Bebek Beslenmesi Kızım doymuyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Mamayi daha onceden yapip bekletmeyi ilk defa sizde duydum.. Bunlar katki maddeli seyler mama bitip biberonu 1 saat sonra yikadigimda bile icim almiyor benim.. Taze taze yapmak varken neden bayat sey yediriyosunuz cocuga belkide ondan doymuyor lezzet almiyor..
 
Bebeğiniz 6 aylık olmuş. Bence mama vermek yerine kahvaltı maması, çorba, yoğurt ve meyve püresi verebilirsiniz zaten sütünüzde varmış, emzirmeye de devam edersiniz.
Örnek bir menünüz var mı mesela bir öğünde çorbayı ne kadar veriyorsunuz? Benim verdiğim 6-7 kaşığı geçmiyor o da tatlı kaşığı boyutunda. Normal veriyorumdur umarım. Ne kadar vermek gerekiyor?
 
Merak etmeyin henüz yedirmedim bayat olarak. Zaten daha bugün denedim 10 ölçek yaptım yarısını dolaba koyacaktım ama kızım zaten 8 ölçek içince döktüm kalanını. 2 ölçeği dolaba koymanın anlamı yok. Zaten arkadaşlar da uyarınca aklıma yattı az kalsın büyük hata ediyormuşum.
 
O konuda sorunumuz yok çok şükür. Bebeğimle yeterince vakit geçiriyorum.
 
Sıcak su ile yaparsanız topaklanır zaten bebek bisküvisi ile de dikkat ederseniz sıcak süt dökünce Topak Topak olur ezilmez.
Ilık su ile yapın kolayca erir.
sanırım suyun sıcaklığını ayarlayamıyorum. Dediğiniz çok mantıklı geldi.
 
Dört aylık bebegin damak tadı geliştirilemez ancak sindirim sistemi ve bağırsak florası bozulur. Başka bebeginiz olursa aynı hataya düşmeyin. Aldı aylik bebegin kahvaltı ve akşam yemeği olarak iki defa ek gıda alması gerekiyor. Her ek gıda sonrası ekstradan emzirmem tavsiye etmişti benim doktorum. Onun dışında bazen üç bazen dört saatte bir yine doyurmak gerekiyor emzirerek.
Dört aylık bebeğe ek gıda tadımlık dahi olsa verilmeyeceği gibi altı aylik bebeğe de su özellikle meme emiyorsa verilmez. Verilse de çok nadir verilir. Dört aylık bebegin mide ve bağırsak sistemi ek gidaya uygun değildir. Ölüm tehlikesi bile var. Altı aylik bebegin de böbrekleri suya uygun değil. Kahvaltıda tuzsuz zeytin, tuzsuz peynir, yarim yumurta sarısı, meyve püreleri, taze ev yoğurdu yiyebilir. Akşam yemeğinde de sebze püreleri ve yoğurt çok seviyorlar. Acısız tarhana çok besleyici. Püreleri cam rendeyle pürtüklü bir yapıda hazırlarsanız çenesi de tembellesmez. Kati gidaya geçişi kolay olur. Yedinci sekizinci aylarda köfte verebilirsiniz. Dokuzda tavuk ve balık. Bu arada bebegin yemekleri salçasiz ve yağsız bir şekilde ayrı pişmeli. Pürelere piştikten sonra zeytinyağı konulabilir. Yedinci aydan sonra iki günde bir fındık kadar tereyağı da yiyebilir ama salça ve ayçiçek yağı asla. Tabi tuz ve baharatlar da en az bir yaşına kadar yasak. Her ek gıdadan sonra emzirin ki memeyi unutmasın. Bunun dışında eski düzenine devam edin. Bebeği düzenli yedirirseniz kolaylıkla doyacağını da görürsünüz. Ayrıca günde bir defa eline emme filesinin içind e bir dilim elma ya da armut gibi sert meyve tutusturun. El ağız koordinasyonu gelişir.
 
Ben de öyle biliyorum normalde. Dün bir kaynakta gğn içinde tüketilecek öğünlerin hepsi birden hazırlanıp dolapta saklanabilir diye okudum denemek istedim. Ama en iyisi doktora sorayım önce.
Canım bu çok denenebilir bir şey değil. Allah göstermesin gıda zehirlenmesi yaşayabilir bebeğin.
 
Kızlarım 6 aylık olduğunda sabah kahvaltısı olarak cici bebe 3-4 tane, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı tahin, 1 çay kaşığı labne peyniri ve bir ölçek mama hazırlayıp hepsini karıştırıp bulamaç halinde veriyordum. Kaşık yerine biberonla verecekseniz daha sıvı hazırlarsınız. Ayrıca içerisine haşlanmış yumurtanın sarısının dörtte birini, ceviz rendesi de katabilirsiniz. Öğlen küçük bir kase yoğurt akşama doğru bir küçük kase çorba gece uykusuna yatmadan önce muhallebi. Ama her öğünde sadece bir çeşit verin yanı sadece çorba veriyorsanız yanında yoğurt filan vermeyin. Çocuk doyduğu zaman zaten diliyle iter kaşığı yada biberonu. İmkanınız varsa yoğurdu evde kendiniz mayalayın.
 
Yoğurdu kendim mayalıyorum cam kasede günlük. Ama akşam yeni bir huy edindik yoğurda öğürmeye başladık. Hayır tadına da baktım normaldi. Zorlamadım çorba yedirdim yerine ama garip geldi. Yerdi normalde.
 
erimemesi garip ilk defa duyuyorum eskimis ya da agzi acik kalmis ola bilir mi?
 
Fazla olsa bebegınız ıcmez reddeder zaten demekki bünyesi kaldırıyor burda onemli olan bence yediği miktardan cok cocugun ay içerisinde aldığı kilo eger kilo alımı iyiyse sorun yoktur
 
erimemesi garip ilk defa duyuyorum eskimis ya da agzi acik kalmis ola bilir mi?
Yok kapaklı kutuda saklıyorum alırken zaten son tüketim tarihine bakmadan almam. Taze olduğu kesin ama bir arkadaş bebelac mamada herkesin aynı sorunu yaşadığını söyledi. Sanırım bebelac olmasından kaynaklanıyor. Ama aptamil 1 de de oluyordu. Bebelac 1 aptamil 1 e göre daha iyi eriyordu. Hipp mi deneyeceğim sanırım. Ama önce sütümü çoğaltıp mamayı bırakmayı deneyeceğim hadi hayırlısı.
 
Ay yeri mi bilemedim ama sormak istedim.Yoğurdu normal inek sütünden mayalıyosunuz dimi?geçenlerde bi yerde okudum anne sütünden mayalanmış yoğurt vermek gerekiyomuş aslında.
 
Bide iki öğün birleştirip hazırlıyorum demişşiniz mamayı. Uzmanlar bebegın ağzının değmediği bıberonda bıle 2 saatten fazla bekletilmiş mamayı içirmeyi uygun görmüyor taze yapılması gerekiyor degil bebegin ağzıyla temas eden mamada bırsuru bakteri urer. Tavsiyem bebeğinizin acıkacagı zaman az cok bellidir eger bebeğiniz bekleyemiyorsa mama yapımını siz o tam acıkmadan yarım saat once falan hazırlamaya başlayın hem bebekte beklemez hem taze içmiş olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…