Bebek Beslenmesi Kızım kadar zayıf bebek var mı acaba :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Benim kızımda zayıf ama ben milletin lafını takmıyorum.Ağzı olan konuşuyor.Kızım sağlıklı ya ben ona şükrediyorum.Hacettepede hangi testleri yaptılar kızına?

var benim oglum,14 aylik iken 6400 gr di.2690dogdu suan 3 yasina geldi sayilir,11 kilo 89 cm olduk benimde fikrim genetik oluslarindan kaynaklaniyor.bende bebekli ve cocuklugum cok zayif gecdi hatirliyorum ailem kilo almiyor diye göturmedikleri hastane yer kalmadi nerdeyse suan oglumda bana cekdigini dusunuyorum ayni durumu yasiyoruz diger kucuk oglum babasina cekmis 1 yasinda ve 10,bucuk gr 80cm yemesi fena deil ben 4 ögun vermeye calisiyorum ve aynen blendirdan gecirmek zorunda kaliyorum yoksa 2 saati buluyor yada agzinda bekletiyor yemeginin icine 1 yada 2 dilim ekmek ve her gun degisimli olarak kiyma tavuk balik li cesit yemek veriyorum bizimkininde tatliyla hic arasi yok diger cocuklar cukulataya bayilir bizimki agzina surmez ne tatli muhallebi nede herhangi tatli turu.gerci seninkinin yemesinde sorun gözukmuyor massallah 3 ögun deilde 4 ögun verebilirsen kilo alimi farkediyor azda olsa ben bayagi erken saatte kaldirip yedirmeye basliyorum birde aralarda su disinda birsey vermiyorum aralarida 3bucuk 4 saat kadar birakiyorumki aciksin die massallah bu ay 500 gr almis coook sevindim bizimkilerde minyon amaaan canim saglikli olsunlarda varsin olsun minyon kalsin biz turk anneleri kilo boya cok tililiyoruz ben almanyadayim ve alman anneleri kilo boydansa zekalarini takiyorlar nasil gelisime faydli olurum ne ögretebilirim diye dusunuyorlar.

Allah bağışlasın bebeğinizi. başlığı okyunca dikkatimi çekti çünkü ablamın kızıda yıllarca çok zayıftı bir sürü doktora götürdüler doktorlar hep bişey yok dedi. ishal ve kabızlık yaşardı sürekli. en sonunda 10 yaşında çölyak teşhisi kondu. buğday, çavdar gibi besinleri kesinlikle yemiyor yediğinde bağırsaklarında alerji gibi bişey oluyomuş ve diyetine başlayalı kilo almaya başladı. öyledir diye söylemiyorum sadece yaşadığımız bir olayı paylaşmak istedim lütfen yanlış anlamayın. aklınızda bulunsun diye. Allah hepimizin bebeklerini korusun.

persantil normlarına baktın mı bilmiyorum ama oğlun boy ve kilo olarak normal sayılıyor.alt sınırda verdiğin ölçüler , 3 yaş Türk erkek çocuk alt sınırı.bu gibi durumlarda kilo aldırmaya çalışmak dışında özel testlere gerek duymuyor doktorlar.şanslısın , maşallah diyelim.benim oğlum 3 yaşındayken 77 cm miş.oldukça fark var.kilosunu not etmemişim ama eminim o da çok daha azdı.şimdi 10.5 yaşında 19 kg.deli gibi yiyor.artık bilinçli ve kilo almaya çalışıyor ama nafile bu ay yarım kilo kadar aldı da ailece havalara uçtuk.
zekanın daha önemli olduğu konusunda sana katılıyorum.ben zaten oğluma ve kızıma hasta gözüyle bakmıyorum.sadece , alt sınır da olsa normal sınırlar içinde olmalarına çabalıyorum.oğlum 4.5 yaşında kendi kendine okumayı söktü.okulunda çok başarılı.onunla hep gurur duydum.allaha şükürler olsun ki böyle bir oğula sahibim

asla , yanlış anlama ne demek.ama çölyaklı değiliz.oğlumda iki defa kızımda da bir defa aradılar.endoskopi sonuçlarımız temiz çıktı.yeğeninize geçmiş olsun

benımde kızlarım 28 aylık bırı 11 5 bırı 11 bırı de 10 kılo.........zayıflar bnde ıkı uc aydır bzım yemeklerden yedırmeye calısıyorum cok acıkınca denetıyorum azda olsa yıyolar sabahları benımkılrde bıldırcın yum kasar peynıtı bı zeytın yıyor azcıkta ballı ekmek parcası yemeyen cocuk gercejkten zor ama cok sukur saglıklılar ...yapısı belkı öledır senınkınınde canım sen bebekken nasılmıssın mesela ...saglıklı gunler bebeklerımıze

Üçüzler mi ?? :44:
Allah yardımcın olsunnn.

benim oğlum 2 yasında. 10 kilo sizin hormonal bir sorun olduğu kesinleştiği için bilmiyorum kafanızda hala acabalar var mı ama ben devamlı kendimi sorguluyorum."acaba 6 ay sadece anne sütü vererek hata mı yaptım" "acaba 4 aylık ek gıdaya gecsemıydım" "acaba bır donem zorladım cocuk yemekten mı sogudu" vsvsvs gıbı bınlerce "acaba" var kafamda birde üstüne cevre baskısı eklenınce insan iyice sinir oluyor.. aYY ne kadar ufak, ayy sararmıs bu cocuk

sorunun kesinleşmesi değil de oğlumda da aynı şeyi yaşadığım için kafamda acabalar yok.oğlum hiç yemezdi minikti , kızım yediği halde aynı derecede minik.demek ki iş yemekte yememekte değil.kızım , oğlumda yaşadığım 10 yıllık acabalarımı sildi.yapısı öyle olunca elden bişey gelmiyor.siz de doktor kontrolünden geçin , eğer sağlıklıysa acabalarla yıpratmayın kendinizi.kızımda 4 aylıkken geçtim ek gıdalara.hem de direkt peynirli tarhana çorbasıyla :)
milletin de lafları kesilmiyor malesef.onlar için yapacak birşey yok

insan araştırmadan,sormadan soruşturmadan, sadece düşününce kendini nasıl yalnız hissediyor,iyiki böyle paylaşımlar yapabileceğimiz bir yer var.kızım 23 aylık 10.600gr 87cm. bana çok ta zayıf gelmiyordu,hiç düşünmüyordum zayıf olduğunu.bütün kış üstünde montu vardı kat kat giydiriyordum kimse bişii demiyordu.şimdi taytını giyiyor,üstünde sadece yağmurluğu oluyor.e teyzelerimiz,çocuğunda kilo problemi olmayan işgüzar ablalarımız ''ayyyy zayıf senin kızııınnnnn'' demeye başladılar.e biraz rahatsız oldum bir bilene danışayım bari dedim.doktorumuza gösterdim kilosunu tarttı.10.650 kg dedi sekreterine 'kasımda 10.600 kg dı' dedim şaşırdı.kan testi idrar testi bide ishalimiz var gaita testi istedi.ishal olan çocuktan alamadık kakasını yapmadı ve sonuçları görünce maşallah dedi.na diyeyim kalıtsan demekki dedi.değerleri alt sınırda değil çok şükür. sabah kahvaltısında peynir,zeytin ezmesi,domates,pekmez,bılırcın yum. yiyor.arada canı ne istese,uyumadan önce koca kase yoğurt,uyanınca çorba yada makarna yada ne varsa,arada yine ne istese sonra meyve akşam bizimle bişeyler yemek istese yiyor yatmadan öncede muhallebi yiyor. balık yağı da veriyorum.şu anda çok hareketli,konuşmadığı şey yok,uykusu güzel,çok fazla hastalanmıyor.legolardı ,şekilleri yerleştirmeydi ,tahta yapbozları yerleştirmeydi hepsini çok iyi yapıyor.ben çok tombul bir çocukmuşum eşim ve ailesi hep zayıfmışdoktorumda genetik dedi.genele bakınca çokta önemsemiyorum kilosunu ama yinede gözüm üzerinde...

sağlıklı olsunlar da varsın zayıf olsunlar arkadaşım çokta önemli değil kilo.keşke benim çocuklarım da alt sınırda olsalar , çok zayıf olsalar ama normal sınırlarda olsalar hiç dert etmezdim inan.kim ne derse desin.takma milletin söylediklerini.ben alıştım , bodur tavuk her daim piliçtir , biz memnunuz fiziğimizden deyip ,gülüp geçiyorum.karşımdakide ay çok şeker deyip sorularının arkasını getirmiyor.öyle de zaten çok tatlı benim çocuklarım evet zayıfız , etimiz butumuz hatta popomuz bile yok ama mutluyuz , şiriniz .... daha ne :) ay bugün keyfim çok mu yerindedir nedir

merhaba arkadaşım,
cok haklısın. inan bana cok ii anlıyorum.
grcekten herkes bıseyler söyledikçe insanın siniri daha cok bozuluyor.

Çocuklarım hasta İkisi de bağırsak enfeksiyonu geçiriyor.Salgın varmış Oğlum 1.5 kilo verdi , kızımı tartmaya korkuyorum Of ya gram gram alıyoruz , kilo kilo veriyoruz

Sizin kızınız da zayıfmış.Kızım şimdi 20 aylık.Aynen böyle devam ederse 2 yaşını 7 kg olarak doldurur diye düşünüyorum.Tabi yaz dönemi dolayısıyla yemeyi biraz daha arttırırsa geze geze ve köyde temiz hava iyi gelirse (yakın bir köyden yazları gidebilmek için bir ev kiraladık.organik tarım , köy yumurtası ve temiz hava için) 7.5 kilo da olabilir.inşallahhhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…