Kızım okulda dışlanıyor

ilk sayfalar dışında bütün yorumları okuyamadım. Belki başka bir üyede yazmıştır, emin değilim, Kızınızın şuan yaşadıkları için üzgünüm ama bence soruna çok fazla odaklanmak yerine bir an önce çözüm arayışına girin. Bence okul değiştirmeyi düşünmeden önCe de siz birşeyler yapmaya çalışın. Bir kere lütfen başka velileri suçlamayı bırakın. Haklı dahi olsanız bu size bir çözüm sunmayacak. Haftaiçi kızınızın kendine daha yakın hissettiği bir arkadaşını annesiyle birlikte evinize davet edin. Kızlar birlikte vakit geçirsin, ortak özelliklerini keşfetsinler. Özellikle hafta içi olsun, ertesi gün okulda gördüğünde de konuşabilsinler. Haftasonu arkadaşıyla birlikte sinema götürmeyi teklif edin mesela. Okul dışında fakat okula taşıyabilecekleri bir alan oluşsun. Sonra bir kaç arkadaşını ve annelerini davet edersiniz. Bu arada öğretmeniyle de görüşün, diğer kızlarla ortak görevler versin. Birlikte bir projeleri veya ödevleri olsun.. Annelerle kahvaltı gününüz olsun mesela, siz organize edin,kızınızı servise siz bindirin, onlar kızınıza günaydın demiyorsa siz diyiverin. Bütün bunları denedikten sonra hala kızınızı dışlıyorlarsa okulunu değiştirin. Bilsem’li ve üstün zekâlı çocuklara sahip bir çok veli arkadaşım var, bu dışlanmak için emin olun ki bir sebep değil.
Annesiniz çok normal olarak bu durum içinizi sızlatıyor, sizi anlıyorum ,üstelik bir bebeğinizde var. Ama lütfen bu yazdıklarım için çabalayın
 
Birde koleje giden çocukların şımarık olduğu konusundaki genelleme çok yanlış. Çocuğu aile yetiştirir, ben hiç koleje başladıktan sonra şımaran çocuk görmedim. Paralı eğitime bende karşıyım,o apayrı bir konu, ama çocukların şımarıklığı kolejlere mana bulmak doğru değil. Devlet okullarında da çok büyük sıkıntılar olduğundan emin olabilirsiniz. Daha bir ay olmadı, Aksaraydaki bir ilköğretim okulunun velileri ,otizmli öğrencilerini yuhaladı, çocuklarını olumsuz etkilediğini söyleyerek...orası bir kolej değildi, devlet okuluydu. Lütfen toplumdaki hiç bir konu için genelleme yapmayın
 
Buyuk ıhtımal kızınız oyle dusunup cekınıyor onlarda kızınızı becerı ve zekasından dolayı ve cekıngenlıgınden dolayı havalı fılan sanıp konısmaya cekınıyor olabılırler kıskanclık olabılır bende oyleydım arkadaslık kuramazdım cekınmekten onlarda bu cekıngenlıgı havalı suratsız sanıp konısmazlardı bı sekılde kaynasınca cok severlerdı benı. Eger boyle bı durumsa kızınızla konussanız kendısı onlarla konussa onların arasına kaynassa. Dıger turlu kıskanclık fılansa yapılacak bısey yok okulunu degıstırebılırsınız mutsuz olması basarısız olmasından daha kotu. Ama ben olsam bı gıder velılerle ve ogrencılerle konusurdum neden boyle sorun nedır dıye
 
Daha önce bu soruyu cevaplamıştım. Devlet okullarının bilsem’li öğrencilere karşı isteksiz olması, bir nevi caydıralım da kayıt yaptırmasınlar anlayışında olmasından dolayı özele kayıt yaptırdık.
 
Haklısınız bebekle birlikte düZenimizin bozulduğu doğrudur. Ancak bebekle babasının ilgilenmesi benim de büyükle vakit geçirmem pek mümkün değildi. Şöyle söyleyeyim evimde 5 aydık bakıcı var ve bebeği 10 dakikadan fazla oyaladığı olmadı. Bebeksiz hiç dışarı çıkamadım. Dışarı çıktığımda da öyle ağlama krizlerine giriyor ki insanlar ambulans falan gerekir mi diye yanımıza geliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca az dışarı çıkıyorum. Yani bebeğimiz normal bir bebek olmadığından süreç de normal ilerleyemedi.
 
ay kıyamam ya çok üzüldüm kızınıza
çok da psikolog olmadığım için bilemiyorum, çok aklı başında bir kıza benziyor.
acaba onunla tekrar konuşsanız? ne istiyormuş bir öğrenseniz?
bu arada anneniz falan size gelse bebeği bir nebze oyalamaya çalışsa?
ya da bir psikolog ile görüşseniz belki kızınız ona daha rahat açılır.
Okul ara tatilinde tekrar hala devlet okuluna geçmek isterse olmadı değerlendirin diyeyim.
 
Biz bunu anlayabiliriz elbet. Ama küçücük kız çocuğu her dakika bu bilinçte olamayabilir. Yeri geliyor eş bile kadına benimle ilgilenmiyorsun diyebiliyor. Bir de kızınızı düşünün. Kızınızdan 30 yaş anlayışlılığı bekleyemezsiniz. O bebeğin o kadar zahmetli bebek olmasının sebebi kızınız değil.
 

alla alla niye ki?
nasıl bir isteksizlik oldu?
benim ki kolejde ama ortaokula geçtiğinde devlete göndermeyi düşünüyorum.
 
yanlis anlasilmamak icin cok dikkatli yazacagim yazacaklarimi.

benim gittigim okul zamaninda sinavla ogrenci alirdi. sinavi gecenler uzerine para verip giderdi, belli bir dereceye giren ve durumu olmayanlar da burslu girerdi,ilkokulda bile boyleydi. simdi parasi olan herkes giriyor o ayri konu.

bizde de burslu olup asiri “inek” olanlar dislanirdi. hepimiz oraya belli bir seviyeyle girmistik zaten ortaokulda falan iyiydi derslerimiz lisede bozduk o ayri ama biz mesela “hadi bugun cikista sinemaya gidelim” dedigimizde kesin biri cikip “ben gelemem bilmemneye calismam lazim, bilmemne kursum var” falan derdi. asiri sinir olurduk. sinavdan 90 alinca aglar sizlar, hoca bir sey sorunca en once onlar cevap vermek isterlerdi, kendilerince burslu olduklari icin bizden daha iyi olduklarini hissettirmek isterlerdi. biz de kurulurduk yani baya. simdi hala lafi acilinca “noldu lan o hababam sinifi ahmet kilikli nereyi bitirmis acaba” diye bahsediyoruz. oyle tiplerdi.

kiziniz oyledir demiyorum ama bu sekilde bir sey varsa da onune gecmeniz iyi olur. derslerin iyi olmasi, etkinliklerde aktif olmak cok guzel ama bunu siniftakilere “ben sizden ustunum” mesaji vermeye calisarak yapiyorsa sevilmeyebilir. hatirladigim kadariyla sizin kiziniz da cok fazla sosyal aktiviteye katiliyordu, mesela onlar kadar arkadaslarinin planlarina da dahil olsa iyi olur. muhakkak vardir aralarinda hafta sonu bulusanlar vs. eger diger cocuklarin muhabbetine girmiyorsa onlar da zorla gel demezler ki, hele de boyle cok goz onunde olan bir cocuksa.
 
 
Hayır tabiki de sebep kızım değil ve çok şükür ki bu konuda pekçok çocuktan daha anlayışlı. Zaten şu an bebeğimiz ilk aylara göre kolaylaştığından sohbet imkanımız oluyor ve birlikte birşeyler yapabiliyoruz.
 
alla alla niye ki?
nasıl bir isteksizlik oldu?
benim ki kolejde ama ortaokula geçtiğinde devlete göndermeyi düşünüyorum.
Bu soruyu 7. sayfada cevaplamıştım. Tekrar yazmak için çok uygun değilim şu an :) Oradan bakabilirsiniz.
 
Yok kesinlikle öyle bir çocuk değil. Zaten çok aktif bir çocuk ve evde ders çalışmaya vakti de yok enerjisi de. Bu onun geliştirdiği bir savunma mekanizması. Aslında arkadaşsız kalmayı ben tercih ediyorum, ders çalışmam gerekiyor havası yaratıp kuyruğu dik tutuyor.

Herhalde o sınıfta ya da okulda inek denebilecek son öğrenci kızımdır.

Ekleme: bir de kızım burslu ama maddi durum itibariyle okulun yüzde 90’ından daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. İlkokulu devlette okumasının sebebi özel okulu tercih etmememizdi.
 
Aslında arkadaşsız kalmayı ben tercih ediyorum, ders çalışmam gerekiyor havası yaratıp kuyruğu dik tutuyor.

yani iste bahsettigim buydu. belki de kendisini onlardan ustun gordugu icin onlarla arkadas olmak icin caba gostermemistir. zaten arkadas olan bir ekibe katilmak icin biraz girisken olmasi lazimdi. umarim hallolur cabucak.
 
yani iste bahsettigim buydu. belki de kendisini onlardan ustun gordugu icin onlarla arkadas olmak icin caba gostermemistir. zaten arkadas olan bir ekibe katilmak icin biraz girisken olmasi lazimdi. umarim hallolur cabucak.
Aslında ilk düşündüğüm şey buydu. Öğretmenine de ilk bunu sordun. Bu durumun kızımla alakası olmadığını, sınıftaki grupların genelde ikili olduğunu bu yüzden de aralarına girmek için zaman gerektiğini söyledi.

Mesela bugün kızım saat 4:30’da eve geldi ve eski okulundan bir arkadaşını eve çağırmak istedi ama kız ablasıyla evde tek başına olduğundan kızımı kendi evlerine davet etti. Bu kız çocuğu sınıfın en geç okuyanıydı, matematik ve fen dersinde en son o öğrenirdi ama kızımın hep en yakın arkadaşı oldu. Demek istediğim eskiden arkadaşlarına karşı böyle bir yaklaşımı olmamıştı. Ama hiç olmayacak diye birşey de yok uyardığınız için teşekkür ederim.
 
Benim bir arkadaşımın kızı da aynı bu durumu yaşadı. Eğer zamanı geri alabilseydim kolejde okutmazdım diyor. Kızı maalesef çok zorluk yaşadı. Arkadaşları kabul etsin diye maalesef kendi kişiliğini zedeledi. Sonra bu durumdan dolayı da ayrıca sıkıntı yaşadı. Olmak istediğim değil olunması istenen oldum diye yavrucuğum çok hırpalandı.
Aynı sizin kızınız gibiydi. Şuan lisede. Yoksa arkadaşım mısınız diye sorardım.
 
Iyi bir devlet okulu, bir-çok kolejin üstündedir bunu unutmayın. Kızınızı istediği ortama geri alın. Çok kritik zamanlar bunlar onun için. Yakında ergenliğe girecek. En azindan etrafında birlikte olmaktan zevk aldığı, yanları da güvende hissettiği insanlar olsun. Sevilmeyen, istenmeyen biriyim fikri çocuğa yapışıp kalmasın.
 

Geri kalanını okumadan yazayım olayın özeti bu kuyruğu dik tutma

Arkadaşımın oğlu 4. sınıfta okul değiştirdi özelden özele

Ama böyle fazla cool herşeyi ben bilirim edalarında

Dersleri vs iyi başarılı spor piyano vs ilgili

Ona da kimse yanaşmamış hatta indiririm seni vs demişler açıkça tehdit etmişler

Eve gelip ağlamış vs annesi öğretmen ile konuşmuş öğretmen de bu durumdan şikayetçi değil gibi duruyor demiş

Kızınız da yalnız değilmiş gibi yapıp kitap okuyup ders vs yaptığı için arkadaş olmak için diğer çocuklar çaba göstermez

Öğretmenler yeni gelenler kaynaşsın modunda herşeye dahil ediyor vs ama bu ters tepebiliyor

Oğlumun sınıfına da başarılı bir çocuk geldi devlet okulundan

Başarılı sıfatlarını elinden almasına rağmen onunla kanka oldular lakin yeni gelen kızları kızlar hemen kabullenmedi

Kızınız da hep beklemeyecek ilişki kurmak için çaba gösterecek zira birbirini tanıyan kişiler arasında yer bulmak zor bir de kıskançlık girince daha zor

O da sıradan beşinci sınıf çocuğu olacak yani onun kırtasiye malzemesi güzel diye oturmamalı kimse yanına

Bir de diğer veliler arayıp ne desin kızın alışamadı haberin olsun denmez ki yani ben biliyorsam annesi haydi haydi biliyordur diye düşünür insan

Okul değiştirmek de çözüm değil okullarla değil kişilerle ilişki kuruyoruz

İkinci dönemde yeni adımlar atmalı hatta okul dışı etkinlikten tanıdıkları ile vs dışarıda buluşmalı tenefüste öğlen yemekte kahvaltıda vs konuşmalı

Benimle konuşsunlar, onlar bana gelsin diye beklerse işi daha da zorlaşır
 
Çok haklısınız. İnanın bir ömür bu duyguyu üstünden atamaz. Çok zor.
 

Ama sizin kızınız da dememiş

Yani bunlar karşılıklı muhtemelen o kişi de heldi günaydın demedi diye arkasından konuşuyor bir yerlerde
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…