Hamur İşleri Kızarmış Çiçekler-Resimli

su35

bir varmış bir yokmuş
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2007
1.932
2
45
bu tarifde bana annemde kalma tariflerden biridir..ben bayılarak yerdim şimdi benm çocuklarımda çok severek yiyorlar..
bu tarifin diğer adı aslında keçi bacağı:))

bir su bardağı yohurdu oda ısında ılıyana kadar bekletelim

bir su bardağı yohurt
1,5 su bardağı ılık su
1,5 pkt kabartma tozu
tuz ve alabildiğine un
kızartmak için sıvı yağ

suyla yogurt kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırıp içine ymuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edelim hamur çok yumuşak olmalı..
sonra bolca un serperek tezgaha hepsini yayalım ve merdane yardımıyla bir parmak kalınlıgında açalım..
kurabiye kalıplarıyla keserek kızgın yagda kızartalım ..afiyet olsun:))

amanin nekadar güzel görünüyo ya
mutlaka denicem canim
süpersin
ellerine saglik
deyisik ama lezziz biseye benziyo

tuz yada seker girmiyomu tatlisim???
yada sonradan üzerine seker veya pudra sekeri serpmek

çok teşekkür ederim incim tavsiye ederimopuyorumnanaktanyerimseniben tuz yazmıştım galiba bir tatlı kaşıgı kadar tuz atılıyor tuzlu bir hamur yani..cokacimcoook

Harbı tuz yazmıssın ben demekkı dırek alabıldıgıne unu okumusum :)
cok ılgımı cekdı cok acep tatlıda olurmu bundan ya merak etmedım desem yalan olur

Harbı tuz yazmıssın ben demekkı dırek alabıldıgıne unu okumusum :)
cok ılgımı cekdı cok acep tatlıda olurmu bundan ya merak etmedım desem yalan olur
olur aslında kız denemek lazımCADIARZU denersen haber ver oluyomu bende yaparımdelikafaduldenseverim ben değişik tatlarıcokacimcoook

mmmmmm lezzetli görünüyor ellerinize sağlık, böcem büyüsün bende ona yapayım bari içine yumurta koysak nasıl olur, hiç denedinizmi öyle

mmmmmm lezzetli görünüyor ellerinize sağlık, böcem büyüsün bende ona yapayım bari içine yumurta koysak nasıl olur, hiç denedinizmi öyle
çok teşekkürler yorum içinopuyorumnanaktan
evet yumurtalıda oluyor ben yapmadım ama yedim yumurtalısını..
yumurta hamuru biraz sıkılaştırıyor ben oyüzden koymuyorum ama isterseniz koyabilirsiniz tabikide...

tamam canım teşekkürler, yumurtalı olunca daha bir besleyici olucak ya o yüzden sormuştum

ben bu hamuru ceviz büyüklüğünde alıp elimle açıyorum ve içine pynirli iç koyuyorum öyle kızartıyorum çok lezzetli oluyor

tamam canım teşekkürler, yumurtalı olunca daha bir besleyici olucak ya o yüzden sormuştum
bişey değil canmcmopuyorumnanaktan sadece yumurta sarısı belkide sıkılaştrmaz ama denemekte fayda varyerimseniben
ben bu hamuru ceviz büyüklüğünde alıp elimle açıyorum ve içine pynirli iç koyuyorum öyle kızartıyorum çok lezzetli oluyor
evet annem öylede yapardı kesinlikle dahada güzel oluyor katılıyorum sizekaydirigubbakcemile5
içi patateslide olabilir alternatifler çoğaltılabilir ...

suan annemlerdeyim ve kizkardesimin kayinvalidesi gelicek
mutfaga girip tarifini yapiyorum tatlisim haberin ola

canim ben dün yaptim biliyosun malum
gercekden cok güzel oldu
ben hamurunun icine 1tane peynir rendeledim ve yogurdum
sonrada merdaneyle acdim
ve bardakla yuvarlak sekiller kesim
herkez cok begdni
resminide cekdim fakat erkek kardesimin cep teliyle oda yollamadi daha yollasin eklicem ama
fikrimi paylasa durayim dedimdi :)
bu güzel tarifi paylasdigin icin cok cok tskler canim benim
sayende yeni ve lezzetli bir tarifim daha oldu
ayricada kizkardesimin kayinvalidesi gilede mahcup olmadim
aksine cok begendiler
ve kaynanasina tarifini verdim haberin olazemuszemus
kizkardesimde evlencek malum 2ay sonra nisanlisininda begendigini görünce eklicekmis yemek tarifleri kizabinakaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…