• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizim okulda siddet mi goruyor?

Çocuklar dersteyken okula çocuğunuzun ihtiyacı olan birşeyi götürmek için gitseniz biraz zaman gecirseniz okulda kim ne diyebilir.ogretmen dersteyken okula gidersiniz,gözlem yaparsınız,ders arasında öğretmen sizi görür evet,tekrar derse girerken okuldan ayriliyormus imajı gidersiniz ama ayrılmaz gözleme devam edersiniz.2 ders saati yeter bence.yani en doğru yöntem olduğu konusunda iddialı değilim ama yerinizde olsam böyle yapardım.
Çalışıyorum malesef izin alsam denk gelebilir miyim şiddet anina bilmiyorum :( çok karisik kafam

Ya bence uzatmaya gerek yok , gıdeceksınız mudure bu bu konusmalar var bız bu durumdan rahatsısız, sız yalanlıyorsunuz. Bız sımdı buradan cıkıp ılce mıllı egıtıme gıdıyoruz madem onlar arastırsın dıyeceksınız.
Okulda kı mudurlerle bas etmeyı ogrenmeye bakın derım , sız %100 haklı bıle olsanız onlar oyle bır egıtım almıslar kı masallah kendınızı ozur dılerken bulabılmenız an meselesı.
Ilce mıllı egıtıme gıtmekle korkutun derım , korkarlar cunku

Öncelikle sakın olun. Sınıf 17 kişilik değil mi ? 6 öğrenci şiddet uygulagini söylüyor . Geri kalan 11 çocuk ne düşünüyor bir gözlemleyin . Aileleriyle görüşün. 6 sayisi az değil ama bazen çocuklar olmamış bir şeyi olmuş gibi aktarabiliyor. Bazı çocuklar laftan sözden anlamıyor , öğretmeni dinlemiyor ve sürekli yaramazlık yaparak sınıfın huzurunu bozuyor. Öğretmen bu çocuklara sert bir şekilde kızmış çocuklarda korktukları için bizi dövüyor demiş olabilirler. Dediginiz gibi şiddet de olabilir ama ben çok zannetmiyorum . Şiddet uygulamış olsa diğer bütün çocuklar öğretmenimiz diyelim ki çocuğunuzun adu Ahmet olsun . Öğretmenimiz Ahmet ı dövüyor diye herkese anlatırlar bu yaş grubu çocuklar her şeyi anlatıyor. Dediğim gibi diğer çocukların velilerine sorun .

Benim kızımda büyük heves ve heyecanla gittiği anaokulunda daha üçüncü günü tokat yedi. Şikayet ettim okulla konuştum ama üstü kapatıldı. Çocuklar bir öğretmene iftira atmaz böyle bir yalan söylemez. Gitmek istemiyorsa göndermeyin.

Sınıfın yaş olarak en büyüğü kimse o çocukla görüşün , 5 yaş çocuğu elbet doğruyu söyler ama belki abartarak söylüyordur.kızma olabilir ama şiddet olmaz peşine düşün.

Çok dikkat edin , çocuğunuzu ana sınıfına yazdırırken öğretmen hakkında mutlaka bilginiz olsun, istediğiniz öğretmeni seçme hakkınız var.çok dengesiz öğretmenler var allah korusun miniklerimizi.oğlum geçen sene birine düştü araştırmadan yazdırdım, öpretmenin bakışlarını sevmedim aldım çocuğu ondan. Meğer okulun delisiymiş. Bir erkek çocuğunu sınıfın ortasında aoymuş organlarını tanıtmış mahkemelik şuan. Okulda herkes biliyor müdür bile. Ama meb bişey yapmıyor.

Ders saatinde olduklarında gidip kapıdan dinlemek daha mantıklı geldi banada. O 6 kişi aranızda örgütlenip hergün farklı biri gidip gözlemleyebilir. Sizi gören olsa bile bir bahane bulursunuz kendiniz için

Bu konuya en dogru yorumu derin sularda derin sularda yapar

Ben olsam once gider mudurle konusur , oradan cikar ilce mebe gider ayni zamanda milli egitim mudurlugune de ulasir derdimi anlatirdim
Kesinlikle pesini birakmayin bu isin , el kadar bebelere ne siddeti yahu , akil almiyor
Beceremiyorsa yapmasin ogretmenlik
Konu sahibi arkadaşım,
Size,Milana'nın tavsiye ettiği yolu izlemenizi tavsiye ederim.
Bu iş sınıf kapısında bekleyip,
içeride olup biteni dinleyip,izleyerek veya çocuğun çantasına dinleme cihazı yerleştirerek,
kısacası dedektifçilik oynayarak çözülmez.
Tam tersine gizli,ortam dinlemesi nedeniyle başka sorunlar çıkabilir.
Ben çocuğunuzun yalan söylediğini düşünmüyorum.
Çocuk durduk yere öğretmenini şiddet göstermekle suçlasa,acaba?belki derdim.
Okula gitmekte isteksizlik ya aile içi bir problemi,
ya da çocuğun,okulda
arkadaşlarıyla veya öğretmeni ile yaşadığı
bir sıkıntıyı işaret eder.

Neler olup bittiğini anlayabilmenin en kestirme yolu olarak çocuğunuzla 'okulculuk' oynayın.
O öğretmen olsun,siz öğrenci.
Sizin tıpkı öğrenci gibi çantanız,
kaleminiz olsun.
Gerçeğe yakın bir ortam oluşturun.
oyun esnasında çocuğunuzu yönlendirmeyin,
bırakın oyunu o kursun,uygulasın,yönetsin ve sürdürsün.
Bu oyun esnasında,çocuğunuz,öğretmenin hitap ve davranış şeklini,nerdeyse birebir,
taklit edecektir.

Oyun sonrasında,çocuğunuzla sohbet edebilirsiniz.
Çocuğunuza farkettirmeden,
bu sohbetin ses kaydını almanızı öneririm,
daha sonra tekrar dinlemek ve olayları
daha sakin kafayla yorumlayabilmek için.

Bu sohbet sırasında,
çocuğunuza,ucu kapalı SORULAR sormayın;
-öğretmenin sınıfta size böyle mi bağırıyor?
gibi.
Bunun cevabı evet ve hayır gibi kesin bir cevap olacağından sohbeti ketlersiniz.

Öğretmen olmak nasıl bir duygu?
oyunda öğretmenken neler hissettin?
büyünce öğretmen olsan,nasıl bir öğretmen olmak istersin?
sınıfta öğrenci olmak nasıl bir duygu?
okulda seni mutlu eden şeyler neler?
okulda seni üzen veya rahatsız eden şeyler neler? Vb açık uçlu SORULARla beklediğinizden daha fazla ayrıntıyı öğrenebilirsiniz.

insan ne yapacağını şaşırıyor birde çalışan anne olunca
bakıcı bulursun bir dert kreşe okula gider bir dert
Allah evlatlarımızı hayırlı iyi insanlarla karşılaştırsın

bilmem ki ne yapılabilir konu sahibi
inşallah düze çıkar bu olay en hızlı şekilde

Akıllı saat önerisi gelmiş bence de mantıklı. Ucuz oluyor bir tane alın hem kendinizin hem eşinizin telefonuna bağlayın, çocuğunuzun nerede olduğunu da görürsünüz telefon edince sesini de duyarsınız. Olup biten anlaşılır saat açık kalırsa.

Benim kızımda büyük heves ve heyecanla gittiği anaokulunda daha üçüncü günü tokat yedi. Şikayet ettim okulla konuştum ama üstü kapatıldı. Çocuklar bir öğretmene iftira atmaz böyle bir yalan söylemez. Gitmek istemiyorsa göndermeyin.
kimden tokat yedi öğretmenden mi?:KK57:

Benim kızım geçen seneden beri aynı anaokulunda aynı öğretmenin sınıfında yer alıyor. öğretmenin “yaramazlık yapanlara” bağırdığını ama “hiçkimseye “ vurmadığını söylüyor. Hatta kendisi akıllı durduğu İçin hiç bağırmamış, öğretmenini sevdiğini söyler. 3 yaş civarında hayali olaylar anlatabilir diye biliyorum ama 4 yaşta bu dönem aşılmış oluyor

Back