Tuvalet Eğitimi Kızım için yardıma ihtiyacım var

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bu dediklerinizi devlette yapıyorlar mı? Bilmediğim için soruyorum. Yoksa özele mi gitmeliyim oyun terapisi için.
Oyun terapisi portalı diye internetten, instagramdan bi araştırın piyasaya göre daha makul.

Sanki kızımı okudum:)) zor çocuk,daha doğrusu duyu bütünleme çocukları teorideki ismi.Ben ilk 3 sene evde süpürge sesi açamadım.Matkap sesi kabusu olirfu,saçını kuritamiyordum.Sese karşı hassasiyet bizde çok vardı.Battaniyemizi 4 yaşta bıraktı.ilk 4 sene yikmama bile izin vermezdi gizli yıkar hemen kuruturdum.
Tuvalet eğitiminde zor geçti bu sebeple.Bu çocukların genelinde resme ilgi vardır.Bende resim öğretmeniyim.Resimde baya iyiyiz şuan..Zamanla konuşarak sabrederek birçok şeyi aştik.Cok duygusal olurlar.Hala daha öyleyiz ama azaldı tabi.
Mesela 7-8 aylıkken yabancı biri girdiği an çok korkar ağlardı.Ama ben bunun üzerine gittim hergun çıkardım,kar kış demedim hergun gezdirdim dışarıya çıkardık.Suan sosyalligi baya iyi.
bu çocuklar zor buyuyorlar.Coguda fazla zeki oluyor,algıları çok iyi oluyor.banyo yapmama bizdede vardı..sonra sadece baş yıkamak zorladı.suan oda kapadı çok şükür banyoyu seviyor artık..
kıyafet seçme,aynı mont,aynı ayakkabı,yemek seçme (hala var) bu çocukların genel özelliği.

suan 5 yaşındayız sadece kendi lazimligi dışında bir yere yapmama sorunumuz var bizim.onuda zamanla asagiz..birseyimiz kalmadı şükür.Cok akıllı,birden olgunlaşti..hep derim çok zor büyüttüm.
İkinci kızım 23 aylık.Masallahi var.Nasil büyüdü anladim.Sacini kendi kurutur,süpürgeyle bayilor.,1 yaşından beri tuvaletini söyler yapar,banyoya bayılır.kendi girer üzerini kendi çıkarır falan.Cikmak istemez.Duygusalligi pek yok.
ağlamaları uzun sürmez.
her çocuk farklı ama duyu bütünleme çocukları zor çocuk olarak tabir ediliyor genelde aileler anlamıyor.Biz çok pedegog gezdik.
sizde isterseniz biraz araştırın.Takintilarimiz hala ara ara devam ediyor.Dediginiz gibi çokça sabırlı olmak gerekiyor,sizi çok iyi anlıyorum bizzat yaşadığım için Ama zamanla elbet geçiyor

Kızımda kızınız gibiydi,şu an 10 yaşında gayet uyumlu,kendi işini kendi gören ve beni asla zorlamayan,yormayan bir çocuk oldu.
Küçükken marketin ortasinda durup dururken ağlardı ,sebepsiz. Sorardım ne oldu diye daha beter ağlardı. Bebek görmeye birileri gelmişti daha el kadar,aman Allahım sanki canından can kopuyor öyle bir ağlamak,aldık insanlari evde bıraktik dedik hasta galiba,doktora gidelim,arabaya bindik sustu. Yeni dogmustu düsünun ve kalabalıktan rahatsiz olup epey ağladi. Her gun disari cikardim,park bahce gezdi ve 2.5 yaşında sokakta çocuklara kardeş gel oynayalim diye yapisinca yarım gün anaokuluna başlattım. Oglum kızıma göre cok sakin uslu,uyumlu bir bebekti bence ama şimdi bu şekilde durum. Neyse ki konusarak ikna oluyor ama zaman alıyor,yoruyor. Bu sebeple hep sakinken kafam başlıyorum işlemeye. Benim sabırsız olduğum dönemlerde denemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…