Kızım az kalsın evi yakıyordu.

Yani geçmiş olsun ama 3yaşındaki bir çocuğun ocağı yakmayı bilmesi ne kadar doğru bilemedim ? Bence bir pedagoga gidin ve kızınızın sürekli oynadığı tehlikeli şeyleri unutturmaya çalışın.
Çocuk oyalansin diye ocağı açıp ufletiyormus baksana yada gazı kapatıp ocakla oynamasına izin veriyormuş. Bazı şeyleri çocuklara öğretiyorlar yapincada yaramaz çocuk nasıl aklına gelmiş diyorlar . O çocuğa sandalye çekip ocakla oynamasına izin verirseniz herşeyi yakar doğruyu yanlışı çocuğa annesi babası öğretir.

Çocuk oyalansin diye ocağı açıp ufletiyormus baksana yada gazı kapatıp ocakla oynamasına izin veriyormuş. Bazı şeyleri çocuklara öğretiyorlar yapincada yaramaz çocuk nasıl aklına gelmiş diyorlar . O çocuğa sandalye çekip ocakla oynamasına izin verirseniz herşeyi yakar doğruyu yanlışı çocuğa annesi babası öğretir.
Ay bunu nerde yazmış ben görmemişim bunu yuh yani oyalansin diye eline ekmek bıçağı falan da verebilirdi gxgxgxg

Kızım bu konularda çok yazaramaz yani artık o ateşle hasır neşir nasıl diyeyim yemek yaparken hep benlelet hep ocağı açar üfler ben gazı kapatırım ama yemek ve pisirirince gene açar kapatır oyun gibi görür eşime gelecek olursak kavga etmekten yoruldum sabah sabah sinüzitum full oldu şuan bile basım çatlıyor ne yapsam boş zamanı gelince bosanacagim için değiştirmeye cabalamiyorum bunda bile adam suçu bana atıyor
Burda söylemiş 🤦🏽‍♀️ accessdenied accessdenied

Öyle birşey yazmadım kafanızdan uyduramayin lütfen ocağı açar açmaz kızarım ve gazi kapatırım ama her acmamda gelip üfler birşey atar oyun zanneder bunu demek istedim yoksa hususi ben çocuğa neden ocağı açıp oyun oynatiyim ayrıca okadar zengin değiliz tmm

ocağa birşey komadigim halde kısım koşar ocağı açar üzerine oyuncak fırlatır kaçar benim kızdığımi biliyor çünkü

Evet zaten hep kardeşine vurma çabaları verdiğim meyveyi alıp kendi yer ona da verdiğim halde

Daha bebek sayılır aslında 3 e girmesine var çoğu şeyi biliyor ama ocaktaki ateşi açıp üfler tükürür güler bazen oyun gibi zanneder o tür seyler yapmasaydi derdim ki anormal sağolun

Anormal zaten. Çocuk sıkıntı yaşıyor, dikkat çekmeye çalışıyor. Hala yaramazlık zannediyorsunuz. Kardeşe vurma, sizi kızdırma bunlar normal şeyler değil. İçinde çözemediği şeylerin dışa vurumu. İlerde vah vah tüh tüh demek yerine şimdi bir pedagogla görüşün.

Anlamıyorum ben burada insanları ya gerçekten.
Çocuk neredeyse yanacaktı, gelmiş akıl istiyorsunuz. İnsanlar ilerde daha kötü şeyler olmasın diye sizi uyarıyor. Uzman yardımı alın diyor. Hala yok normal normal diyorsunuz. E bu kadar eminseniz niye gelip buraya soruyorsunuz?
"Çocuk kendi içinde sorunlar mücadele ederse etsin banane yeter ki kendine, eve, bize zarar vermesin. Duygularıyla ilgilenmiyorum. Çocuktur diyip geçicem" mi demek bu?
Sorunu kökünden çözün.

Kızım bu konularda çok yazaramaz yani artık o ateşle hasır neşir nasıl diyeyim yemek yaparken hep benlelet hep ocağı açar üfler ben gazı kapatırım ama yemek ve pisirirince gene açar kapatır oyun gibi görür
Üstte kendi yorumunuz ateşle haşır neşir nedemek ben neden uydurayim Allah allah kizsaniz yanına yaklaşmaz ocağın. O çocuğa ocağı elletmek yerine oyuncak Ocak alsanız yanınızda oda kendi oyuncağıyla yemek yapar gibi sizle oynasa bunun oyuncak olmadığını söyleseniz yanına yaklasmaz .. herşey yetistirme tarzı...

20 dk oyun oynayıp bana sürekli olarak bi şeyler anlatıp durdu valla. ama çocukta ilerleme olmadı. bizim de bebekten önce mükemmel bir ilişkimiz vardı. dünyanın en harika çocuğuna sahip olduğumu ve çok iyi bit anne olduğumu düşünürdüm. 2. de tepetaklak oldum. o yetersizlik duygusu o üzüntü o sinir krizleri o ağlama nöbetlerim. off çok zordu ya. inşallah biz de aşarız biran önce🙏
Çok benzer duyguları yaşamışız, ben de aynı şeyleri düşünüyordum. Sesimi dâhi birkez yükseltmişligim yoktu. İkinci evladımin varlığından bağımsız tek çocuk mu kalsaydı diye de çok düşünmüştüm. Herşey daha yoluna giriyor. Herkesin hikayesi farklı belki siz aynı dinamiği yakalarsınız ama artık dinamikler değişiyor bekletiniz eskisi gibi olmak olmasın.

Acaba çocuğun yanında çok.mu dikte ediyorsunuz içinizde ki korkulari. Yani ocakla oynama diye çok tembihliyorsunuz da çocuk da dikkatinizi çekmek için bu davranışı mi yapıyor. Yaşına göre çok fazla yaptığı yaramazliklar. Destek almanız en sagliklisi

Tamam eşiniz de hatalı da, bu kadar anlik bir sey sizin de gozunuzden kacabilirdi. Asıl sorun 2 dk da kaynayacak cay suyunu ocaga koyup banyoya girmeniz. Cikinca koyardiniz ne vardi yani

Yok şükür çay suyunu arka göze koymuştum ki üstüne dokmesn diye ama o on gözü açıp üstüne kıyafet el bezi vs ne bulmussa atmış fırın mahfoldu tezgahın yarısı da kiraciyis bide ev sahibine ne Dicem bilmiyorum bakayım düzeltmeye çalışacağım çocuğuma birşey olmadıya hallolur gerisi
Kocanız düzeltsin. Madem böyle sorumsuz adamı iki çocuk babası yaptınız, toplam 15 dakika sürecek duşta bile çocuklara bakmaktan acizken iki evlat aahibi olacak kadar üreme yeteneğine sahip, yanan yerleri de bir zahmet onarsın. Ona yeteneği vardır sanırım ama ondan da şüphe ettim şimdi

Çok benzer duyguları yaşamışız, ben de aynı şeyleri düşünüyordum. Sesimi dâhi birkez yükseltmişligim yoktu. İkinci evladımin varlığından bağımsız tek çocuk mu kalsaydı diye de çok düşünmüştüm. Herşey daha yoluna giriyor. Herkesin hikayesi farklı belki siz aynı dinamiği yakalarsınız ama artık dinamikler değişiyor bekletiniz eskisi gibi olmak olmasın.
ben de çok sorguladım kendimi. 2 çocuk sana fazlaydı ne gerek vardı beceremedin işte vs vs. Allah can sağlığı versin evlatlarımıza zorumuzu kolaylaştırsın ve iyi ki dedirtsin inşallah🙏

Öyle birşey yazmadım kafanızdan uyduramayin lütfen ocağı açar açmaz kızarım ve gazi kapatırım ama her acmamda gelip üfler birşey atar oyun zanneder bunu demek istedim yoksa hususi ben çocuğa neden ocağı açıp oyun oynatiyim ayrıca okadar zengin değiliz tmm
daha önceki konularınızı da biliyorum. benim de 2 küçük çocuğum var ücretsiz izindeyim ve perişanım yorgunluktan kardeş kıskançlığından. o kadar çok enerji isteyen bir şey ki. siz bütün enerjinizi evliliğinize ve hayallerinize ayırıyor ve çocuklara daha az zaman ayırıyor olabilir misiniz. bu süreci yaşayan bir anne olarak söyleyebilirim ki çocuğunuz ilgi istiyor

Hiç ocak açma düşmesinin aşağıda fırının üzerinde olduğunu görmedim ben çok enteresan.
Ankastre olmayan ocaklı fırınlarda bu şekilde. Ki benim ocağı da böyle. Benim kızım da 20 aylık. Kaş göz arasında ocağı kapatabiliyor.

Bu hanım epey yorulmuş belli ki ama önlemleri de yeterince araştırmamış. Psiz koruması mesela en basitinden olan e bebekte İnternette hırdavatçıda her yerde olan bir şey.

İnsanın yaramaz çocuğunun olması gerçekten çok zor. Benimki de çok çok yaramaz. Ama ilgi alanları belli o sebeple elimizden ne geldiyse onunla ilgili önlem aldık.

Ki uzman yardımı pek çok konuyu kolaylaştırıyor.

Şöyleki hep açar ocağı ben bulaşık vs yıkayınca kendince güler oyun zanneder kıyafetleri çamaşıra atacağım diye sepete koymuştum makinanın önüne koymuştum makineyle fırın yan yana sayılır küçük kızım da almış fırının önüne atmış büyük kızım orda alıp atmış heralde ben mutfaktayken arada sırada ocağa birşey komadigim halde kısım koşar ocağı açar üzerine oyuncak fırlatır kaçar benim kızdığımi biliyor çünkü
Sınır çizin kizinıza ocak tehlikeli cocuklar ellemez deyinmesela ve kararli durun. Ben kizima cocuklar bıçak ellemez çocuklar çay icmez diyorum. Dokunmuyor denk gelirse de dokunmayip vocuklar biçak ellemez diyor 2 bucuk yasına. Demem oki sinir belirleyin tehlikeli seylere oyun saniuor diye bişey yok. Ocağa geldi diyelim sert kizın biraz aglasın gerekirse tavrinizı gorsün sonra sarilıp canim seni cok seviyorrum ocak tehlikeli cocuklar ocak ellemez diye aciklayin kızmadan once ve sonra

ben de çok sorguladım kendimi. 2 çocuk sana fazlaydı ne gerek vardı beceremedin işte vs vs. Allah can sağlığı versin evlatlarımıza zorumuzu kolaylaştırsın ve iyi ki dedirtsin inşallah🙏
Bu duygular geçiyor, bir de alttaki mesajınızi da gördüm. Ben bu sene işe döndüm ve çok iyi geldi çalışmak. Çalışmaya dönmeden iki ay öncede bakıcıyi başlamıştım ve evde bir yardımcınin olması çok iyi oluyor

Daha bebek sayılır aslında 3 e girmesine var çoğu şeyi biliyor ama ocaktaki ateşi açıp üfler tükürür güler bazen oyun gibi zanneder o tür seyler yapmasaydi derdim ki anormal sağolun
İyi de bu tip şeyler zaten garip değil mi? 3 yaşındaki kız çocuğu ocağı neden açıyor ateşi görüyor anlamadığım nokta bu. Siz buna nasıl izin verdiniz ki?

Yok artık ben bunu okumamışım gerçekten herkes anne baba olmasın ya oynayacak başka şeymi kalmadı ? Sonra çocuklarda suç bulunuyor yaramaz diye o çocuk annesinin karnında öğrenmedi ya ocağı açmayı. Nasıl örnek olursanız çocuklarınızda öyle olur.

Birde çok merak ediyorım benimde çocuğum var ve ocağa yetişip açması için en az 7-8yaşına gelmesi lazım bir kere boyu yetişmez demekki ocağın önüne sandalye falan bırakıyorsunuz çocuk direk çıkıp yakıyor üflüyor çok değişik gerçekten

Bu duygular geçiyor, bir de alttaki mesajınızi da gördüm. Ben bu sene işe döndüm ve çok iyi geldi çalışmak. Çalışmaya dönmeden iki ay öncede bakıcıyi başlamıştım ve evde bir yardımcınin olması çok iyi oluyor
ben de dönmek istiyorum ama 2 yıl ücretsiz izin kullanıcam mecburen. bakıcıya bırakmak istemiyorum 2 yaştan önce😕 çok aklım kalacak. bir de çok yoruluyorum üste çalışmaya başlasam- öğretmenim- iyice yıpranırım diyorum. Allah nasip ederse 2 sene dolunca biri 2 diğeri nerdeyse 5 olacak bakalım o zaman daha kolay olur belki. size de kolaylıklar diliyorum ❤️

Merhaba konu uzmanı olmamakla birlikte eğitim alanında çalışan biri olarak, bu konuda suçlu gördüğünüz baba odağını değiştirmenizi öneririm.
Uygun davranışlar ve duygusal tepkiler konusunda anne-baba olarak çocuğa model olmalısınız. Doğru yanlış davranışların neler olduğu, davranışların sonuçlarının neler olabileceği üzerine konuşmalı bunu günlük dile yA da oyunların içine yerleştirmelisiniz. Muhakkak ki maddi durumunuz ölçüsünde bir uzmana başvurun lütfen.
https://wordwall.net/tr/resource/26658345/okul-öncesi-doğru-ve-yanlışÇocuğunuz yatmadıysa (umarım yatmıştır:) hemen yatmadan önce https://wordwall.net/tr/resource/26658345/okul-öncesi-doğru-ve-yanlış bu tarz bir oyun oynayarak başlayın. Uyku saatinden bir saat önce anne ve baba birlikte doğru yanlış davranışlar belirleyin aralara da komik sorular sıkıştırın. doğru yanıt veren minik kağıtlardan oluşan puanları kazansın.

X