Hamur İşleri Kızarmış Çiçekler-Resimli

2 gün önce yaptım ilk piştiklerinde biraz yumuşak gibiydiler sonra çok sert oldular ,üzülerek söylemeliyim ki eşimin talimatıyla bugün çöpe attım ((((((((

Ben de pişi gibi düşünmüştüm ama kabartma tozu sert yapıyor tahminimce bir daha denersem instant mayayla yapacağım

suan annemlerdeyim ve kizkardesimin kayinvalidesi gelicek
mutfaga girip tarifini yapiyorum tatlisim haberin ola

incim çok teşekkür ederim güvenipte denediğin için beğenmenizede ayrıca çok sevindimzemuszemusopuyorumnanaktanpeynir eminimki çok lezzet katmıştır sende değişik fikirler türetmişsin ne güzel:lepieynirlisini bende deneyeceğimyerimseniben
ellerine emeğine sağlık canım
güzel görünüyo ellerine sağlık..aynı pişi gibi..
çok sağolasın cnm zaten aynen pişi gibi oluyor opuyorumnanaktanbegenmene sevindim:kedi:
çöpe gitmesine gerçektende üzüldüm:çok üzgünüm:
bu hamur kabartma tozuyla yapıldıgı için taze yenmesi ve çabuk tüketilmesi gerekiyor malesef.ama ertesi güne olaki kalırsa bile ben teflon tavada çok kısık ateşte yada ızgarada düşük seviyede ısttığımda tekrar yumuşaklıgını yakalayabiliyorum..
mayala yapsaydınız ertesi güne yine oda sertleşirdi muhakkak ama bu kadar sert olmazdı o kesin..birde hamuru oldukça yumuşak hazrlamak gerekiyor..yinede emeğine sağlık umarım tadını begenmişsinizdir:kedi:
güvenipte denediğin için ve yorum için çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan

VALLAH ELLERINE KOLLARINA SAGLIKO GÜN ABLAM (INCITANEMTUANA)BIZDEYDI DEDIGI GIBI TERIFINI YAPTI HATTA BEN KIZARTTIM VE OKADAR BAYILDIMKI TARIFINE ANLATAMAM ALLAH ANNENDEN RAZI OLSUN....ELLERINDEN ÖPÜVER BENIM ICIN.....
ABLAMINDA DEDIGI GIBI BU TARIFI NISANLIM COK BEGENDI MUTLAKA KENDIMD DENEYECEGIM VE YEMEKTARIFI KITAPIMA EKLEYECEGIM......
ELLERIN DERT GÖRMESSIN CANUMMMM,.,:Saruboceq:

aminnnn canım sağolasınopuyorumnanaktan
sizlerinde ellerine emeğine sağlık opuyorumnanaktan
afiyet olsun ayrıca ..begenmenizede çok çoook sevindimzemuszemus
yaptıkça beni anarsınız:kedi:
tarif kitabına katkım olduysa ne mutlu bana

of harika görünüyor gerçekten gece gece bakmasaydım keşke bende aldım tarifi ..ilk fırsatta deniyecem..ellerinize sağlık..

of harika görünüyor gerçekten gece gece bakmasaydım keşke bende aldım tarifi ..ilk fırsatta deniyecem..ellerinize sağlık..
çok sevindim begenmene,güzel yorumların için çooook teşekkür ederim cnmopuyorumnanaktan umarım yaptıgında da begenirsinopuyorumnanaktan

evde unum bitti.yoksa hemen bu sabah deneyecektim ama yarın un alıp yapıcam eline sağlık.

canumm....bugün yaptim baya cok cikiyormus ablamlan yaptigimiz zamanki gibi biraz peynir kattim hem tuzu hem peniri az olmus ama teyzemler baya begendi ve üc bes bisey anca kaldi en kisa zamanda fotolarida ekleyecegim ve kendimi yakmadan basardim....yuppiiii:lepi:

resimleride ekliyorum sekil olarak ayni diil ama:kedi:
ben elimde sekil verdirdim ortasinida deldim

:1shok::1shok:
ayyy süper olmuş kız valla ne güzel kabarmışlar
maaşallah canım ellerine sağlık harikasın ağzım sulandı cokacimcoook
gerçektende süper olmuş görüntü den belli zaten:lepi:
ellerine emeğine yüreğine sağlıkopuyorumnanaktan
çok sevindim açıkcası begenmenede denemenede fotograf eklemenededelikafadulden

allahım süper görünüyo yaa
biz bunu normal pişi olarak ta yuapıyoruz yuvarlak ama kalıplarla harika olmuş

allahım süper görünüyo yaa
biz bunu normal pişi olarak ta yuapıyoruz yuvarlak ama kalıplarla harika olmuş
yamancım teşekkür ederimopuyorumnanaktangelde yapayım sanadelikafadulden
egeliler biliyor sanırım bu hamuru değilmikaydirigubbakcemile5
annemde yapardı peynirlisini patateslisini içi boş olanınıcokacimcoook
burda bu hamur işine keçi bacağı denir aslında:roflol:
oda benm gibi böyle kalıpla değilde bıcakla kare kare kesilir birde karelerin ortasındanda çizik atılır ve pişince keçi ayakları gibi olur aynı kaydirigubbakcemile3

nihayet kardesim resimleri yolladi ve elime gecdiler
söz verdigim gibide ekliyorum canim
kusuruma bakma cep teliyle cekildigi icin cokda net diil
ama adida tadida güzeldi
:kedi:hatta sekil a da görüldügü gibi kizkardesimde yapmis ve benden önce eklemis iyimi:kedi:

erllerine sagklik birtanem

:teytey:kessinlikle hem pratik hem lezziz tavsiye ederim:teytey:

ellerine sağlik güzel görünüyor bende değişik yapıyorum içine maydonoz ve penirde eklıyorum

incim harika olmuş gerçektende süperrrr:lepi:
eeee..sen yaparsında kötümü olurkizemuszemus
elin değse yeter zatenopuyorumnanaktan
sağolasın cnm arkadaşım çok teşekkürleropuyorumnanaktan
resim gel beni ye diyo resmendelikafadulden

ellerine sağlik güzel görünüyor bende değişik yapıyorum içine maydonoz ve penirde eklıyorum
çok teşekkürleropuyorumnanaktanöylesi dahada güzel oluyor yerimseniben
ellerinize sağlıkopuyorumnanaktan

ellerine sağlık canım
ablamda bundan yapıyodu
çok lezzetli bişi:))

tuz yerine seker koysak buna yaaa...hafif sekerli ne guzel olur diymi...
kizlar ben buna seker koysam ne kadar koymam lazim acaba?

hhmmmh gercekten nefis görünüyor canimcokacimcoook
hamarat arkadasim ellerine emeciklerine saglikopuyorumnanaktan

Annem de çok yapar bunu, bazen hamuruna başka şeyler de katar, ama sade hâlini de severim. Kare değil de böyle verev verev keser annem, büyükçe bir baklava dilimi gibi. Adına "mafiş" derler bizde.

Ve senin yaptıklarına bayıldım, çok neşeli bir tabak =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…