- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
Katılıyorum, bu sorunu maalesef sadece kız çocukları yaşıyor, erkek çocuk olsa önce babası sorar okulda kız arkadaşın var mı köftehor diye ve evet cevabıyla koltukları kabarır ama kız çocuk için bu ayıp.
Çocuk dünyaya getirirken bu çocuğun büyüyeceğini, aşık olabileceğini, hayat görüşünün bizimle aynı olmayacağını, hayatı düşe kalka öğreneceğini bilir ve kabullenirsek kızımız aşk şiirleri yazınca şaşkınlık yaşamayız.
Çocuklar yalnızca annenin değildir, babanın da çocuğudur bu sebeple babalarda kız/erkek ayırmadan aynı kendileri gibi aşık olacağını bilmeli, baba anneyi rüyasında görüp evlenmiyor, flört ediyorlar, evlenene kadar kaç kişiyle flört ediyorlar hem de.
Kızlar flörtlerini babalarıyla da paylaşabilmeli, baba bilmeli.
Evet maalesef ki. Bazı şeyler çok abartılıyor ülkemizde. Sevgilisi olmuş. E ne olmuş? Nedir yani? Aaa bakire değil ama evlenmiş?? Yani? Çok fazla anlam yüklüyoruz böyle şeylere. Sen anlatırsın çocuğuna, o doğrusunu yanlışını kendisi bulur. Hata da yapar. Yapacak. İnsan düşe kalka öğreniyor. Hatta bence ( hayati tehlike söz konusu değilse) ne kadar erken hata yapılırsa, o kadar çabuk öğreniliyor.
Aklıma annemin lafları geliyor hep, elin oğlu gezer eğlenir bırakır, adın çıkar, taş yerinde ağırdır
Bende anneme bende elin oğlunu almıcam gezip bırakıcam belki demiştim
Sonuç olarak ilerki hayatımda sevgililerimle toksik olmayan ilişki de pek kuramadım
Kafamda şu kalmış sen kullanılıp atılırsın bunu işledi bana sanırım
Şimdi diyor ki sevgilin yok mu bulsana evlenmiyon mu
Ben de diyorum sen işine bak annecim
Düşman gibi sanki evladaBu anne tarzından bende de var. O yüzden ben de, "o değil, ben onu bırakacağım." olur. Ya da "o değil ben evlenmekten vazgeçeceğim" falan olur. Şaka gibi. Hayat enerjisini emen cümleler...
Gerçekten vicdansızlık başka açıklaması yokBu ülke evlatları öldürülen, keşke ölmeseydi de kocaya kacsaydi evden kaçıp gitseydi diyen annelerle dolu. Bana da görülürse ölürüz biteriz zihniyeti çok tuhaf geliyor.
Tabii ki öyle. O zamanlar yaşananlar hiç unutulmuyor.hayır bir de kızıp, kırıp döküp daha çok kaçmasından başka ne elde ediliyor ? hiçbir şey. önemli olan çocuğunu kazanmak olmalı.
Hangimiz hatasızız ki? Herkes hata yapa yapa hayat tecrübesi ediniyor, bu yaşıma mükemmel bir şahıs olarak gelmedim, bir sürü hatam var hala öğreniyorum, ki 16 yaşındaki bir kız daha yolun başında.kesinlikle doğru. ayrıca kocaman insanlar bile yasak şeylerin cazibesine kapılıp tecrübeye rağmen ciddi hatalar yapabiliyor. daha hayat tecrübesi olmamış, deneye yanıla öğrenmeye çalışan bir genç yasakları çok daha çekici bulacaktır. bunu da akılda tutmak lazım.
mutlaka hata yapacak ama ailesi ile açık iletişim kurabilirse en azından alacağı hasar azalabilir. yada ona destek olunacağını, zaten sevildiğini bildiği için daha iyi ayırt edebilir, gözü kapalı gitmeyebilir.
Benim annemde okumustu kadindan sogudum resmen bir süre.Çocuğunuzun günlüğünü ne hakla okuyabiliyorsunuz?
Konu sahibinin ve annenizin yaptığı şey çok ama çok yanlış. Özelinize saygı duymalıydı.Benim annemde okumustu kadindan sogudum resmen bir süre.
Birde gelmis bana doğan kim diyor
Okudun bari sus.
ironi yapıyorsunuz dimiKızınızın telefonuna el koyun. Ne zaman dışarıya çıkacak olsa beraber çıkın veya kız kuzeniyle çıksın. Okuldan servisle eve dönüyorsa servisçiyle konuşun ters bir durum olursa size haber versin. Sınıftan yakın bir arkadaşını seçip konuşun size bilgi vermesini isteyin. Bilgisayarını anlık olarak takip edin. Sosyal medya şifrelerini isteyin. Her saat girip kontrol edin. Televizyondan haber ve belgesel kanalları dışındaki kanalları silin. Televizyon izlerken görmemesi gereken bir şey görürse gerekli açıklamayı yapın. Ders kitabı dışında kitap okumasın mümkünse. Okuyacaksa önce siz okuyun gerekli gördüğünüz yerleri yırtın. Ondan sonra okuması için verin.