Kızım okulda dışlanıyor

Üzüldüm kızınız adına. Zamanın çoğunu okulda geçiriyor. Huzur olmayınca sıkıcı olur tabi. Ama takdir ettim kziinizi çok güçlü belliki tabiki içinde yaşıyordur. Sınıf öğretmeni ile görüşün mutlaka yanına birini oturtsun. Tek oturanla kimse ilgilenmez. Okul dışı bulusmalar etkileşimi artırabilir. Nasıl bir buluşma olur bilemem. Eve davet etme vs. okula şirin tatlı kurabiyeler den yapıp dağıtmak gibi. Bir şekilde iletişim kurmak gerekiyor kızlarla. Arkası eminim gelir

Yeni okul ve kardeşinin doğumun yakın zamanlarda oluşu, sizinle istemeden de olsa bu süreçte uzak kalışı kızınızın içine kapanmasına sebepte olmuş olabilir. Diğer kız çocuklarıda aralarına almak istememiş olabilirler ama kızınızın içinde olabileceği durumu da düşünüce karşılıklı bir iletişim kuramamada olmuş olabilir.

Madem velilerle tanışıyorsunuz dışarıda birkaç görüşme ayarlayabilirsiniz bu şekilde aralarında sıcaklık oluşur belki ve sizde kızınızı gözlemlemiş olursunuz.

Okuldan almada şuan için bir alternatif olmamalı, kızınız bu durumla da baş edebilmeyi öğrenmeli aslında, biraz sizin de yardımınızla.

Velilerin haber verme kısmına da gereksiz takıldığınızı düşünüyorum.

Neden kolej?

Ben de yaşadım bu durumu. Dışlanıyor gibi düşünmedim oğlumu. O tercih etmiyordu. Tenefüslerde kitap okurdu. Hep kendi yaşıtlarından olgundu zaten onlarla paylaşacağı çok şey olmuyordu. Ama onu yalnız gördükçe içim sızlarfı. Şimdi lisede gayet mutlu, kendinden emin. Yalnızlığı da çok seviyor arkadaşlarını da. Sizin evinizde onun önemli ve değerli olduğunu hisettirmeniz önemli. Biz kendi çocuklarımızdan sorumluyuz. Başka çocuklar ya da velileri beklersek eğlendirsinler diye işimiz zor

Uzun hikaye aslında ama kısaca özetleyeyim. Devlet okulları bilsem’li çocuklara karşı negatif tutum içerisinde oluyor maalesef. Bunu bizzat yaşayıp tecrübe ettik.

Yoksa öncelik devlet okuluydu bizim için. İdareciler ekstra evrak ve iş yükü oluşturacağından ‘çocuğunuz buralarda harcanır özele verin’ dediler ağız birliği etmiş gibi.
Adrese kayıt sistemine göre gideceği okula göndermek benim inisiyatifimdeydi tabi. Ama idarenin tutumunu görünce ben uğraşsam bile kızım mutlu olamaz diye düşündüm.

Çok üzüldüm çok, beni de ilkokulda devlet okulundan özel okula göndermişti ailem, hep dışlanmıştım sonradan geldiğim için. Derslerim de çok iyiydi öğretmen beni çok severdi, buna da çok sinir olurdu kızlar. Benim için en bunalımlı zamanlar o dışlandığım zamanlar. Bu yaşımda bile hala yeni Bi ortama girerken çekinirim aralarına alacaklar mı korkusu yaşarım. Umarım kızınız çabucak araya alınır ve kaynaşıverir.

Sizin oğlunuz içe dönük bir çocuk olduğundan bu durum onu rahatsız etmemiş. Benim kızım tam tersi. Geçen sene meslek analizi yaptırdık. Orada bir soru sorulmuş. Günün kaç saati yalnız kaç saatini insanlarla birlikte geçirmek istersin sorusuna kızım bir dakika bile yalnız olmak istemem diye yanıt vermiş. Bu nedenle bu yalnızlık durumu onun Çan’ını sıkıyor ama belli etmemek için teneffüslerde öğle aralarında kitap okuyup test çözüyor. Sizin oğlunuz gibi olsa ben de çok üzerinde durmazdım.

Ayrıca normalin üstünde zekaya sahip çocukların kendileri de keyif almıyorki ortalama sınıftan. Ayrıkotu gibi kalıyolar. Lisede sınavla iyi bir pkula geçince rahatlarsınız. Ya da araştırın çok sınıfı olan ve sınıfları başarıya göre Yarlayan bi okul bulun. Erken kayıtlar bitmeden.

Artık başarıya göre sınıflar ayrılamıyor maalesef. En azından yaşadığımız yerde bunu yapan bir okul yok. Yasal olmadığı için yanaşmıyor idareciler.

Kiziniz okulda kendi yolunu kendi bulacak,
ama sizin bebeisle ilgilenirken kendinizin de kabul ettiginiz sekilde kizinizla cok ilgilenememis olmaniz uzucu, bu konuya agirlik verin, ana kiz zamani yaratin ve muhakkak o zamanlamaya uyun, bebekle ilgili cok acil bir sey olsa bile eger baba bas edebilecek durumda ise siz kizinizla belirlediginiz plani bozmayin, bu haftada bir gun bile olabilir. Kiziniz evde onemsendigini bilmeli.

eskıden ıletişim zedelenmesı mı vardı . annesını üzmek istemeyecek kadar olgun davranan bir çocuğun iletişim zedelenmesi yaşadığını düşünmuyorum.

Merhaba benim kızım6. Sınıfa gidiyor ama aslında 5gitmesi normal ki ben erken vermiştim okula ne büyük yanlış... şimdi gelelim konuya hazal kızım da bu aralar aynı şeyi yaşadı amma benim en büyük sıkıntım öğretmeni oldu,diğer arkadaşlarının yaptıklarından bahsettim öğretmene bana kızınızın çok bunaldığını düşünüyorsanız başka okula yazdır 'ın diye msj attı ...bütün öğretmenler şımarık kızınızdan şikayetçi dedi ayyy şoka girdim ...bütün yazışmaları müdüre kopyala yapıştır yazdım..eşimle okula gittik müdür ,rehber hocası herkes kusura bakmayın öğretmeni biraz sinir hastasıymış anlayış gösterin dediler ,valla kimsenin ekmeğine sebep olmak istemem rahatsızlığı olmasaydı şikayetçi olacaktık...
Velhasılkelam müdür sınıfa gitti bütün öğrencilere arkadaşınızı neden dışlıyorsunuz diye fırça attı kızdı ...çocuklar hizaya geldi ,fakat müdür ve rehber hocasıyla konuşmam sınıf öğretmeni o kadar rahatsız etmiş ki hala kızıma tavırlı ...düşünün kağıtlar ile kızıma vurur gibi yapıyor git bunuda annene yetiştir diyor...dün yine okuldaydım ben sık sık gidiyorum baktım kızım arkadaşlarıyla bahçede ebelemece oynuyor çok mutlu...zaman geçtikçe düzeliyor ortam ama sınıfa gidip birinin konuşma yapması şart...bende hazırlık yapmıştım alcaktım okuldan müdür kızımı vermiyor ben onu çok seviyorum dedi dün çok memnun oldum ...bakAlım takipteyim hala ...bırakmayın sizde. Babası okula gitsin geçerken uğramış gibi bi çay içsin öylesine...Ay inşallah yavrum kısa zamanda atlatır..

Çok zor bir durum. Genelde aktif öğrenciler sevilir ama bazen kıskançlıktan dolayı bu öğrencilere akran zorbalığı yapılıyor. Çocuk da naifse çok eziliyor. Hiç mi arkadaşı yokmuş sınıfta? Ya da grup etkinliği falan? Bu dönem bitti artık, ikinci dönemde biraz daha alışırlar diye düşünüyorum. Ama tüm sene böyle geçerse çocuğa yazık. Acaba bir gün kız arkadaşlarını eve mi davet etseniz, kaynaşırlar

Devlet okulundan neden aldiniz.Kizinizda geri donmek istiyormus bence degerlendirin

Bence kizinizi o okuldan almayın anlattığınıza göre çok başarılı. Devlet okulunda bu imkânlar sağlanamaz. Arkadaşlık ilişkileri yolunu bulur endişe etmeyin. Belki bir organize yapabilirsiniz kızınızın okuldaki arkadaşlarını da çağırırsınız. Maalesef cocuklar acımasız oluyor. Ders dışında diğer arkadaşlarıyla da görüşmesini sağlayın devlet okulundaki arkadaşlarindan koptuğunu düşünmesin

Lise bır de aynı seyleri yasamıstım hayatımın en kotu bır senesıydı.
Sonraki sene baska okula gectım. gene lise birden basladım cunku, derslerimde sınıfı sevmedıgım ıcın berbattı habıre derste uyurdum.
Bır sene kaybım olmustu.

Kızınız mutsuzsa ya sınıftaki duruma care bulsunlar ya da alın o okuldan.

Öncelikle büyük ihtimal kızınızı kıskanıyorlar o yuzden bu kadar yalnız bırakıyorlar çocuklar acımasız oluyor malesef . Kızınız çalışkan bir çocukmuş ne güzel hobilerini elinden almayın lütfen onlar ruhsal sağlığı icin cok iyi olacak.yeni gelen bir kardeş evde yalnızlık hissi ,okulda yalnızlık hissi aslında çok ağır ama belliki hobileri aktiviteleri sayesinde kızınız bir sekilde bu duyguyla baş ediyor etmeye çalışıyor engellemeyin lütfen . Onun dışında anne kız etkinliklerinizi artırırsanız daha çok sohbet edip onun ruhsal durumunu anlamaya çalışan bence tabi bebek var zor ama kızınız icin bu donem önemli bir dönem ne güzel çalışkanda bir çocuk iken kopmadan mutlu başarılı sosyal bir genç kız olsun .

Yaa kıyamam ona kuyruğuda dik tutmaya çalışıyor . Siz gayet bilgilisiniz bu konuda çok belli biraz daha ilgiyi arttırıp olmazsa arkadaşlarıyla bir süre etkinlik planlayarak kaynaştırma yoluna mi gitseniz acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…