- 13 Mart 2015
- 4.133
- 7.499
-
- Konu Sahibi pink mother
Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Aynen. Iki yuzluluk degil ve her toplumsal olaya tepki gosterecek ya da destekleyecek degiliz.Bu konu minvalinde olumsuz fikrimi beyan etmem,köstek olmam ama destekledigimi de soylemem.Başıma gelmesini istemem,normallestiremem.
Konu sahibinin yerine kendimi koydum iki oglum var.Aynen ben de delirecek gibi olurdum.Insallah ergenligin etkisidir.Profesyonel destekle atlatır.Kolayliklar diliyorum konu sahibine.
Ne güzel yazmışsınız..Ayrıca teşekkür edesim geldi.Baba sadece suçlamayı bilen kavgacı hasta bir kişilik.Hayatımızda hiçbir yardımı yok bilakis köstek olabilecek bir rolde.Üstümdeki yüke böyle bir travmanın eklenmesi hiç tercih edilecek bir durum değil inanın..tekrar teşekkürler
Öncelikle sakin kalmaya çalışın. Şu yaşım oldu (36), travmatik büyüyen bir çocuk olarak hala hata yaptığımda annem beni sevmeye devam ediyor mu diye gözlemlerim. O bunu bu farkındalıkla yapasa da sizin tavrınızdan olumlu-olumsuz hisleri muhakkak alacaktır. Anlattığınıza bakılırsa ‘güç’ kavramı için bunu istiyor. Evde erkek figürü yoksa, babası olacak adam elini eteğini üstünüzden çekip, yavruya güvende değiliz, başımızda erkek yok, erkek olsaydı ailemizde daha farklı hisssederdim.. duygusunu verdiyse ki ben öyle algıladım, terapist çözülebilir (bu çözülecek bir şey değil demeyin lütfen; hormonal bir durumdan daha çok bir tercih gibi duruyor).Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
pedagogla görüşmeniz lazım baskı yapmayın kırıcı sözler kullanmayın anlaşılan hassasMerhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Psikoloğa götürün ve ben bu gibi durumların hormon sorunlarından da olabileceğini düşünüyorum yine psikologdan da fikir alarak testler de yaptırabilirsiniz.Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Benim bir arkadaşımın kızı da bu şekilde, aynı bu yaşlarda erkek olmak istediğini söylemişti. Onun da annesi babası boşanmıştı. Belki baba figürü eksikliği buna yol açmıştır. İçten içe anneyi koruyup kollamak istiyordur. Sakin olun öncelikle, çok aşırı tepkiler vermeyin. Onu anlamaya çalışın.Translık tartışma platformu değil burası. Bu tarz yorumlara hiç girmeyin.Konu bambaşka.Konuyu saptırarak çocuğumun tedavi sürecindeki yardım ellerini baltalamayın.
Şu an psikiyatrideyiz..Doktorun yanında bile sözle beni hırpaladı ters ve beni yanıltan konuşmalar yaptı..doktor konuşuyor şu an. Birazdan ben gireceğim. Sinirlerim pert durumda..Ona sakin yaklaşıyorum ama içimde fırtınalar..Benim bir arkadaşımın kızı da bu şekilde, aynı bu yaşlarda erkek olmak istediğini söylemişti. Onun da annesi babası boşanmıştı. Belki baba figürü eksikliği buna yol açmıştır. İçten içe anneyi koruyup kollamak istiyordur. Sakin olun öncelikle, çok aşırı tepkiler vermeyin. Onu anlamaya çalışın.
Kaslı olmak istemesi güçlü olmak istemesi bir işaret bence. Dövüş sporlarından birine yazdırırdım ben olsam. İstediği gibi giyinmesini destekleyin. Ben de liseye geçerken saçlarımı erkek gibi kestirmiştim. Erkek bir sinema karakterine özeniyordum. Erkeksi kıyafetler giydim hep üniversiteye kadar. İlk ve orta okulda fazlaca zorbalandım. Bunu çözmek için psikolog yardımı alın bence. Bakalım altında yatan neden nedir? Psikolog sizi yönlendirecektir zaten hastane ile ilgili.
Trans çocuk yoktur. Siz iyi misiniz ya? Çocuk çocuktur!trans bir çocuğunuz olabilir, 13 yaş bunu fark etmek için geç bir yaş değil. ama aynı zamanda sadece cinsiyetleri, cinsiyet rollerini anlamaya yeni başladığı için kafası da karışık olabilir. kimlik arayışı yaşıyor olabilir. ben erkeklerin ne kadar imtiyazlı olduğunu, kız çocuğu olduğum için baskı gördüğümü fark etmeye başladığımda erkek gibi davranıp giyinmeye çalışmıştım senelerce. sanki ben kız gibi davranmazsam ben de imtiyazlara sahip olurum gibi geliyordu. (aynısını birçok kişinin yazması çok üzücü)
her durumda da anlamaya çalışıp destek olmalısınız. bir sorunu varmış gibi hissettirmek yerine bu konularda deneyimli bir uzmana yönlendirmek bence yapılacak en doğru şey.
Sakin olun lütfen. Yaşı , ergenliği zor süreçler bunlar. Siz anne olarak üzgünsünüz ama kızınızında içinde ne fırtınalar kopuyordur. Kimlik karmaşası , özenme bu tür durumlar yaşanabiliyor. Süreci doğru yönetmek gerekiyor. Ne aşırı gevşek ne aşırı stresli. Kendinizi yıpratmayın.Şu an psikiyatrideyiz..Doktorun yanında bile sözle beni hırpaladı ters ve beni yanıltan konuşmalar yaptı..doktor konuşuyor şu an. Birazdan ben gireceğim. Sinirlerim pert durumda..Ona sakin yaklaşıyorum ama içimde fırtınalar..
Sakin olun tabi ki en iyisini yapıyorsunuz evladınızı kaybetmeyin. Bir tanecik o. Bu fırtına dinince siz yine birbirinize sarılacaksınız.Şu an psikiyatrideyiz..Doktorun yanında bile sözle beni hırpaladı ters ve beni yanıltan konuşmalar yaptı..doktor konuşuyor şu an. Birazdan ben gireceğim. Sinirlerim pert durumda..Ona sakin yaklaşıyorum ama içimde fırtınalar..
Trans çocuk dememiş. Trans çocuğunuz olabilir demiş. Yetişkin bir trans birey annesi için yine çocuğu oluyor ondan bahsetmiş.Trans çocuk yoktur. Siz iyi misiniz ya? Çocuk çocuktur!