Benim kızım bezliyken de bezi bıraktıktan sonra da kakayı hep zor yapıyordu.
3 yaş 2 aylıkken kendi isteğiyle bezi bıraktı ama kakası geldikçe bezimi bağla diyordu. Tuvalete yaparsa acıyacağını düşünüyordu.
İlk zamanlar dediği gibi yaptım kakası geldikçe bezini bağladım. Ama hep konuştum, krem sürelim acırsa yine bezini bağlarım söz dedim. Kakam geldi dediğinde tuvalete oturmadan krem sürdüm poposuna, kaka bitince de krem sürdüm, böyle böyle acı hassasiyeti kalmadı tuvalete yapmaya alıştı.
Ama hala dört beş günde bir yapar kakasını, sizin de dediğiniz gibi kan ter içinde kalır ıkınmaktan. Her gün hatırlatıyorum ama kendi kabul etmediği sürece çişini bile yapmaz. Evin içinde dolaşır şekilden şekile girer, takip ederim müdahale etmeden beklerim, en sonunda kakam var der hemen gideriz.
Siz de tuvalet öncesi ve sonrası krem kullanarak belki aşarsınız bu sorunu.
Vajinal yapışıklık konusunda da tamamen aynı durumdayız. Bir yaş öncesi üç kez elle açıldı kremler kullandık temizliğine dikkat ettik ama hep tekrarladı. Büyüdükçe bacaklarını açmaz oldu, hiç baktırmıyor. En son iki buçuk yaşındayken krem kullandım ama çok ağladı devam edemedik. Şimdi üç buçuk yaşında.
Şu an kapalı, çişini yapıyor, enfeksiyon hiç olmadı çok şükür ama kapalı işte.
Çocuk doktoru Ali Fuat Serpen çocukta herhangi bir ek sorun oluşturmuyorsa ergenliğe kadar beklenebilir diyor. Ergenlik döneminde hormonların etkisiyle açılma olabilirmiş.
Çocuk zaten şimdi korkuyor. Biraz daha anlayacağı yaşa gelince güvenilir bir çocuk cerrahına götürmek istiyorum. Devlet hastanelerindekiler maalesef hemen elle veya kesiyle açma derdinde çocuğun travmasını umursamadan.