Etrafta görmeniz kızınızında öyle olacağı anlamına gelmiyor. Çok tatlı- güzel- şu anki döneme göre yaşına uygun şeyler yazmış bence.Merhabalar arkadaşlar. Kızım 16 yaşına yeni girdi dün tesadüfen günlüğünü buldum ne yalan söyleyeyim okudumda kan beynime sıçradı
Günlükte sevgilisinden bahsetmiş..Kollarında yaşlanmak istiyorum,kucağında uyumak istiyorum,bana aşkım deyince eriyorum ,sensiz nefes alamıyorum seni çok özlüyorum falan gibi boyundan büyük laflar..yüzüne vurmak istemedim ama içim içimi yiyor ..hayat çok kötü ve maalesef insanlar acımasız dolayısıyla çok endişeliyim
Lise 3e geçti bu yıl pandemiden dolayı dışarı neredeyse hiç çıkmıyor nerden nasıl buldu bilmiyorum dersleri çok kötü okumaya meyilli değil gözünün içine bakıyoruz tek çocuk diye.çok varlıklı olmasakta elimizden geldiği kadar oma mağduriyet yaşatmıyoruz ..
Geçen yaz yengemlerin yanında annemlerin evindeyken bana (siz babamla liseli aşıklar gibisiniz çok kıskanıyorum falan demişti) babası gibi birini bulacağını söylemişti yaşı küçük ergen diye ciddiye almamıştım
Sorum şu nasıl bir yol izlemeliyim kızım biraz sıkışınca eminimki yalana başvuracaktır
Çok sıkan bir anne olmadım hiçbir zaman ama serbestte değilim..bu yaşta yazdıkları kanımı dondurdu ..
O yaşlarda bizde aşık olmuştuk ama saf masum duygulardı onlar şimdiki kızlar bir acaip tabi erkeklere de öyle biraraya geldiklerinde saf masum temiz bir aşk yaşayacaklarını düşünmüyorum
Zira parklarda orda burda görüyorum ergen erkek kız ilişkilerini ,iğrençler
Eşim çevrede hatta semtte tanınan biri kızımı biri bu şekilde görecek olursa biteriz ki burası çokta büyük bir yer değil
Hiç başına gelen varmı böyle bir durum nasıl bir yol izlemeliyim ne olur yardımcı olun
Bende annem günlüğümü okudu diye çok üzülmüştüm beni birey olarak görmediğini, arkadaşlarımın annelerinin okumadığını bildikçe eziklenirdimYanlış anlamayın da siz daha başından "yalana başvurur", "babası görürse biteriz" gibi şeyler diyorsanız o kız gidip günlüğüne yazar her şeyi. Size de güven müven duymaz.
Ayrıca kan beynime sıçradı diye kızmanızın sebebi nedir? Onu da anlayamadım. Suç mu işlemiş oluyor??? Siz eşinizle birbirinize kızınızın yanındayken aşkım, hayatım dediğinizde birbirinizi sevdiğinizi belli ettiğinizde suç mu işlemiş oluyorsunuz? Sonuçta bu kız, ailesinde de sizleri görüyor. Örnek alıyor. Kaldı ki bebek de değil ergenliğe girmiş bir insan.
Yapmanız gereken, böyle şeyleri günlüklerini karıştırarak öğrenmek değil kızınızla arkadaş gibi konuşarak, size güvenmesini sağlamak, size anlatmasına yardımcı olmak siz de onun için ileride pişman olmayacağı şeyler yaşamaması için tavsiye vermek, onunla konuşmak olur.
Benim annem babama da söylediHahhahahhaha benim de o yaşlarda öyle bir defterim vardı. Defalarca adını falan yazdığım. Evet devir kötü ama abartmayalım. O yaşlarda çoğu kişi böyle şeyler yapmıştır. Ayrıca babası görürse niye bitiyorsunuz ? Babası bilmiyor mu ergen kızında böyle hislerin olacağını ?
Baba gibi baba.Benim annem babama da söyledi
Bana dediki baban sana bidaha güvenmeyecek biz sen oku diye yollayalım sen erkeklerle fingirdeş
Babamın tepkisi: kızım annene çaktırma saf mısın sen olmuştu