Kızım okulda dışlanıyor

Millet delirmiş ya, arkadaşınıza kadar arayıp malzemeleri nereden almış diye soran kadına oha diyorum Bu sinsinin yetiştireceği çocuktan ne olacak yahu, gözümün önünde bir sınıf dolusu dedikoducu fesat gün teyzesi canlandı valla Çocuğunuzun bu gruptan dışlanması çocuğunuz için şeref bence ama o yaşlarda insan çok üzülüyor tabi. Fırsatınız varsa bi psikoloğa falan götürseniz iyi olur belki, içine atmasın yazık. Meyve veren ağaç taşlanıyor işte, ne yapsın yavrum, akıllı bir çocuk belli ki salak rolü yapacak değil. Üzüldüm çok ya Allah bahtını açık etsin inşallah

Egitim ticaret haline geldi. Ne aci ya. Bir devlet okulu kendine guvenemiyor. Negatiflik neden merakimdan soruyorum.

Sınıf Değiştirme imkanı yok mu ?

Dışlanması onun suçu değil onun davranışlarından kaynaklandığını da sanmıyorum.

Nasıl bi inek diye alay ettiklerine göre sınıfın seviyesi bi hayli düşük.

Bence yönetimle Konuşun kendi seviyesine göre bi Sınıfa geçsin. En azından rekabet edebileceği arkadaşları olur.

Umarım atlatırsınız. zor bir durum.

Ama iki öneride bulunmak istiyorum.

1. Kızım üstün zekalı ve çok başarılı. Çekemiyorlar. Moduna girip çocuğa da bunu hissettirmeyin.ileride kendisi kusurlu olsa bile ay beni çekemiyorlar der yoksa. Normalde böyle aktif çocuklar gayet de popüler olur okulda. Yani takımlara seçilen, sorumluluk verilen çocuklar, diğer öğrenciler tarafından kıymet görür, popüleriteleri artar. Yani herkes ay beni çekemiyorlar durumu yaşamaz. Siz neden yaşıyorsunuz, bunu düşünün.

2. Okuldan alırsanız sorunlarını çözmek yerine kaçmayı öğretmiş olursunuz. Baş etmeyi öğrenmeli.

Erkeklerle takılsın. Halı sahaya gitsin. Onlarla dost olsun. Kafaya takmasın.

ortaokul 7.sınıfta okul değişikliği yapılmıştı taşındığımızdan dolayı. ne arkadaşlarımı sevmiştim ne de alışabildim. o sene yalnızdım , arkadaşlarımı özledim hep , okuldan kaçop eski okula gittiğimi hatırlıyorum. Kızınızı anlayabiliyorum , kısa süreli okul değişikliği nedeniyle bunalıma girmiş olabilir.

Önerileriniz için samimiyetle teşekkür ediyorum. Haklısınız ama bugüne dek hiç kızımı çekemiyorlar modunda olmadım. Üstün zekanın da tıpkı zeka geriliği gibi bir problem olduğunu düşünüyorum. Beraberinde bir sürü olumsuzluğu da getiriyor. Ve maalesef Türk eğitim sistemi bu çocukları standart çocuk seviyesine getirme üzerine kurulu.

Bu sınıfın seviyesi diğer sınıfa göre daha iyiymiş. Okulun söylediği bu. Zaten hepi topu iki sınıf var.

Egitim ticaret haline geldi. Ne aci ya. Bir devlet okulu kendine guvenemiyor. Negatiflik neden merakimdan soruyorum.
Çünkü teftiş esnasında nasıl bep (bireyselleştirilmiş eğitim planı) soruluyorsa bu çocuklar için de zep (zenginleştirilmiş eğittim planı) soruluyor. Öğretmene ve idareye soruluyor bu çocuğu iyileştirmek, seviyesine uygun içerikle karşılaşması, bu tür öğrenme yaşantılarını deneyimlemesi için ne yaptın diye.

Ayrıca bilsem’li öğrenciler için destek eğitim odası açılması ve haftalık ders saatinin belli bir yüzdesi kadar ders ya da etkinlik takviyesi yapılması isteniyor. Bunlar ücret karşılığında tabi ama kurs ücretinden az (normal ders ücreti) olduğu için öğretmenler ders vermeye yanaşmıyor. İdarenin ilçe ile yazışıp öğretmen bulması gerekiyor. Netice de kimse uğraşmak istemiyor.

Ben takviye ders istemediğimi belirtmiştim oysa ki. Ama idareler risk almıyor.

Iyi oldugu icin veya herseye secildigi icin degil sadece konusmak istemedikleri icin konusmuyolardir onceden suregelen arkadasliklari oldugu ve kaliplasmis gruplasmalar oldugu icin yeni birini almak istemiyolardir keske kizinizin alistigi duzeni bozmasaydiniz arkadaslarindan ayrilmak onun icin uzucu olmustur bi de ozel okuldaki cocuklar biraz fazla zorba ve acimasiz olabiliyolar her imkan onlara sunuldugu icin kucuklukten herseye ustten bakabiliyorlar

birde bence hic bi veli cocugunuz yanliz kalmis diye sizi aramazki yani kimse dikkat etmez baskasinin cocuguna asiri goze batmadigi surece herkes kendi cocuguyla ilgilenir diye dusunuyorum

Okula kayıt yaptırmamız için ısrarcı olan birkaç veli vardı mesela. Hatta mutlaka aynı sınıfta olsunlar diye idareyle gidip konuşmuşlar kayıt sonrasında. Hiç mi merak etmediler sormadılar çocuklarına. Zannetmiyorum.

Geçen gün kızım servise binerken balkondan onu izliyordum. Karşı apartmanda oturan velinin biri aynı anda servis bekliyordu. Normalde kızı sınıfta ve serviste kızımla konuşuyorlarmış annesi yanındayken kızıma bakmıyordu bile. Hatta özellikle dikkat ettim, kızıma günaydın merhaba bir selam sözcüğü sarfedecek mi diye ama kızımın olduğu tarafa bakmadı bile. Ya ben mi farklı bir dünyada yaşıyorum? İnsanlık gereği tanımadığın bir çocuk olsa bile sabahları denk geldiğinde merhaba dersin.

Kizlar o yaşta başarılı olanı kıskanıp dışlıyor yazmış birisi de, kızlar büyüyünce de değişmiyor ki?

Ayrica kiza sosyal etkinlik yaptıracağım diye her şeye yazmayin, zumba ne ya, öyle her şeye koyarsaniz kızı, proje çocuk gibi olur. E kimse de arkadaşlık etmez.

yanlış anlamayın ama siz biraz takıntılı geldiniz bana
evet sizin çocuğunuz onu düşünüyorsunuz, üzülmesini istemiyorsunuz elbette
ama servise binerken günaydın dedimi, demedimi falan bana çok takıntılı geldi
farklı bir dünyada yaşamiyorsunuz ama farklı bakış açınız var
benimde 2 kızım var, sabah servise binerlerken kim kime günaydın diyor hiç bakmak aklıma gelmedi
aynı okula giden birçok çocuk var bazen servisden inerken birbirlerini itiklerler bazen sarmaş dolaş inerler birçok kez şahit oldum buna
hiç de niye öyle yapiyorlar diye düşünmedim
siz herkes benim kızımı kıskanıyor moduna girmişsiniz
diğer velilerin sizin 10 yaşındaki çocuğunuz ile derdi ne olabillir ki
ve tekrar yaziyorum kızım çok başarılı herkes onu kıskanıyor diye düşünüyorsunuz ama hiç sanmiyorum
kızınıdaki çoğu özellik bir çok çocukda var zaten kiskanılması gereken birşey yok
sadece sınıfa uyum sağlamamış
adaptasyon sorunu
bunuda sınıf öğretmeni çok rahat çözer gerçekten uğraşırsa

Orasi oyle tabiki bende normal karsilamiyorum ama cokta pesine duseceklerini sanmiyorum dersleri iyi diye belki cocuklarinin ornek almasi icin ayni sinifta olmasini istemislerdir hani laf arasinda ya da insallah ayni sinifta olurlar gibisinden temennide bulunmuslardir oylesine bence cocugunuzu devlet okuluna verin mutlu olduktan sonra nerde olursa olsun basarili olur

Kizinizi en iyi siz tanirsiniz anne olarak. Gözlerinin icine bakarak nereye devam etmek istedigini soru . muhtemelen sizi üzmemek icin kacamak cevap verebilir. Gozlerini icinden anlarsiniz
Etkinlik vs ile diger arkadaslarla suni beraberlik olur ve kiziniz bunun farkında gibi.
Sevmedigi ortamda olmak cok zor 1 yil bile olsa. Ileride bile etkisinde kalabiliyr insan

Diğer velilerin bu durumdan haberi olmayabilir. Belki 1-2 veliyle çocuklarıyla beraber buluşma kaynaşma gibi etkinlik planlasan çocuklar kaynaşabilir. Okulu tekrar değiştirme fikri için biraz erken bence de

O zaman yapacak pek birşey var gibi durmuyor

Vay be. Saka gibi. Cocugun yeteneklerini koreltin diyorlar resmen.

Beni yanlış anlamayın ama ilk dönem sona ermek üzere. En az kızınızın okulda dışlanması kadar sizin bunu yeni farketmeniz de çok ciddi sorun. Öz eleştiri yapmışsınız zaten ama halen size dert yanmaması çok sıkıntılı geldi bana.

Dışlanma konusunda kolej ortamları benim zamanımda dahi böyleydi şimdi almış yürümüştür iyice diye tahmin ediyorum. Bence almayın okuldan tek kız arkadaş edineceği yer okul değil nasılsa. Ona bunun normal olduğundan bahsedin. Zamanla zaten kabulleneceklerdir. Kızınıza pes etmiş hissettirmeyin bence. Bırakın mücadele etsin sizde ona destek olun, vakit ayırın.

Hayır yeni farketmedim. İlk bir ay sonrasında sınıf öğretmeniyle görüşmeye başladım. O da elinden geleni yapıyor sağolsun. 3 aydır da çözüme ulaşmadı maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…