Kizim okulda siddet mi goruyor?

Cocuk birden bire aglayip gitmiyosa kesin birsey var. Kesin siddet diyemem ama cocugunu ciddiye al. Benim
Cocugumda sevdigi krese gitmek istemedi bi ara.. birden bire.. cocugun biri vuruyomus megerse ogluma.

Ay boyle konular gorunce cok korkuyorum kizim seneye baslicak .cocugumu korkutmasina bile tahammul edemem gidin okula ogretmene gozukmeden sifin kapisinin onunde durun bagirirsa duyarsiniz hatta kamerayada cekersiniz bagirincada altkatsa camdan izleyebilirsiniz uzaktan

Yuhh nasil bisey yapilmiyor resmen sapikkk

Kapıdan bacadan pencereden dinleyebildiğim her deliğe girerim anlamaya çalışırım.bu ülkede neler oluyor benim kimseye güvenim yok. Umarım ki çocuklar yalan söylüyordur da böyle bir şey olmamıştır. Zira benim çocuğum olsa idi bu durumda vay o öğretmenin haline

Degistirin hemen okulu..Dövmüyordur belki ama bagirdogi kizdigi sevmedigi kesin..Anaokulu vicdan isi devlet okulu veya kolej fark etmez..cocuk.sevmeyen bu işi yapmasa keske ..Yemek yedirmezler kakaya gitmesin diye su icirmezler çişe gitmesin diye..Iyisiyle karsilasmak şans su zamanda malesef sık sık baskin ve ogretmenle arayi iyi tutmaya calismak yalakalik ise yariyor..Tek careniz degisim..Kolejlerde de cok dolap dönüyor merak etmeyin orda da paranizla rezil olursunuz.

Hey Allahım, sizinki de şanssızlık olmuş, insan boyayla el izini nasıl ayırt edemez, ilgincmis..
Çocuk yanağını kaşımış sanırım parmak izi kırmızı çıkınca sanki parmağımın izi çıkmış gibi davrandı , sonradan öğrendik ki kadın zaten sorunlu biriymiş , ilk vukuatı bu değilmiş , bir önceki çocuğun öğretmenine de aynı şekilde iftira atmışlar , başıma geldiği için böyle konular olduğunda daha hassas davranıyorum , bir öğretmene iftira atmak çok kolay , çocuğuma sesi bile yükseltemez diyenler var , onlar sizin çocuklarınızsa bizim de çocuklarımız .. sizler evde kızdığınız zaman onlara sesinizi hiç mi yükseltmiyorsunuz , her şey mi güllük gülistanlık ..Mutlaka sesimizi yükseltmemiz gereken durumlar oluyor. Siz velilerden biraz da kendinizi biz öğretmenlerin yerine koymanızı istiyoruz . Böyle yırtarım o öğretmeni , vay efendim benim çocuğuma öyle davranamaz tarzı olan veliler İnanın o kadar sevimsiz geliyor ki ...

İftira atmak, anlayip dinlemeden, emin olmadan hesap sormak çok çirkin, burda kesinlikle haklısınız..
Ama malesef bende o velilerdenim, disiplinli, kararlı bir ses tonuyla konuşulması gereken durumlar mutlaka var, okulda da evde de..
Ama ses yükseltmek dediğiniz olay, bağırmak oluyor, işte bunu asla onaylayamam.
Gerçekten yetişkin bir insanin hele ki okul öncesi çocuklarına bağırması yani ses yükseltmesi gereken hiç bir durum olmamalı malesef..
Öğretmenler bu iş için okuyor, eğitim alıyor..
Anneler de bagirmamali zaten..

Valla MEB gidin diyenlere it i..i ısırmaz diye bir deyim var bunu diyorum. Ki tecrübeyle sabittir. Hiçbir meb kendi bölgesinde sorun istemiyor olanı da geçiştiriyor. Hatta öyle şeyler duyuyorum ki bir de öyle şeyler yapanların halla mesleği icra ettiğini hiçbir şey olmadığını hakkı velinin madur duruma düştüğünü. Olmaz cnm demeyin inanın oluyor. Özel olsa belki deneyin bu yolu derdim ama devlet kreşi ıtt önermem şikayeti. Elinizde kanıt varsa basını kullanın derim. Gerçi sizin böyle bir durumunuz yok gibi. Ses yükselmesi azarlama, kızma olabiliyor ama korkutma gibi değil daha çok uyarı gibi. Benimde çocuğum kreşe gidiyor çok tatlı genç ve pozitif bir öğretmeni var. Ancak o bile bazen kızıyor ama neye kızıyor: Bi çocuk diğerine vurmuş, yemeğini dökmüş, kulağına bi şey sokmaya çalışmış, makasla tişörtünü kesmiş, itmiş vs
Öncelikle çocuğunuzun verdiği bilgileri doğru analiz edin. Ve 2 bez bebek üzerinde öğretmeni sınıfı taklit oyunu oynayın ve sorun öğretmenin nasıl kızıyor göster bakalım. Bu öğretmenin olsun bu da sınıfın en yaramazı x olsun. Bakalım nasıl anlatacak. Öğretmeni mi vuruyor yaşıtları mı vuruyor. Ki benim oğlum geçen sene gittiği kreşte ayak diretmiş bana vuruyorlar demişti. Sonra konuşa konuşa ortamı göre göre anladım ki yaşıtları çok hırçın ve saldırgan. Ki o zaman 3-4 yaşlarındaydı. Yani o yaşlarda olabiliyor. Az kalmış şurda okulun bitmesine çok bir şey öğrenmiyorsa ve devamsızlık yapacak günü varsa en kötü yollamayın gitmesin. İlkokulda iyi araştırın öğretmenini derim.

Olayı iyice anlamadan hemen ortalığı alevlendirmeyin. Önce dayak yediğini söyleyen çocukların aileleriyle görüşün öğretmenle görüşün. O yaştaki çocuklar da inanılmaz bı hayal gücü var. Kafalarında yaşadıkları şeyleri yaşamış gibi analtiyorlar. Ayrıca sizin çocuğunuzun şiddet anlayışına bağlı bu durum. Yani bazı çocuğa göre vurmak bı siddetken bazı çocuk yanaktan makas almayı bile şiddet olarak algılayabilir. Size şöyle anlatiyim. 1. Sınıf öğretmeniyim. Öğrencilerim zaten minicikler bu yüzden her hareketleri çok sevimli oluyor. Bı öğrencim bı gün derste yanıma geldi bı soru sordu ama o kadar tatlı kibar bı kizdi ki çok sevesim geldi elimde de kağıt vardı elimdeki kagitla hafifçe burnuna dokundum sevmek maksatlı. O öğrencim ve sınıftaki bütün öğrenciler o kızı sevdiğimi anlayıp güldüler hoşlarına gitti ama bı öğrencim evde annesine öğretmen kitapla çocukların kafasına vuruyor diye anlatmış. Duyunca şok oldum. Ayrıca her ogrencinin durumu farklıdır bazı çocuk vardır aileden zerre terbiye almadan gelir her türlü küfür saygısızlık diğer arkadaşlarına karşı şiddet vardır o öğrenciye öğretmen tabiki sert bı tavır sergiler. Bı durumu bütün sınıfa genellemeyin.

Ayrıca çocuğunuzdan öğretmeninin resmini çizmesini isteyin. Çocuklar duygularını farkında olmadan en iyi resim yoluyla anlatırlar. Öğretmeninin iç dünyasını çizmesini isteyin ama önce iç dunys terimini çok basit bı şekilde anlatın. Bırakın öğretmenini çizsin. Eğer öğretmen düşündüğünüz gibi şiddet uygulyorsa genelde elinde cetvelle yada elleri büyük bı şekilde ciziyorlar.

Aynen öyle.Anlamadan etmeden tabii ki yargısız infaz yapılamaz.bu işi yapmak isteyenlere ayrıca psikolojik ve yeterlilik testi yapılarak öğretmen olmaları sağlanmalı. eğitim bağırma ile olamaz. Hele ki çocuk gelişimi adı üzerinde ‘çocuğun haritası’ olarak adlandırdığım kişinin bunu yapması tasvip edilemez bir durum.

Kesinlikle öyle..
Kimse kimseyi silah zoruyla anaokulu öğretmeni yapmıyor dimi..
Herkes kendini bilir, tahammül edemeyecek olan yapmasın..

Sinif öğretmeniyim, öncesinden beri sınıfımda çocukların gözüne bile kalem sokmaya çalışan bir insan evladı var. Bazen tam elini havada görüyorum bağırıyorum,çocuklar korktuk diyor, o an koşarak yetişemem, bu şekilde müdahale ettiğim oluyor, kibarca konuşma ile anlamayan, her ders bir vukuati olan bir çocuk. Eğer sınıfta böyle tipler varsa o şekilde müdahale etmek zorunda kalmış olabilir. Oğlum ozel krese giderken ceza alıyorum gitmek istemiyorum diyordu, ben sormadım direkt öğretmeni arayacaktim ki babası nasıl ceza dedi, yerime oturma cezasi dedi. Doğru şekilde sorup eminseniz ki 6 çocuk ciddi bir sayı, okul idaresi dinlemiyor ise Milli Eğitim e gidin.

6 çocuk aynı şeyi söylüyorsa bu yeter zaten bide müdüre gidin konuşun. Üstünü kapatmaya çalışacak ama direnin hatta çocuğumun bir kılına zarar gelsin o zaman görürsün de. Şahsen ben yaşıyorum biröğretmen çocuğumun kolunu sıkmış resmen tırnağını geçirmiş koluna. Müdüre gittim yok doğrusunu öğrenelim yok şöyle yapalım dedi. Ben o eğitimci olacak kadını bulurum şikayetimi ederim elimde kanıtta var kolunun resmi ve kendi ogretmemizle konuşmamız ve onunda diğer öğretmenle görüştüğünü söylüyor. Ama p.tesi tekrar gitcem. Hiç kimsenin çocuğumuza dokunma hakkı yoktur öğretmen olsa dahi.

Çocuklar yalan , yanlış, bazen hikâye gibi uyduruyor. Anne bile değilim biliyorum, anneler bunu nasıl bilmez. Doğruyu yanlışı öğreteceğiz zamanla düzelecek bu durum. Emin olmadan fevri tepki verilmemeli. Benim yeğene arkadaşı, gözümün önünde sarılıp öpmeye çalışıyor ufaklık ise bana vurdu diyor. Dedim vurmadı sarıldı diyor ki canım yandı bilerek yaptı. Lütfen emin olsun anneler durumdan. Tabi ki çocuğunuza inanın ama durumdan da emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…