Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kızım kreşe gitmek istemiyor

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

zeynaz1

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
3
0
16
Bursa
Herkese slm 4 yaşındaki kızım okula başlamadan önce onu okula göndereceğimizi söylediğimizde çok hevesliydi fakat okula başladığı gün de dahil her sabah ağlıyor okula gitmek istemiyor. Gitmemek için elinden geleni yapıyor. Sizce ne yapayım. şimdiden tşk ederim

ne kadar oldu başlayalı?
bu zaman sürecinde hayatında kreşten başka değişiklik oldu mu?
ya da kreşte yaşadığı birşey?

ortam hosuna gitmemistir istemedigi bir sey icin onu zorlama bnce. İlerleyen zamanlarda okuldan sogumasina sebep olabilir. Baska bi krese wef cok zor degil ona simdiden secme hakki tanimalisin.
Benim 29aylik kizim 7 aydir yarim gun gidiyor we cok mutlu ogretmenini cok sewiyor. Her sabah derya ya gitme hewesiyle giyiniyo cantasini sirtliyo kosuyo kapiya.. İki lafinin biri derya arkadaslari o mutlu oljnca bn dahada mutluyum tabii

öncelıkle sabırlı ve kararlı olmalısın canım.benım kızımında 4. haftası kreşte.ılk baslarda resmen burnumdan geldi.gıtmek ıstemedıgını neden gıtmesı gerektıgını sorup duruyordu.kresten gelınce ağlayarak yatma vaktine kadar başka bısey konuşmadan kreşe sende gel,benı gönderme ıse gıtme dıye ardı arkası kesılmeyen sorularla ömrümü yedı resmen.okuldada aynı seylerı ögretmenıne soylüyordu.arkadaslarıyla ıletısıme gecmemıstı.cantası elınde annem geleck benı alacak dıye beklıyormus.ıkıncı haftasında okuldan geldikten sonra soruları azalmaya oyuncaklarıyla azda olsa oynamaya başladı.sımdı daha normal ama sabahları yıne gıtmemek ıcın ağlıyor.okula gıttıkten sonra herseyı normalmıs.etkınlıklere katılıyormuş.

bu sure zarfında hıc tavız vermedim okula gıdecegını arkadaşlarını zamanla sevecegını vs bırsürü sey anlattım.okul muduru bunların normal olduğunu ama kararlı olmamız konusunda bızı sıkça uyardı.sızın kırılma noktanızı zorluyor kararlı olduğunuzu görünce pesınızı bırakacak dedı.gercektende öyle oldu.bıraz uzun oldu ama yasadıklarımızı bılmenız ıcın anlattım.umarım kısa zamanda yavrunuzda okuluna alışır...

Arkadaşlar çok güzel ifade etmişler benim oğlumda 4 yaşında ana okuluna başladığında durmadan okuldan şikayetle bahsederdi ve her akşam yarın gitmek isemediyini söylerdi okulun iyi yönlerini anlatarak ve okula gitmiyen bir çocuğun eğitim almayınca nasıl yetiştiyini izah ederek anlayacağı gibi örneklerle anlatık ve oğlum okulunu çok seviyor bu sene tekrar okuluna gideceyi için çok mutlu paylaşmayı,kuralaları,iylik sever olmayı öğredi sakın yumuşamayın ve gitiyi kreş için onu negatif etkileyecek konuşmalar yapmayın çocuklar ilgisiz gibi görünüyor olabilir ama öyledeyil sabırla bunu başara bilirsiz oğlumun bana her zaman söylediyi sözle kapatıyorum SEVGİ HER ŞEYİ BAŞARIR......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…