- 19 Haziran 2013
- 1.298
- 1.282
- 333
Merhabalar, hemen konuya girmek istiyorum. Benim 3ay sonra 3yaşında olacak kızımla yazın tuvalet eğitimine başladık. Yani 2yaş 3aylık falandı. İlk gün bir iki kaçırma sonrası ikinci gün hiç kaçırmadan hep tuvaletine yaptı ve sonra ki günler kendi söyledi artık. Yani çok rahat bi şekilde öğrendi. Çişini yaparken farkına varmadan kakasınıda yapıyordu, baybay falan yapıyorduk gayet iyi ilerliyorduk. Balkonda kuvetinde suyla oynarken yanlışlıkla kakasını suya yaptı ve çok korktu, ben gayet sakin davranıp gülümsedim falan, o günden sonra tutmaya başladı. Bazen 7günde bir bazen 5günde..hergün geliyor ama evde dolanıp duruyor ağlayarak sonra aa kaka gitti diyor. 7.günde yaparken kan ter içinde, kedi doğum yapar ya öyle yerlerde kıvranarak ağlayarak yapıyor. Farklı bir kaç Dra götürdüm, iki defa lavman verdiler, ağrısını alan krem ve iyilesştirici kremler verdiler ve hepside biraz bekle düzelme olmazsa pedegogla görüş dedi. Son bir aydır artık çişinide tutamıyordu tuvaletini istemiyordu mecburen bez bağlamaya başladım. Yani 8aydır bez almazken yine bebek gibi başa dönüp bezlemeye başladım. Çok üzülüyorum haline asla kakayı kabul etmiyor, pedegog randevusu aldım ama yinede bir fikir, bir olumlu örnek verirsiniz diye yazmak istedim. Birde ilk doğduğunda vajinal yapışıklık farkettim ama pandemideki yasakların ilk günü doğduğu için kontrollere de gidemedik düzenli. 4.ayda götürdüm müdahale edip açtı dr, 2ay sonra tekrar kapandı yine açtı. Kısa bi süre sonra yine kapandı bu defa travma oluştu diye kremle açtım ve yine kapandı bende bıraktım artık. Çok üzülüyorum onun için.