- 24 Haziran 2023
- 1.669
- 5.897
-
- Konu Sahibi pink mother
Ben de bunu söyleyecektim. Özgüven anlamında da sıkıntı yaşıyor olması çok muhtemel. Burada sizin gerçekten tam anlamda akıl almayla ilerlememeniz lazım. Çok hassas bir konu. Sert davranmanız daha çok savunmaya geçip karşıt tepki oluşturmasına neden olur. Hatta inatlaşarak daha da bağlanabilir bu duruma. Arkadaş çevresine özellikle dikkat edin. Sosyal medya kullanımına da. Dövüş sporlarına yazdırılması söylenmiş ama ben bunu doğru bulmadım. Paikiyatristin de yardımı dokunur mu bilemiyorum psikolog daha iyi olabilir. Ve gittiğiniz psikoloğu da çok ama çok iyi araştırın. İyi birine görünmek de çok önemli.Ogretmenim. Bu gibi cocukla cok karsilastim. Dis gorunusune guvenmeyen, hoslandigi erkek ona karsilik vermeyince durumu dis gorunusune baglayan ve bu yuzden bilincaltinda erkeklere ve erkeklerin "karar alma", "adim atma, olayi baslatma" gucune hayran olan kiz cocuklarimiz bu tip dusuncelere kapilabiliyor. Her kendini erkek gibi gosteren ogrencimin yakin arkadaslariyla ya da direkt kendisiyle hissettirmeden sohbetler ettim ve bu kaniya vardim. Kendini "guzel" bulmayan kiz cocuklarimiz erkeklesme icgudusuyle kendi kendini manipule edebiliyorlar, nasil olsa beni erkekler begenmiycek mantigiyla. Hatta bu kizlarda genel olarak sey vardir, takim sevdasi, genelde futbol ya da futbolcular. Belki farkli bi acidan bakmayi saglar diye yazdim.
Once hormonlarina baktirin sonra da terapilere baslayin bence. Yasinin oldukca kucuk olmasi elinizi kolunuzu baglamis. 17-18 olsa evet resit bir birey kendi kararini versin fakat hala cocuk sayilan yasta bunun ne ustune abarti bi sekilde dusup cocugu urkutun, ne de basibos birakin. Sakin olmanizda fayda var.
Aile tesetturluyse ve kiz cocugunun giyimi kisitlaniyorsa, cevresinden ya da sosyal medyadan gorduklerini yapmak isteyip yapamadiginda ve tesetture yakin giydiriliyor, gelecekte de o tip kiyafetler giyme zorunlulugu oldugunu dusunuyorsa da otomatik olarak beyni karsi cinsin hayat tarzini daha sevilir kiliyor olabilir cocugun gozunde.Ben de bunu söyleyecektim. Özgüven anlamında da sıkıntı yaşıyor olması çok muhtemel. Burada sizin gerçekten tam anlamda akıl almayla ilerlememeniz lazım. Çok hassas bir konu. Sert davranmanız daha çok savunmaya geçip karşıt tepki oluşturmasına neden olur. Hatta inatlaşarak daha da bağlanabilir bu duruma. Arkadaş çevresine özellikle dikkat edin. Sosyal medya kullanımına da. Dövüş sporlarına yazdırılması söylenmiş ama ben bunu doğru bulmadım. Paikiyatristin de yardımı dokunur mu bilemiyorum psikolog daha iyi olabilir. Ve gittiğiniz psikoloğu da çok ama çok iyi araştırın. İyi birine görünmek de çok önemli.
bu nasıl bir yorum böyle?Aile tesetturluyse ve kiz cocugunun giyimi kisitlaniyorsa, cevresinden ya da sosyal medyadan gorduklerini yapmak isteyip yapamadiginda ve tesetture yakin giydiriliyor, gelecekte de o tip kiyafetler giyme zorunlulugu oldugunu dusunuyorsa da otomatik olarak beyni karsi cinsin hayat tarzini daha sevilir kiliyor olabilir cocugun gozunde.
Siz boylesiniz demiyorum, bu da ciddi bir etken.
bana da buna benzer bir durum olmuştu. hoşlandığı çocuktan ilgi görememe urumları olabilir.Ogretmenim. Bu gibi cocukla cok karsilastim. Dis gorunusune guvenmeyen, hoslandigi erkek ona karsilik vermeyince durumu dis gorunusune baglayan ve bu yuzden bilincaltinda erkeklere ve erkeklerin "karar alma", "adim atma, olayi baslatma" gucune hayran olan kiz cocuklarimiz bu tip dusuncelere kapilabiliyor. Her kendini erkek gibi gosteren ogrencimin yakin arkadaslariyla ya da direkt kendisiyle hissettirmeden sohbetler ettim ve bu kaniya vardim. Kendini "guzel" bulmayan kiz cocuklarimiz erkeklesme icgudusuyle kendi kendini manipule edebiliyorlar, nasil olsa beni erkekler begenmiycek mantigiyla. Hatta bu kizlarda genel olarak sey vardir, takim sevdasi, genelde futbol ya da futbolcular. Belki farkli bi acidan bakmayi saglar diye yazdim.
Once hormonlarina baktirin sonra da terapilere baslayin bence. Yasinin oldukca kucuk olmasi elinizi kolunuzu baglamis. 17-18 olsa evet resit bir birey kendi kararini versin fakat hala cocuk sayilan yasta bunun ne ustune abarti bi sekilde dusup cocugu urkutun, ne de basibos birakin. Sakin olmanizda fayda var.
Şu an ergenliğin başında cinsiyetini ve cinselliği keşfetme aşamasında bazen gelip geçici hevesler de olabiliyor ama belkide gerçekten ruhu öyle hissediyor çocuk ergen psikiyatrisine götürün gerekli hormon testleri de yapılsın endokrinoloji de sonrasında doktorlar yönlendirir zaten sizi ve cinsiyet değiştirmek tü kaka bir durum değil anlayış gösterin ona yoksa ters teper.Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
13 yaşındaki bir çocuğun daha önce sinyal vermesi gerekirdi. Siz nasıl görmediniz? Erken fark edilen durumlarda terapi ve takviyelerle tedavi olan öğrencim olmuştu ama bu dediğim aşama 7-8 yaş. Hiç terapiste vs gittiniz mi?Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Sakin olun ve hemen yardım alın. Belki de sadece özentiden ibarettir. Ablam da ağır ergenlik geçirdi ve bir dönem saçını erkek gibi kestirdi erkeksi tavırları vardı sonra kendiliğinden geçti hepsi şuan aşırı bakımlı süslü bir kadın.Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Hedef gostermek? Benim kafam oyle kotuluklere calismaz hanimefendi. Gozlemlerime dayali yorumumu yaptim.bu nasıl bir yorum böyle?
bir kitleyi nasıl hedef gösterirsiniz?
Olsun en azından hızlıca aksiyon almışsınız, tebrik ederimŞu an psikiyatrideyiz..Doktorun yanında bile sözle beni hırpaladı ters ve beni yanıltan konuşmalar yaptı..doktor konuşuyor şu an. Birazdan ben gireceğim. Sinirlerim pert durumda..Ona sakin yaklaşıyorum ama içimde fırtınalar..
Baktım ama herşeyi ingilizce takip ediyor yazıp çiziyor..Türkçe kullanmıyor hiçbirşeyi..Bu çocukta regl den sonra yoğun utanç başladı ve erkekliği bundan kaçış olarak görüyor bence..Daha bu kış minnoş tokalar sipariş etti internetten kendi isteyerek..pembe çanta aldı..ne olduysa regl den sonra oldu son 6 aydır.
Imkani yok hemcinsinden hoslanmamasi. Erkege benzeyip erkekten hoslanacak degil ya? Sizden korktugu icin yalan soyledi. Daha cok bagiracak daha cok kizacaksiniz. Neden size guvenip anlatsin ki? 6 yasindan beri hic mi dikkat etmediniz? Cocuklar hep ihmal ediliyor bosanirken buyuk ihtimal esinizle cok kavga yaparken cocugunuzla fazla ilgilenmediniz.
İnanır mısınız ben de 13-14 yaşında öyleydim çok iyi hatırlıyorum 7'ye gidiyorum sanırım hırkamı omzuma atıyordum erkek gibi gece yattığım zaman bir kız arkadaşım vardı onu düşünüyordum hatta inanmazsınız o yanıma oturduğu zaman bir şeyler oluyordu bana böyle o gün demiştim ki sanırım ben gerçekten erkek olacağım. Şu an 24 yaşındayım gayet dişi özelliğini en fazla şekilde yaşayan biriyim gayet kadınsı biriyimMerhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Baba olmadığı için böyle bir güce hayıflanıyor olabilir. Bence spora yönlendirin, kaslarını güçlendirsin gerçekten. Kendini güçlü hissetsin. Bu duyguları zamanla değişebilri de değişmeywdebilir. Onu her koşulda sevdiğinizi muhakkak bilsin. Bazen hatalı konuşabileceğinizi ve söylediklerinizin onu üzebileceğini ama ne olursa olsun her an onu çok sevdiğinizi bilmesini sizinle herseyi konusabileceğini söyleyin.İnanın çok zor bir durum.. Başa gelmeden anlaşılmıyormuş.Bende sizler gibi saygı duyuyordum trans bireylere. Ama anne olunca olay bambaşka. Dünyam kararmış durumda..Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (yalan söylemediyse tabi)..
Psikiyatrist ikimizlede ayrı konuştu. 18 e kadar bu konuda beklenmeli geçiş süreci olabilir dedi..Psikoterapi önerdi ve trans konularındaki sosyal medya gruplarından uzak tutun dedi..Şu an baskılamayın ama onayda vermeyin dedi.Rehber bir tanıdık bu konuda uzman biri varmış onunla online terapi ayarladı..Görüşeceğim kendisiyle bakalım..