Biz yazmıyoruz ki. Okulda dersi var bunların. Öğretmen de velilere sormadan iyi olan çocuklardan ekip oluşturuyor zannedersem. Daha birkez bile bizden izin isteyen olmadı.Kizlar o yaşta başarılı olanı kıskanıp dışlıyor yazmış birisi de, kızlar büyüyünce de değişmiyor ki?
Ayrica kiza sosyal etkinlik yaptıracağım diye her şeye yazmayin, zumba ne ya, öyle her şeye koyarsaniz kızı, proje çocuk gibi olur. E kimse de arkadaşlık etmez.
Bence eski okuluna aldirin kendine gelsin cocuk.Sinifta ayrima maruz kalmak cok kotu bir sey okudugum okuldan baska ildeki okula gittigimde ne yazik ki yasamistim.Kiziniz bence kiskaniliyorKızlar hepinize iyi geceler. Küçük bebeğim de var ama bu saatte uyku tutmadı beni. Uykumu kaçıran şey büyük kızım.
Bu sene 5. sınıfa başladı. İlkokulda devlet okulundaydı. Ortaokulda koleje aldık. Sınıfındaki çocuklar genelde ilkokulu da orada okudukları için birbirlerini tanıyorlar. Elbetteki bir sürü yalnız hissedeceğini tahmin ediyorduk ama bugün farkettim ki hala yalnız.
Tam okulun başladığı hafta doğum yaptım. Maalesef bebeğimiz çok ağlayan bir bebek olduğundan ilk haftalar kızımla çok konuşamadım. Daha doğrusu durgunluğunu farkettim de kızımın evde olduğu saatlerde bebeğim korkunç ağlama krizlerinde olduğundan konuşmayı bana açılabileceği evreye getiremedim bir türlü.
Meğerse ilk hafta kızım bir hayli zorlanmış. Doğumdan bir ay sonra bir arkadaşım aradı ve ilk hafta çocukların kızımla ‘neden bu okula geldin ki? Nasıl bir ineksin sen?’ şeklinde dalga geçtiklerimi söyledi. Hatta kızlardan birisi kızımın yanına oturmak isteyince, bu kızın sıra arkadaşının annesi benim bir arkadaşıma ulaşıp kırtasiye malzemelerimizi nerden aldığımızı sormuş. Meğerse sıra arkadaşı annesine yeni kızım kırtasiye malzemeleri güzel diye arkadaşım benim yanımdan ayrıldı demiş. Velhasıl yeni malzemeleri almışlar ve kızımın yanından çocuk eski arkadaşına geri döndü :)
O dönemden beri hala tek oturuyor. Teneffüslerde takılacak arkadaşı olmadığı için kitap okuyor ya da test çözüyor ki bizim isteğimiz kesinlikle bu değil ve kızım asla böyle bir çocuk değil.
Peki niye hala yalnız? Son derece sosyal bir çocuk. Normalde bu kızların çoğunu daha önce gittiği kurslardan tanıyor. Bu kızlar neden şimdi kızımı dışlıyorlar?
Bu kısmı kızımı övmek değil tanıtmak için yazıyorum. Kızım üstün zekalı bir çocuk. Biraz bu yüzden biraz da yalnızlıktan kendini ders çalışmaya verdiğinden her hafta yapılan kurum sınavlarında ilk hafta hariç hep birinci oldu. Tenis oynuyor ve gittiği turnuvalarda madalya aldıkça okul idaresi törenlerde kızımı alkışlatıyor. Okulun beden eğitimi öğretmeni kızımı daha ilk haftadan voleybol ve jimnastik takımına almış ve spor başkanı (galiba gerekli kontrollerin yapılma, toplarım dağıtılması vs için) yapmış. Dans öğretmeni zumba ve halk oyunları ekibince almış.
Benim anladığım özellikle kız öğrenciler bu faaliyetlere katılmak istiyormuş. İlk haftadan sınıfta sadece kızım varmış gibi tüm faaliyetlere seçilince içerlermiş olabilirler diye düşünüyorum. Açıkçası kendi kızımın da bu kadar bölğnmesini doğru bulmuyorum ama eve mutlu geldiği günler sadece bu faaliyetlerin olduğu günler. Onu da elinden almak istemiyorum.
Ve 15 kişilik sınıftan en az 7-8 veliyi tanıyor olmama rağmen neden bu insanlar beni arayıp da insanlık namına xxx okula alışamamış haberin var mı, sınıfta yalnız kalıyormuş vs diye haber vermiyor. Ben olsam mutlaka yardımcı olmak en azından annesini bilgilendirmek isterdim böyle bir çocuğun.
Bu arada sınıf öğretmeniyle de ara ara görüşüyorum. Elinden geldiğince destek oluyor ve bu davranışların kızımdan kaynaklanmadığını söylüyor. Şimdi sizce ne yapmalıyım? Zamana mı bırakmalıyım? Kızım devlet okuluna eski arkadaşlarının gittiği okula geçmek istiyor, okuldan almak için acele etmeyeyim diyorum. Bir yandan da onu üzgün görmek beni yıpratıyor. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.
Okul rehber öğretmeni tüm sorularınıza cevap bulur. Onu la iletişime geçin. Hem özel diyorsunuz hem haberim olmadı diyorsunuz. Bizim burda özel okul önemli şeylerde veli ile iletişimde. Nasıl bunu sınıf rehber öğretmeni farkedemedi. Okulun sorununu okulda araştırıp sonra bir desteğe ihtiyaç var mı orda karar verin bence. Çocuklar çabuk değişirler. Dışlayan kızlarla rehber öğretmen iletişimde olur , sorun çözülebilir . İnşallah çabucak çözülür. Zor bir durum.Kızlar hepinize iyi geceler. Küçük bebeğim de var ama bu saatte uyku tutmadı beni. Uykumu kaçıran şey büyük kızım.
Bu sene 5. sınıfa başladı. İlkokulda devlet okulundaydı. Ortaokulda koleje aldık. Sınıfındaki çocuklar genelde ilkokulu da orada okudukları için birbirlerini tanıyorlar. Elbetteki bir sürü yalnız hissedeceğini tahmin ediyorduk ama bugün farkettim ki hala yalnız.
Tam okulun başladığı hafta doğum yaptım. Maalesef bebeğimiz çok ağlayan bir bebek olduğundan ilk haftalar kızımla çok konuşamadım. Daha doğrusu durgunluğunu farkettim de kızımın evde olduğu saatlerde bebeğim korkunç ağlama krizlerinde olduğundan konuşmayı bana açılabileceği evreye getiremedim bir türlü.
Meğerse ilk hafta kızım bir hayli zorlanmış. Doğumdan bir ay sonra bir arkadaşım aradı ve ilk hafta çocukların kızımla ‘neden bu okula geldin ki? Nasıl bir ineksin sen?’ şeklinde dalga geçtiklerimi söyledi. Hatta kızlardan birisi kızımın yanına oturmak isteyince, bu kızın sıra arkadaşının annesi benim bir arkadaşıma ulaşıp kırtasiye malzemelerimizi nerden aldığımızı sormuş. Meğerse sıra arkadaşı annesine yeni kızım kırtasiye malzemeleri güzel diye arkadaşım benim yanımdan ayrıldı demiş. Velhasıl yeni malzemeleri almışlar ve kızımın yanından çocuk eski arkadaşına geri döndü :)
O dönemden beri hala tek oturuyor. Teneffüslerde takılacak arkadaşı olmadığı için kitap okuyor ya da test çözüyor ki bizim isteğimiz kesinlikle bu değil ve kızım asla böyle bir çocuk değil.
Peki niye hala yalnız? Son derece sosyal bir çocuk. Normalde bu kızların çoğunu daha önce gittiği kurslardan tanıyor. Bu kızlar neden şimdi kızımı dışlıyorlar?
Bu kısmı kızımı övmek değil tanıtmak için yazıyorum. Kızım üstün zekalı bir çocuk. Biraz bu yüzden biraz da yalnızlıktan kendini ders çalışmaya verdiğinden her hafta yapılan kurum sınavlarında ilk hafta hariç hep birinci oldu. Tenis oynuyor ve gittiği turnuvalarda madalya aldıkça okul idaresi törenlerde kızımı alkışlatıyor. Okulun beden eğitimi öğretmeni kızımı daha ilk haftadan voleybol ve jimnastik takımına almış ve spor başkanı (galiba gerekli kontrollerin yapılma, toplarım dağıtılması vs için) yapmış. Dans öğretmeni zumba ve halk oyunları ekibince almış.
Benim anladığım özellikle kız öğrenciler bu faaliyetlere katılmak istiyormuş. İlk haftadan sınıfta sadece kızım varmış gibi tüm faaliyetlere seçilince içerlermiş olabilirler diye düşünüyorum. Açıkçası kendi kızımın da bu kadar bölğnmesini doğru bulmuyorum ama eve mutlu geldiği günler sadece bu faaliyetlerin olduğu günler. Onu da elinden almak istemiyorum.
Ve 15 kişilik sınıftan en az 7-8 veliyi tanıyor olmama rağmen neden bu insanlar beni arayıp da insanlık namına xxx okula alışamamış haberin var mı, sınıfta yalnız kalıyormuş vs diye haber vermiyor. Ben olsam mutlaka yardımcı olmak en azından annesini bilgilendirmek isterdim böyle bir çocuğun.
Bu arada sınıf öğretmeniyle de ara ara görüşüyorum. Elinden geldiğince destek oluyor ve bu davranışların kızımdan kaynaklanmadığını söylüyor. Şimdi sizce ne yapmalıyım? Zamana mı bırakmalıyım? Kızım devlet okuluna eski arkadaşlarının gittiği okula geçmek istiyor, okuldan almak için acele etmeyeyim diyorum. Bir yandan da onu üzgün görmek beni yıpratıyor. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.
sinif ogretmeni cocuklarin karakterleri ve birbirleri arasindaki diyaloglari takip etmek ve yonlendirmek zorunda degil. he siz boyle bo rahatsozlginiz oldgunu soylersiniz o da yardimci olur yonlendirir. amaaa isin ozu sudur. cocuk sorunlarini kendi basina halletmeyi ogrendikce guclenir. elbetteki bu dislanma konusu icin soyluyorum bunu. her konu icin degil. disardan mudahale cocuga kendini yetersiz hissettirir ve bir sonra ki sorunda yine baskalarindan medet umar. okul basan bir anne cocugun en son ihtiyaci olan sey yani.Eğer okulda bu şekilde muamelle gördüğünü duysam giderim o okulu önce sınıf öğretmenin sonra rehber öğretmenin başına yıkarım
Bence mutsuz bir çocukluk ama başarılı mi olsun yoksa mutlu ve başarılı olması mi bence eski arkadaşlarının yanına bir an önce gitsin yazık belki içinden neler geciyordurİnan’ın elimde olsa hemen o ekiplerden çıkarılmasını isterdim ama artık çok geç. Keşke öncesinde haberim olsaydı da bir faaliyet yeterli deyip diğerlerine katılmasını engeeleyebilseydim. Daha ilk haftadan bu kadar göze batmazdı belki
İşin tuhafı erkek öğrenciler hemen aralarına aldılar. Haftasonu halı saha maçlarına kızımı da çağırıyorlar ama bu yaşlar tam kızlarla kanki olma çağları. Galiba kız arkadaşı olsun istiyor. İşin kötü yanı hiç dert yanmıyor. Ben sorular sorarak ağzından zorla alıyorum lafları.
Kizinizin gelecegini düsünüyorsaniz iyi bir psikolojiyle travma yasamadan bir yerlere gelmesini istiyorsaniz bence acele edin ve o cocugu o okuldan alin derim. Aksi takdirde cocugun bütün yasantisi etkilenmis olacak ki okudugum kadariyla da etkilenmis zaten. Tabi bunlar benim sahsi fikirlerim.....Kızlar hepinize iyi geceler. Küçük bebeğim de var ama bu saatte uyku tutmadı beni. Uykumu kaçıran şey büyük kızım.
KatiliyorumŞahsi fikrim , zaten üstün zekalı bir çocugu özele göndermenin gereksiz oldugu.
Gerçi ben zaten özel okullara hep karşı oldum.
En pahalı okula gönderebilcek maddi gücüm var ama çocugumu devlete göndereceğim.
Türkiyedeki berbat eğitim sistemine bir ton para ödeyip , çocugumu şımarık aile çocukları ile aynı ortama sok ayacağım.(hepsi şımarık değil elbette)
sinif ogretmeni cocuklarin karakterleri ve birbirleri arasindaki diyaloglari takip etmek ve yonlendirmek zorunda degil. he siz boyle bo rahatsozlginiz oldgunu soylersiniz o da yardimci olur yonlendirir. amaaa isin ozu sudur. cocuk sorunlarini kendi basina halletmeyi ogrendikce guclenir. elbetteki bu dislanma konusu icin soyluyorum bunu. her konu icin degil. disardan mudahale cocuga kendini yetersiz hissettirir ve bir sonra ki sorunda yine baskalarindan medet umar. okul basan bir anne cocugun en son ihtiyaci olan sey yani.
Şımarık çocuklar devlet okullarında olmadığınımı düşünüyorsunuz gerçekten?Şahsi fikrim , zaten üstün zekalı bir çocugu özele göndermenin gereksiz oldugu.
Gerçi ben zaten özel okullara hep karşı oldum.
En pahalı okula gönderebilcek maddi gücüm var ama çocugumu devlete göndereceğim.
Türkiyedeki berbat eğitim sistemine bir ton para ödeyip , çocugumu şımarık aile çocukları ile aynı ortama sok ayacağım.(hepsi şımarık değil elbette)