- 21 Ağustos 2021
- 47
- 102
- 33
-
- Konu Sahibi pink mother
Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (y
youtube da benim çocuğum diye bir belgesel var trans bireylerin ailelerinin çektiği bir belgesel öncesi sonrası mevcut durum sosyokültürel etkiler vs herkes kendi hikayesini anlatmış.sonuçta bir tercih değil kimse de çocuğu çöpten bulmadı zor elbet ama her türlü arkasında durmak gerekiyor.sizin kızınıza gelince hemen en kötüye odaklanmayın geçici bi süreçtir muhtemelen kimlik arayışı ergenlikte yaşanan olağan bi durum.uzmana danışmanız yardım almanız en kesin çözüm.dilerim korktuğunuza uğramazsınızMerhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Cinsiyet rolleriyle alakalı bir problemi olabilir, boşanma zamanınızda sizin eşinize yeterince ses çıkarmadığınızı düşünmüş olabilir, sizi zayıf gördüğü için aslınfa size kızgın olabilir. Ya da tamamen bağımsızdır. Bunun nedenini anlamanın en iyi yolu psikiyatri. Onlar çok güzel çözünlüyorlar. Paniklemeyin ve asla eleştirmeyin. Anlayışlı davranıp her şeye tamam deyin demiyorum ama eleştirmek onu daha çıkmaza sokacaktır. Bana onun kadın cinsiyetiyle bir problemi varmış gibi geldi cinsel yönelimden öte. Allah yardımcınız olsun tabi dışarı saygı duymakla çocuğunda karşılaşmak aynı olmaz.İnanın çok zor bir durum.. Başa gelmeden anlaşılmıyormuş.Bende sizler gibi saygı duyuyordum trans bireylere. Ama anne olunca olay bambaşka. Dünyam kararmış durumda..Kaslı erkekler hoşuma gidiyor bende öyle olmak istiyorum daha güçlü olduklarını düşünüyorum dedi.Dışarıda hep erkeklere özeniyormuş.Resmi evraklarda kadın ibaresi görünce deliye dönüyormuş..Hemcinsinden hoşlanma yokmuş (yalan söylemediyse tabi)..
Bir arkadaşımın oğlu da kız gibi giyiniyordu, hatta elbise falan giyip saçını uzatıyordu. Yıllar sonra karşılaştığım da oğlu yakışıklı bir delikanlı olmuştu. Arkadaşım asla oğlunun üstüne gidip onu zorlamadı. Bazen çocuklar bu yaşlarda kimlik bocalaması yaşayabiliyorlar. Baskı ve zorlamayla daha çok istemedikleri şeylere yöneltebiliyoruz.çok doğru. Konudan sapıp tartışma bile yaratabilirler. Çok ucu açık konu.
Angelina Jolie büyük kızı da aynı davranışlar sergiliyordu gerçi Jolie bu konuda sorun etmiyor kendi seçimi diye birşey demedi. Hep erkeksi giyiniyordu vs. sonra 1 gün tamamen feminen ve kız çocuğu gibi giyinip çıktı bir törende sanırım geçişsel birşey yaşamıştı. Gelişmeleri bilmiyorum tabi ama kızinla aynı yastaydı.
Benim de lisede boyle bir arkadasim vardi. Cerrahpasa tip kazandi. Doktor oldu sonra operasyon gecirdi. Yaklasik 6-7 senedir erkek olarak yasiyor. Gorseniz asla bu eskiden kadindi diyemezsiniz.Bu konuda ne yapılır bilmiyorum ama benimde lisede bir arkadaşım boyleydi ilk saçları uzundu ama hep erkek gibi davranıyordu konuşması hareketleri falan. Daha sonra saçlarını kısaltti falan. Lise bitti yıllar sonra şimdi sosyal medyada bulduk birbirmizi hala aynı erkek gibi 30 yasindayz
Evet ameliyat yaşı henüz 18de, ama mesela okulda öğretmene gidip ben artık kız değilim erkeğim, ismimde Aslı değil Ahmed diyor. Öğretmenlerde buna göre davranmak zorunda, mesela spor dersinde soyunma kabini için falan bir çözüm buluyorlar, erkek olduğunu söylediği için aslında erkek kabinine girmesi gerekiyor, ama gerçekten orayamı sokuyorlar yoksa yalnız bir odamı buluyolar, o detayı bilmiyorum ama en önemlisi aileyi bilgilendirmeleri yasakBunu ilk kez duyuyorum. Biraz daha detay verebilir misiniz? 14 yaşından itibaren cinsiyet seçimi derken nasıl oluyor bu? Ameliyat olmuyorlardır daha o yaşta sanırım, kendisini karşı cinsiyette hissedip ona göre mi davranılmasını istiyor çocuklar?
Konu sahibi size gelince endişenizi çok iyi anlıyorum. Burası Türkiye, anne baba her türlü çocuğunu kabul edip saygı duysa, desteklese bile dışarda bir ton zorbalığa uğrayabilir çocuklar. Kimse çocuğunun bu tip olaylara maruz kalmasını istemez. Diğer yorumlarda da söylendiği gibi en iyisi bir psikoloğa gidip durumu derinlemesine incelemek.
Doğrudur. Bı çok tanınmış kişi var zaten sosyal medyadan görüyoruz. Benim arkadaşım o parayı bulamadı sanırım yada bu şekilde memnun bilmiyorum konuşmadık hiç bu konuyuBenim de lisede boyle bir arkadasim vardi. Cerrahpasa tip kazandi. Doktor oldu sonra operasyon gecirdi. Yaklasik 6-7 senedir erkek olarak yasiyor. Gorseniz asla bu eskiden kadindi diyemezsiniz.
Teşekkür ederim cevap için. Çok değişikmiş, bilemedim, farklı bir uygulama. Kendisini farklı hissedenler için tamam ama ta kreşten cinsiyetsiz eğitimle başlamak çok garip. Çocuklarda hiçbir karmaşa olmasa bile aklında soru işaretleri oluşturmaz mı ki :/Evet ameliyat yaşı henüz 18de, ama mesela okulda öğretmene gidip ben artık kız değilim erkeğim, ismimde Aslı değil Ahmed diyor. Öğretmenlerde buna göre davranmak zorunda, mesela spor dersinde soyunma kabini için falan bir çözüm buluyorlar, erkek olduğunu söylediği için aslında erkek kabinine girmesi gerekiyor, ama gerçekten orayamı sokuyorlar yoksa yalnız bir odamı buluyolar, o detayı bilmiyorum ama en önemlisi aileyi bilgilendirmeleri yasakYasa onaylanıncada, direk kendisi kimlikteki cinsiyetini değistirebilecek ve ona göre muamele görecek. Mesela bir suç işlediğinde diyelimki biolojik cinsiyeti bayan ama kimlikte erkek yazıyor, ozaman erkek hapishanesine giriyorlar. Şuan bazı okullar ve kreşlerde cinsiyetsiz eğitime geçti, yani "senin doğuştan bir cinsiyetin yok, istediğin cinsiyeti kendin seçersin" diye eğitiliyorlar. Bazı şirketlerde cinsiyet ayrımını kaldırıyoruz kampanyası altında bay bayan lavabolarını ortak hale dönüştürdü, ikiside aynı yeri kullanıyor
Hemen alanında uzman bir çocuk ve ergen psikiyatrisine(mümkünse özel ya da devlette özel muayene seçeneğiyle) randevu alın. Gerekirse ve mümkünse siz bir ön görüşme yaparak durumu izah edin ve doktorunuz da evladınızla görüşerek size yol göstersin. Çok çok zor bir durum, çağın vebası gibi, her yerde bu konuda güzellemeler, lüks içinde yaşayan örnekler varken umarım geçici ve kolay atlatılabilir bir süreçtir. Lütfen vakit kaybetmeyin ve kendi başınıza çözmeye çalışmayın. Hormonları, duyguları, özenmeleri... Sebep neyse işin uzmanı tarafından tespit edilebilir. Rabbim yardımcınız olsun..Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Rica ederimTeşekkür ederim cevap için. Çok değişikmiş, bilemedim, farklı bir uygulama. Kendisini farklı hissedenler için tamam ama ta kreşten cinsiyetsiz eğitimle başlamak çok garip. Çocuklar00da hiçbir karmaşa olmasa bile aklında soru işaretleri oluşturmaz mı ki :/
Gerçi herhalde enine boyuna düşünülmüştür bunlar yapılırken.
Tekrar teşekkür ederim
Céline Sciamma'nin "Tomboy" adli filminin konusu.Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi
Céline Sciamma'nin "Tomboy" adli filminin konusu bu... Fransa'da da polemige yol acmisti. Izlemenizi öneririm.Merhaba..2010 Eylül doğumlu bir kızım var.. Bu yaz saçlarını kestirdi erkek gibi ve erkeksi giyinme konusunda dibe vurduk..Bugün çok sinirlendim ve kavga ettik açıklamasını istedim. Ve beni kahreden o gerçeği anlattı.Kız lafına bile tahammül edemediğini,kaslı erkeklere özendiğini..ve cinsiyet değiştirmek istediğini..6 yaşından beri böyle düşünüyormuşAllah düşmanımın başına vermesin şu an heryanım uyuşuyor. Babası ile boşandık ve duysa beni suçlar yardım etmez.. Ben napacağım inanılmaz kötü bir durumdayım arkadaşlar nolur yardım edin.. 13 yaşında bir çocuk nasıl böyle düşünür ve hisseder ve bu düzelir mi