kızım beni sevmiyor mu?

xoxzi16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
1.177
1
116
Bursa
nerden nasıl anlatsam bilemiyorum ama burdaki annelerin bana yardım edeceğine inanıyorum ?
3 yaşında bir kız annesiyim ama çok asi bir kızım var ben seni sevmiyorum seni istemiyorum babaanneme gidicem seninle kalmak istemiyorum diyo bir anne olarak duyabileceğim en ağır sözleri duydum sabredeyim diyorum ama edemedim bi yerde dayanamıyıp bende ona bağırıyor git nereye gidersen git diyordum.
bu dönemi çok inanılmaz kötü geçirdim ruh sağlığım tamamen bozulmuştu herkes aldırma diyordu ama çalışa bir anneyim akşam eve gideyim kızımla vakit geçireyim diye can atarken kızım benimle birlikte olmak istemiyor bundan acı ne olabilr
bu durum sürüyormu eskisi kadar değil belki ama halka aynı şekilde
korkusu hiç yok yapmak istediğini muhakak yapıcak babası yada ben kızayım bie bizden daha çok bağırıyor karı koca kavgası halt etmiş yanında inanın çok aşırı derecede bağırıyor ama genede dediğini yapıyor
paylaşmayı bilmiyor güzel oynamayı bilmiyor birinin elinde ne varsa onu istiyor aynısından kendi elinde de olsa ille onun elindeki olucak bu huyu değişsin diye okula yazdırayım dedim iyimi etim kötümü bilemiyorum haftanın 3 günü vereyim belki bişeyler öğrenir paylaşmayı bilr dedim bu hafta gitti ama içeri girmek istemiyor babaannesi götürüyor babaannesini asla bırakmak istemiyormuş beni de götür diyormuş içeri girdikten sonra sorun yok ama
çok üzülüyorum arkadslar bildiğiniz gibi değil ruh halim bozuk kızımla çok iyi geçinmek isterken o beni istemiyor seni sevmiyorum diyor olsun annecim ben seni çok seviyorum diyorum ben senin kızın değilim olmak istemiyorum diyo
nasıl canım yanıyor şu yüreğim nasıl acıyor bi bilseniz anlatamam yazan elim değil yüreği olsa kan damlacıkları ile dolardı su sayfalar heralde
büyütüyorsun demeyin ne olur sadece anneyim kızımla olmak istiyorum

Ne zamandır çalışıyosunuz, çocuğunuza kim bakıyor. Her zamanmı böyleydi yoksa yenimi oldu.

bazen çocuklar ebeveynlerini cezalandırmak adına can damarlarına basarlar, "seni sevmiyorum giiiiiiit" gibi. "Önemli değil ben seni seviyorum" diyin öyle dediğinde.
Vicdan azabı duyup da her istediğini yapmayın, kurallarınız olsun. Unutmayın siz anne babasınız o ise çocuk, rolleri değişmeyin. Onun sizi yönetmesine izin vermeyin. Yanında asla vicdan azabından dolayı ağlamayın, eline koz vermiş olursunuz.

Minikler ama çok zekiler.
Eğerki düşünürseniz yarım gün kreşe verebilirsiniz. yeme düzeni, alışkanlıkları, uyku düzeni hepsi değişiyor düzene giriyor kreşte. Tavsiye ederim.
sağlıcakla kalın.

kızım 6 aylık olduğundan beri çalışıyorum ama benim işe gitmeme hiç alışmadı
eğer sabahları erken kalkarsa beni bırakma benide götür diye ağlar her zaman onu kandırarak evden çıkıyorum
babaannesi bakıyor seni sevmiyorum kelimeleri fela yoktu hep benimle olmak isterdi bulaşık yıkayayım yanımda dururdu yıkama derdi ama şimdi istemiyorum seni diyor ,
bu hafta itibariyle haftannın 3 günü yarım günü başlattım kreşe ilk gün ben götürdüm hiç ağlamadı ama ikinci gün ve 3 gün babaannesi götürdü içeri girmek istemiyormuş kıyamet koparıyormuş ama içeri alındıktan sonra susuyor hiç huzursuzluk yapmıyormuş yemeği düzene girer demişsiniz ya hiç sanmıyorum o kadar zayıfki zaten yemiyor orda da yemicek sanırım
kızım ne beni nede babasını dinlemiyor akşam babasını çok kızdırdı ama geçekten çok kızdırdı baba haliyle bağırmak durumunda kaldı ama inanın babasında çok sesi çıkıyor babası oturcaksın buraya kalkmıcaksın yapmıcaksın diyo o zorla aşağıya iniyo inadın yapmaya çalışıyo bir bağıryo o ses ondan nasıl çıkıyor bilmiyorum

cnm sakın yanlış anlama ama bakan kişinin yani babannenin etkisi olabilrmi yani babanneyle anlaşıp size böyle yapması tuhaf geldi asi bir çocuk olsa babanneyede size yaptıklarını yapardı. burda bir çelişki var. iznin fln yokmu 5-10 gün izin alsan daha çok huyuna gitsen parklara vs. götürsen sadece ikiniz başbaşa gezseniz belki anlaşırsınız sen işe gittiğin için sana çok kızgın belliki. evlat yetiştirmek çok zor benimde 6 aylık bir oglum var korkusu sarıyor şimdiden

Kız çocukları biraz şımarık oluyo galiba... bu tepkide onun istediğini yaptırma taktiği sanırım... üzülmeyin ama her istediğini yapmayın... babaanne herşeyine evet diyorsa onunda işine geliyordur orada kalmak...

biraz daha büyüyünce iletişiminiz dahada artacaktır diye düşünüyorum..kreşe devam ederse paylaşmayıda öğrenecektir...

bana babaanne minicik kizin aklina girmis gibi geldi.
kiziniza dese ki yavrum bak annen sana ciciler oyuncaklar alabilmek icin calisiyor.
hem calisirsa sana cikolata da alabilir, mamalar sekerler alabilir.
o calistigi icin de sana ben bakiyorum kizim annen seni cok seviyor, hatta benim seni sevdigimden daha cok seviyor dese...
kizinizin aklina surekli bunlari asilasa kiziniz sizi anlar bence.
kucukler ama akillilar.
bence kayinvalidenizle konusun.
siz yokken cocuga ne diyor?
cocugunuz babaannesine ''babaanne annem beni niye birakip gidiyor?'' diye sordugunda cevabi ne oluyor?
belki minicik cocuga sacma sapan seyler soyluyor kim bilebilir ki...

hatta kayinvalidenizle konusmadan once kiziniza bu soylediklerimi soyleyin kizim sana mama almak icin, oyuncaklar almak icin para kazanmaya gidiyorum seni birakip gittigim icin ben de uzuluyorum deyin.
babaannen ben yokkken sana ne diyor falan diye bir sorun bakalim ne diyecek minik?

Son düzenleme:

biz babaanne ile altlı üstlü oturuyoruz beraber olmam bişey değiştirmicekki hafta sonları inanın hep ona ayırıyorum onun istediği yerlere gidiyorum istediğini yapıyorum o zman sorun yok beni cezalandırıyor diyorum çoğu zman ama bi insan bu kadar yılda annesinin çalışmasına alışmazmı babaanneye çok düşkün bu sene aşırı derece benim annemi sevmiyor mesela anneannemi sevmiyorum diyo yazık kadın ona herşey alır o kadar huyuna gider ama kabullenmiyor annemi
umarım aynı sıkıntıları yaşamazsınız hayatımda yaşıyabileceğim en büyük acıları yaşıyorum inanın abartmıyorum belki çok duygusal bakıyorum ama ne yapabilirm

her istediğini yapmamaya özen gösteriyorum bişey isyteyince paramız yok diyorum tamam anne diyo bazen çok uslu çok akıllı allahım diyorum ama saniyede bambaşka bi çocuk olabiliyo
kreş konusunda biraz tereddütte kalıyorum açıkcası çok mu küçük verdim diye
benden ayrılırken sabah ağlatıyorum bide babaanneden ayrılıyo diye ağlatırum bunu düşündükçe kendimden nefret ediyorum sanki kızıma ceza veriyormuşum gibi geliyor ana öyle değil evde bu kadar asi olan çocuk dışarda çocukların yanıan gidemiyor anne sende gel yada baba baanne kim varsa asla tek birinin yanıan gitmez bu durumları aşsın birileriyle bişey baylaşsın istiyorum

aslında sizinle zaman geçirmek istiyor ve sizi çok seviyordur fakat çalışıp ona daha az vakit ayırdığınız için kendince sizi cezalandırıyor olabilir..
Uludağ üniv. hastanesi çocuk psikiyatrisi bölümü var,götürmenizi tavsiye ederim .çok faydalı çocukların psikiyatr gözetiminde olması..

kızım hiç birşey anlatmıyor malesef sorduklarınıza cevap vermez bazende uydurma şeyler anlatabiliyor ,kayınvalideme kaza ile bu çocuğa ne diyorsun diyeyim abartmıyorum ama boşanmaya kadar giderim heralde eşimle siz düşünün artık ben eve telefon edemiyorum korkumdan kızımla konusmak istiyorum mesela ararken tedirginlik yaşarım küçükken arıyordum arkamdan ben çocuğa bakamıyormuyum beni kontrol mu ediyor diyomuş
ben kızımın annesi değilim sanki diyelim bi yerden düşüyo benden önce kucağına alıyo bağrına basıyo ben karşıdan bakan oluyorum hep bişey giydirilcek değilmi ben annecim gel giydireyim diyorum o hayır derse ç.çok fazla üstüne gitmiyorum bi bakıyorum almış eline kazağı çocuğa giydirmeye çalışıyo kızımı benden çok sahipleniyo ama hiç bişey diyemiyorum dersem kötü oluyorum ben çocuğumun sevgi ile büyümesini istemiyormuşum o zman bana öyle söylüyor yada al çocuğu git annen baksın diyor hemen bana kalsa götürürüm ama eşim işte annemlere mesela bıraktığım zmanlarda inanaın işten eve gidince kucağıma atlıyor annem annem diyor ama babaannesindeyken asla demiyor
çok dertliyim çok bu kızın annesi kim bilmiyorum bazen

banada babanne doldurmuş gibi geldi biraz..bu kadar tepkli olması imkansız bir yerde dayanamaz yelkenleri suya indirir anne baba sonuçta oda muhtaç onlara..bu kadar kin asilik babannenin herşeye he demesinden de kaynaklanabilir..
ele emanet etmek istemiyoruz anneanne babanne daha iyi bakar diye ama onlarda şımartıyor işte
bence yavaş yavaş kreşe alıştırın..haftada 3 ken 5 e çıkarın yarım gün..sonra tam gün yapın..ama çocuğun adapte olmasını bekleyin.babanne karşı çıkarsada sosyal olması lazım arkadaş ortamına girmesi paylaşmayı öğrenmesi lazım psikolog tavsiye etti falan deyin..

Çok üzüldüm senin adına bence de babaanne dolduruyo yoksa 3 yaşındaki bir çocuk eo şekilde öfke duyamaz bağıramaz normal değil bu anlattıkların.Sen bence tamamen kreşe ver biraz babanneden uzaklaştır bakalım durum değişiyor mu?Babaannen neler anlatıyo sana diye sorsan söylemiyor mu?
İnşallah en kısa zamanda düzelir gerçekten zor.Eşin bu duruma ne diyo peki sebep olarak ne düşünüyo?herşey de annesi sanki kendisiymiş gibi atlaması da yanlış,çocuğunu sormak için aricaksın da tabiki en doğal hakkın bu senin bunun kontrolle bi ilgisi yokki.Hemen uzaklaştır ondan bence

canım madem bu kadar çok üzülüyosun için kan ağlıyor o zaman işte çık dicem. belki bi takım şeylerde aksamalar yaşıcaksınız maddi olarak ama ruh halin ve kızınla aranızdaki bağ bunlardan çok daha önemli diye düşünüyorum. babaanneden çok seninle vakit geçirmesi lazım. evde olduğun zaman sürekli dışarı çıkarırsın çok fazla biraraya gelmemelerini sağlarsın..

ayrıca o senin evladın bu hayattaki en kıymetlin. gözünü karartmalısın. çocuğun düştüğünde babaannesi kucaklıyorsa zorlada olsa çekip koparmalısın kucağından. yavrunu bağrına basma hakkını kimse elinden alamaz. sen biraz sinmişsin k.validenin tavırlarından dolayı. silkelen bence. işin sonu ne olursa olsun kızını kazanmaya çalış. seni sevmez olurmu tabiki çok seviyordur yavrun. ama daha küçücük. kim bilir neler söylüyo yavruna. eğer öyle bir şey yapıyorsa Allahından bulsun inşallah...

canım çok üzüldüm senin adına ...ben yiğenime bakıyordum bekarken annesi çalışıyordu okadar çok ağlıyorduki peşinden benide götür diye sonraları o ağlamalar öfkeye dönüştü annesine gitmek istemiyordu hiç eve gidince beni teyzeme götürün diye aglıyodu..ama benimleyken hiç uyumuyodu annesin gelişini bekliyodu dört gözle camdan bakardı sık sık ergenlik dönemi gibi onlar için 3 yaş ve karşınızda bir çocuk değil herşeyden anlayan bi insan var siz ona acı çektirdiğiniz için onu bırakarak size ceza vermeye çalışıyo...bide babaannesi sizin hakkınızda yanında olumsuz şeyler söylüyosa evet annem kötü benide bırakıp gidiyo zaten hep filan diye bi dünya şey geçiyodur aklından ama zamanla düzelir bu yiğenimin öyle oldu geçiş dönemi..bide kızınız dışa vuruyor güzel bişey aslında yiğenim içene çok kapanık..annem bakıyor artık ona ben evliyim 2 senedir annemdeydim geçen hafta benimle bir konuştu hala etkisindeyim kurduğu cümleler hayal kırıklıkları şok geçirdim okadar büyük dertleri varki kendine göre hala etkisindeyim konuşmalarının aklıma gelince ağlıyorum konuşun sık sık sevdiğinizi çalışmanız gerektiğini anlatın...inşallah düzelir ..üzmeyin kendinizi..

durumunuza çok üzüldüm.çalışan annelerin genel sıkıntısı işte....ama sevgi konusunda üstüne gitmeyin sadece bunu hareketlerle ifade edin o seni sevmiyorum dediğinde nedenini sormayın bence sadece ben seni seviyorum diyip konuyu kapatın.yani bu doğrumu bilmiyorum ama sanki bu konunun üstüne gitmemek daha iyi olur gibime geldi.k.validenizle konuşma konusuna gelince hesap sorar gibi değildi dertleşir gibi konuşun.anne bu kız niye böyle?sana da hiç diyomu ben annemi sevmiyorum diye.arkamdan beni çekiştiriyormu.ne diyor benim için.bunlar benim için çok önemli belki yüzüme karşı diyemediklerini sana diyodur falan de.eğer babaanne dolduruyorsa haliyle direkt bunu sana demez ama konuşmalarından hal ve hareketlerinden bişeyler anlarsın

bence kayinvalidenize durumu anlatin oda cocuga siz isteyken anne baba seni cok seviyo sana ciciler almak icin calisiyo gibi seyler soylesinki cocuk sizi boyle cezalandirmasin bence onu yalniz biraktiginiz icin yapiyo bu tripleri

Kac kisi burda adem cok üzülüyorsun, neden isden cikmiyorsun diye soruyorlar?
Ayni soruyu bende sormak istiyorum? Isden cikma ihtimali yokmu?
Bence keske durumunuz el verisliyken yapsaydiniz cocuk.
Cünkü böyle o cocuk ortalarda büyüyor, sen annesin ama babaanne onunla daha cok ilgili, cocugun o kücück beyni nelere katlaniyor, gercekten cok acidim ona.
§ yas kres icin hicde kücük degil, madem isinizi birakamiyorsunuz bari her gün düzenli onu krese birakin, bari orda kendi yasitlariyla ve ayni kaderi paylasan cocuklarla vakit gecirir, birseyler ögrenir, sarki söyleyi vs. vs.
Cocugun iyi bir gelisimi icin kres cok iyi bence, babaanne sadece cok iyi bakar ama onunla güzel oyunlari kendi yasitlariyla oynasin bari.
Birde ne fesaat bayanlar var aramizda ya, babaannemi bu cocugu böyle yapti diyorsunuz?
Ayni olaylari biz kendi yegenimizde yasadik. Bizdede annem bakiyordu, demek annem torununu kizindan ayirmak icin yapti.
Bence kayinvalidene cok sey borclusun o yasda cocuk bakmak herkesin kari degil.
Sunuda söyliyeyim o kiziniz ömür boyu bunlari unutmayacak, yegenimde öyle, hala beni ve anneannesini annesinden daha cok sever, ne yazikki

3 yaşında bir çocuk dolduruşa gelebilirmi? ben çocuk sahibi olmadığım için bilemiyorum...

arkadaslar işten çıkmayı elbette defalarca düşündüm ama zaten sadece kızım için çalışıyorum ona iyi bir gelecek hazırlayabilmek için çalışıyorum öncelikle bunun altını çizmek isterim. işim ve çalışma şartlarım iyi olduğu içinde burdan çıkmak istemiyorum ne yalan söylüyeyim
ama kızın bunlardan önemli değil mi diyeceğinizi biliyorum , bundan önceki mesajımda da yazmıştım biz kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz ve beraber yiyip içiyoruz ben işten çıkıp evde utursam kızımı aşağıya göndermesem kendim evimde durmak istiyorum desem olay çıkar huzursuzluk diz boyu olur çünkü bunu daha önce çok yaşadım eşim kesinlikle karşı çıkıyor beraber yicez diyo ben yemiyelim demiyorumki ben yapayım gene bana çıksın gelsin elbette atamam eşimin annesi kızıma sağolsun bakıyor ama ben evimde olmak istiyorum
bunun olması imkansız bunu düşününce ee diyorum evde olsamda aynı olucak işte olsamda aynı olucaksa neden çalışmayayım işten çıkıp yarın yeni bir iş aramaya kalksam iş bulmam o kadarda kolay olmaz
hem hak vericeğinizi umuyorumki çalıştığım için kızıma istediklerini alabiliyorum çalışmazsam bunları zor yaparım
ben kızımla çok fazla vakit geçirmeye özen göstereiyorum mesela evimize çıktığımız gibi onunla oyun uynamaya hamur yapmaya yada çocuk şarkıları söylemeye başlıyoruz bunu çok seviyor özelikkle çocuk şarkılarına bayılıyo dedikleriniz çok doğru onunla sürekli vakit geçirsem elbette bunları yapmıcak
ama işte anlattığım gibi ben evde de olsam sürekli onunla olamıcam benden bişey isteyip alamıyınca gene babaanenm dicek eminim
ama hani çoğunuz babaanne dolduruyor bizce demişsiniz ya ben buna ihtimal vermek istemiyorum
yapmaz diye düşünüyorum ama çocuk bana bağlansın beni sevsin düşüncesini var buan eminim ama bu kadar kötü niyetli olduğunu sanmıyorum

bu anlattiklarinizdan kayinvalidenizin cocugunuzu etkiledigi anlasiliyor.
tam tahmin ettigim gibi.
ne demek yani siz cocugunuzu merak edip aramayacak misiniz annesi sizsiniz...
bunu elestirmesi bile kizinizi bu denli sahiplenip sizden nasil uzaklastirdiginin gostergesi bence.
bana sorarsaniz bu konuda bir doktora danisin.
en azindan bir doktorla bir gun gidip gorusun bize anlattiklarinizin hepsini ve kayinvalidenizin tavirlarini anlatin size ne onerecek bakalim?
belki cocugunuzu geri kazanmak icin isi birakip cocugunuzla ilgilenmeniz gerekiyor diyecek, cocugunuz kayinvalidenizden uzaklasir ve sizinle vakit gecirirse bu tavirlari duzelir falan diyecek...
bilemiyorum...
cocuk psikolojisi bu...
karmasik...
bence konunun uzmaniyla gidin en azindan bir kez gorusurun.
durumunuz hafife alinacak bir durum degil o yuzden boyle devam etmesine izin vermeyin.
en kisa zamanda bir bilene danisin ve size tavsiye edilen neyse onu yapin.
benim tavsiyem ise kizinizi kayinvalidenizden mumkun oldugunca uzak tutup kizinizin herseyiyle bizzat sizin ilgilenmeniz ve kizinizla oyunlar oynayip, onu parka goturup gereken ilgiyi ona gostermeniz
bu isin icinde buyuk ihtimalle kayinvalideniz var yani yoksa bir cocuk annesinden bu kadar uzaklasmaz...
git istemiyorum seni sevmiyorum seni diyecek kadar nefret etmez cunku anne farklidir.
babaanne, anneanne ne yaparsa yapsin yerini zor doldurur.

kayinvalideniz kiziniza neler soyluyor?
kiziniz siz isteyken sizi ozlediginde annem gelsin, annem nerde dediginde kayinvalideniz kiziniza ne cevaplar vermis ki cocuk sizden bu kadar sogumus?
bu sorularin cevaplari cok onemli.
kendi kendinize bir dusunun bakalim kayinvalidenizde kizinizi sizde sogutacak potansiyel var mi yoksa gunahini mi aliyoruz kadincagizin?
nasil biri oldugunu en iyi siz bilirsiniz.

kızım beni sevmiyor mu.....demişsiniz ya......sever sever hem de öyle çok sever ki.....bu sadece 3 yaş dönemine özgü yaşanalar diye düşünüp kendinizi rahatlatın.....benim de 3 yaşında bir toruncuğum var ve o da bazen annesine bazen bana seni sevmiyorum diyor.....biz de ona olsun kuzum biz seni çok seviyoruz diyoruz ve hiç üstünde durmadan geçiştiriyoruz......bir çocuğun annesini sevmemesi mümkün mü....bu soruyu önce kendinize sorun .....annenizi sevmemeniz mümkünmüdür......
6 aylıktan bu yana onu bırakıp işe gidiyorsunuz ya kimbilir onun yüreğinde ne fırtınalar esiyor.sizi ne kadar çok özlüyor ve o minicik beyninde neler yaşıyor....ama şu da bir gerçek ki çocuğuna daha iyi bir gelecek hazırlamak için anneler de çalışmak durumunda, siz onunla onun anlıyacağı şekilde konuşarak onu ve kendinizi rahatlamalısınız....bir siz değil ki milyonlarca anne sizinle aynı durumda, kaldı ki sizin kızınız hiç değilse kendi yakını tarafından bakılıyor...bu şansı olmayanlarda var....annelerin iyi bir kriz yöneticisi olmaları, güçlü durmaları gerekir ki çocuk daha kolay atlatsın....bu kadar çok kendinizi üzüp yıpratmayın çocuklar her yaşta başka başka oluyorlar yeter ki sağlık olsun ve siz onu sevdiğinizi ona söylemeye devam edin.....çocuklar artık çoookkk akılı dikkat etmek gerekir ki bayrağı ele geçirmesin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…