- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.017
- 548
- Konu Sahibi Sifirbeklenti
-
Çocuğunuz ile okul günü adı oyun oynayın. Ben senim sende öğretmensin diye girin konuya. Çocuk neler dökülecek görürsünüz zaten. Oyun adı altında neler çıkıyor bu yöntemle.Merhaba
Kızım 5 yasinda anaokuluna gidiyor.
Okula gitmek istemiyor. Öğretmenin kendisine kizdigini hatta arkadaslarini dovdugunu söylüyor.
Devlet okulu bu. Kamera vs yok. Kanıt yok.
Kendi kizim disinda 2 çocuk daha aynisini soyluyor (öğretmenin cok bagirarak kizdigini ve korktuklarını okula gitmek istemediklerini )
Kizmak bir tarafa dovme olayi icimi urpertti.
Ne yapabilirim fikir bekliyorum ?
Canım bana kalırsa 1 gün boyunca kendi telefonunu çantasına bırak kızının uçak moduna al bçve ses kaydını açık bırakMerhaba
Okula gitmek istemiyor. Öğretmenin kendisine kizdigini hatta arkadaslarini dovdugunu söylüyor.
Kendi kizim disinda 2 çocuk daha aynisini soyluyor (öğretmenin cok bagirarak kizdigini ve korktuklarını okula gitmek istemediklerini )
şikayet ettikten sonra şikayet değerlendirirken rehber öğretmen veya başka bir öğretmen tarafından sınıfta böyle bir şey yapılıyor mu?Konu sahibi arkadaşım,
Size,Milana'nın tavsiye ettiği yolu izlemenizi tavsiye ederim.
Bu iş sınıf kapısında bekleyip,
içeride olup biteni dinleyip,izleyerek veya çocuğun çantasına dinleme cihazı yerleştirerek,
kısacası dedektifçilik oynayarak çözülmez.
Tam tersine gizli,ortam dinlemesi nedeniyle başka sorunlar çıkabilir.
Ben çocuğunuzun yalan söylediğini düşünmüyorum.
Çocuk durduk yere öğretmenini şiddet göstermekle suçlasa,acaba?belki derdim.
Okula gitmekte isteksizlik ya aile içi bir problemi,
ya da çocuğun,okulda
arkadaşlarıyla veya öğretmeni ile yaşadığı
bir sıkıntıyı işaret eder.
Neler olup bittiğini anlayabilmenin en kestirme yolu olarak çocuğunuzla 'okulculuk' oynayın.
O öğretmen olsun,siz öğrenci.
Sizin tıpkı öğrenci gibi çantanız,
kaleminiz olsun.
Gerçeğe yakın bir ortam oluşturun.
oyun esnasında çocuğunuzu yönlendirmeyin,
bırakın oyunu o kursun,uygulasın,yönetsin ve sürdürsün.
Bu oyun esnasında,çocuğunuz,öğretmenin hitap ve davranış şeklini,nerdeyse birebir,
taklit edecektir.
Oyun sonrasında,çocuğunuzla sohbet edebilirsiniz.
Çocuğunuza farkettirmeden,
bu sohbetin ses kaydını almanızı öneririm,
daha sonra tekrar dinlemek ve olayları
daha sakin kafayla yorumlayabilmek için.
Bu sohbet sırasında,
çocuğunuza,ucu kapalı SORULAR sormayın;
-öğretmenin sınıfta size böyle mi bağırıyor?
gibi.
Bunun cevabı evet ve hayır gibi kesin bir cevap olacağından sohbeti ketlersiniz.
Öğretmen olmak nasıl bir duygu?
oyunda öğretmenken neler hissettin?
büyünce öğretmen olsan,nasıl bir öğretmen olmak istersin?
sınıfta öğrenci olmak nasıl bir duygu?
okulda seni mutlu eden şeyler neler?
okulda seni üzen veya rahatsız eden şeyler neler? Vb açık uçlu SORULARla beklediğinizden daha fazla ayrıntıyı öğrenebilirsiniz.
Olması mümkün. Burada bir öğretmen, başka öğretmene tavsiye olarak, kulağını çekin sorarsa inkar edin bile dedi.Merhaba
Devlet okullarındaki prosedürü açıkçası tam bilmiyorum.şikayet ettikten sonra şikayet değerlendirirken rehber öğretmen veya başka bir öğretmen tarafından sınıfta böyle bir şey yapılıyor mu?
nasıl sonuca bağlanıyor?
S Sifirbeklenti
o yaş grubunda 6 çocuk örgütlenip aynı yalanı söyleyemez. müdür ilgilenmedi madem ilçe milli eğitime gidin ve işin peşini bırakmayın.
Akilli saat cocuklar için farkli modelleri var , gprs özelliği var cocuk nerde biliyorsun . Ayrıca bikac numara kayit ediliyor arama yapılıyor kolunda anne araya biliyor sanirim saati takan çocukta arama yapabiliyor kayitli noyu.cocuklar icin en azından gittiği yeri bilebiliyorsun.o nasıl bişey
Çocuk beyanı esastır. Şikayet edin. Uzman eşliğinde çocuğun beyanına başvurulur. Işın peşini bırakmayın asla.Merhaba
Müdürle konusun. Onun konuyu incelemesi lazım. Bir gün geç götürüp sınıfın kapısından dinleyebilirsiniz belki.Merhaba
Merhaba
Devlet okulunda görev yapan bir rehber öğretmen olarak bunu ben cevaplamak istedim.Hic belli olmuyor arkadaşım. Kaymakamlık oluruyla sorusturma açılır orası kesin.Belki müfettiş gönderilir bazen baska okulu müdürü de "muhakkik" olarak gorevlendirilebiliyor.Bu görevlendirilen kişiler durumu nasıl soruşturmak istiyorlarsa ona göre bir yol alıyorlar.Ogrencilerle tek tek velisi eşliğinde görüşen de var,rehber öğretmen eşliğinde görüşen de ...rastgele listeden öğrenci seçip onlarla görüşen de...sonra rapor hazırlıyor soruşturmaya gelen kişi/kişiler ..bu rapor doğrultusunda işlem yapiliyorşikayet ettikten sonra şikayet değerlendirirken rehber öğretmen veya başka bir öğretmen tarafından sınıfta böyle bir şey yapılıyor mu?
nasıl sonuca bağlanıyor?
S Sifirbeklenti
o yaş grubunda 6 çocuk örgütlenip aynı yalanı söyleyemez. müdür ilgilenmedi madem ilçe milli eğitime gidin ve işin peşini bırakmayın.
Hayatım ne yapayım bir ara büyük sorunlarımız vardı bende başka kadın olduğından şüphelendim 4 koldan adamı takıbe aldım. Ama düşman dısarda değil içerdeymiş : Kvsizden korkulur
Ama çok mantıklıymış.
Kısacası şans,talih,nasip,kısmet diyorsunuz Hocam.Devlet okulunda görev yapan bir rehber öğretmen olarak bunu ben cevaplamak istedim.Hic belli olmuyor arkadaşım. Kaymakamlık oluruyla sorusturma açılır orası kesin.Belki müfettiş gönderilir bazen baska okulu müdürü de "muhakkik" olarak gorevlendirilebiliyor.Bu görevlendirilen kişiler durumu nasıl soruşturmak istiyorlarsa ona göre bir yol alıyorlar.Ogrencilerle tek tek velisi eşliğinde görüşen de var,rehber öğretmen eşliğinde görüşen de ...rastgele listeden öğrenci seçip onlarla görüşen de...sonra rapor hazırlıyor soruşturmaya gelen kişi/kişiler ..bu rapor doğrultusunda işlem yapiliyor
Size şöyle söyleyeyim ister müfettiş gondersinler,ister okul müdürü görevlendirilmesi,ifade alımı,karara bağlanması derken bu cocuklar bu eğitim yılıni bitirirler ...ben olsam direkt okul idaresi ile veli grubu olarak görüşme talep ederim.Gorusme sırasında olaylari kopurtmeden,ana konuyu değiştirmeden (diğer sınıfın öğretmeni velileri ile gün yapiyor..bizimkisi çoook soğuk diye araya giren olabiliyorKısacası şans,talih,nasip,kısmet diyorsunuz Hocam.
Keşke bu tip durumlara özel,
çerçevesi net çizilmiş ve çocuğu önceleyen müdahale programları olsa.
İlgili-sorumlu kişiler,kafasına göre değil de yönetmelikle belirlenmiş şekliyle soruştursa olayı.
Konu çocuk ve eğitimse,hele de yaş grubu
okul öncesi ise,daha yiyeceğimiz kırk fırın ekmek var desenize.
Devlet okulunda görev yapan bir rehber öğretmen olarak bunu ben cevaplamak istedim.Hic belli olmuyor arkadaşım. Kaymakamlık oluruyla sorusturma açılır orası kesin.Belki müfettiş gönderilir bazen baska okulu müdürü de "muhakkik" olarak gorevlendirilebiliyor.Bu görevlendirilen kişiler durumu nasıl soruşturmak istiyorlarsa ona göre bir yol alıyorlar.Ogrencilerle tek tek velisi eşliğinde görüşen de var,rehber öğretmen eşliğinde görüşen de ...rastgele listeden öğrenci seçip onlarla görüşen de...sonra rapor hazırlıyor soruşturmaya gelen kişi/kişiler ..bu rapor doğrultusunda işlem yapiliyor
Bu durumda,iş okul müdüründe bitiyor.Size şöyle söyleyeyim ister müfettiş gondersinler,ister okul müdürü görevlendirilmesi,ifade alımı,karara bağlanması derken bu cocuklar bu eğitim yılıni bitirirler ...ben olsam direkt okul idaresi ile veli grubu olarak görüşme talep ederim.Gorusme sırasında olaylari kopurtmeden,ana konuyu değiştirmeden (diğer sınıfın öğretmeni velileri ile gün yapiyor..bizimkisi çoook soğuk diye araya giren olabiliyor) konudan duyduğum rahatsızlığı ve durumun sonlanmamasi halinde takip edeceğim yolu (okul müdürü de çocuğun fiziksel istismarını biliyor ve durumu sonlandırmak için önlem almıyorsa suc işlemiş olur ) güzel bir dille anlatırım.Buyuk olasilikla ogretmeni tutanak eşliğinde sözlü uyaracaktır.
Çoğu olay kendine munasir dir..arkadaşın çocuğu bağımsız anaokuluna mi yoksa ilk/ortaokul bünyesinde ki bir anasınıfına mi gidiyor bilmiyorum. Anaokullarinda en son PDR cilerin kadrosu kapatılmıştı 2 yıldır evdeyim bilmiyorum norm kadro yönetmeliğinde değişiklik olmadıysa zaten rehberlik öğretmenleri yok...ilkokul /ortaokul bünyesinde ise 500 öğrenciye 1 PDR ci düşüyor .... il/ilce toplantisi,seminer gorevi/ raporlu oldugum gunu olabiliyor ... soruşturmaya gelinecek günü pdrc önden bilmiyor. Olmadigim gün bile gelip sorusturmayi yaptıklari oluyor.çok şaşırdım şu an.
bir prosedür olması gerekmiyor mu?
olağan üstü yöntemler ummuyordum. hatta tamam sınıfta oyun terapisi/drama gibi yöntemleri de yapmasınlar da, izlenen yol böyle rastgele mi gerçekten?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?