Okula kayıt yaptırmamız için ısrarcı olan birkaç veli vardı mesela. Hatta mutlaka aynı sınıfta olsunlar diye idareyle gidip konuşmuşlar kayıt sonrasında. Hiç mi merak etmediler sormadılar çocuklarına. Zannetmiyorum.
Geçen gün kızım servise binerken balkondan onu izliyordum. Karşı apartmanda oturan velinin biri aynı anda servis bekliyordu. Normalde kızı sınıfta ve serviste kızımla konuşuyorlarmış annesi yanındayken kızıma bakmıyordu bile. Hatta özellikle dikkat ettim, kızıma günaydın merhaba bir selam sözcüğü sarfedecek mi diye ama kızımın olduğu tarafa bakmadı bile. Ya ben mi farklı bir dünyada yaşıyorum? İnsanlık gereği tanımadığın bir çocuk olsa bile sabahları denk geldiğinde merhaba dersin.
yanlış anlamayın ama siz biraz takıntılı geldiniz bana
evet sizin çocuğunuz onu düşünüyorsunuz, üzülmesini istemiyorsunuz elbette
ama servise binerken günaydın dedimi, demedimi falan bana çok takıntılı geldi
farklı bir dünyada yaşamiyorsunuz ama farklı bakış açınız var
benimde 2 kızım var, sabah servise binerlerken kim kime günaydın diyor hiç bakmak aklıma gelmedi
aynı okula giden birçok çocuk var bazen servisden inerken birbirlerini itiklerler bazen sarmaş dolaş inerler birçok kez şahit oldum buna
hiç de niye öyle yapiyorlar diye düşünmedim
siz herkes benim kızımı kıskanıyor moduna girmişsiniz
diğer velilerin sizin 10 yaşındaki çocuğunuz ile derdi ne olabillir ki
ve tekrar yaziyorum kızım çok başarılı herkes onu kıskanıyor diye düşünüyorsunuz ama hiç sanmiyorum
kızınıdaki çoğu özellik bir çok çocukda var zaten kiskanılması gereken birşey yok
sadece sınıfa uyum sağlamamış
adaptasyon sorunu
bunuda sınıf öğretmeni çok rahat çözer gerçekten uğraşırsa