- 14 Haziran 2019
- 14.485
- 70.270
-
- Konu Sahibi pink mother
Tesettürlü aileler değil bahsedilen. Çocuk tesettüre zorlanıyorsa böyle bir çıkış bulabilir deniyor. Baskıyla tesettüre sokulan çocuklar yok mu?herkes neyin neoluğunu biliyor ,bilinçli yapıldığını da adım gibi biliyorum
bu zihniyetlerle çok beraber yaşadım
kurduğu cümlelere kadar bilirim
sinirlenmkte haklıyım
tek tarflı yorum çünkü,bir kesimi anlatıp diğer kesimi de anlatsa idi sorun olmazdı
ama bazıları takık malesef dönüp dolaşıp konuyu tesettürlü ailelere getirirler
neyse uzatmayayım.
13 yaşındaki bir çocuğun daha önce sinyal vermesi gerekirdi. Siz nasıl görmediniz? Erken fark edilen durumlarda terapi ve takviyelerle tedavi olan öğrencim olmuştu ama bu dediğim aşama 7-8 yaş. Hiç terapiste vs git
hem fikiriz ama konu tek taraflı ele alındığı için tepkim bunaTesettürlü aileler değil bahsedilen. Çocuk tesettüre zorlanıyorsa böyle bir çıkış bulabilir deniyor. Baskıyla tesettüre sokulan çocuklar yok mu?
Yada sen kızsın çıkamazsın, yapamazsın, onu giyemezsin denen çocuklar yok mu?
Bizim üniversitede böyle kızlar vardı ailesinden uzakta başka bir hayat kurmaya çalışan.
Çocuğu kendi yaşam tarzımıza zorlamamalıyız.
Burada sizde rockçı, alkol alan ailelere saydırdınız. Ben ama vay ne dediniz benim çocuğuma demiyorum. Benim çocuğum bahsettiğiniz alkol alan ailede büyüyor mesela size göre sanırım benim çocuğuma da yazık değil mi?
Eğer siz çocuğunuzu muhafazakar yaşama zorluyorsanız sizin çocuğunuza yazık ben çocuğumu hayır alkol alacaksın bizim gibi yaşayacaksın diye zorlarsam da benim çocuğuma yazık.
Konu çocukların kendi hayat tarzlarına müdahale etmememiz. Edemeyiz etmemeliyiz.
Anneyim bende sizi anlayabiliyorum ama birden değişti diyorsunuz etkilenmiş olabilir birşeylerden,psikolojik destek almanızı öneririm.Çok naif bir kız..Bu işte bir iş var..Zamanında bts grubunu falan takip ediyordu. Bu durumonların eseri olabilir Yahut boşanmış olmak ve benim yaşadığım zorlukları gördüğünden.Ama her halükarda bu kız bunlara yönelecek bir kız değildi.Çıtır pıtır naif bir kız bunu durduk yere istiyor olamaz..Translığa hemen boyun eğip kabullenme aşamasında olduğumu düşünmüyorum.13 yaşında bunu kabul edip saygı duymak bence ona yapılmış en büyük hata ve bencillik olur..Kanım dondu.Allah düşmanımın başına bile vermesin diyorum düşünün.Ve şu an aklı başında destekler çok kıymetli gerçekten..Nereden başlamalıyım bilemiyorum..psikolog mu endokrin mi psikiyatri mi..kaleminize sağlık arkadaşlar şimdiden
Acilen terapiste gitmeniz lazım. Biz burda ne desek olmaz şimdi. Belki kendi içinde aşamadığı bir şeyler var, belki sosyal medyaya birileri ona farklı şeyler empoze ediyor. BilemeyizHayır küçükken barbie bebeklerle oynar onlara kıyafet tasarlayan,arkadaşları kız olan ve bugüne dek bu anlamda hiç belirti vermeyen bir çocuk..Bir kaç ay evvel ergenliğe girişle beraber bedenindek değişimle beraber kız sıfatından utanç duymaya başladı..O günden sonra saçını kestirdi kısacık,Erkek kıyafetleri giymeye başladı.O dönemde bir erkek çocuğa aşık olduğu ve dikkate alınmadığını öğrendim öğretmeninden.Daha sonrasında bu çocuğu bir kaç kez telaffuz ettiğinide duydum..
Sadece istediginizi duymak istiyirsaniz yazmayin buraya. Burada herkesin fikri ve dusuncesi gecerli. Isteseniz de istemeseniz de. Ama bu tutumla degistiremezsiniz kizinizi ben soyleyim..Lutfen konu çözümü yerine bilip bilmeden yargıçlaşıp yargı teşhis dağıtmayı bırakın.Buna ihtiyacım yok.
Hemen psikolojik destek alsın geç kalmadan. Bu tercih için daha çok erken değil mi ya ?Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Lütfen, unutmayın o henüz 13 yaşında. Ona ne olmak istediği konusunda biraz alan tanıyın. Kendisini keşfetsin. Ona kızmayın küsmeyin. Saçlarını kestirsin, istediği gibi giyinsin. Tabi saçlarını boyatmasın, dövme piercing yaptırmasın henüz ama kendisini tanımasına izin verin.Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Neden çocuğu kıyamet kopmuş gibi hemen psikiyatriste götürdünüz ki? Elbette ters davranır.Şu an psikiyatrideyiz..Doktorun yanında bile sözle beni hırpaladı ters ve beni yanıltan konuşmalar yaptı..doktor konuşuyor şu an. Birazdan ben gireceğim. Sinirlerim pert durumda..Ona sakin yaklaşıyorum ama içimde fırtınalar..
Ya kusura bakmayın halbuki yaz var kış var di mi 18 yaşında götürürdük! ..
Neden çocuğu kıyamet kopmuş gibi hemen psikiyatriste götürdünüz ki? Elbette ters davranır.
Makası eline alıp kendisini eşek traşı yapmasaydı kızmazdım bu kadar :/ sokakta gören deli sanacak düşünün saçın halini..Beline kadar ahenkle dans eden saçlardan sonra bu manzarayı hazmetmek o kadar kolay olmuyor gerçekten..Lütfen, unutmayın o henüz 13 yaşında. Ona ne olmak istediği konusunda biraz alan tanıyın. Kendisini keşfetsin. Ona kızmayın küsmeyin. Saçlarını kestirsin, istediği gibi giyinsin. Tabi saçlarını boyatmasın, dövme piercing yaptırmasın henüz ama kendisini tanımasına izin verin.
O çünkü 13 yaşında ve kim olduğunu anlamaya çalışıyor. O kim olmaya karar verirse versin onu seveceğinizi ona söyleyin. Bunu duymaya ihtiyacı var.
Ona söyleyeceğiniz tek şey "Başkalarına zarar vermediğin sürece. Kendini keşfetmene izin veriyorum. Sana ve isteklerine saygı duyuyorum. Ancak bu bir süreç olacaksa, ikimizin de bu sürece uyum sağlayabilmesi icin bir uzmanla görüşmesi gerekiyor" diyin. Ona asla deli muamelesi yapmayın, o kendini kesfetmek isteyen bir cocuk sadece ve sizden destek istiyor
Terapist ayarladım yarın terapiye başlayacaklar..Kızımda bundan gayet memnun oldu..Ben kızıma son zamanlarda kıyafet konusunda hiç karışmıyordum ama saçını eşek traşı edince bende tel koptu..Yani herşeyin bir dur dediği nokta oluyor,bu da beni alarma geçiren şey oldu ve ağzından o sözler döküldü..Umarım terapimiz güzel sonuçlanırTrans bireyler vardır, çocuğunuz samimi olarak öyle hissediyor olabilir ama düşük bir ihtimal. Ergenliğe giren genç kızlar vücutlarındaki değişimlerle birlikte utanç hissediyorlar. Toplumun baskısı, beklentisi ve artık erkeklerden "daha güçsüz" olmaları da tuzu biberi oluyor. Birçoğu anksiyete yaşıyor. Son zamanlarda trans bireylerin medyada daha görünür olması, toplumda daha çok kabul görmeleri vücudu hakkında özgüvensizliği olan kız çocuklarını cinsel kimliklerini sorgulamaya itebiliyor. Cinsel kimliğinden emin olmayan veya vücut dismorfisi yaşayan kız çocukların nüfus içindeki oranı son zamanlarda patlama yaşıyor.
Kızınız gerçekten böyle hissediyor olabilir çünkü dediğim gibi, trans bireyler varlar. Neredeyse insanın var olduğu zamandan beri varlar hem de. (Bilimsel değil diyenler neye göre diyor bilmiyorum bu yüzden.) Bu demek değil ki kızınız da %100 öyle ve bu yaşta kendi başına karar alıp geri döndürülemeyecek bir tedavi sürecine girmeli. Doğru olan üstüne varmamanız, inatlaşmamanız, kızsı olmaya zorlamamanız. Güvenlik çerçevesinde rahat bırakmanız iyi olur. Bu durumu fazla marjinalleştirmeden hem siz hem kızınız birer psikologla görüşürseniz ikiniz için de sağlıklı bir sonuca varılır diye düşünüyorum, öyle ya da böyle
Bilimsel değil çünkü iki cinsiyet var ve bu cinsiyeti biz değil doğa/tanrı/evren neye inanıyorsanız o daha biz embriyo iken belirliyor ve bu değişmez bir şey. Kromozomlarınızda bulunan bu bilgiye göre vücut buna göre hormon salgılıyor. Cinsel yönelim ile cinsiyet ayrı şeyler. Erkek/kadın prototipi toplumsal bir kod. Bir erkek etek giymek istiyor diye kadın olamaz mesela. Kadının etek gitmesi toplumsal bir kod cinsiyetle/biyoloji ile ilgisi yok.Trans bireyler vardır, çocuğunuz samimi olarak öyle hissediyor olabilir ama düşük bir ihtimal. Ergenliğe giren genç kızlar vücutlarındaki değişimlerle birlikte utanç hissediyorlar. Toplumun baskısı, beklentisi ve artık erkeklerden "daha güçsüz" olmaları da tuzu biberi oluyor. Birçoğu anksiyete yaşıyor. Son zamanlarda trans bireylerin medyada daha görünür olması, toplumda daha çok kabul görmeleri vücudu hakkında özgüvensizliği olan kız çocuklarını cinsel kimliklerini sorgulamaya itebiliyor. Cinsel kimliğinden emin olmayan veya vücut dismorfisi yaşayan kız çocukların nüfus içindeki oranı son zamanlarda patlama yaşıyor.
Kızınız gerçekten böyle hissediyor olabilir çünkü dediğim gibi, trans bireyler varlar. Neredeyse insanın var olduğu zamandan beri varlar hem de. (Bilimsel değil diyenler neye göre diyor bilmiyorum bu yüzden.) Bu demek değil ki kızınız da %100 öyle ve bu yaşta kendi başına karar alıp geri döndürülemeyecek bir tedavi sürecine girmeli. Doğru olan üstüne varmamanız, inatlaşmamanız, kızsı olmaya zorlamamanız. Güvenlik çerçevesinde rahat bırakmanız iyi olur. Bu durumu fazla marjinalleştirmeden hem siz hem kızınız birer psikologla görüşürseniz ikiniz için de sağlıklı bir sonuca varılır diye düşünüyorum, öyle ya da böyle
Acaba özendiği şey güç mü? Böyle mi sembolize ediyor? Bir psikologla görüştürün kızınızı. Ne olursa olsun yanında olmalısınız.İnanın çok zor bir durum.. Başa gelmeden anlaşılmıyormuş.Bende sizler gibi saygı duyuyordum trans bireylere. Ama anne olunca olay bambaşka. Dünyam kararmış durumda..Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (yalan söylemediyse tabi)..