasını tutamaz benimki bu yüzden dikkatimi çekmedi ve şimdi gerçek olup olmadığını bilmiyorum kızı olan anneler ilk nasıl oldu böylemi oluyo yoksa kızım dikkat çekmeyemi çalışıyo
ben de 11 yaşında olmuştım, çok öyle yardımlık bir durum yok...doğal

Bende 12 yaşımda olmuştum. Annemle her ne kadar yakın olsam da utanıp söyleyememiştim:KK48: çocukluk işte oturun konuşun bu durumu anlatın..

Bizimde böyle oldu kızım 2004 ocak doğumlu temmuzda regl oldu renginden dolayı önce anlayamamıs 8 yasından itibaren endokrinoloji takibindeyiz doktorumuz gelişimin normal olduğunu bundan sonra iki adet arasının üç haftadan kısa olması veya süresinin cok uzun olması durumunda doktora gitmemiz gerektiğini söyledi.

Ben de 12 yaşında olmuştum. Ama doktora götürün. tahlil falan yapsınlar. Durumuda doktora anlatın. Olsun bitsin. Bukadar evhama gerk yok :/

Bende 11 yaşında olmuştum ilk. Hatta ben anlamadım annem farkedip gelip benimle konuşmuştu çok ağlamıştım genç Kız oldum artık oyun oynayamayacağım diye. Annem tatlılıkla anlatmıştı herşeyi oyuna bir engel olmadığını da :) sadece en büyük sorunum anne hep böyle altıma yapıyor gibi mi

Bence adet olayına gelene kadar kızınızın daha ciddi problemleri var. 11 yaş yeni doğan kardeşi kıskanıp dikkat çekmek için yalan söylemeye fazla büyük bir yaş. Bu yaşta çocuklar daha olgun karşılıyorlar yenidoğanı. Üşengeçliğinden altına kaka yapacak kadar beklemesi de keza öyle. Adet olduysa, size söyleyemeyip sağa sola söylemesi de garip. Ben bu konunun uzmanı değilim, teşhis de koymak değil amacım. Ama çocuğunuzun davranışları yaşının çok altında gibi geldi bana. Ya da ciddi derecede bir iletişim sorunu var aranızda. Bilemedim. Çocuğunuzu hiç vakit kaybetmeden bir pedagoğa götürün bence, uzmana danışmakta yarar var.

Bu zamanda cocuklar niye bu kadar erken regl oluyor anlamadim. Hersey gdo lu ondanmi acaba. Ben liseye baslicagim yaz regl olmustum. O zamana kadar da bayaa boylanip poslanmistim.

Annemlerin komsusunun kizi 9 yasinda regl gordu. Hemen dr goturdu. Regl gormesin daha erken diye geciktirici tedavi gordu.

Bi dr gotursen. Bana gore erken ama şu zamana gore normal. Abimin kizi 11 yasinda gordu. Suan 12 yasinda. Yasitlari gibi degil ama. Voleybolcu. Bu yasinda olmasina ragmen 1.62 boyunda. Bildigim kadariyla boy uzamasını etkiliyormus. Ne kadar dogru bilmem.

Ben regl olana kadar 1.74 olmustum. Sonra hic uzamadim.

Çocuk endokrinoljisine götürebilirsiniz..benim kiz kardesimde 9 yasinda killanma baslamisti adet belirtileri..doktor tam yasina kadar tedaviyle baskiladi..boyu kısa kalıcaktı falan birde yasi ufakti cok..simdi normal 1 senedir ilaclar bitti..adet oluyo..hep boy kilo kemik olcumu yapildi ilgilenildi..yasakli yiyecekleri vardi...suan kasimda 14 yasi doldurup 15 ten gun alacak boylu poslu bir kiz oldu..

X