Kızım erkek olmak istiyormuş acil yardım..deliricem

Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuş:KK43:Allah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi:KK43:
Çocuğunuz internette nelere bakıyor.Kimlerle arkadaşlık ediyor hiç ilgilendiniz mi ? Bugüne kadar.

Bu yıl en az üç (sadece üçü bundan bahsetti direkt olarak) öğrencim bu düşüncede idi.
Kesinlikle bireysel olarak seçimlere saygı duyuyorum. Ancak bir kısmının da izlediği içeriklere özendiklerini gözlemledim. Bu yüzden olumsuz bir yansıtma yapmayın lütfen. Kimlik karmaşası yaşaması çok olağan ve nihayetinde kendi kimliğini yarattığında bunu kabul etmeniz gerekecek. Ağlamanız, üzülmeniz onun sizden bağımsız bir birey olacağı gerçeğini değiştirmeyecek.
Tek tavsiyem biraz içerik kontrolü (malesef çocukları etkileyecek şekilde yaygın) ve hem sizin kabullenmeniz, hem onun kendini daha iyi tanıması için bu alanda çalışan bir destekçi.

+ olarak, küçük yaşta anne babası ayrılmış biri olarak da hiç öyle minnoş kız olamadan direkt evdeki çoğu şeyi çekip çeviren, genelde erkeğe yakıştırılan işleri halleden, o eksikliği bir şekilde kendi kendine doldurmaya çalışan evin erkeği konumuna geldim. Hoş mu değil, tamamen annemi ve kendimi koruma güdüsü sanırım. Bu açıdan da bakabilirsiniz belki.

Merhaba bende bir egitimci olarak yaşadığınız bu durumu sıklıkla gözlemliyorum ,özellikle son dönemlerde Tv'de izledikleri malum platformdaki diziler etki altına almaya başardı gençlerde bir akım haline geldi hatta popülaretesi bile artıyor biliyoruz ki lgbt derneği çok ciddi fonlaniyor muhtemelen kızınız bu durumu sosyal medyadan birisi ile paylaşmış yada paylaşacaktır onlar kızınıza ulaşmadan sizin yapacağınız ilk şey onun yanında olduğunuzu belirleyerek cok ciddi bir uzman desteği almanız tabi kendi seçimi kendi kararı diyen yozlaşmış kendi dininden ve kültüründen bir haber kişilerden bahsetmiyorum bı durumu normal görmeyen bozulmuş bir algı olarak görebilen bir uzmandan yaşadığınız şehir söylerseniz sizi belki yonledirecegim psikolog ergen uzman olabilir

6 Yaş diyor ama bu kışa kadar böyle bir durum yoktu..O dönemlerdeki küçük özentilerini şu anki ısrarcı halini desteklemede kullanıyor bence.O dönemki düşündükleriyle bu bambaşka aslında..Neden derseniz..; Geçen yaza kadar mağazada özellikle elbise seçen kendisi idi..küçükken kamyonla değil barbielerle oynar onlara elbiseler tasarlardı..Pantolon giymekten hoşlanmayan bir kızdı bu seneye kadar..Küçükken bir erkek çocuğundan hoşlandığını hatırlıyorum mesela.Tüm geçmişi gözden geçiriyorum duyduğumdan beri ve az buçuk analizlerimi yapıyorum şu anda.Bu çocukta ergenlik bunalımı var kesinlikle. Fakat çok kritik aşamada.Yarına randevu aldım psikiyatristten..İnşallah çözeceğim bunu uzun bir yol olsada..zor olsada..:KK43:

Son düzenleme:
Yakın bir tanıdığımın kızı da aynen böyleydi. Anne ve baba boşanmıştı. Kız zaten baba yokluğu yaşarken bir de annesinden yeterli ilgi ve sevgiyi göremiyordu ve bu durum bir kaç yıl sürdü. O dönemde saçını kısacık kestirip vücut tüylerini asla kesmiyor, erkek gibi giyiniyordu. Şimdi ise saçlarını uzattı, güzel elbiseler giyip makyaj yapıyor. Umarım sizde de durum geçici olur. Mutlaka bir uzmandan destek alacaksınızdır ama onun rol modeli sizsiniz o sebeple daha fazla özen, daha fazla destek, daha fazla ilgi göstermeli birlikte olduğundan çok daha fazla vakit geçirmelisiniz.

Kesinlikle bir özenti ve ergenlik bunalımı birleşimi..Benim kızımda herşeyin derinine inme ve o role bürünme özelliği var çünki küçükkende bazu rolleri fazla içselleştirirdi..Dönem dönem farklı sanal kahramanlara özendiği ve bundan sonra o kişi olmaya karar verdiği olurdu..Ancak bunlar daha masumane oluyordu ve yaş itibariyle..Şimdiki beynimi yerinden oynatacak cinsten oldu gerçekten . Çünkü benim kızım erkek gibi değildi..

Özellikle bu durumlarla ilgili eğitim aldım. Çünkü lise öğretmeniyim ve bu durumlarla ve sorularla çok karşılaşıyorum. Uzmanlar bu durumları ya çocuklukta yaşanılan durumlara ya da ergenlik döneminde arkadaş çevresi veya sosyal medyada karşılaşılan paylaşımlara bağlıyorlar. Eşinizden bosanmissiniz size psikolojik ya da fiziksel şiddet gosteriyor muydu? Kızınız sizin güçsüz babanın güçlü olması ve size şiddet uygulamasından dolayı sizi ve kendini koruma içgüdüsü ile bu şekilde dusunuyor olabilir. Ya da dediğim gibi sosyal medyadan takip ettiği iceriklere ve arkadaş çevresine dikkat edin. Muhakkak uzman desteği alın ve bu stres ve kaygınızı kızınıza yansıtmayin, aşırı tepki ve yasaklar çözümü daha da zorlaştırır
keşke gerçek bir eğitim alsaydınız
konu sahibi siz de mümkünse ülke dışında bir psikiyatrist bulun

Merhaba bende bir egitimci olarak yaşadığınız bu durumu sıklıkla gözlemliyorum ,özellikle son dönemlerde Tv'de izledikleri malum platformdaki diziler etki altına almaya başardı gençlerde bir akım haline geldi hatta popülaretesi bile artıyor biliyoruz ki lgbt derneği çok ciddi fonlaniyor muhtemelen kızınız bu durumu sosyal medyadan birisi ile paylaşmış yada paylaşacaktır onlar kızınıza ulaşmadan sizin yapacağınız ilk şey onun yanında olduğunuzu belirleyerek cok ciddi bir uzman desteği almanız tabi kendi seçimi kendi kararı diyen yozlaşmış kendi dininden ve kültüründen bir haber kişilerden bahsetmiyorum bı durumu normal görmeyen bozulmuş bir algı olarak görebilen bir uzmandan yaşadığınız şehir söylerseniz sizi belki yonledirecegim psikolog ergen uzman olabilir
Sonuna kadar katılıyorum. Maalesef bu konu ile ilgilenen psikologların sayısı o kadar az ki. Ama kendilerine gercekten cok ihtiyac var. 😥

Çaktırmadan sosyal medya hesaplarını inceleyin. Tahmin ediyorum ki trans arkadaşlar edindi.
Trans olan arkadaşlarım oldu üniversitede okuldan sohbet ettim detaylı da konuştum severim de karakterlerini. Hala ara ara konuştuğum arkadaşım vardır, iş sebebiyle de.
Onlar bile eskiden gerçekten böyle hissedenlerin içten geldiğini söyleyip suan ki mevcut dönemde bir çok çocuğun arkadaş kurbanı, özentilik kurbanı olduğunu söyler.
Ona belli etmeden telefonuna bakın. 18 yaşında birey olsa telefonu ellemeyin derdim ancak çocuk küçük daha.
Bakın kimleri takip ediyor kimlerle konuşuyor. Nedir ne değildir

Psikolojik olduğunu düşündüm, özenme veya ilgi çekme amaçlı olabilir.
Üzücü.
Fakat şuna dikkat çekmek istedim, trans bireylere saygı duyduğunuzu söylemişsiniz ama başa gelince öyle olmadığını da...
Demekki kuru kuru saygı duyuyorum demekle olmuyor, onların hakkını savumak uğruna sürekli reklam yapmaya ve algı yaratmaya çalışanlar aslında çok ikiyüzlü.
Sizin özelinize değil sadece bu yorumum.
İnsanlar birşeyleri desteklerken veya birşeylere karşı dururken empati yapmalılar.
Linç yerim şimdi. Ama umrumda değil elbette.

Umarım kızınız geçici bir bunalım yaşıyordur. Umarım zor şeyler yaşanmadan bu durumu atlatır.

İki yüzlülük değil. Kendi çocuğunun trans olmaya karar vermesi bu yola girmesi hem aile hem çocuk için çok sancılı bir süreç. Ay saygı duyuyorum yaşasın hadi trans ol ile bitmiyor olay.
Çocuğumuz grip olunca üzülüyoruz parmağı kanasa canımız yanıyor.
Üniversite tercihleri için karnımıza ağrılar bir giriyor.
Cinsiyet değiştirmek başlı başına hayatının en büyük olayı. Çocuğunun bu süreçte nasıl bir bunalım yaşayacağı toplumdan kabul görüp görmeyeceği babasının ne tepki vereceği babasının vereceği tepkiden yine çocuğun gireceği bunalım.
Anne ne yazık ki her şeyi adım adım düşünen kişi burada.
İlla ki evladımız bize böyle bir şeyle hepimiz duvara toslarız. Hazırlıksız olduğumuz yer sonuçta.

6 yaşından beri bunu düşünüp istemesi cok ilginç geldi bana yaş çok küçük çünkü.
Evet bana da, benim kızım da 6 yaş olmak üzere, şu an içeride legoları birbirinden ayırırken tırnağı acımış ona mızmızlanıyor. Çok basit gündelik dertleri var. Yüzüne bakıyorum cinsiyet ile ilgili düşünmek için yeterli kapasiteye sahip değil, belki 7 yaş ve sonrası. Konu sahibinin kızının farkındalığı beni şaşırttı, ben boşanma ile alakalı olduğunu düşünmekteyim baba figürünün eksikliği, baba yokluğu vs. mi diye emin olmak için iyi bi çocuk ergen psikiyatristi ile görüşülmeli.

Çaktırmadan sosyal medya hesaplarını inceleyin. Tahmin ediyorum ki trans arkadaşlar edindi.
Trans olan arkadaşlarım oldu üniversitede okuldan sohbet ettim detaylı da konuştum severim de karakterlerini. Hala ara ara konuştuğum arkadaşım vardır, iş sebebiyle de.
Onlar bile eskiden gerçekten böyle hissedenlerin içten geldiğini söyleyip suan ki mevcut dönemde bir çok çocuğun arkadaş kurbanı, özentilik kurbanı olduğunu söyler.
Ona belli etmeden telefonuna bakın. 18 yaşında birey olsa telefonu ellemeyin derdim ancak çocuk küçük daha.
Bakın kimleri takip ediyor kimlerle konuşuyor. Nedir ne değildir
Baktım ama herşeyi ingilizce takip ediyor yazıp çiziyor..Türkçe kullanmıyor hiçbirşeyi..Bu çocukta regl den sonra yoğun utanç başladı ve erkekliği bundan kaçış olarak görüyor bence..Daha bu kış minnoş tokalar sipariş etti internetten kendi isteyerek..pembe çanta aldı..ne olduysa regl den sonra oldu son 6 aydır.

İki yüzlülük değil. Kendi çocuğunun trans olmaya karar vermesi bu yola girmesi hem aile hem çocuk için çok sancılı bir süreç. Ay saygı duyuyorum yaşasın hadi trans ol ile bitmiyor olay.
Cinsiyet değiştirmek başlı başına hayatının en büyük olayı. Çocuğunun bu süreçte nasıl bir bunalım yaşayacağı toplumdan kabul görüp görmeyeceği babasının ne tepki vereceği babasının vereceği tepkiden yine çocuğun gireceği bunalım.
İlla ki evladımız bize böyle bir şeyle hepimiz duvara toslarız. Hazırlıksız olduğumuz yer sonuçta.
Ne güzel yazmışsınız..Ayrıca teşekkür edesim geldi.Baba sadece suçlamayı bilen kavgacı hasta bir kişilik.Hayatımızda hiçbir yardımı yok bilakis köstek olabilecek bir rolde.Üstümdeki yüke böyle bir travmanın eklenmesi hiç tercih edilecek bir durum değil inanın..tekrar teşekkürler

Çok naif bir kız..Bu işte bir iş var..Zamanında bts grubunu falan takip ediyordu. Bu durumonların eseri olabilir Yahut boşanmış olmak ve benim yaşadığım zorlukları gördüğünden.Ama her halükarda bu kız bunlara yönelecek bir kız değildi.Çıtır pıtır naif bir kız bunu durduk yere istiyor olamaz..Translığa hemen boyun eğip kabullenme aşamasında olduğumu düşünmüyorum.13 yaşında bunu kabul edip saygı duymak bence ona yapılmış en büyük hata ve bencillik olur..Kanım dondu.Allah düşmanımın başına bile vermesin diyorum düşünün.Ve şu an aklı başında destekler çok kıymetli gerçekten..Nereden başlamalıyım bilemiyorum..psikolog mu endokrin mi psikiyatri mi..kaleminize sağlık arkadaşlar şimdiden
Bence de 13 yaş aman saygı duyayım o da bir birey demek için çok küçük bi yaş. 13 yaşındaki çocuğun her özendiğine, izlediğine saygı duyacaksak bizim ebeveynliğimize ne gerek var salalım büyüsünler. Zaten çocuklar için çizgi filmler, müzik grupları, influencerlar aracılığıyla bir cinsiyet propagandası yıllardır yürütülüyor. Instagram'daki dijital babayı takip etmenizi tavsiye ederim, çocukların bilinçaltına erken yaşlarda nasıl bu işlerin pompaladığını gösteren çok değerli paylaşımları var. Bu işin oluru 21 yaştır, beynin ön bölgesinin gelişimini büyük ölçüde tamamladığı yaş yani. 21 yaşından sonra hala böyleyse yapacak bişey yok muhtemelen. Ama şu an önce iyi bir çocuk ergen psikiyatristi ve onun yönlendirmesine göre endokrinoloji.

İnanın çok zor bir durum.. Başa gelmeden anlaşılmıyormuş.Bende sizler gibi saygı duyuyordum trans bireylere. Ama anne olunca olay bambaşka. Dünyam kararmış durumda..Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (yalan söylemediyse tabi)..
Imkani yok hemcinsinden hoslanmamasi. Erkege benzeyip erkekten hoslanacak degil ya? Sizden korktugu icin yalan soyledi. Daha cok bagiracak daha cok kizacaksiniz. Neden size guvenip anlatsin ki? 6 yasindan beri hic mi dikkat etmediniz? Cocuklar hep ihmal ediliyor bosanirken buyuk ihtimal esinizle cok kavga yaparken cocugunuzla fazla ilgilenmediniz.

Aynen. Iki yuzluluk degil ve her toplumsal olaya tepki gosterecek ya da destekleyecek degiliz.Bu konu minvalinde olumsuz fikrimi beyan etmem,köstek olmam ama destekledigimi de soylemem.Başıma gelmesini istemem,normallestiremem.
Konu sahibinin yerine kendimi koydum iki oglum var.Aynen ben de delirecek gibi olurdum.Insallah ergenligin etkisidir.Profesyonel destekle atlatır.Kolayliklar diliyorum konu sahibine.

Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuş:KK43:Allah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi:KK43:
Bende ergenken izlediğim diziler sebebiyle hep kendimi sorgulardım acaba bende mi böyleyim vs diye. Kızınız tam bu çağ da zamanla geçer muhtemelen. Üstüne gidip korkutmayın. Çok iyi bir psikolog desteği şart

X