Doğuma Hazırlık Kızceme Zeynep ismi koymak istiyorum..yorumları alayım :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Alsef

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
808
471
44
Kızlar 10 yaşında oğluşum var, şimdi de Allahın izniye kız bebişe hamileyim.Oğlum Zeynep diyor başka bişey demiyor, biz de onu kırmamak için Zeynep koyucaz nasipse..
Varmı kızına Zeynep ismi koymuş anneler aramızda?
Zeynepler nasıl olur genelde, biliyorsunuz isimler karakteri derinden etkiliyor..Yorumlarınızı bekliyorum..

Yeğenimin ismi Zeynep sare. Ama bu kadar uykuyu sevmemesini hangi isminden aldı bilemem :) ama Zeynep güzel isim :)

Zeynep ve Elif cok eski isimlerdir biliyorum. Ben ikisini de cok severim. Her iki isimde de tanidigim arkadaslarim akliyla fizigiyle hep hostular.
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Kendimi bildim bileli bana normal bi isim.gelen, bu kadar tutumasina anlam veremedigim bir isim.karsilastigim zeynepler soguk genelde.
Ne biliyim, Nihal,Zeliha, Leyla bunlarda klasik ve zeynep isminden daha cok guzel bence

Zeynep isimli çocuklar çok sevimli akıllı uslu oluyorlar ,hiç te öğğ gelecek bir isim değil ,son zamanda anlamı kesin olmayan saçma sapan isimlerden çok daha güzeldir , Zeyno dersiniz

Zeynep her ailede vardir illaki. Bizim ailede uc tane var . Ucude birbirinden farkli akraba olmalarina ragmen. İsmin etki ettigini dusunmuyorum. İsmi iyi olup kisiligi kotu insanlarda var. Ben ailede iki uc isim olmasini asla istemem konusurken bile hangi Zeynep diyoruz. Cok guzel herkesin sevdigi isim en cok konulan isim. Cok fazla duydugum icin bende bir cagrisim yapmiyor

Zeyneb ismini bir ben sevemedim sanirim..
Akraba, cevre, es dost.. Saymakla bitmez.. Cevremde de o kadar cok var ki.. Hepsi ayri karakter.. Asiri akillsini da gordum, asiri yarmazini da.. Elif ismi de cok konulan isimlerden ama cevre, akraba, sulalemizde kizima bir ben koydum Elif ismini bir de kuzenim.. Bazen ismin cok fazla konuluyor olmasi karariniza etki etmez.. Cunku icinize asiri sinmistir..

Diger arkadaslarin da soyledigi gibi Zeynep cok yaygin ama modasi da gecmeyen bir isim bence. Gunumuzde iyice yayginlasan dizilerden alinan isimlerden daha guzel oldugunu dusunuyorum. Bizim de bebegimiz kiz olsaydi esim zeynep olsun istiyordu.

Diger arkadaslarin da soyledigi gibi Zeynep cok yaygin ama modasi da gecmeyen bir isim bence. Gunumuzde iyice yayginlasan dizilerden alinan isimlerden daha guzel oldugunu dusunuyorum. Bizim de bebegimiz kiz olsaydi esim zeynep olsun istiyordu.

Zeynep eski bir isim olsa da o da diziler sayesinde tekrar gündem oldu. Her dizide Zeynep adlı bir başrol var.

Halbuki 20 sene önce Zeynep (genelde) sadece muhafazakar aileler ve aile büyüklerinin adı olduğu için verilen demode bir isimdi. Günümüzde Hatice, Emine isimleri olduğu gibi.

ismin anlamına önem vermeniz cok güzel bi durum her şeyden öncelik anlamı önemli çünkü çocuğa sirayet eder fakat şu da dikkate alınmalı çocuğa Zeynep ismini kv ismi diye koyarsanız ona çeker ama pey. Sallallahu aleyhi vesellemin iki hanımı var Zeynep adında onların niyetine koyarsanız pey hanımına çeker inşAllah Ahlakı güzel olsum

Yakında nüfus cüzdanlarına cinsiyet hanesi gibi Zeynep hanesi de eklenecek sanırım. TÜİK verilerine bakarsanız son 15 yıldır filan her yıl en çok koyulan isim gibi bir şey, her üç kızdan biri Zeynep olacak artık. Herkes seviyor onu anladım da nereye kadar herkes koyacak böyle:) Sınıfımda benim ismimden 4 tane daha olsun istemezdim, birsürü güzel ve anlamlı isim var, iyi düşünün bence. Bir ders almıştım, 6 erkek öğrencinin 6'sının da tek ya da ikinci ismi Mehmet'ti. Zeynep de öyle oldu bu nesiller için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…