Kızınızın yazdıkları yaşına uygun aslında, o yaşlarda aşık olmak böyle oluyor.. Siz anne olarak hassasınız anlıyorum, ama günlüğünü okuduğunuzu asla söylemeyin, birgün alın karşınıza konuşun, sohbet esnasında anlatmasını sağlayın, onu eleştirmeden dinleyin ki size anlatsın.. Kim olduğunu mutlaka öğrenin , devir kötü , fırsatçılara karşı çok saf kalıyor bazen çocuklarımız, yaşıtı biriyse tepki vermeyin, uyarılarınızı yapın , olması gerekeni , sınırlarınızı anlatın.. Yok gerçekten olmadık biriyse mutlaka bu durumu babasıyla paylaşın ..Merhabalar arkadaşlar. Kızım 16 yaşına yeni girdi dün tesadüfen günlüğünü buldum ne yalan söyleyeyim okudumda kan beynime sıçradı
Günlükte sevgilisinden bahsetmiş..Kollarında yaşlanmak istiyorum,kucağında uyumak istiyorum,bana aşkım deyince eriyorum ,sensiz nefes alamıyorum seni çok özlüyorum falan gibi boyundan büyük laflar..yüzüne vurmak istemedim ama içim içimi yiyor ..hayat çok kötü ve maalesef insanlar acımasız dolayısıyla çok endişeliyim
Lise 3e geçti bu yıl pandemiden dolayı dışarı neredeyse hiç çıkmıyor nerden nasıl buldu bilmiyorum dersleri çok kötü okumaya meyilli değil gözünün içine bakıyoruz tek çocuk diye.çok varlıklı olmasakta elimizden geldiği kadar oma mağduriyet yaşatmıyoruz ..
Geçen yaz yengemlerin yanında annemlerin evindeyken bana (siz babamla liseli aşıklar gibisiniz çok kıskanıyorum falan demişti) babası gibi birini bulacağını söylemişti yaşı küçük ergen diye ciddiye almamıştım
Sorum şu nasıl bir yol izlemeliyim kızım biraz sıkışınca eminimki yalana başvuracaktır
Çok sıkan bir anne olmadım hiçbir zaman ama serbestte değilim..bu yaşta yazdıkları kanımı dondurdu ..
O yaşlarda bizde aşık olmuştuk ama saf masum duygulardı onlar şimdiki kızlar bir acaip tabi erkeklere de öyle biraraya geldiklerinde saf masum temiz bir aşk yaşayacaklarını düşünmüyorum
Zira parklarda orda burda görüyorum ergen erkek kız ilişkilerini ,iğrençler
Eşim çevrede hatta semtte tanınan biri kızımı biri bu şekilde görecek olursa biteriz ki burası çokta büyük bir yer değil
Hiç başına gelen varmı böyle bir durum nasıl bir yol izlemeliyim ne olur yardımcı olun
Ben senin annenim, benimle her sırrını paylaşabilirsin, sana kızmam, kimseye anlatmam ama sana yol gösteririm. Ne olursa olsun ben hep seni seveceğim ve senin yanında olacağım temalı bir konuşma yapmalısınız
Ben de anneme evlenceğim zaman anca söylerim hayatımda biri var diye
Sevsem aşık olsam terk edilsem aldatılsam, anneme sığınamam o kadar yakın hissetmiyorum çünkü
Babana bittim yalnız.Benim annem babama da söyledi
Bana dediki baban sana bidaha güvenmeyecek biz sen oku diye yollayalım sen erkeklerle fingirdeş
Babamın tepkisi: kızım annene çaktırma saf mısın sen olmuştu
İnanmaz ki çocuk bu saatten sonra. Zaten anneye güvenmiyor ki şimdiye kadar herhangi bir şey anlatmamış. Anne dedektif gibi kızın özel alanına dalarak hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Bu kız annesine hiç bir şey anlatmaz, anne sıkıştırırsa yalan söyler.Ben senin annenim, benimle her sırrını paylaşabilirsin, sana kızmam, kimseye anlatmam ama sana yol gösteririm. Ne olursa olsun ben hep seni seveceğim ve senin yanında olacağım temalı bir konuşma yapmalısınız
Bu ne kadar kotu bir gerçek maalesef gençleri emeğiyle rezil edenlerin Allah belasını versinderslerinde ultra başarılı olsa dahi %90 işsiz kalıcak fazla kasmayın.
Tabiki yok neden olsunBen evlenirken de yanımda olmadı.
Şimdi doğum yapıcam hastayım yine yalnızım.
Belki o da benden nefret etti. Aynı konu sahibi gibi parkta orda burda erkeklerle öpüşen edepsiz kızlardan olmuş benim kızım dedi.
Halbuki ne kadar masum tatlı şeyler yazıyor günlükte değil mi? Tam o yaşın masumiyeti var. Hiç abartı bir şey yok.
İnanmaz ki çocuk bu saatten sonra. Zaten anneye güvenmiyor ki şimdiye kadar herhangi bir şey anlatmamış. Anne dedektif gibi kızın özel alanına dalarak hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Bu kız annesine hiç bir şey anlatmaz, anne sıkıştırırsa yalan söyler.
Konu sahibinin de kızın psikolojisiyle ya da başına geleceklerle ilgili bir endişesi yok zaten. Derdi orda burda kimse görmesin, adımız kirlenmesin, babası duymasın. Konuda da istediği gibi cevaplar gelmeyince biraz okuyup çekip gitti. Ne yazarsak yazalım bi moka yaramayacak yani. Kızcağıza üzüldüm sadece.
Umarım düzelir ilişkileri. Ama anneden o bişeyleri düzeltme, bakış açısını genişletme hissi almadım maalesef. Şurada okuduklarından umarım bir ders çıkarır.Ben burada annenin endişelerini anlıyorum
Kız kardeşim 21 yaşında, annem geçen hafta sevgilisi olduğunu öğrendi. Beni didikliyor, nereli, kim, kaç yaşında vs.
Reşit kardeşim ama hala birinin çocuğu.
Burada da 16 yaşında hata yapmaya müsait bir çocuktan bahsediyoruz. Belki de 35 40 yaşında bir sapık çeldi aklını bilemeyiz ki(Böyle bir olaya şahit olmuştum)
Bu sebeple annenin bakış açısı elalem görür rezil oluruz yerine kızım kimle birlikteye dönmeli bence. Ve asla günlüğü okuduğunu belli etmemeli. Eğer ikili ilişkilerinde güven aşılarsa bence kız zamanla çözülecektir.
Kardeşim de bana hiçbir şey anlatmazdı. Ben bu şekilde konuşarak vs o güveni oluşturdum. Şimdi sevgili olunca ilk bana söylüyor danışıyor.
Anne kız ilişkisi için geç değil bence. Ama annenin önce kendi dar bakış açısını genişletmesi lazım
Bu ülke evlatları öldürülen, keşke ölmeseydi de kocaya kacsaydi evden kaçıp gitseydi diyen annelerle dolu. Bana da görülürse ölürüz biteriz zihniyeti çok tuhaf geliyor.Ay gerçekten artık bi bitin ya
Ne bu böyle babası görürse biteriz falan
Çocuklar genç kızlar hayatlarını yaşamadan ölüp gidiyorlar bu ülkede
16 yaşında bir kızın sevgilisinin olması kadar doğal ne olabilir
Lütfen bu aşırı korumacı tutumunuzu değiştirin
Umarım. Bir de baba nasıl biri bilmiyoruz. Belki döven, söven, namusu iki bacak arasında arayan baskıcı bir tiptir. İnşallah değildir tabi. Yoksa kızın yaşadığı duygular çok güzel. Tam yaşının heyecanları...Umarım düzelir ilişkileri. Ama anneden o bişeyleri düzeltme, bakış açısını genişletme hissi almadım maalesef. Şurada okuduklarından umarım bir ders çıkarır.