- 13 Mart 2015
- 4.133
- 7.499
- Konu Sahibi pink mother
Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Annesi öncelikle sakin olmaya çabalayın. Çocuğunuzun üzerine gitmeyin. Ergenlik döneminde farklı hissetmesi çok normal. Zamanla hislerini daha iyi anlayacak ve ona göre bir hayat çizecektir. Belki de özendiği şey ‘erkeklere’ tanınan imtiyazlar olabilir. Farkında olmayabilir. O yaşlarda ben de böyleydim, hatta bir dönem (1 sefer) lisede saçlarımı kısacık kestirmiştim ve joleleyip dikerdim. (Saçları öyle kestirmek kendi isteğim değildi aslında, beğendiğim bir modeli kuaför becerememişti ve acayip kısa saçma bir şey olmuştu, ben de böyle kullanmıştım) erkek gibi yürürdüm, kızlarla çok fazla arkadaşlık etmezdim, etek giymezdim, erkeklere tanınan o ayrımcılıklara özenirdim. Erkekler adet olmazdı, erkekler istediği gibi davranırdı vs vs sonra zamanla geçti, üniversiteye geçtim, saçlarım o zamana kadar uzamıştı zaten ama baya uzattım, makyaj yaptım, etek giydim vs kadın kimliğimle barıştım ve onu sevmeyi öğrendim. aslında istediğim şeyin o imtiyazlar olduğunu anladım. Ha aslında ben hep farkındaydım ama isyankar bir dönemdi, asla erkek gibi hissetmedim, hadi erkek olayım demedim ama erkek olarak doğsaymışım dedim.
Öte yandan çocuğunuzda böyle olmayabilir. Lütfen bir uzmandan destek alın, düzenli terapiye gidin, hormonlarına baktırın ve çocuğunuza zaman tanıyın. Bir dönem angelina ve Brad çiftinin ilk biyolojik çocukları da öyleydi. Şimdi kendi adını ve kendi cinsiyetini kullanıyor. Resimlerine haberlerine bakabilirsiniz.